سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

عذر خواهی کردن،چگونه عذرخواهی کنیم؟



عذر خواهی کردن, معذرت خواهی, طلب پوزش

گاهی رفتاری از ما سرمی زند و یا محاوره ای انجام می دهیم که مجبور به عذرخواهی می شویم. در این صورت اگر واژه هایی نظیر «ببخشید»، «متأسفم» را به کار ببریم غافل از این که ندانیم چگونه عذرخواهی کنیم، نمی توانیم امیدوار باشیم آسیبی را که به طرف مقابل خود وارد کرده ایم، رفع شود. برای معذرت خواهی کردن باید به نکاتی توجه کنیم که در زیر می آید:

گام اول:
عذرخواهی کردن کار هرکس نیست چون جرأت می خواهد؛ بنابراین طلب پوزش کار انسان های شجاع است و بس؛ زیرا برای همه ی ما آسیب پذیر نشان دادن خود، مواجهه با فردی که ممکن است به ما آسیب بزند، پذیرفتن مسئولیت گفته ها و اعمال خود و به عهده گرفتن عواقب و پیامد رفتارهایمان در بیشتر مواقع کار سختی است؛ به ویژه اگر حق با ما نباشد.

دومین نکته:
عذرخواهی کردن جبران لطمه ای است که به فرد مقابل وارد کرده ایم نه این که از طریق آن بخواهیم احساس گناه خود را کمتر کنیم. اگر فکر کنیم که عذرخواهی به ما برمی گردد، در واقع کار چندانی نکرده ایم بلکه فقط سعی کرده ایم احساس رنج، گناه و شرمندگی خود را کمتر کنیم. اما اگر اعتقاد داشته باشیم که عذرخواهی کمک به فرد صدمه دیده است، هدفمند حرکت کرده ایم، زیرا می دانیم عذرخواهی کردن اولین گام در مسیری است که طی آن می خواهیم لطمه به دیگری را جبران کنیم. بنابراین نیازی نیست که چیزی را از طرف مقابل پنهان کنیم. متواضعانه برخورد کنیم اما درباره ی کار خود اعتماد به نفس داشته باشیم.

عذر خواهی کردن, معذرت خواهی, طلب پوزش

اقدامات اساسی برای عذرخواهی:
موضوع عذرخواهی را به طور ویژه و شفاف مطرح کنید.
نگویید «متاسفم اگر چیزی باعث ناراحتی ات شده است» یا «می دانم چیزهایی گفتم که نباید می گفتم». زیرا طرف مقابل تک تک جملات و کلمات شما را زیر نظر دارد و صداقت یا عدم صداقت را در آن حدس می زند و از طرفی آن چه را باعث ناراحتی اش شده است نیز به خوبی به یاد دارد. بنابراین به یاد داشته باشید که دقیقاً آن چه را که باعث ناراحتی اش شده است ذکر کنید. هر قدر صداقت بیشتری داشته باشید، احتمال این که در عذرخواهی موفق شوید، بیشتر است.

می توانید بگویید «می فهمم که کارم باعث شد شما...» با این جمله به طرف مقابل می فهمانید که احساسی را که به وی دست داده است را می پذیرید. این بار هم به جزئیات و به طور واضح درباره ی کار خود فکر کرده اید و می دانید که پس از برخورد شما چه احساسی پیدا کرده و احتمالاً چه تغییراتی کرده است.

و یا بگویید «ای کاش در عوض...» با بیان این جمله به وی نشان می دهید که آگاهانه درباره ی ماهیت رفتار خود فکر کرده اید و کارهایی را که می توانستید انجام ندهید را از نظر گذرانده اید.

