سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

طلاق با کودکان شما چه می کند



 

 

طلاق با کودکان شما چه می کند

 

بسیاری از والدین نگران اثرات منفی طلاق بر روی کودکان خود هستند و برخی از آنها به همین خاطر از طلاق صر ف نظر می کنند. اهمیت زیادی دارد که والدین از میزان تأثیرات طلاق بر روی کودکان درک روشنی داشته باشند تا بتوانند از تأثیرات منفی آن بکاهند.

 

این نکات را از یاد نبرید:

 

۱) تأثیرات طلاق بر روی کودکان تأثیرات بالقوه ای هستند.

 

۲) این تأثیرات در گروه های مختلف سنی کودکان متفاوت است.

 

۳) میزان این تأثیرات به عوامل زیادی بستگی دارد که تقریبا تمام آنها در کنترل شما هستند.

 

طلاق چه تأثیراتی بر روی کودکان می گذارد؟

 

▪ احساس ناامنی و هراس از آینده:

 

طلاق غالبا احساس امنیت کودکان را کاهش داده و آنها را نسبت به آینده نگران می کند. به عنوان مثال: «آیا ما فقیر می شویم؟»، «آیا به حد کافی غذا خواهیم داشت؟» «آیا باید به یک مدرسه جدید برویم؟»، «آیا می توانم دوستانم را ببینم؟»

 

▪ ترس از ترک شدن:

 

پس ازطلاق کودک متوجه می شود که یکی از والدین دیگر در خانه نیست واز این می ترسد که دیگری نیز «ناپدید» شود و او را تنها بگذارد.

 

▪ طردشدگی:

 

کودکان طلاق ممکن است احساس طرد شدگی کنند. یادمان باشد کودکان خود را در مرکز جهان می دانند و بنابراین هر اتفاقی که روی دهد به نحوی به آنها مربوط می شود.

 

▪ احساس گناه:

 

کودکان ممکن است به این نتیجه برسند که در طلاق والدین مقصر هستند و به خاطر حرفی که زده اند یا کاری که انجام داده اند این اتفاق روی داده است و بنابراین احساس گناه و شرمندگی می کنند. حتی نوجوانان پرخاشگر نیز ممکن است به این باور برسند که رفتار آنها در طلاق والدین نقش داشته است.

 

▪ ناتوانی:

 

کودکانی که خود را در اختلاف میان والدین مسئول می دانند فکر می کنند می توانند به اوضاع سروسامان بدهند و سعی می کنند «بچه بهتری» باشند. آنها تصور می کنند می توانند کاری انجام دهند که والدین مجدداً در کنار یکدیگر زندگی کنند. وقتی این اتفاق نمی افتد و نقشه های کودکان با شکست مواجه می شود آنها احساس ناتوانی و ناامیدی می کنند.

 

▪ بلاتکلیفی:

 

مخرب ترین تأثیر طلاق بر روی کودکان زمانی روی می دهد که والدین در حضور آنها به تحقیر یکدیگر می پردازند. دراین مواقع کودکان احساس می کنند که باید جانب یکی از والدین را بگیرند و این کار برای آنها بسیار دشوار است.

 

از سوی دیگر کودکان تصور می کنند اگر از هیچکدام از والدین پشتیبانی نکنند ازسوی هردو رانده می شوند. کودکان در واقع در شرایط بغرنجی قرار می گیرند که درآن دوست داشتن پدر و مادر «کار اشتباهی»است!

 

▪ اندوه:

 

کودکان طلاق به شدت احساس اندوه و استیصال می کنند و اعتقاد دارند که دیگر عضوی از یک خانواده نیستند. در واقع احساس کودکان طلاق مشابه احساس کودکانی است که والدین خود را بر اثر بیماری یا تصادف از دست داده اند ولی به اندازه آنها مورد حمایت قرار نمی گیرند و ممکن است به شدت دچار افسردگی شوند.

 

▪ اضطراب:

 

کودکان طلاق ممکن است احساس اضطراب کنند و خود را تحت فشار ببینند. به عنوان مثال احتمال دارد آنها وظایف بیشتری را در خانه برعهده بگیرند. در ضمن ممکن است یکی از والدین یا هر دو آنها از کودکان به عنوان مشاور استفاده کنند. در این مواقع کودکان که احساس می کنند بزرگ شده اند و دوست دارند کمک کنند اضطراب خود را پنهان می نمایند.

