سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

علل ریزش مو خانم‌ها چیست؟


شایع‌ترین علت ریزش مو در دنیا چه در آقایان و چه در خانم‌ها ژنتیك است. مدل ریزش موی ارثی در خانم‌ها كمی با آقایان متفاوت است.





علل ریزش مو خانم‌ها چیست؟

 صبح بخیر:  شایع‌ترین علت ریزش مو در دنیا چه در آقایان و چه در خانم‌ها ژنتیك است. مدل ریزش موی ارثی در خانم‌ها كمی با آقایان متفاوت است. معمولا خانمی كه دچار این مشكل است می‌تواند 2 الگو داشته باشد؛ الگوی مردانه و الگوی زنانه. در الگوی مردانه قسمت‌های جلو و كف سر كم می‌شود ولی خط رویش مو در جلو باقی می‌ماند. ولی در الگوی زنانه كل موی سر ریزش پراكنده و منتشر پیدا می‌كند.

درمان: راه درمان در 60 تا 70 درصد موارد وجود دارد و در 30 تا 40 درصد ممكن است نتوان برای بیمار كاری كرد و احتمال دارد كارهای جراحی و كاشت مو لازم داشته باشد. هر چقدر شروع درمان سریع‌تر بوده و وسعت‌ریزش كمتر باشد به‌طور حتم نتیجه بهتری خواهد داشت. بیشترین راه درمان در ریزش موهای ارثی داروهای هورمونی و داروهایی است كه سطح هورمون مردانه را در كف سر‌كم می‌كنند، مانند داروی اسپیرونولاكتون، قرص‌های ضد‌بارداری و داروی فیناسترایت كه مصرفش در میان خانم‌ها موارد احتیاط بسیار زیادی دارد. نباید حین مصرف این داروها خانم‌ها باردار شوند و یكسری محلول‌های موضعی از جمله ماینوكسیدیل است اما بیشتر داروهای خوراكی آنتی‌آندروژن یا ضد‌هورمون مردانه استفاده می‌شود.



كم خونی با ریزش مو در ارتباط است

كم‌خونی بعد از ریزش موی ارثی شایع‌ترین علت ریزش مو است. در خانم‌ها بیشتر كم‌خونی فقر آهن مطرح می‌شود كه به‌دلیل قاعدگی و كم خونی‌های ناشی از دست دادن خون در دوران قاعدگی است. بیشتر خانم‌ها درجاتی از ریزش موی ناشی از كم‌خونی فقر آهن را دارند. جایگزین كردن آهن در این افراد می‌تواند ریزش مو را اصلاح كند و اگر به این گروه از خانم‌ها كه كم‌خونی فقر آهن دارند، آهن داده نشود حتی اگر چند سال از داروهای ضد‌ریزش مو استفاده كنند قطعا درمان نمی‌شوند و باید حتما آهن بدن‌شان تامین شود.

درمان: از آنجا كه كم خونی انواع مختلف دارد و می‌تواند به كمبود آهن، اسید فولیك یا ویتامین12 Bمربوط باشد باید براساس نوع كم‌خونی درمان لازم انجام شود. اگر فردی آهن بدنش كم است باید آهن بخورد و اگر اسید فولیك و ویتامینش كم است باید داروهای مربوط را مصرف كند. در اغلب مواقع آهن و اسید فولیك هر 2 در بدن كم هستند و داروهایی كه هم آهن دارد و هم اسید فولیك می‌توانند موثر باشند.





بارداری و زایمان با مو چه می‌كند؟

علت دیگر ریزش مو در خانم‌ها مربوط به مشكلات بارداری و زایمان است. بیشتر از 90 درصد خانم‌ها در دوران بارداری موهای‌شان پرپشت‌تر می‌شود، به این دلیل كه استروژن، هورمون زنانه در دوران بارداری افزایش بسیار زیادی پیدا می‌كند و این افزایش زیاد باعث می‌شود موها بیشتر در فاز رشد قرار بگیرند؛ بعد از زایمان به‌دلیل افت شدید این هورمون و كم‌خونی كه به‌دنبال از دست رفتن خون حین زایمان اتفاق می‌افتد، باعث می‌شود فرد دچار ریزش مو شود كه ممكن است چند ماهی طول بكشد. معمولا این ریزش مو 4 تا 6 ماه طول می‌كشد اما دوباره كنترل می‌شود.

