سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

قابل توجه تازه‌مادرها



 

قابل توجه تازه‌مادرها

 

قابل توجه تازه‌مادرها / خوردنی‌های اصلی دوران شیردهی


تغذیه نوزاد با شیر مادر مناسب‌ترین، ایمن‌ترین و طبیعی‌ترین روش تغذیه شیرخوار است، زیرا علاوه بر تامین انرژی، مواد مغذی و آب مورد نیاز بدن كودك، موجب افزایش ایمنی او در برابر بیماری‌ها می‌شود. البته تغذیه برای داشتن شیردهی موفق و تامین مواد مغذی مورد نیاز كودك بسیار مهم است. مادر در این دوران علاوه بر نیازهای تغذیه‌ای خود، برای تولید شیر به مقدار بیشتری مواد غذایی و مایعات نیاز دارد كه باید برنامه غذایی خود بیفزاید.


خوردنی‌های اصلی دوران شیردهی

تغذیه نوزاد با شیر مادر مناسب‌ترین، ایمن‌ترین و طبیعی‌ترین روش تغذیه شیرخوار است، زیرا علاوه بر تامین انرژی، مواد مغذی و آب مورد نیاز بدن كودك، موجب افزایش ایمنی او در برابر بیماری‌ها می‌شود. البته تغذیه برای داشتن شیردهی موفق و تامین مواد مغذی مورد نیاز كودك بسیار مهم است. مادر در این دوران علاوه بر نیازهای تغذیه‌ای خود، برای تولید شیر به مقدار بیشتری مواد غذایی و مایعات نیاز دارد كه باید برنامه غذایی خود بیفزاید.

 

در دوران شیردهی بسته به مقدار شیر تولید شده، نیاز به انرژی و سایر مواد مغذی و مایعات بیشتر می‌شود كه بخشی از انرژی با مصرف چربی‌های ذخیره شده در بدن مادر در دوران بارداری تامین می‌شود. پس مادر شیرده باید برنامه غذایی خود را به شكلی تنظیم كند كه روزانه همه گروه‌های غذایی را به صورت متعادل و مناسب دریافت كند. گروه‌های غذایی دوران شیردهی عبارتند از:

 

گروه نان و غلات

مواد غذایی این گروه شامل انواع نان، برنج، ماكارونی، بیسكوییت‌های ساده و غلات صبحانه آماده است كه برای تولید انرژی، مفید است. مواد غذایی این گروه دارای مواد نشاسته‌ای، مقداری پروتیین، آهن و ویتامین‌های گروهB است. مادران شیرده باید روزانه به شكل متوسط هفت تا 11 واحد از این گروه دریافت كنند.

 

هرواحد از گروه نان و غلات برابر با یك برش 30 گرمی نان (10 در10سانتی‌متر) به اندازه كف دست بدون انگشتان و در مورد نان لواش سه تا چهار كف دست یا نصف لیوان ماكارونی یا برنج پخته است.

 

گروه میوه و سبزی‌ها

همه میوه‌ها و سبزی‌ها در این گروه جای دارند و تامین‌كننده ویتامین‌ها و برخی مواد معدنی مورد نیاز بدن هستند. همچنین مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها موجب افزایش مقاومت در برابر بیماری‌ها، ترمیم زخم، سلامت پوست و كمك به سوخت و ساز بدن می‌شود. مصرف روزانه حداقل پنج واحد از میوه‌ها و چهار واحد از سبزی‌ها برای زنان شیرده ضروری است. هر واحد از گروه میوه‌ها برابر با یك عدد میوه متوسط مانند پرتقال، سیب، نارنگی و غیره یا نصف گریپ فروت یا سه چهارم لیوان آبمیوه تازه یا یك چهارم لیوان میوه خشك و هر واحد از سبزی‌ها برابر با یك لیوان سبزی خام یا نصف لیوان سبزی پخته است.

