سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

علل زانودرد چیست؟



 

زانو درد, درد زانو

علل زانودرد چیست؟

زانو درد بسته به سن افراد علل مختلفی دارد. به طور کلی زانودردها به دو دسته تقسیم می شوند:

یکی آنهایی که علل ثانویه دارند، مثلا فردی که دچار شکستگی زانو شده است.

در یکسری افراد هم زانودرد علت اولیه دارد، مانند افرادی که التهاب مفصل (آرتریت) زانو شده اند و غضروف مفصل زانوی آنها تخریب شده است.

 

چه افرادی دچار درد زانو می شوند؟
اصولا بر اساس سن بیمار که در چه سنی از زانو در شکایت می کند، افراد به دو دسته تقسیم می شوند:

۱- یکی افراد جوانی که معمولا از لحاظ ورزشی و تحرک بدنی فعال هستند و از درد جلوی زانو شکایت می کنند و درد آنها بیشتر موقع نشست و برخاست ایجاد می شود، به خصوص هنگامی که به کوه می روند و از کوه پاین می آیند، و یا از پله بالا و وپاین می روند، و یا هنگام نماز خواندن در نشست و برخاست از درد زانو شکایت می کنند.

 

۲- دسته دوم هم افرادی هستند که در سنین کهنسالی هستند و بیشتر تخریب غضروف مفصل زانو در این افراد است که موجب درد می شود که منجر به آرتروز می گردد.خودتان را با فعالیت زیاد خسته نکنید، بلکه در اولین فرصت به استراحت بپردازید. گوش به زنگ باشید، زیرا بیشتر صدمات بدنی زمانی اتفاق می افتد که انسان خسته است.

 

چطور درد زانو را تسکین دهیم؟
وقتی درد زانو به صورت مزمن در می آید زانو ورم می کند. برخی از بیماری ها باعث ورم و التهاب زانوها می شوند. صدمات زانو در ابتدا باعث ورم زانو می شود که خود سبب صدمات بیشتر خواهد شد و این روند همچنان ادامه پیدا می کند تا به صورت مزمن درمی آید.

با محافظت های پزشکی می توان این چرخه معیوب را شکست و صدمات آتی بافت های زانو را به حداقل رساند.

 

محافظت از زانو در مقابل بروز برخی از دردها بسیار مشکل است، ولی می توان با رعایت چند اصل مهم احتمال صدمه به زانوها را به حداقل کاهش داد:
- برای کاهش بیماری های زانو مثل (استئوآرتریت)، اگر چاق هستید، باید لاغر شوید. با لاغر شدن چه در کارهای روزمره و چه در قدم زدن، فشار روی زانوهایتان کاهش می یابد. کاهش وزن صدمات احتمالی به رباط ها و تاندون ها را کاهش می دهد.

 

- اگر به درد مزمن زانو مبتلا هستید، به شنا و یا ورزش های آبی بپردازید. وقتی بدن در آب غوطه ور می شود، از وزن بدن کاسته می شود. در نتیجه وزن بدن به زانوها فشار وارد نمی کند.

 

- اگر به استخر دسترسی ندارید و یا علاقه ای به ورزش های آبی ندارید، به ورزش هایی بپردازید که باعث کشش بدن و ماهیچه ها شوند. ورزش هایی چون بسکتبال، تنیس و دویدن را کم انجام دهید. اگر با این گونه ورزش ها درد زانوی شما تشدید شد، حتماً آن را محدود کنید. به بدنتان توجه کنید، اگر احساس کردید برخی از حرکات ورزشی به شما صدمه وارد می کند، نوع ورزشتان را تغییر دهید.

 

- خودتان را با فعالیت زیاد خسته نکنید، بلکه در اولین فرصت به استراحت بپردازید. گوش به زنگ باشید، زیرا بیشتر صدمات بدنی زمانی اتفاق می افتد که انسان خسته است.

- از زانوهایتان محافظت به عمل آورید. پوشیدن زانوبند هنگام ورزش شما را از برخی صدمات مصون نگه می دارد.هنگامی که رانندگی می کنید، از زانوهایتان در مقابل صدمات ناشی از داشبورد محافظت کنید.

 

مراقبت خانگی از زانو درد
درد زانویی که شما را از راه رفتن باز می‌دارد، باید بوسیله پزشک مورد بررسی قرار گیرد.