درمان:‌ معمولا برای خانم‌هایی كه زایمان كرده و دچار ریزش مو شده‌اند استفاده از قرص‌های حاوی آهن، روی و اسید‌فولیك می‌تواند ریزش مو را تا حد زیادی برطرف كند. اگر ریزش موی خانمی كه به تازگی زایمان كرده بیشتر از 6 ماه طول بكشد، نیاز به بررسی‌های جامع‌تر دارد.



كم‌كاری تیروئید، دلیل دیگر ریزش مو

ریزش مو بر اثر كم كاری تیروئید معمولا پراكنده است. همچنین جلوی سر و كنار سر به یك اندازه ریزش دارد و نمی‌توان الگوی خاصی را برایش پیدا كرد.

درمان: راه درمان همان درمان تیروئید بیمار است. اگر تیروئید كم كار باشد باید تیروكسین به بیمار داده شود. بهتر است ابتدا با متخصص غدد در این مورد مشورت كنید.



كیست تخمدان هم ژنتیك است

در میان علل ژنتیك و هورمونی، وجود كیست‌های تخمدانی در خانم‌ها می‌تواند منشایی برای ترشح هورمون باشد كه الگوی ریزش آن حالت مردانه پیدا می‌كند. اكثر خانم‌هایی كه ریزش موی حالت مردانه دارند معمولا بیلان هورمونی‌شان طبیعی است. ولی درصدی از آن هم می‌تواند اشكال هورمونی باشد.

درمان: اگر علت هورمونی باشد درمان‌های آنتی‌آندروژن در برخی موارد می‌تواند موثر باشد.





سشوار، عامل نه چندان بااهمیت

استفاده از سشوار معمولا ریزش مو ایجاد نمی‌كند ولی می‌تواند آسیب‌هایی به تنه مو ایجاد كند، ساختار مو را به هم بزند، مو را بد شكل كند و شادابی آن را از بین ببرد. اما اگر سشوار را خیلی نزدیك استفاده كنید و در دمای زیاد یا درحالی‌كه مو خیس است از آن استفاده كنید، در طولانی مدت می‌تواند به ریشه مو آسیب بزند و ریزش مو ایجاد كند.

درمان: مراقبت صحیح از مو و اجتناب از به كارگیری حرارت زیاد سشوار برای ریشه مو می‌تواند از این نوع ریزش جلوگیری كند.


ویدیو مرتبط :
علل ریزش مو در خانم ها -کلینیک پوست ومو دکتر تورج مکرمی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شایع ترن علل ریزش مو در مردان و زنان چیست؟



ریزش مو,علل ریزش مو,ریزش مو در مردان

یک متخصص پوست و مو گفت:عوامل تغذیه ای یکی از عوامل موثر در ریزش مو به خصوص در خانم ها است وچنانچه فریتین(پروتئینی که ذخیره آهن در بدن را نشان می دهد) زیر 40 گرم گزارش شود نشانگر کم بودن ذخیره آهن در بدن فرد بوده و وی نیازمند استفاده از مکمل های غذایی به خصوص قرص آهن است.

دکتر شاهمرادی گفت:«هر فردی به طور طبیعی بین 80 تا 120 هزار تار مو دارد که متوسط آن 100 هزار تار مو بوده و ممکن است افراد روزانه در حدود 100 تار مو ریزش داشته باشند و تقریبا به همین اندازه هم جایگزین داشته باشند و در طی سه سال این موها به طور کامل تعویض می شود.