 

گروه شیر و فرآورده‌های آن

این گروه شامل شیر و فرآورده‌های آن مانند ماست، پنیر كم‌چرب و كشك است كه برای استحكام استخوان‌های مادر و سلامت پوست لازم است. چنانچه كلسیم در رژیم غذایی كافی نباشد، نیاز به كلسیم شیركودك با ذخایر اسكلتی مادر تامین می‌شود كه موجب پوكی استخوان زودرس مادر می‌شود، بنابراین مادر شیرده برای تامین نیاز كلسیم خود باید روزانه سه تا چهار واحد از مواد غذایی این گروه را مصرف كند. هر واحد از مواد غذایی این گروه برابر با یك لیوان شیر، ماست یا 30 تا 45 گرم پنیر است.


گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها (فندق، گردو،‌پسته و غیره)


این گروه شامل انواع گوشت‌های قرمز، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، حبوبات و مغزها (فندق، بادام، پسته و گردو وغیره) است. مواد غذایی این گروه نقش بسیار مهمی در تامین پروتیین و آهن مورد نیاز مادر شیرده دارند. مادر شیرده باید روزانه دست كم‌ سه واحد از مواد غذایی این گروه مصرف كند. هر واحد از این گروه برابر با 60 تا 90 گرم گوشت قرمز، مرغ یا ماهی، دو عدد تخم‌مرغ یا یك لیوان حبوبات پخته است.

 

توصیه‌های ویژه


مادر شیرده باید از همه گروه‌های غذایی در برنامه غذایی خود استفاده كند.

 

برای جلوگیری از كاهش آب بدن مادر‌(دهیدراتاسیون) به مادران توصیه می‌شود كه روزانه به میزان كافی مایعات و آبمیوه طبیعی بخورند.

 

نوشیدن یك لیوان مایعات مانند آب، شیر یا آبمیوه تازه در هر بار شیردهی توصیه می‌شود.

 

نیاز به ویتامین‌ها و املاح در دوران شیردهی افزایش می‌یابد، اما با رعایت یك رژیم غذایی متعادل می‌توان این نیاز را برطرف كرد.

 

ورزش‌های سبك در افزایش توان بدنی مادر و كاهش استرس نقش دارد و توصیه می‌شود، اما ورزش‌های سنگین به مادران شیرده توصیه نمی‌شود.

 

قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید به مدت دست كم 20 دقیقه در روز‌(در ساعت اوج تابش خورشید نباشد) توصیه می‌شود.

 

از مصرف شكلات، قهوه، نوشابه‌های گازدار، موادغذایی پر ادویه (مثل سوسیس و كالباس) و مواد غذایی نفاخ خودداری شود.

 

نداشتن رژیم كاهش وزن در دوران شیردهی در صورت سلامت مادر ضروری است.

 

منبع: salamatiran


ویدیو مرتبط :
توجه توجه::. شکمو های عزیز ::. توجه توجه (مثل خودم)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

قابل توجه پدرها و مادرها ا



 

کودک

 

آموزش کودک را نمی‌توان محدود به حدودی كرد، چون ممکن است که کودک در هر لحظه حرکت متفاوتی را انجام دهد؛پس آموزش کودک به خود کودک بستگی دارد. آموزش موسیقی و نمایش خلاق شامل آواز خواندن، حرکات ریتمیک و نمایش باعث گسترش مهارت‌های کودکان می‌شوند که این می‌تواند شامل مهارت‌های جسمانی، رفتاری، اجتماعی و ... باشد. بدین ترتیب آنها هیجانات خود را بیان می‌کنند، وقتی که شاد باشند آواز نشاط انگیز می‌خوانند یا ملودی گیرایی را زمزمه می‌کنند؛ در مقابل اگر آنها عصبانی یا ناکام باشند،....

 

آموزش کودک را نمی‌توان محدود به حدودی كرد، چون ممکن است که کودک در هر لحظه حرکت متفاوتی را انجام دهد؛ پس آموزش کودک به خود کودک بستگی دارد. آموزش موسیقی و نمایش خلاق شامل آواز خواندن، حرکات ریتمیک و نمایش باعث گسترش مهارت‌های کودکان می‌شوند که این می‌تواند شامل مهارت‌های جسمانی، رفتاری، اجتماعی و ... باشد. بدین ترتیب آنها هیجانات خود را بیان می‌کنند، وقتی که شاد باشند آواز نشاط انگیز می‌خوانند یا ملودی گیرایی را زمزمه می‌کنند؛ در مقابل اگر آنها عصبانی یا ناکام باشند، حرکات ریتمیک آنها ممکن است نامنظم و حالت تهاجمی داشته باشد. انرژی خود را رها می‌سازند و آن انرژی را در بروز خلاقیت‌ها و اهداف سودمند دیگری هدایت می‌کنند.


