سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

مردهای مبتلا به «هوچکین»


سرطان خون از نوع لنفوم 2 نوع است، هوچکین و غیرهوچکین، هوچکین سرطانی است که در سلول‌های سیستم ایمنی که وظیفه مبارزه با عفونت‌ها را دارد، شروع می‌شود. این سرطان در لنفوسیت‌ها رخ می‌دهد.


مجله سیب سبز: سرطان خون از نوع لنفوم2نوع است، هوچکین و غیرهوچکین، هوچکین سرطانی است که در سلول‌های سیستم ایمنی که وظیفه مبارزه با عفونت‌ها را دارد، شروع می‌شود. این سرطان در لنفوسیت‌ها رخ می‌دهد. لنفوسیت‌ها نوعی گلبول سفید هستند که به بدن کمک می‌کنند با بیماری‌ها مبارزه کنند.

این سرطان قابل درمان است

شیوع لنفوم هوچکین به مراتب کمتر از غیرهوچکین است. در واقع لنفوم هوچکین 20 درصد سرطان های لنفی را تشکیل می‌دهد. در کشورمان آماری درباره آمار ابتلا به انواع سرطان لنفوم وجود ندارد زیرا تا چند سال پیش پاتولوژی در تشخیص سرطان‌های غیرهوچکین طبقه‌بندی ثابتی نداشت. نکته امیدوار کننده درباره این سرطان این است که سرطان لنفوم هوچکین جزء چند سرطانی است که به درمان پاسخ می‌دهد و تقریبا 70 درصد از مبتلایان بهبود کامل پیدا می‌کنند. در مورد لنفوم هوچکین ابتدایی‌ترین علائم مربوط به توده‌های گردن و غدد میان سینه است که معمولا بدون درد بوده ولی همراه با تعریق شبانه و خستگی است. تقریبا 90 درصد علائم مربوط به سرطان هوچکین به توده‌های گردنی و میان سینه مربوط می‌شود. اما در مورد سرطان غیرهوچکین بسته به اینکه سرطان در کدام ناحیه از لنف اتفاق افتاده باشد علائم متفاوت است. از آنجا که تمام بدن بافت لنفوسیتی دارد این امکان وجود دارد که سرطان غیرهوچکین در هر نقطه از بدن ایجاد شود. اگر این سرطان در معده باشد علائم گوارشی مانند درد سر دل، سوزش معده و... را موجب می‌شود اما در صورتی که در روده بزرگ گسترده شود می‌توانــد علائمی مانند یبوست، دل‌پیچه و... را ایجاد کند.



انواع سرطان هوچکین

براساس دسته‌بندی سازمان جهانی بهداشت، سرطان‌های لنفاوی براساس برخی مشخصات سرطان مانند ظاهر سلول،‌ شکل کروموزوم سلول و وجود برخی مواد شیمیایی خاص روی سطح سلول‌ها شناسایی می‌شوند. 2 نوع اصلی سرطان لنفاوی هوچکین شامل سرطان هوچکین کلاسیک و سرطان هوچکین با لنفوسیت غالب گره‌دار (یا همان غیرهوچکین ) می‌شود.

شیوع آن چقدر است؟

سرطان لنفاوی هوچکین نادر است و حدود یک درصد از سرطان‌ها را در ایالات‌متحده دربرمی‌گیرد. در بین سرطان‌های لنفاوی، سرطان لنفاوی هوچکین شیوع کمتری دارد اما سرطان لنفاوی غیرهوچکین هفتمین سرطان شایع در ایالات‌متحده است. بیشترین سن شیوع این سرطان بین 15 تا 40 سالگی و همچنین سن بالاتر از 55 سالگی است.