این توصیه‌ها به تسکین درد جزئی زانو کمک می کنند:


- استراحت دادن : استراحت در منزل از مهم ترین اصول درمان است.

 

- بریس زانو: زانو‌ی‌تان را بالا نگه دارید. می‌توانید زانو‌های‌تان را با گذاشتن بالش در زیر آنها بالا نگه دارید، یا بالشی را بین دو زانوی‌تان قرار دهید. قراردادن زانو در سطحی بلندتر از بدن باعث می شود نیروی جاذبه زمین، مایعات جمع شده در بافت صدمه دیده را کاهش داده، در نتیجه ورم نیز کمتر شده و خستگی را از ما دور می سازد.

 

- بستن زانوها : بستن زانوها به دو دلیل مفید است: هم ورم را کاهش می دهد و هم مکانیسم زانو را به نظم در می آورد. از بریس (تصویر مقابل) یا بانداژ زانو استفاده کنید.

 

- استفاده از داروها : اگر شما به زخم معده، بیماری کلیه و بیماری های خونی مبتلا نیستید، داروهای ضد التهابی در این مورد به شما کمک های فراوانی می کند. از داروهای مسکن معمول مانند استامینوفن یا ایبوپروفن برای کمک به تسکین درد و ورم استفاده کنید.

 

- روی زانوی‌ دردناک‌تان فشار نیاورید و از انداختن وزن روی آن پرهیز کنید.

 

- با کیسه یخ زانو را به طور مکرر کمپرس سرد کنید. در روز اول هر ساعت برای ۱۵ دقیقه روی زانو کیسه یخ بگذارید. پس از روز اول، دست کم چهار با در روز روی زانو یخ بگذارید.

منبع:fa.parsiteb.com


ویدیو مرتبط :
زانودرد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

علل رشد طلا در قرن ۲۱



 

 

علل رشد طلا در قرن 21

 

 

بانك مركزی در گزارشی به تشریح دلایل رشد بیش از ۸۲۰ دلاری قیمت طلا در بازارهای جهانی طی ۹ سال گذشته پرداخته است.

 

 

به گزارش بانك مركزی در مورد نوسانات ارزش طلا در بازارهای جهانی،‌ قیمت طلا در سال ۲۰۰۹ میلادی، برای نهمین سال متوالی، نسبت به سال ماقبل افزایش یافت.

 


براساس این گزارش،‌ قیمت هر اونس طلا از ۵۵/۲۷۲ دلار در پایان سال ۲۰۰۰ میلادی به تدریج افزایش یافت تا به سطح ۲۰/۸۳۳ دلار در پایان سال ۲۰۰۷ و ۱۲/۸۸۰ دلار در پایان سال ۲۰۰۸ و ۲۰/۱۰۹۶ دلار در پایان سال ۲۰۰۹ میلادی افزایش یافت. به عبارت دیگر در ظرف ۹ سال گذشته قیمت طلا حدود ۲/۴ برابر شد.

 


این گزارش حاكی ‌است طلا در سال گذشته حدود ۲۱۸ دلار افزایش یافت كه بالاترین افزایش سالانه، پس از افزایش ۲۸۶ دلاری آن در سال ۱۹۷۹ میلادی، است.

 


البته افزایش شدید قیمت طلا در سال ۱۹۷۹ و ۱۹۸۰ میلادی چندان دوام نیاورد و در سال بعد قیمت طلا رو به كاهش نهاد.

 


افزایش شدید قیمت طلا در سال ۱۹۷۹ و ۱۹۸۰ میلادی به دلیل پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، افزایش شدید قیمت نفت، تصرف سفارت آمریكا در تهران توسط دانشجویان، وقوع شورشی عظیم در مكه، مسدود شدن دارایی‌های ایران در آمریكا و حمله شوروی سابق به افغانستان، بوده است.

 


طبق این گزارش،‌ از سال ۱۹۸۲ میلادی تا پایان دهه ۱۹۸۰ میلادی قیمت طلا در محدوده ۵۰۰ - ۳۵۰ دلار در نوسان بود.