و اما جمله ی کارساز «می دانم که نمی توانم گذشته را تغییر دهم اما آماده ام که جبران کنم» با این جمله به وی ثابت می کنید که برای ترمیم روابط تخریب شده ی خود تصمیم جدی گرفته اید. این جمله یکی از بهترین روش های عذرخواهی است که بسیار کارآمد است و باعث از بین رفتن دلخوری می شود
منبع : دلگرم

 


ویدیو مرتبط :
عذر خواهی فدراسیون!!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

عذر خواهی یعنی فراموش کردن



 

 

 

«عذر خواهی» یعنی «فراموش کردن»

 

سکوت....جواب های سربالا....پریشان خاطری....کم محلی.... در این شرایط می خواهید موی سر خودتان را بکنید. واقعا دیگر فکری به ذهن تان نمی رسد. «عذرخواهی کردن» از نامزد خود با همسر خود ممکن است مشکل به نظر برسد، بخصوص زمانی که بر سر مسئله یا موضوعی با هم چندین بار مخالفت کرده باشید و ممکن است در خود توان گفتن آن را نبینید. از طرفی هر کاری را هم که فکر می کردید به او می فهماند که شما از کرده خود پشیمان هستید را انجام داده اید. کمی صبور باشید، ما در ادامه چند روش «عذرخواهی» را برایتان مطرح می کنیم، که قطعا حل وفصل نمودن اختلافات و عبرت گرفتن از تجارب خواهد انجامید.

 

▪ انتقاد را با گشاده رویی بپذیرید: در مجادله ای که هر دوی شما تصور می کنید حق با شماست و مشکل مربوط به طرف مقابل می باشد به ویژه اگر قبلا نیز مکررا بر سر موضوع فعلی بحث کرده اید، لطفا انتقاد همسر خود را با روی باز و به راحتی گوش کنید.

 

▪ آنتراک دهید: در اوج بحث فشارخون تان بالا می رود و تپش قلب تان بالا می رود و ممکن است چیزهایی بگویید که لزوما بیان آنها منظوری ندارید. همیشه به مکانی خلوت نیاز دارید که در آن از هم جدا شده آرام گرفته و افکار خود را جمع کنید.

 

▪ گذشته را یادآوری نکنید: به چیزی که اکنون در حال روی دادن است توجه کنید. آتش بیار معرکه شدن راهی به جایی نخواهد برد و با فراموش کردن گذشته زودتر به توافق می رسید.

 

▪ به او بگویید که دشمن اش نیستید: اگر به آرامی در مورد موضوعی بحث می کنید و همسرتان به یکباره صدایش را بالا برده و از کوره در می رود کافی است به طرفش رفته و او را نوازش کنید دست خو را به آرامی در دستش قرار دهید تا بفهمد که این مجادله بی اهمیت است.

 

▪ محیط دور برتان را درست کنید: محیط اطراف تاثیر مستقیمی روی احساسات ما دارد. عصبانیت یک احساس خشن است اما با مراقبت همراه با توجه محبت آمیز همیشه می توان آن را کنترل کرد.

 

▪ مشکل ترین کلمه را به زبان بیاورید: یک عذرخواهی واقعی می تواند یکی از دشوارترین پیشنهاداتی باشد که ما ارائه می دهیم. برخلاف تصور عموم همه افراد قادر به زبان آوردن این کلمه بوده و تا به حال هیچ کس بعد از گفتن آن غش نکرده است.

 

▪ جمله ای دلپذیر به او بگویید: گاهی اوقات فراموش کردن حرف های آزاردهنده کسی که دوستش دارید مشکل به نظر می رسد اما اگر چیزی قابل تعریف را با آن بیاموزید روبرو شدن با مسائل بسیار آسان تر خواهد شد.

 

▪ بگویید که دوستش دارید: هنگامی که می خواهید به حالت آشتی و صلح برگردید به دوست تان بگویید که دوستش دارید. اطمینان دادن در مورد این موضوع که احساس شما نسبت به همسرتان هیچگاه و تحت هیچ شرایطی تغییر نخواهد کرد، بسیار خوب است.

 

▪ برای عصر برنامه ریزی کنید: بعد از اینکه در خانه اوضاع آرام شد برای آزاد شدن فکرتان از مجادله برای انجام فعالیت تفریحی آماده شوید اگر همسر یا نامزدتان قبلا برای رزرو بلیط سینما یا هر چیزی اقدام می کرد این بار شما پیش قدم شوید و این کار را انجام دهید.

 

▪ ببخشید و فراموش کنید: عذرخواهی تنها به این معنا نیست که بگویید متاسف هستید بلکه باید آن اتفاق را برای همیشه فراموش کنید. در حقیقت فراموشی باعث می گردد که مسئله مورد نظر راه بازگشت و سرایت دوباره به رابطه تان را نداشته باشد.