اما در افرادی که ریزش موی ارثی دارند متاسفانه این جایگزینی کامل نخواهد بود و ممکن است حتی فرد ریزش موی روزانه اش کمتر از 100 تار مو باشد اما حتی به ازای ریزش این موها، موهای جدید به اندازه موهای ریخته شده رشد نخواهد داشت.»

وی افزود:«شایع ترین علت ریزش مو هم در آقایان و هم در خانم ها ریزش موی ارثی است و به دلیل اینکه این نوع ریزش مو وابستگی به هورمون های مردانه دارد طبیعی است که در مردان شیوع و شدت بیشتری داشته باشد و به نوعی می توان گفت برای داشتن موهای خوب افراد بایستی والدین خود را از میان افراد پرمو انتخاب کنند که این امر انجام نشدنی است و افراد نمی توانند از ریزش موی خود جلوگیری کنند.»

این متخصص پوست و مو ادامه داد:«عوامل دیگری هم بر روی شیوع و یا شدت ریزش موها تاثیرگذار هستند به عنوان مثال استفاده افراطی از فرآورده های مو مثل ژل، واکس مو، فر کردن موها، به خصوص استفاده از اتوی مو، تماس طولانی مدت با آفتاب و نحوه بستن موها که چنانچه مو تحت کشش باشد ایجاد ریزش موی کششی به خصوص در کناره های خط رویش مو را خواهیم داشت.»

وی افزود:«عوامل تغذیه ای نیز جزء عوامل بسیار موثر در ریزش مو به خصوص در خانم ها است که علت آن بارداری به خصوص بارداری های مکرر و پریودهای ماهیانه است به طوری که چنانچه ریزش مو در خانم ها به اثبات برسد تقریبا در تمامی موارد یک آزمایش خون از نظر احتمال کم خونی فرد و نیز اختلالات تیروئید توصیه می شود حتی اگر زمینه های ارثی ریزش مو وجود داشته باشد.

چنانچه فریتین(پروتئینی که ذخیره آهن در بدن را نشان می دهد) زیر 40 گرم گزارش شود نشانگر کم بودن ذخیره آهن در بدن فرد بوده و وی نیازمند استفاده از مکمل های غذایی به خصوص قرص آهن است. بدیهی است کسانی که تغذیه خوب و مناسب دارند و به خصوص از انواع میوه جات و سبزیجات و پروتئین ها استفاده می کنند کمتر دچار این نوع ریزش مو می شوند.»


دکتر شاهمرادی در ادامه گفت:«نکته مهم دیگر عدم کنترل چربی کف سر است که به نام سبوره خوانده می شود که با علایمی نظیر خارش کف سر، شوره، چرب شدن سریع موها، درد ریشه موها و یا ایجاد جوش هایی است که در کف سر تظاهر پیدا می کند.

ریزش مو در چنین افرادی با شستشوی مکرر موها و استفاده از شامپوهای تجویز شده توسط متخصصین پوست قابل کنترل خواهد بود.»

وی افزود:«چنانچه اندازه مو بیش از حد بلند شده باشد به طور ثانویه در اثر نحوه بستن موها و یا گیر کردن مو در بین دندانه های شانه یا سنگین شدن مو در اثر استحمام فرد مقداری افزایش ریزش مو خواهد داشت که بلند بودن موها از لحاظ روحی هم در افراد تاثیرگذار است چرا که اگر چند تار مو ریخته شود عملا کلافی بوجود می آید که نمای نگران کننده ای ایجاد می کند.»

استادیار دانشکده پزشکی اصفهان گفت:«طول مدت رویش مو بین 2 تا 6 سال متفاوت است و مسلما در نژادهایی مثل هندی ها این مرحله از رویش مو که به آن "آناژن" گویند طولانی تر بوده و موی افراد دیرتر وارد مرحله ریزش مو شده و در نتیجه موهای بلندتر و پرپشت تری دارند و در برخی از نژادها موی افراد در عرض 2 سال به مرحله "تلوژن" که مرحله استراحت مو و ریزش موها است می رسد.»
منبع:سلامت نیوز