سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

مشکلات جنسی در بیماران دیابتی



دیابت,مشکلات جنسی,مشکلات جنسی در زنان دیابتی

مشکلات جنسی در بیماران دیابتی
دیابت بیماری مزمنی است که اثرات قابل توجهی بر جنبه‌های مختلف زندگی می‌گذارد. یکی از مهم‌ترین چالش‌های زندگی با فرد دیابتی، تحت تاثیر قرار گرفتن روابط زناشویی است. حال ممکن است فردی که شما برای زندگی مشترک‌تان انتخاب کرده‌اید، یک فرد دیابتی باشد. با توجه به این‌که ازدواج یکی از رخدادهای مهم زندگی است، آشنایی با عوارض این بیماری کمک می‌کند تا اختلالاتی را که با آن مواجه خواهید بود، بشناسید.

 

به گفته دکتر فیض، متخصص غدد و متابولیسم، دیابت مانند یک بچه نافرمان است که همراه با فرد زندگی می‌کند، اگر فرد مبتلا با این فرزند نافرمان مدارا کند و او را کنترل کند، این بیماری هم با او کنار می‌آید، ولی اگر بخواهد آن را نادیده بگیرد، مطمئنا از بیمار، انتقام خواهد گرفت. دیابت توجه خاص خود را می‌طلبد، اگر به جای این‌که مقابل او بایستیم، او را بپذیریم و در کنارش باشیم و اصولی را که برای آن وجود دارد رعایت کنیم، تقریبا سبک زندگی عادی خواهیم داشت.


دکتر فیض ادامه می‌دهد: ماهیت دیابت یک بیماری پیش رونده است و قند خون در این بیماری سیر بالارونده دارد، حتی اگر بیماران بخصوص در دیابت نوع دو کنترل مطلوبی از دیابت داشته باشند، ممکن است در دراز مدت به‌دلیل عوامل محیطی و ژنتیکی، در سال‌های اول دچار عوارض دیابت شوند. حال آن‌که در مواردی بعضی از عوارض دیابت از طرف بیمار و پزشک با تاخیر بررسی می‌‌شود، از جمله این موارد ناتوانی جنسی است که در اغلب اوقات بیمار به دلیل مسائلی ممکن است مشکلاتش را بازگو نکند.


دیابت و مشکلات جنسی مردان
وی با اشاره به این‌که دیابت با ایجاد کاهش میل جنسی در روابط زناشویی اختلال ایجاد می‌کند، می‌گوید: شایع ترین اختلال مردان دیابتی اختلال نعوظ است و این امر کیفیت زندگی زوجین را تحت تاثیر قرار می‌دهد. شیوع اختلال نعوظ در دیابتی‌های بالای 18 سال، به 35 درصد می‌رسد و با بالا رفتن سن این شیوع افزایش قابل توجهی پیدا می‌کند.


تحقیقات نشان داده است، بیشتر از 50 درصد مردان دیابتی، اختلال نعوظ آلت پیدا می‌کنند که شیوع آن در دیابت نوع دو بیشتر از دیابت نوع یک است. همچنین دیده شده است مردان دیابتی ده سال زودتر به ناتوانی جنسی مبتلا می‌شوند. این استاد دانشگاه می‌گوید: اگر یک بیمار عادی در پنجاه سالگی توانایی جنسی‌اش کاهش یابد، در مورد بیماری که دیابت نوع دو دارد، ممکن است در چهل سالگی این عارضه رخ دهد، در واقع سن شروع اختلالات جنسی در بیماران دیابتی ده سال زودتر است. کنترل نامناسب قند، فاکتورهای محیطی مثل فشار خون که در بیماران دیابتی بسیار شایع است و استعمال دخانیات در بروز این عارضه نقش مهمی دارد.


