سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

متنفر بودن از کسی که دوستش دارید



احساس کردن عشق و نفرت

عشق و نفرت تجربیاتی متضاد نیستند، بلکه تجربیاتی متفاوت‌اند

 

در خیلی از کتاب‌ها و فیلم‌ها احتمالاً خوانده‌اید و دیده‌اید که یک نفر از کسی که عاشقانه دوستش دارد، متنفر می‌شود. شاید این نوعی تناقض باشد، چطور یک نفر می‌تواند هم کسی را دوست داشته باشد و  هم از او متنفر باشد؟ برای بحث در مورد این موضوع باید بین ثبات منطقی و سازگاری روانی تمایز قائل شویم. تنفر از کسی که دوستش دارید می‌تواند یک تجربه باثبات باشد اما درمورد سازگاری روانی مشکلاتی ایجاد می‌کند.

عشق و تنفر معمولاً کاملاً متضاد همدیگر قلمداد می‌شوند؛ در این مورد، نمی‌توان بدون درگیر شدن در تناقض منطقی درمورد تنفر از کسی که دوست داریم صحبت کنیم. دو بحث کلی در این زمینه ایجاد می‌شود. اول اینکه عشق مقیاس بسیار وسیعتری نسبت به تنفر دارد زیرا به ویژگی‌های بسیار بیشتری از آن چیز اشاره می‌کند. درنتیجه، در تنفر آن چیز اصولاً عامل بدی است اما در عشق آن چیز هم خوب و هم جذاب است. دوم اینکه، هر احساس انواع مختلفی دارد (و انواع عشق بسیار بیشتر از نفرت هستند) و هر نوع نمی‌تواند متضاد دقیق انواع مختلف احساس دیگر باشند.

عشق و نفرت تجربیاتی متضاد نیستند، بلکه تجربیاتی متفاوت‌اند: در بعضی جنبه‌ها شبیه به هم و از بعضی جنبه‌ها با هم تفاوت دارند. بنابراین وقتی کسی رابطه خود را رابطه‌ای عشقی-نفرتی می‌نامد، ممکن است به ویژگی‌های مختلف هرکدام از این تجربیات اشاره داشته باشند.

سختی که درنتیجه احساس کردن عشق و نفرت نسبت به فردمقابل ایجاد می‌شود، نه فقط در یک زمان خاص بلکه در طول زمان، مثل سختی برخورد با یک ناهنجاری احساسی شدید است. بااینکه داشتن احساسات مختلط لزوماً سردرگم‌کننده نیست، اما داشتن احساسات مختلفی که هر دو شدید باشند مثل عشق و نفرت نسبت به یک نفر خاص، از نظر روانشناختی ناسازگار است.

آدمها زمانی رابطه خود را یک رابطه عشقی-نفرتی معرفی می‌کنند که موقعیتشان طوری باشد که تمرکز توجه‌شان تحت شرایط مختلف تغییر کند و درنتیجه آن گرایشات احساسی‌شان. وقتی عاشق توجه‌اش را روی عقل طرف‌مقابلش متمرکز می‌کند، شدیداً دوستش می‌دارد اما وقتی به احساس حقارتی که برای او می‌آورد فکر می‌کند، نسبت به او احساس تنفر می‌کند. اینطور می‌شود که بعضی می‌گویند، «ازت متنفرم، بعد عاشقت می‌شوم، بعد متنفر می‌شوم و باز بیشتر عاشقت می‌شوم.» -- سلین‌دیون (CELINE DION) یا «گاهی عاشقتم، گاهی ازت متنفرم، اما وقتی ازت متنفرم، بخاطر اینه که عاشقتم.» -- نات کینگ‌کول (NAT KING COLE)

چنین مواردی را می‌توان با تکیه بر این واقعیت که تجربیات احساسی پویا هستند و موقعیت‌های بیرونی و شخصی مختلف احساس ما نسبت به یک فر خاص را تغییر می‌دهند، توجیه کرد.

