سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

عفونت‌هاي ادراري يكي ازبیماری های کودکان



 

عفونت‌هاي ادراري دوران كودكي

 

عفونت‌هاي ادراري يكي از شايع‌ترين عفونت‌هاي دوران كودكي است كه مي‌تواند به كليه‌ها آسيب برساند.



عفونت‌هاي ادراري بيماري است كه در اثر وارد شدن ميكروب به مجاري ادرار ايجاد مي‌شود. معمولا علت اصلي عفونت ادراري، عامل باكتريايي موجود در دستگاه گوارش است كه در كودكان بيشتر ديده مي‌شود و به طور افزايشي عموما مثانه را درگير مي‌كند.


مهمترين علت اين عفونت مي‌تواند رفلاكس يا برگشت ادرار از مثانه به كليه‌ها باشد كه معمولا در 30 تا 50 درصد دختر بچه‌ها ديده مي‌شود كه باعث عفونت ادراري آنها مي‌شود.
والدين در صورت وجود رفلاكس در كودكان بايد به آن توجه و به پزشك متخصص مراجعه كنند.



به عنوان مثال در كودكاني كه ادرار خود را نگه مي‌دارند و دير به دستشويي مي‌روند، كودكاني كه نمي‌توانند ادرار خود را نگه دارند و يا دچار يبوست مي‌شوند، مي‌تواند عوامل زمينه‌ساز عفونت‌هاي ادراري باشد كه ممكن است بعد از مثانه، كليه‌ها را هم درگير كرده و به آنها آسيب برساند.


عفونت‌هاي ادراري در دختران بيشتر از پسرها ديده مي‌شود؛ زيرا مجراي ادراري در دختران كوتاه‌تر بوده و احتمال انتقال عفونت به مثانه بيشتر است.



علائم عفونت‌هاي ادراري در كودكان به سن آنها بستگي دارد. در سنين بالاتر علائم مشخص‌تر بوده و سوزش ادرار، تكرار ادرار، بوي بد ادرار، تب و درد پهلوها از علائم بارز آن به شمار مي‌رود.



در شيرخواران و كودكان كم سن تشخيص دشوارتر است. در اين گروه سني ممكن است عفونت ادراري با تب، بي قراري، كم شدن وزن آنها، اسهال و استفراغ و يا زردي در دوران نوزادي همراه باشد كه در صورت بروز اين علائم، والدين بايد كودكان خود را نزد پزشك ببرند.



نوع و طول درمان را پزشك بر اساس تشخيص نوع عفونت ادراري مشخص مي‌كند و والدين بايد رنگ و بوي ادرار كودك خود را بررسي كنند. در صورت وجود درد در پشت و كمر از كيسه آب گرم استفاده كرده و بعد از هر بار ادرار، كودك خود را بشويند.



ممكن است بعد از درمان، عفونت ادراري دوباره ظاهر شود، بعد از درمان به احتمال 25 تا 40 درصد به مدت 2 الي 3 هفته بعد از برطرف شدن عفونت، ممكن است مجددا ظاهر شود. به همين دليل، كشت‌ ادرار جهت پيشگيري 1 تا 2 هفته پس از پايان درمان انجام تا رفع عفونت از ادرار تاييد شود و نيز مصرف آنتي بيوتيك‌ها تا زمان درمان قطعي و بررسي رفلاكس تجويز شود.



در50 درصد موارد عفونت ادراري در كودكان بدون علامت است و فقط با آزمايش قابل تشخيص است، بنابراين والدين در انجام اين آزمايشات سهل انگاري نكنند.

 

 

 

 


ویدیو مرتبط :
‫عفونت ادراری در کودکان‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

عفونت های ویروسی کودکان



 

عفونت های ویروسی کودکان

 

یک متخصص اطفال با بیان اینکه ۲۵ درصد افراد دچار عفونت های ویروسی علائمی ندارند، گفت: با توجه به این مسئله، رعایت بهداشت فردی به ویژه در فصل سرما بسیار مورد تاکید است.رعایت بهداشت به خصوص بهداشت فردی، در پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری های ویروسی حائز اهمیت است. هرچند عطسه و سرفه از راه های مهم انتقال بیماری های ویروسی به سایر افراد هستند، اما نقش انتقال آلودگی از طریق دست، مهم تر و قابل بحث تر است.

 

افراد به وسیله دست هم می توانند ناقل بیماری به دیگران باشند و هم می توانند بیماری هایی را برای خود ایجاد کنند چرا که تماس دست افراد با اندام هایی مانند چشم، زمینه ساز گسترش بیماری های ویروسی است.

 

ابتلا به سرماخوردگی، نتیجه تکثیر ویروس های مختلف در اندام های تنفسی فوقانی است. از طرفی آب ریزش بینی به عنوان اولین مرحله از سرماخوردگی به علت آسیب به سلول های غشای بینی اتفاق می افتد و در مراحل بعدی عطسه، سرفه، تب و بدن درد که هریک واکنش دفاعی بخشی از دستگاه تنفسی فوقانی به ویروس سرماخوردگی است، بروز می کند.

 

اگرچه استفاده از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی برای درمان این نوع بیماری ها مناسب است اما استفاده خودسرانه افراد از دارو به خصوص آنتی بیوتیک ها برای درمان این نوع بیماری ها توصیه نمی شود، بلکه استفاده از داروها باید توسط پزشک صورت گیرد؛ چرا که استفاده نادرست از داروها عواقب ناگواری را برای بیمار به همراه خواهد داشت.


سه اصل استراحت، تغذیه مناسب و استفاده از مایعات کافی در پیشگیری و درمان بیماری های فصل سرما بسیار مهم است. استراحت علاوه بر پیشگیری از انتقال بیماری به دیگر افراد، می تواند به حفظ قوای فعلی بدن کمک کند. همچنین استفاده از میوه های فصل سرما مانند مرکبات که حاوی مقادیر زیادی ویتامین C هستند نیز در پیشگیری از انواع سرماخوردگی ها توصیه می شود.

 

درضمن نوع تغذیه در فصل سرما، نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به بیماری های فصلی دارد تاکنون درباره نقش تغذیه در درمان بیماری های فصلی نتایج علمی قطعی به دست نیامده است.

 

پزشکان استفاده از مایعات و غذاهای گرم به صورت آب پز را در فصل سرما توصیه می کنند. در بیماری های ویروسی، بدن آب بیشتری را از طریق بروز تب و دفع ترشحات از دست می دهد که استفاده از مایعات و غذاهای گرم می تواند در جبران آن مفید و موثر باشد.


منبع:روزنامه کیهان