وی می‌افزاید: دیابت به خودی خود، مشکلات عروقی را به دنبال دارد و پوشش درونی رگ در این بیماران آسیب‌پذیر است به‌دنبال آن فاکتور‌های التهابی در بدن آزاد می‌شوند که به نوروپاتی محیطی و درگیری اعصاب خودکار اتونوم در ارگان‌های مختلف بدن منجر شده و از جمله به اختلال نعوظ منجر می‌شود. دکتر فیض درباره رایج‌ترین اختلالات جنسی در مردان مبتلا به دیابت می‌گوید: انزال زودرس، انزال دیررس و کاهش میل جنسی در بیماران دیابتی شایع است.

 

وی با اشاره به این‌که درگیری اعصاب اتونوم در سیستم قلبی و عروقی در این فرد از قبل اتفاق افتاده است و این زنگ خطر بسیار مهمی است، می‌گوید: بیمار در این شرایط در معرض خطر بیماری‌های ایسکمیک قلبی و عروقی (سکته قلبی و مغزی) قرار دارد. به نوعی می‌توان گفت دیابت روی سیستم قلبی و عروقی اثر گذاشته و در مرحله بعدی عارضه اختلال جنسی به‌وجود می‌آید. در این صورت لازم است بیمار را بدقت بررسی کنیم و درمان‌های لازم صورت گیرد.


دیابت با ناباروری مردان ارتباط دارد
این استاد دانشگاه در پاسخ به این پرسش که آیا دیابت با ناباروری مردان ارتباط دارد، می‌گوید: دیابت با میزان بالاتر بر تعداد اسپرم و کیفیت آن اثر می‌گذارد، بنابراین می‌تواند یکی از دلایل ناباروری در مردان باشد، البته هم‌اکنون روش‌های مختلفی برای درمان ناباروری وجود دارد و اسپرم بیماران دیابتی را می‌توان با روش‌های خاصی تقویت کرد و در نهایت از روش‌های لقاح خارج از بدن استفاده کرد. کنترل مطلوب قند و فشار خون و چربی خون و درمان‌های مهارکننده دیگر از راهکارهای درمانی کارآمدی هستند که در درمان ناتوانی جنسی به کار می‌روند.


دیابت و مشکلات جنسی زنان
زنان مبتلا به دیابت نیز همانند مردان در صورت کنترل نشدن بیماری‌شان، با مشکلات جنسی رو به رو می‌شوند. دکتر فیض در این باره می‌گوید: کاهش میل جنسی، فقدان ارگاسم، مقاربت دردناک و عفونت‌های واژینال در زنان دیابتی مشاهده می‌شود. این افراد ممکن است از بی‌اختیاری ادرار یا جمع شدن ادرار رنج ببرند. به گفته این متخصص غدد، در زنان بخصوص کسانی که زمینه‌ای از پیشرفت به سمت دیابت دارند داروهای محرک تخمک‌گذاری به کنترل قند و از طرفی به باروری آنها کمک می‌کند. معمولا درجاتی از سندرم متابولیک و پیشرفت به سمت دیابت در خانواده‌های این افراد دیده می‌شود.


وی می‌افزاید: زنانی که دیابت دارند ممکن است باروری‌شان کاهش پیدا کند، سیکل قاعدگی‌شان نامنظم باشد یا سیکل‌های بدون تخمک‌گذاری داشته باشند و طبق تحقیقات در این افراد متفورمین و انواع روش‌های القای تخمک‌گذاری به درمان کمک می‌کند.
این متخصص غدد تاکید می‌کند: اگر زنان در دوران بارداری قند بد کنترل‌شده‌ای داشته باشند، حین حاملگی فرزندشان دچار افزایش وزن می‌شود و ممکن در سنین بالاتر فرزندان آنها مبتلا به دیابت شوند، اگر این بیماری در دوران بارداری کنترل شود برای جنین مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما اگر کنترل نشود می‌تواند علاوه بر افزایش وزن، اختلالات متابولیک در بدن کودک ایجاد کند.