عوامل ابتلا کدام است؟

هرچند هنوز معلوم نیست که چه چیزی باعث سرطان لنفاوی هوچکین می‌شود اما برخی عوامل احتمالی آن شامل موارد زیر است: جنسیت که مشخص شده مردان احتمال بیشتری برای ابتلا به بیماری دارند. سن هم عامل تعیین کننده است که افراد جوان تا میانسال و البته افراد بالای 55 سال بیشترین احتمال ابتلا را دارند. داشتن والدین یا خویشاوندانی که این بیماری را داشته باشند هم احتمال این بیماری را بالا می‌برد. به خطر افتادن سیستم ایمنی و ویروس اپشتاین‌بار نیز از جمله دیگر عوامل بروز این سرطان هستند.

علائم آن چیست؟

علائم این سرطان چندان بارز نیست و ویژگی‌های مشترکی با دیگر بیماری‌ها از قبیل سرماخوردگی، آنفلوآنزا و دیگر انواع عفونت‌های تنفسی دارد. مراحل اولیه این سرطان اغلب هیچ نشانه‌ای ندارد. در این مراحل یک یا دو غده از غدد لنفاوی فرد متورم می‌شود که این معمولا در گردن اتفاق می‌افتد. علائم اضافی سرطان لنفاوی هوچکین شامل تورم غدد لنفاوی گردن، زیربغل و کشاله ران، تب‌های متناوب، تعریق شبانه، احساس خستگی مداوم،‌ کاهش وزن، کاهش اشتها و خارش بدن است.

تشخیص چطور انجام می‌شود؟

مانند دیگر سرطان‌ها نمونه‌برداری و  بیوپسی یک تشخیص مرسوم برای سرطان لنفاوی هوچکین است.  گرفتن سابقه پزشکی بیماری، معاینه فیزیکی، آزمایش خون، بیوپسی مغز استخوان و غده لنفاوی، سی‌تی‌اسکن و تست عملکرد شش‌ها از دیگر روش‌های تشخیصی است.


ویدیو مرتبط :
Hodgkin Lymphoma .لنفوم هوچکین

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اگرمی خواهید به آنفولانزا مبتلا نشوید!!!



 

اولین و مهم ترین راه پیشگیری از آنفولانزای خوکی شستن دستانتان است. دستتانتان را بشوید ، بشوید و بشوید!

 

 

آنفولانزا

 

 

اگر در مکانی هستید که امکان شستن دست به طور مکرر را ندارید دستنتان را ضد عفونی کنید!

 

 

پیشگیری از انفولانزا

 

 

هنگام عطسه و یا سرفه دستمال به همراه داشته باشید، در صورتی که جلوی عطسه خود را با دست گرفتید حتما آن را بشوید !

 

 

 

آنفولانزا

 

 

اگر قصد سفر به کشورها و یا شهر هایی که در خط قرمز این بیماری قرار دارند سفر میکنید حتما ماسک به همراه داشته باشید و از آن استفاده کنید.

 

 

 

آنفولانزا

 

 

اگر علایم هر گونه آنفولانزا در شما دیده می شود استراحت کنید و به محل کار خود نروید و در خانه بمانید !

 

 

 

 

از ویتامین ها بخصوص از ویتامین C برای بالا بردن میزان سیستم دفاعی بدن خود استفاده کنید تا در برابر انفولانزا ایمن شوید!

 

 

 

 

از میوه ها و سبزیجات تمیز و تازه برای بالا بردن سلامتی خود استفاده کنید و استفاده از مواد غذایی مناسب در مقابل ویروس های آنفولانزا مقاومت کنید !

 

 

 

 

 

در رابطه با مهم بودن شستن دست ها با کودکان خود صحبت کنید و آنها را تشویق کنید که قبل از وعده غذایی دستان خود را بشویند !

 

 

 

 

سعی کنید آشپزخانه خود را پاکیزه نگه دارید بسیاری از باکتری ها در لابه لای وسایل آشپزخانه به راحتی زندگی میکنند و هر ساعت بر تعداد آنها افزوده میشود !

 

 

 

 

 

و در پایان در صورت بروز هر گونه علایم بیماری آنفولانزا از قبیل عطسه،سرفه ، تب، سر درد، و درد مفاصل در اولین فرصت به دکتر مراجعه کنید.