 


در دهه ۱۹۹۰ میلادی فروش طلا توسط بانك‌های مركزی اروپایی نظیر بانك مركزی بلژیك و بانك مركزی هلند و بانك‌های مركزی غیراروپایی نظیر بانك مركزی كانادا، شروع شد. در اواخر این دهه بانك‌های مركزی سوئیس و انگلیس نیز به جمع فروشندگان طلا پیوستند.

 


به همین دلیل در اواخر دهه ۱۹۹۰ میلادی قیمت طلا تحت تاثیر فروش‌های طلا توسط بانك‌های مركزی سیر نزولی شدیدی را در پیش گرفت. حتی قیمت طلا در اواخر سال ۱۹۹۹ میلادی به سطح حدود ۲۵۰ دلار نیز رسید. اما در سپتامبر ۱۹۹۹ میلادی بانك‌های مركزی اروپا توافق كردند كه به مدت پنج سال سقف فروش طلای خود را به سالانه ۴۰۰ تن محدود نمایند.

 


از آن زمان به بعد این معاهده با اندكی تغییرات در دو نوبت دیگر یعنی در سال ۲۰۰۴ و ۲۰۰۹ تمدید شد. معاهده مذكور منشا شروع افزایش ۹ ساله اخیر قیمت طلا در بازارهای جهانی بوده است.

 


در این افزایش قیمت طلا در سال‌های مذكور، افزایش مداوم قیمت نفت خام، خرید طلا توسط تولید‌كنندگان، رسوایی‌های مالی در شركت انرون و سایر شركت‌های آمریكایی در سال ۲۰۰۲، احتمال اعمال سقفی برای سپرده‌های بانكی تحت پوشش بیمه در ژاپن (در سال ۲۰۰۲)، كشمكش‌های سیاسی در خاورمیانه، بحران مالی در آمریكا و سایر نقاط جهان از اوت سال ۲۰۰۷ میلادی به بعد، تزریق چند تریلیون نقدینگی به بازار توسط بانك‌های مركزی (آمریكا، اروپا و سایر بانك‌های مركزی) و سرانجام خرید طلا توسط بانك‌های مركزی بوده است.

 


بانك‌های مركزی جهان كه سال‌های متمادی به طور خالص از عرضه‌كنندگان طلا به بازارهای جهانی بودند، در سه ماه اول سال ۲۰۰۹ میلادی به طور خالص به خریداران طلا از بازارهای جهانی تبدیل شدند.

 


این گزارش حاكی‌است خالص عرضه طلا توسط بانك‌های مركزی از ۶/۶۶۰ تن، یعنی تقریبا معادل ۰/۱۶ درصد كل عرضه طلا به بازار در سال ۲۰۰۵ میلادی، به تدریج كاهش یافت تا به سطح ۲۴۶ تن یا معادل ۰/۷ درصد كل عرضه طلا به بازارهای جهان در سال ۲۰۰۸، كاهش یافت.

 


بر پایه این گزارش،‌ حتی در سه ماهه سال ۲۰۰۹ میلادی، بانك‌های مركزی به طور خالص حدود ۱۴ تن طلا از بازار خریداری كردند. بعدا در سوم نوامبر بانك مركزی هند اعلام كرد كه حدود ۲۰۰ تن طلا در فاصله زمانی ۳۰- ۱۹ اكتبر از صندوق بین‌المللی پول خریداری كرد.

 


خرید‌هایی از طلا توسط بانك مركزی روسیه نیز در سال ۲۰۰۹ صورت گرفت. بانك مركزی چین نیز از سال ۲۰۰۳ میلادی به بعد، بر موجودی طلای خود افزوده است. خبرهای خرید طلا توسط بانك مركزی هند سبب شد تا قیمت طلا به شدت سیر صعودی در پیش گیرد و در سوم دسامبر ۲۰۰۹ به سطح هر اونس ۱۲۲۰ دلار، یعنی به بالاترین سطح تاریخی برسد.

 


وجود حجم عظیم نقدینگی، ضعف شدید دلار و امكان جایگزینی ارزهای دیگر به جای دلار به عنوان ذخیره ارزی و واسطه مبادله نیز از دلایل دیگر افزایش شدید قیمت طلا در سال ۲۰۰۹ میلادی بود.

 


البته از اوایل دسامبر به بعد ترقی دلار به كاهش قیمت طلا منجر شد همچنین در سال ۲۰۰۹ میلادی، ETF ها بر خرید‌های فیزیكی طلا افزودند.