وی می‌گوید: در مورد این بیماری یک نکته را نباید فراموش کنیم، فردی که بیماری همسرش را بپذیرد می‌توانند با همراهی یکدیگر آن را کنترل کنند و زندگی عادی داشته باشند.
با توجه به درمان‌های جدید دیابت، این نکته را باید در نظر داشته باشید این بیماری دست و پاگیر نیست و اگر بدرستی کنترل شود، سبک زندگی را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد. اختلال در رابطه زناشویی بخصوص در مورد آقایان می‌تواند برای یک زوج جوان مساله بغرنج باشد و کیفیت زندگی آنها را تحت تاثیر قرار دهد اما با آگاهی در مورد این بیماری می‌توان مشکلات را کنترل و برطرف کرد.

 

یک توصیه
به گفته دکتر فیض، یکی از نکات مهم در درمان بیماری این است که افراد مبتلا به دیابت زمان مواجه شدن با این بیماری حالت دفاعی به خود نگیرند و این بیماری را بپذیرند. فراموش نکنیم که 50 درصد درمان بیماری به خود بیمار مربوط است، رژیم غذایی مناسب و سبک زندگی ایده‌آل، ورزش، کنترل وزن و کنترل فشارخون می‌تواند به کنترل مطلوب روند بیماری کمک کند و 50 درصد بقیه درمان این بیماری تجویز بموقع درمان‌های دارویی است. در واقع شروع بموقع درمان نقش بسیار مهمی در جلوگیری از عوارض دیابت دارد. بنابراین فردی که کنترل دیابت مطلوبی دارد ممکن است بعد از شصت سالگی دچار مشکلات جنسی شود و با کنترل فاکتورهای محیطی قطعا شروع این عوارض به تاخیر می‌افتد.


به نوعی می‌توان گفت، فرد قطعا ناخواسته مبتلا به این بیماری شده است در واقع پذیرش بیماری و همکاری متقابل اطرافیان بیمار و ارتباط تنگاتنگ آنها با پزشک کمک می‌کند که این بیماری مزمن و پرعارضه بخوبی کنترل شود و بیمار با حمایت‌های خانواده از یک سبک زندگی مطلوب برخوردار خواهد شد
منبع : jamejamonline.ir


ویدیو مرتبط :
‫آیا بیماران دیابتی باید روزه بگیرند؟‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

11 راهکار برای داشتن رابطه جنسی بهتر در بیماران دیابتی



دیابت,رابطه جنسی,رابطه جنسی در بیماران دیابتی

افسردگی و تصویر ذهنی منفی از خود میتواند به زندگی جنسی شما صدمه بزنند

 

11 راهکار برای داشتن رابطه جنسی بهتر در بیماران دیابتی
دیابت را نباید به عنوان مانعی برای رابطه جنسی با خود به رختخواب ببرید. میتوانید بر مواردی مثل قند خون پایین، خشکی واژن یا مشکلات نعوظ غلبه کنید نه این که آنها را مانع بزرگی بدانید که شما را متوقف ساخته اند. برنامه ریزی میتواند برخی از این چالشها را برطرف سازد. ممکن است انجام کارهایی مانند رنگ زدن خانه به جای رابطه جنسی، همکاری خوبی به حساب بیاید اما این صمیمیت بین شما را سست میکند. به خاطر داشته باشید که کنترل خوب بر دیابت بهترین راه جلوگیری از مشکلات جنسی ناشی از دیابت است.


توصیه های زیر رابطه جنسی را برایتان لذت بخش تر و آسان تر می سازد:
1- رابطه جنسی را فعالیتی مانند ورزش در نظر بگیرید.