در زیر مراحل فراگیری را در سنین مختلف بررسی می‌‌كنیم.

 

کودکان نوپا


کودکان تا سه سالگی دوست دارند آهنگ‌های کوتاه بخوانند؛ اشارات و حرکات اشاره‌ای که هر فردی در زمان صحبت کردن به وسیله سر، صورت، دست‌ها و بدن خود انجام می‌دهد به آنها کمک می‌کند تا بتوانند اشعار و داستان را به خاطر بسپارند. بنابراین کار نمایش با این گروه تنها محدود به حرکات بدن می‌شود.

 

سه تا پنج سالگی


در این سن کودکان می‌توانند حرکات پیچیده‌تری را انجام دهند؛ بنابراین با ضرباهنگ حرکت می‌کنند و می‌توانند حرکات ریتمیک را به راحتی انجام دهند.


پیش دبستانی


در این سن کودکان می‌توانند در حین شنیدن داستان نقش‌های آن را نیز نمایش دهند. مانند نقش حیوانات(گربه، فیل و ...) یا نقش اجسامی مانند کامیون یا توپی که در حال بالا و پایین رفتن است را بازی کنند و سعی کنند تا آنجا که ممکن است آن نقش را درست تقلید کنند.

 

شیوه آموزشی در مقاطع مختلف


فضایی به عنوان فضای نمایش در نظر گرفته می‌شود و با اندکی تغییر فضایی آشنا به ناآشنا تبدیل می‌شود. نمایش خلاق تاثیر زیادی دارد و کودکان را قادر می‌کند تا از خود فاصله بگیرند و فردی جدید شوند.


هنگامی که مدرس نمایش خلاق برای اولین بار بدون معارفه رسمی وارد کلاس می‌شود، «شوک» و «شگفتی» خاصی به وجود می‌آید. کنجکاوی کودکان برانگیخته می‌شود، می‌خواهند غریبه را بشناسند، تازه وارد می‌تواند آنان را شگفت‌زده کند و امیدوارشان کند که برنامه‌ها و عادات روزمره آنها را در هم می‌شکند.


وقتی که همه جمع شدند، قصه‌ای شروع می‌شود که آنها هم در آن شرکت دارند تا به این وسیله همچنان هوشیار بمانند و خود را بخشی از فرآیند قصه احساس کنند، اگر در خلل این کار سئوالی برایشان پیش بیاید سئوالات را پاسخ دهید ولی به معنا و تفسیر آن نپردازید! هدف این است که با طرح قصه کلنجار روند و در خلال این کار، مهارت‌های شناختی خود را رشد دهند.


پس از گوش دادن به قصه‌ها (که با همکاری خود کودکان ساخته شده است) شروع به اجرای نمایش كنید؛ برخی اوقات با تمرینات عضلانی شروع كنید. برخی از روش‌های بنیادی حرکت را به ایشان آموزش دهید.


نقش‌ها را با توجه به علاقه کودکان محول كنید؛ یکی از کودکان کارگردان و راوی می‌شود، وظیفه او حفظ تداوم قصه است. در طول اولین جلسه در حرکات و واژگان کمی آنها را راهنمایی كنید اما انجام این کار در جلسات بعدی ضروری نیست! چرا که باید خلاقیت کودکان شکوفا شود و بیاموزند که واژگان و حرکات را خود باید خلق کنند.


همگی با کمک یکدیگر و با استفاده از اشیای داخل کلاس، وسایل ضروری برای نمایش را مهیا كنید.


داستان توسط خود کودکان پیش برده می‌شود و نقش آنها توسط شما کنترل و ریشه‌دار می‌شود. این جلسات باید حدود یك ساعت و نیم تا دو ساعت به طول انجامد.