عشق می‌تواند بستری مناسب برای بروز تنفر باشد. وقتی شدت و صمیمیت عشق، بیش‌ازاندازه می‌شود، ممکن است تنفر ایجاد شود. در چنین موقعیت‌هایی که همه درها و راه‌ها بسته می‌شوند، تنفر کانالی ارتباطی می‌شود و برای حفظ نزدیکی قوی رابطه که هم وصال و هم جدایی در آن غیرممکن است، عمل می‌کند. به جمله مردی که به قتل همسرش متهم بود در کتاب «به نام عشق» دقت کنید: «همیشه بخاطر اینکه از زنی متنفر هستید، او را نمی‌کشید یا احساس حسادت نمی‌کنید یا سرش داد نمی‌کشید. نه. چون دوستش دارید. این عشق است.» بدون تردید، عشق می‌تواند بی‌اندازه خطرناک باشد و آدمها وحشتناک‌ترین جنایت‌ها را به است عشق (و مذهب) انجام داده‌اند.

توضیح اینکه عشق و نفرت می‌توانند به صورت همزمان وجود داشته باشند، کمی سخت است؛ اینجا باید بفهمیم چطور دو گرایش متفاوت می‌تواند در آن واحد نسبت به یک نفر خاص وجود داشته باشد. زنی ممکن است بگوید که عاشقانه همسرش را دوست دارد اما بخاطر عدم صداقت همسرش از او متنفر است. اینطور می‌شود که می‌تواند بگوید، «هم عاشقتم و هم ازت متنفرم.» در چنین نوع گرایشی ارزیابی‌های شدید مثبت و منفی نسبت به جنبه‌های مختلف یک فرد ایجاد می‌شود. همچنین ممکن است بخاطر اینکه نمی‌توانیم خودمان را از اسارت عشقی که به کسی داریم رها کنیم، از او متنفر شویم.

جالب است که میل ما به انحصارطلبی که در عشق وجود دارد، در تنفر وجود ندارد. برعکس، در تنفر می‌خواهیم در گرایش منفی خودمان نسبت به یک نفر با بقیه شریک شویم. طبیعی به نظر می‌رسد که بخواهیم این نفرت را با بقیه سهیم شویم اما قسمت مثبت گرایش را فقط در انحصار خودمان نگه داریم. در احساسات مثبت، وقتی شاد هستیم، بااینکه تمایل بیشتری به توجه کردن به دیگران داریم اما منبع حس شادی‌مان را مخفی نگه می‌داریم.

به طور خلاصه: متنفر بودن از کسی که دوستش داریم از دیدگاه منطقی ممکن است زیرا لزوماً تناقضی ندارد. اما این پدیده نوعی ناهنجاری شدید احساسی است که درمقابل تعداد موارد شبیه را کاهش می‌دهد.

 

منبع:مردمان

 


ویدیو مرتبط :
وقتی برای همیشه دوستش رو از شکلات نوتلا متنفر میکنه !

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حس حسادت به کسی که دوستش دارید؟!



حس حسادت,غلبه بر حسادت,حسادت شدید

اگر می خواهید رابطه خود را با کسی که خیلی دوستش دارید محکم کنید، دیر یا زود باید بر حس حسادت خود غلبه کنید. گاهی اوقات حتی از دیدن اینکه طرف مقابلتان بخاطر شما حسادت می کند خوشحال می شوید، زیرا این بدان معناست که او شما را خیلی دوست دارد و نمی خواهید فرد دیگری به شما نگاه کند. اگر شما دو نفر افراد بسیار حسودی هستید، باید راهی پیدا کنید تا حسادت خود را ترک کنید و بر احساسات شدید خود غلبه کنید. در غیر این صورت حسادت شما به رابطه شما صدمه خواهد زد. به همین دلیل است که باید منطقی تر و عاقلانه تر رفتار کنید. نکات زیر به شما کمک می کنند تا با حسادت شدید خود کنار بیایید.

نکات مفیدی برای مهار حسادت

1. باید منطقی باشید.
اول از همه فردی که همیشه حسود است باید سعی کند برای خودش روشن کند که آیا دلیلی برای این رفتار او وجود دارد یا خیر. همه چیزهایی که حسادت شما را برمی انگیزند در نظر بگیرید. شاید اصلاً این دلایل ارزش توجه کردن را هم نداشته باشند. شما به زمان نیاز دارید تا درک کنید که مشکل واقعی شما چیست. شاید از چند ساعت تا چند روز طول بکشد تا دلایل خود را کشف کنید. وقتی متوجه می شوید که حسادت شما منطقی نیست، باید دلایل خود را یادداشت کنید و دفعه بعدی که کنترل احساسات خود را از دست دادید به آنها بنگرید و دوباره نوشته هایتان را مرور کنید.