این طرز فکر کمک می کند از نگرانی افت قند خون دوری کنید. افت قند خون (هیپوگلیسمی) در حین رابطه جنسی تاثیر بدی بر جای میگذارد. بدن در حین افت قند، فعالیتهای خود را متوقف میکند بنابراین ناگهان لذت متوقف می شود. اگر انسولین مصرف میکنید، پیش از رابطه جنسی قند خون خود را تست کنید و در صورتی که پایین است، میان وعده مصرف کنید. برای لذت بیشتر، میان وعده را در هنگام پیش نوازش مصرف کنید. میتوانید برای میان وعده مقداری توت فرنگی، کمی بستنی یا شکلات مصرف کنید.


2- وارد عمل شوید. 

برنامه ریزی مفید است اما وقتی وارد رابطه جنسی شدید، در این افکار غرق نشوید. دلیلی وجود ندارد که چون برنامه معمول ورزشی دیابت خود را دنبال نکرده اید، فرصت ایجاد شده را کنار بزنید. فقط پس از رابطه، گلوکز خون خود را بررسی کنید.

 

3- جعبه تجهیزات رابطه جنسی برای خود آماده کنید.

هر چیزی که برای رابطه جنسی خوب لازم دارید، کنار تخت بگذارید از جمله داروهای گلوکز و دستگاه تست. اینها لوازمی هستند که همیشه باید در هر زمانی در کنارتان باشند. اگر دوست ندارید به خاطر نبودن لوازم در کنار تخت، رابطه جنسی را متوقف کنید، همیشه بسته آماده آن را کنار تخت بگذارید. اگر خانم هستید، لوبریکانت را نیز به لوازم اضافه کنید. از روغن ماساژ یا لوازم دیگر برای بهبود کیفیت رابطه جنسی نیز میتوانید بهره ببرید. برای مسافرت و زمانی که در منزل نیستید میتوانید بسته کوچکی حاوی لوازم مورد نیاز آماده کنید.


4- از لوبریکانت (روان کننده) استفاده کنید.

اگر دچار خشکی واژن هستید، لوبریکانت واژنی باعث احساس بهتر در هنگام رابطه جنسی می شود. از پزشک درباره استفاده منظم از لوبریکانت (نه فقط برای رابطه جنسی) سوال کنید. از آن مانند کرم دست، مرتبا استفاده کنید.


5- اتاقی در هتل بگیرید.

گاهی سپری کردن یک شب رمانتیک در اتاقی در هتل میتواند هیجان انگیز باشد. با این کار میل جنسی خود و همسرتان را افزایش دهید. به خصوص اگر در منزل فرزند دارید و برای تنها بودن زمان کافی ندارید، این ایده برایتان خوب است. برای این کار از پیش برنامه بریزید.

 

6 - مقداری تمرین کنید.

اگر مردی هستید که از ابزارهایی مانند پمپ وکیوم یا حلقه (constriction band) برای کمک به اختلال عملکرد نعوظ استفاده میکنید، زمانی را برای یادگیری استفاده درست از آن صرف کنید. ممکن است عدم یادگیری استفاده درست از آن باعث سردرگمی و ناشیانه عمل کردن شما جلوی همسر و در نتیجه کاهش میل جنسی تان شود. هر قدر راحت تر با این وسایل کار کنید، هنگام رابطه جنسی آرامش خاطر بیشتر و اضطراب کمتری خواهید داشت.


7 - از دستگاه نظارت مداوم قند خون استفاده کنید.

این توصیه در واقع یک "باید" برای رابطه جنسی است. با استفاده از این دستگاه، مراقب سطح قند خون خود هستید و میدانید چه زمانی افت می کند. این امر به رابطه جنسی با برنامه ریزی و یا ناگهانی کمک زیادی می کند. در صورتی که از این سیستم استفاده نمیکنید، انجام تست قند خون نباید کار سختی باشد. میتوانید هر جایی تست قند سی ثانیه ای بگیرید.


8- خلاقیت، میل جنسی را بر می انگیزد.

