سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

كمبود كلسیم چه علائمی دارد؟



كلسیم,علائم کمبود کلسیم,نشانه های کمبود کلسیم

كمبود كلسیم چه علائمی دارد؟
نشانه‌هایی وجود دارند كه به شما هشدار می‌دهد باید مصرف كلسیم را در رژیم غذایی خود افزایش دهید.


ماست بخورید تا قوی شوید
آیا می‌دانید فقط 10 درصد كودكان زیر 12 سال مقدار كافی كلسیم برای رشد و نمو مناسب را دریافت می‌كنند؟ در حقیقت امروز مردم از مواد حاوی كلسیم بسیار كم استفاده می‌كنند و به همین دلیل كمبود كلسیم تبدیل به مشكلی اساسی شده است. متخصصان نیز به فكر راهی برای برطرف كردن این مشكل هستند.
بدن ما برای داشتن استخوان‌های قوی و سالم به مصرف مقدار كافی كلسیم نیاز دارد و كمبود آن موجب بروز مشكلات استخوانی و پوكی استخوان می‌شود. البته این مشكلات، كیفیت زندگی فرد را نیز تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.


بنابراین بهترین كار آن است كه از همان دوران كودكی به رژیم غذایی مناسب و مصرف مقدار كافی كلسیم اهمیت دهیم و استفاده از مواد غذایی حاوی كلسیم را فراموش نكنیم.
اغلب مردم می‌دانند شیر منبع خوبی از كلسیم است و به همین دلیل سعی می‌كنند به مقدار كافی شیر بنوشند. در تبلیغات نیز همیشه از كلسیم موجود در شیر و اهمیت مصرف آن برای تقویت استخوان‌ها صحبت شده است. اما ما تا چه حد درباره كلسیم اطلاعات داریم؟ آیا شیر تنها و بهترین منبع دریافت كلسیم است؟ آیا تنها نوشیدن مقداری شیر در روز برای سلامت استخوان‌ها كافی است؟


اهمیت كلسیم برای بدن
به طور تقریبی 90 درصد كلسیم موجود در بدن در دندان‌ها و استخوان‌ها ذخیره می‌شود. البته علاوه بر سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها، بسیاری دیگر از فعالیت‌های بدن نیز به وجود مقدار كافی كلسیم وابسته است.بنابراین كاملا مشخص است كمبود كلسیم می‌تواند چه عوارضی ایجاد كند؛ در شرایطی كه بدن با كمبود كلسیم روبه‌رو باشد برای انجام فعالیت‌های خود كلسیم مورد نظر را از استخوان‌ها و دندان‌ها تامین می‌كند. به همین دلیل هم بتدریج سلامت دندان‌ها و استخوان‌ها به خطر می‌افتد.


البته همان‌طور كه می‌دانیم، زنان یائسه بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به پوكی استخوان قرار دارند و به همین دلیل كمبود كلسیم برای آنها خطرناك‌تر است.
برای سلامت استخوان‌ها ویتامین D را نیز فراموش نكنید. وجود این ویتامین برای استفاده مناسب كلسیم موجود در بدن مفید و ضروری است. می‌توانید این ویتامین را از مواد غذایی خاصی مانند ماهی یا محصولاتی كه حاوی ویتامین D هستند، مانند شیر و آبمیوه‌های حاوی این ویتامین، دریافت كنید.


مواد غذایی حاوی كلسیم
وقتی صحبت از مصرف مقدار كافی كلسیم می‌شود، اغلب مردم به یاد قرص‌ها و مكمل‌های كلسیم می‌افتند. در حالی كه باید بدانیم به راحتی می‌توان با افزودن مقدار كافی مواد غذایی حاوی كلسیم مشكل را برطرف كرد.
با این‌كه همه می‌دانند شیر یكی از بهترین منابع كلسیم است، اما آیا می‌دانید ماست 30 تا 40 درصد بیشتر از شیر كلسیم دارد؟ البته علاوه بر شیر و ماست و دیگر محصولات لبنی، سبزیجات سبزرنگ مانند بروكلی و اسفناج نیز حاوی مقدار مناسبی كلسیم است.
بنابراین با افزودن این مواد غذایی به رژیم غذایی خود ـ البته در كنار مصرف شیر ـ می‌توانید احتمال كمبود كلسیم و در نتیجه ابتلا به بیماری‌های مختلف را كاهش دهید.


كمبود كلسیم چه علائمی دارد؟
نشانه‌هایی وجود دارند كه به شما هشدار می‌دهد باید مصرف كلسیم را در رژیم غذایی خود افزایش دهید. بنابراین چنانچه دچار درد و گرفتگی عضلات شده‌اید، دست‌ها و پاهایتان سوزن سوزن می‌شود یا بی‌حس است و با شكستگی‌های مكرر دست و پا روبه‌رو هستید، باید مصرف مواد غذایی حاوی كلسیم را افزایش دهید.البته چنانچه نشانه‌ها شدیدتر است یا مدت زمانی طولانی ادامه پیدا می‌كند، مراجعه به پزشك را نیز فراموش نكنید.
منبع: tabnak.ir


ویدیو مرتبط :
سردرد بچه چه علائمی دارد؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

كمبود آهن در زنان باردار باعث سقط جنين



 

 

 

به گفته متخصصان تغذيه كمبود اهن در زنان باردار باعث افزايش سقط جنين، افزايش خطر مرگ و مير مادران هنگام زايمان مي شود.



یكي از شايعترين انواع كم خوني ،ناشي از فقرآهن است اگر براي ساخت گلبول هاي قرمز خون آهن به مقدار كافي در دسترس بدن نباشد، بدن از ذخاير آهن خوداستفاده مي كند و زماني كه كمبود آهن ادامه پيدا كند و ذخاير آهن بدن هم تمام شود كم خوني ناشي از فقر آهن بوجود مي آيد.



از عوامل كم خوني مي توان به كمبود آهن در رژيم غذايي روزانه، ابتلا به آلودگي هاي انگلي و بيماري هاي عفوني، عادات نامناسب غذايي مثل خوردن چاي 1 تا 2 ساعت قبل و بعد از غذا و كمبود آهن مورد نياز در دوران حساس زندگي به خصوص دوران كودكي و بارداري اشاره كرد.

 


علائم اين كم خوني شامل رنگ پريدگي ، زبان و مخاط داخل دهان و چشم، سرگيجه و سردرد، خستگي و كسل بودن و حالت تهوع است. كمبود آهن در زنان باردار باعث ضعف، افزايش خطر مرگ و مير مادران هنگام زايمان و افزايش سقط جنين و تولد نوزاد مرده مي شود.

 


استفاده از مواد غذايي حاوي آهن مثل گوشت، ميگو، ماهي،‌زرده تخم مرغ، حبوبات، غلات، شير در برنامه غذايي روزانه استفاده از انواع خشكبار مثل توت، كشمش، برگه آلو، انجيرخشك، پرهيز از نان هاي سفيد و نان هاي حاوي جوش شيرين و استفاده از مواد داراي ويتامين ث يا ميوه هاي ترش مثل مركبات همراه با مواد غذايي حاوي آهن مي تواند از كم خوني ناشي از فقرآهن جلوگيري كند.