 

▪ تنهایی:

 

کودکان طلاق ممکن است احساس تنهایی کنند و دل شان برای والدینی که از آنها جدا شده اند تنگ شود. معمولا والدینی که در کنار کودکان می مانند آنقدر گرفتار مشکلات خود هستند که به فرزندشان نمی رسند.

 

احتمال دارد طلاق بر روی رابطه کودکان با همسالانشان نیز تأثیر بگذارد و کودکان در جاهای دیگر به دنبال آرامش بگردند و یا طرد شوند.

 

▪ خشم:

 

خشم احساسی متداول درمیان کودکان طلاق است که در اثر عدم درک یا پذیرش این مسئله روی می دهد. کودکان گاهی خشم خود را نشان نمی دهند. خشم کودکان زمانی رواج پیدا می کند که دلایل طلاق روشن نباشد. در این مواقع کودکان به خاطر آنچه از نظر آنها «غیرضروری» است از والدین خود می رنجند.

 

▪ افسردگی:

 

افسردگی از تأثیرات مستقیم طلاق محسوب می شود و در واقع یک تأثیر ثانوی است که به دنبال اندوه، احساس تنهایی و طردشدگی به وجود می آید. افسردگی نشانه آن است که کودکان حمایت کافی برای رویارویی با مسئله طلاق دریافت نکرده اند.

 

● چه باید کرد؟

 

اول از همه توجه داشته باشید که این تأثیرات تا چه حد ناشی از طرز تفکر فرزند شما در مورد خودش، والدین و طلاق می باشد. به همین دلیل شما باید با کودکان در مورد طلاق حرف بزنید و از میزان تأثیرات منفی آن بکاهید.

 

درضمن شما باید مراقب رفتارتان باشید و احساسات منفی خود را نسبت به همسرتان بروز ندهید.

 

و سخن آخر اینکه فراموش نکنید برای فرزندتان وقت کافی بگذارید.

منبع: kayhannews.ir



ویدیو مرتبط :
کلیپ تلنگر جدایی طلاق کودکان طلاق talangor jodayi

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تأثیر طلاق والدین بر چاقی کودکان



اخبار ,اخبار علمی ,تاثیر طلاق بر چاقی کودکان

 

اخبار علمی - پژوهشگران دریافتند:
تأثیر طلاق والدین بر چاقی کودکان

پژوهشگران نرو‍‍‍‍ژی دریافتند که طلاق والدین می‌تواند منجر به چاقی کودکان شود.

محققان طی پژ‍وهشی بر روی سه هزار و 166 دانش آموز کلاس سومی و مقایسه آن با داده‌های مرتبط با وضعیت تاهل والدین دریافتند که فرزندان والدین مطلقه 1.54 برابر بیش از سایر کودکانی که با هر دو والدین خود زندگی می‌کنند، در معرض خطر ابتلا به اضافه وزن قرار دارند.

در تحقیقی جداگانه که توسط پژوهشگران نرو‍ژی بر روی هفت هزار و 915 کودک از هشت کشور اروپایی صورت گرفته بود، نتایج نشان می‌داد کودکانی که با والدین خود صبحانه و شام می‌خورند، کمتر در معرض خطر ابتلا به چاقی قرار دارند.

در واقع کودکانی که پنج تا هفت وعده صبحانه در هفته را با والدین خود می‌خورند، در مقایسه با افرادی که دو تا چهار وعده صبحانه در هفته را در کنار پدر و مادر خود هستند، 40 درصد کمتر در معرض ابتلا به اضافه وزن قرار دارند.

برای کودکانی که پنج تا هفت وعده شام در هفته را با والدین خود می‌خورند، در مقایسه با افرادی که وعده‌های غذایی عصر خود را کمتر با والدین شریک می‌شوند، 30 درصد خطر کمتری برای چاقی‌شان وجود دارد.

اما برای وعده ناهار، نتایج چیز دیگری را نشان می‌داد؛ کودکانی که به طور منظم وعده ناهار را با والدین خود می‌خورند، 20 درصد بیشتر از سایرین در معرض خطر چاقی قرار دارند.

در تحقیقی که توسط پژوهشگران دانمارکی صورت گرفت، مشاجرات خانوادگی در زمان‌هایی نزدیک به وعده‌های غذایی، با کم غذایی و سختگیری کودکان در خوردن غذا نیز مرتبط بود.

یافته‌های این پژوهش در کنگره اروپا در رابطه با پیشگیری و درمان چاقی مطرح شد. 

اخبار علمی - ایسنا