اگر در برانگیختن میل جنسی مشکل دارید، برای رابطه جنسی به جای دیگری غیر از رختخواب همیشگی خود بروید. حالتهای جدید را امتحان کنید. شیوه های مختلف اوج جنسی را امتحان کنید. بیشتر زنان تنها با دخول، به ارگاسم نمیرسند. برخی مردان میتوانند با تحریک پروستات نیز به ارگاسم برسند.


9- مصرف الکل را متوقف سازید.

مصرف الکل موجب افت سریع قند خون می شود. اگر مشکل نگه داشتن نعوظ نیز داشته باشید، الکل مشکلتان را افزایش می دهد.

 

10 - آرامش خود را حفظ کنید.

نگرش شما نسبت به دیابت، می تواند مسیر رابطه جنسی را هموار کند. شما همواره باید انتظار مسائل غیر منتظره در رابطه جنسی را داشته باشید، این کمک میکند در صورت درست پیش نرفتن اوضاع، از حس شوخ طبعی خود استفاده کنید نه اضطراب. همسر شما هنگام رابطه، احتمالا متوجه مشکل می شود. اگر شما راحت، با اعتماد به نفس و آرام باشید، پیام آرامش را منتقل می کنید.

 

11- برای حل مشکلات روانتان به دنبال کمک حرفه ای باشید.

افسردگی، اضطراب، تصویر ذهنی منفی از خود و نگرانیهای احساسی دیگر میتوانند به زندگی جنسی شما صدمه بزنند و این هیجانات منفی وارد زندگی و روابط زناشویی تان نیز میشود. مشاوره فردی یا زوجی میتواند به حل مسائل کمک کند. پزشک درمان هایی برای مشکلات جنسی شما از درد در رابطه جنسی گرفته تا مشکل ارگاسم، ارائه می دهد. شما نیز باید پیش از این که مغلوب این هیجانات و نگرانی ها شوید، آنها را شناسایی و برطرف کنید. 

 

استفاده یا عدم استفاده از پمپ انسولین

برخی افراد تصور میکنند پمپ انسولین با رابطه جنسی خوب تناقض دارد. برخی دیگر احساس میکنند در حالی که لوله هایی به آنها وصل است، کمتر جذاب به نظر میرسند یا میل جنسی نابود میشود.
پمپ را به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت میتوان خارج کرد. اما بسیاری از کارشناسان توصیه می کنند برای پوشش زمانی که پمپ خارج شده، از تزریق انسولین سریع / کوتاه اثر استفاده شود. بیمار پس از رابطه جنسی دوباره قند خون خود را چک کرده و در صورتی که مقدار آن بالا باشد یک دوز انسولین مصرف میکند و در صورتی که پایین باشد، میان وعده میخورد.

 

اگر نگران خواب ماندن یا فراموش شدن اتصال دوباره پمپ هستید، میتوانید بر روی گوشی همراه یا ساعت خود زنگ هشدار کوک کنید. اگر نمیخواهید پمپ را خارج کنید، از لوله بلندی استفاده کنید که بتوانید هنگام رابطه جنسی آزادی حرکت داشته باشید. به همسرتان بگویید پمپ به کجای شما وصل شده است تا تصادفا آن را نگیرد. اگر محل اتصال پمپ، تکان ناگهانی خورد و شروع به خونریزی کرد مشکلی نیست، فقط روی ناحیه خونریزی را فشار بدهید تا خونریزی متوقف شود. معمولا در کنار همسر، به علت آگاهی او چنین اشتباهاتی اتفاق نمی افتد.
مراقب دیابت خود باشید. کنترل خوب بر قند خون از مشکلات جنسی جلوگیری کرده یا آن را کنترل میکند بنابراین هر کاری که بخواهید میتوانید در رابطه جنسی انجام دهید. رابطه جنسی خوب میتواند انگیزه قدرتمندی برای کنترل دیابت و حفظ سلامتی باشد.
منبع : seemorgh.com