2. به همسرتان اعتماد کنید.
مطمئناً از اینکه ببینید همسرتان با فرد دیگری بگو بخند می کند عصبانی می شوید. درست است که این وضعیت اصلاً خوشایند نیست و افرادی وجود دارند که سعی می کنند همسرتان را از شما بگیرند، ولی این دلیل ناراحتی شما نیست. یادتان باشد که اعتماد است که به شما کمک می کند تا رابطه ای طولانی مدت و محکم با شریک زندگی تان بسازید. همیشه که نمی تواند همسرتان را کنترل کنید، پس باید آرام باشید و به او اعتماد کنید.

3. ناامنی ها را شناسایی کنید.
در بیشتر موارد، حسادت ما از ناامنی هایمان ریشه می گیرد. اگر فکر می کنید آن خانمی که دور و بر شوهر شماست، یا همکاران یا دوستانش از شما زیباتر و لاغرتر هستند، بنابراین حس حسادت شما را دیوانه خواهد کرد. شما باید ناامنی هایتان را شناسایی کنید و روی نقاط قوت خود تمرکز کنید، زیرا این نقاط قوت شما هستند که شما را منحصر بفرد می کنند. باید به خودتان مطمئن تر باشید و نگذارید حسادت جلوی عقل سلیم و منطق شما را بگیرد.

4. گذشته را فراموش کنید.
وقتی نوبت به رابطه با آقایان می رسد، شاید تجربه های قبلی ما برایمان مفید باشند، حتی اگر ناخوشاینده بوده و خاطرات بدی داشته باشیم. باید اشتباهاتی که قبلاً مرتکب شده ایم را در نظر داشته باشیم و در آینده آنها را تکرار نکنیم. در هر صورت وقتی وارد رابطه جدیدی می شوید و واقعاً طرف مقابل تان را دوست دارید، نباید بگذارید که تجربه بد رابطه گذشته شما رابطه فعلی تان را خراب کند. برای مثال اگر نامزدتان به شما خیانت کرده بود، نباید این بار وسواس نشان دهید. در واقع افراد با هم متفاوتند و همه بد نیستند. بهترین راه برای آنکه در زندگی تان با این فرد موفق باشید این است که گذشته را فراموش کنید و از حال لذت ببرید.

5. بیشتر با هم وقت بگذرانید.
زوج هایی زیادی هستند که بخاطر شرایط مختلف وقت زیادی را با هم سپری نمی کنند. برای مثال، ممکن است شما زیاد کار کنید یا محل کارتان از هم دور باشد یا کارتان طوری باشد که زمان زیادی را دور از هم باشید. اینکه نتوانید زیاد با هم باشید، باعث می شود که جر و بحث ها شروع شوند. معمولاً حسادت دلیل اصلی سوءتفاهم ها است. علیرغم همه کارهایی که دارید و باید انجام دهید، سعی کنید زمان بیشتری را با همسرتان سپری کنید و از هر لحظه خوشبختی تان استفاده کنید.

6. شبکه های اجتماعی را ترک کنید.
شاید با خواندن عبارت فوق شوکه شوید، ولی برای بیشتر افراد شبکه های اجتماعی منبع اصلی حسادت هستند. شاید بسیاری از دوستانمان را دیده باشیم که همسران آنها در شبکه های اجتماعی با افراد دیگری در ارتباطند. برای آنکه از جر و بحث ها و حسادت های جلوگیری کنید، این شبکه ها را ترک کنید. با این کار رابطه شما با کسی که دوستش دارید محکم تر می شود. در هر حال راه های بسیاری برای حفظ رابطه تان با دوستان و آشنایان و فامیل وجود دارد.

7. وضعیت را روشن کنید.
شرایط و وضعیت های پر استرس و سوء تفاهم ها بخش مهمی از روابط زوج ها هستند. مسئله این است که این طور وضعیت ها هر چند وقت یکبار پیش می آیند. اگر دائماً شاهد آن هستید که شریک زندگی تان رفتارهای عجیبی دارد و نشانه های خیانت را بطور واضح و روشن می بینید، لازم است که درباره این مشکل با او صحبت کنید و دلایل این رفتارهای او را کشف کنید. شاید اصلاً دلیلی برای نگرانی وجود نداشته باشد و به توافق برسید. روشن کردن وضعیت و برطرف کردن شک و تردید باعث می شود که حسادت شما نیز از بین برود.

منبع:برترین ها