سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

مادران باردار؛ از این خوشمزه‌های مقوی غافل نشوید



تغذیه زن باردار,غذای زن باردار,غذا خوردن زن باردار

پزشکان می‌گویند زنان باردار باید یک رژیم غذایی متعادل داشته باشند که اندکی بیشتر موادغذایی داشته باشد تا نیازهای جنین را برآورده کند.


  اگر قصد دارید صاحب فرزند شوید رعایت یک رژیم غذایی متعادل و مناسب بسیار حائز اهمیت است. پزشکان می گویند زنان باردار باید یک رژیم غذایی متعادل داشته باشند که اندکی بیشتر مواد غذایی داشته باشد تا نیازهای جنین را برآورده کند.

پزشکان توصیه می کنند زنان باردار باید حدود ۳۰۰ کالری بیشتر در روز غذا بخورند که به معنی فقط یک وعده اضافی است اما اگر از این بیشتر شود مادر را در معرض ابتلا به چاقی، دیابت و فشار خون بالا قرار می دهد و در چاق شدن نوزاد نیز موثر است.

سرسفره خانم‎های باردار، چی می‌گذرد؟

مهمترین غذاها برای یک زن باردار عبارتند از:
- پروتئین ها: شامل تخم مرغ، گوشت، ماهی، شیر و فرآورده های لبنی

- کربوهیدرات ها که فیبر و انرژی را تامین می کنند البته از مصرف آرد و شکر تصفیه شده باید خودداری شود و جای آن را غلات سبوس دار و میوه ها بگیرند.

- چربی ها: شامل اسید چربDHA و سایر اسیدهای چرب ضروری که برای رشد مغز جنس جنین حیاتی هستند. بنابراین تخم کتان، گردو، لوبیا، روغن زیتون و دانه سویا باید به رژیم غذایی مادران باردار افزوده شود.

- آهن: مصرف سبزیجات برگ پهن و سایر مواد غذایی حاوی آهن مثل توت ها، تمشک، لوبیا، آناناس، کشمش، خرما و مواد خوراکی حیوانی برای تامین آهن بدن مادر ضروری است.

- مصرف ویتامینC نیز جذب آهن را در بدن مادر پس از صرف غذا بالا می برد و توصیه می شود.

- کلسیم: برای کمک به رشد استخوان ها، دندان ها و فعالیت های حیاتی بدن جنین، مصرف کلسیم برای مادر در زمان بارداری ضروری است.
 
 منبع : mardomsalari.com


ویدیو مرتبط :
‫بهترین روش تهیه نرگسی اسفناج خوشمزه و مقوی Best recipe for delicious Nargesi Spinach‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زيان‌هاي قهوه براي مادران باردار



 

 

قهوه

 

 

اين روزها مطالعات زيادي در مورد فوايد و زيان‌هاي احتمالي قهوه و نوشيدني‌هاي کافئين‌دار انجام مي‌ شود که به نظر مي ‌رسدبا توجه به شيوع اخير مصرف اين نوع نوشيدني‌ها، لازم است مردم کشور ما هم به نتايج آنها توجه داشته باشند.يکي از تازه‌ترين اين مطالعات در مورد نقش کافئين در بالا بردن احتمال سقط جنين است...




طي مطالعه‌اي که در مرکز مطالعات کايسر در آمريکا انجام شده، مشخص شده مصرف بيش از 200 ميلي ‌گرم کافئين در روز، در ماه‌هاي اول بارداري، مي ‌تواند احتمال سقط جنين را افزايش دهد.



اين مطالعه تنها به نقش قهوه اشاره ندارد، بلکه ميزان کافئين مصرفي روزانه را مورد بررسي قرار داده است. کافئين مي‌ تواند در نوشيدني‌هاي مختلف وجود داشته باشد، از جمله در چاي، نوشابه‌هاي کولادار ، نوشابه‌هاي موسوم به " نوشابه هاي انرژي ‌زا" و همچنين شکلات.



بنابراين نتايج اين بررسي، بايد در مورد همه اين نوشيدني‌ها و خوراکي‌ها، تعميم داده شود. هم ‌اکنون مراکز ارائه استانداردهاي غذايي، مانند اداره استاندارد تغذيه‌اي انگلستان، ميزان کافئين مجاز مصرفي براي زنان باردار را، 300 ميلي‌ گرم اعلام کرده‌اند و تصريح شده که مقادير کمتر از اين براي زنان باردار هيچگونه خطري ندارد. اين ميزان کافئين تقريباً معادل 4 فنجان متوسط قهوه معمولي است.



از آنجا که احتمال سقط جنين، به خصوص در ماه‌هاي اول، بسيار زياد است، به همه زنان باردار توصيه مي‌ شود در اين دوره تا آنجا که ممکن است از مصرف نوشيدني‌هاي کافئين دار اجتناب کنند.

 

در مطالعه جديد مقادير کمتر هم خطرناک توصيف شده، چنانکه مجريان آن مي‌ گويند مطالعاتشان نشان داده احتمال سقط جنين در بين زناني که تا هفته بيستم بارداري، 200 ميلي ‌گرم کافئين دريافت مي ‌کردند، 15 درصد بود، در حالي که اين رقم در بين سايرين، 12 درصد بود و با افزايش ميزان کافئين دريافتي، احتمال سقط جنين نيز تا 25 درصد بيشتر مي‌ شد.



بر اساس مطالعات گوناگوني که پيش از اين انجام شده بود، مشخص شده که کافئين از جفت عبور مي ‌کند و به جنين مي ‌رسد. با اين حال اثر آن در کاهش رشد جنين هنوز اثبات نشده و حتي در برخي مطالعات رد شده بود، به عنوان مثال، مطالعه‌اي که سال 2003 در مؤسسه تحقيقاتي کارولينسکاي سوئد و با همکاري دانشگاه "اوپسالا" انجام شده بود، تأثير کافئين و قهوه را بر کاهش رشد جنين رد کرده بود.



با وجود دقت و جامعيت اين مطالعه خاص، باز هم اداره استانداردهاي تغذيه‌اي انگلستان اعلام کرده که قصد ندارد در محدوده مجاز مصرف کافئين براي زنان باردار تجديد نظر کند. به گفته کارشناسان اين اداره، براي تعيين استانداردهاي تغذيه‌اي، بايد مطالعات متعدد صورت بگيرد تا فايده محدوديت‌هاي بيشتر، روشن‌تر شود.



اما همان‌طور که اشاره شد، اين مطالعه جديد، که در آخرين شماره نشريه "بيماري‌هاي زنان و زايمان آمريکا" منتشر شده، هشدارهاي جدي‌ مي ‌دهد.



به گفته اين محققان، از آنجا که احتمال سقط جنين، به خصوص در ماه‌هاي اول، بسيار زياد است، به همه زنان باردار توصيه مي‌ شود در اين دوره تا آنجا که ممکن است از مصرف نوشيدني‌هاي کافئين دار اجتناب کنند.

 

منبع : سالم