سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

طب سنتی و درمان سرماخوردگی



درمان سرماخوردگی با داروهای گیاهی

داروهای گیاهی برای گلودردهای چرکی مناسب نیستند

 

سرماخوردگی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های بشر در طول زندگی است و علائمی همچون آبریزش بینی، زکام، سرفه، گلودرد و عفونت سینوس‌ها دارد. در طب سنتی، این ‌ترشحات را که از بینی خارج می‌شود، زکام و‌ترشحات پشت حلق را نزله می‌نامند. این‌ ترشحات موادی بیماری‌زا هستند که باید پاک شوند و به هیچ وجه نباید مانع خروج آنها شد.

استفاده از گیاهان خلط‌آور، ضدعفونی کننده و نرم کننده سینه و ضد آبریزش بینی به اشکال مختلف، نظیر جوشانده، بخور، ملین و...در گذشته بسیار مرسوم بوده است. اما هرگونه دارویی که مانع آبریزش بینی در هنگام سرماخوردگی شود، مضر است و باعث احتباس‌ ترشحات در بدن و غلیظ شدن و تبدیل آنها به نزله می‌شود که نزله خود عامل بیماری‌های گوناگون می‌باشد.

مصرف آنتی‌هیستامین
متاسفانه مصرف آنتی هیستامین و قرص سرماخوردگی و انواع قرص‌هایی که حاوی آنتی هیستامین هستند، از آبریزش بینی جلوگیری و در عملکرد طبیعی بدن اختلال ایجاد می‌کند. در هنگام سرماخوردگی به پشت (طاقباز) نخوابید و نیز زیر سر را با بالش بلند نگه دارید تا مانع ریختن ‌ترشحات مذکور به حلق و ریه شود.

در همان مراحل اولیه و شروع سرماخوردگی موارد زیر را رعایت کنید، غرغره کردن آب ولرم همراه با نمک یا جوش شیرین و نوشیدن فراوان مایعات گرم، استفاده از بخورهای گیاهی، استراحت و پوشش مناسب.

 استفاده از جوشانده‌ها
 برای زکامی که در فصل زمستان روی می دهد، جوشانده ای مرکب از گیاه زوفا، شیرین بیان و انجیر (به میزان مساوی) تهیه و سپس صاف کنید و با کمی‌ ترنجبین شیرین کرده و روزی دو لیوان بنوشید. خوردن آش جو یا ماش با اسفناج، کدو، گشنیز، و چغندر نیز مناسب است. می‌توانید به عنوان غذا، حریره‌ای با سبوس گندم، مغز بادام و عسل درست کرده و میل کنید. همچنین به جای آب از شربت گرم عسل و گلاب استفاده کنید.

 فواید عسل در درمان سرماخوردگی
اگر می‌خواهید کمتر سرما بخورید، هر روز صبح سه لقمه عسل با موم بخورید (طب الرضا)؛ چرا که آنتی‌اکسیدان فراوانی در موم عسل وجود دارد. و پژوهش‌های جدید نشان داده است که با گرفتن موم از عسل، بسیاری از خواص سودمند آن کاهش می‌یابد. مقداری سیاهدانه را در سرکه خیسانده بعد آنرا مثل اسفند دود کنید و دود آن را استنشاق کنید.

,درمان سرماخوردگی با داروهای گیاهی

مصرف چای بابونه در فصل زمستان قدرت سیستم ایمنی را افزایش می‌دهد

 
مصرف چای پونه و بابونه
مصرف مداوم چای پونه و چای بابونه در فصل زمستان قدرت سیستم ایمنی را افزایش می‌دهد. حتی برای بخور دادن می‌توانید بابونه، بومادران، آویشن و شوید را بجوشانید و استفاده کنید. چوب میخک هم یک بخور فوق‌العاده است، زیرا بسیار معطر است و باعث باز شدن مجاری تنفسی می‌شود. مصرف بلغورنیز بسیار مفید است؛ به این صورت که حدود دو پیمانه بلغور را با حدود یک کیلو پیاز و آب روی شعله ملایم حرارت دهید تا کاملاً لعاب دهد و پیازها درآن حل شود و این معجون حتی برای کاهش ابتلا به سرماخوردگی نیز مفید است.

سیستم دفاعی بدن
در زمان سرماخوردگی، سیستم دفاعی بدن ضعیف و در نتیجه قدرت مقابله با بیماری کم می‌شود. روغن سروکوهی  یا ارس متابولیسم بدن را تحریک و سیستم ایمنی را تقویت می‌کند. فراموش نکنید که مصرف داروهای شیمیایی بدون تجویز پزشک و به میزان زیاد، سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند، پس بهتر است همراه درمان دارویی، روش‌هایی برای ارتقا سیستم ایمنی بدن نیز به کار ببندید.

نکته مهم اینکه داروهای گیاهی برای گلودردهای چرکی مناسب نیستند (با توجه به طولانی بودن دوره‌های اثرگذاری) و طبق نظر پزشک درمان باید صورت بگیرد. اما تقویت بدن همواره و همیشه مورد توجه طب قدیم و طب جدید بوده و هست. 

 

منبع: zendegionline.ir


ویدیو مرتبط :
طب سنتی؛ پیشگیری از سرماخوردگی و درمان آن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درمان استمناء به روش طب سنتی



 

 

درمان استمناء به روش طب سنتی

 

خود ارضایی متاسفانه به دلیل برخی از عوامل امروز جامعه ما ، گریبانگیر بسیاری از جوانان است.بعضی ها خجالت می کشند یا خلاف حیا می دانند که از درمان این بیماری صحبت کنند ؛ البته این نظرات اگر قالب شود پیامد های وحشتناکی از جمله بی دفاع ماندن جوانان نسبت به این بیماری که روانی هم هست و ندانستن خلاف شرع بودن آن خواهد داشت.

 

ما این جا به بررسی درمان آن از نظر طب سنتی خواهیم پرداخت.

 

ذکر این نکته ضروری است که اصل در درمان این بیماری ، شناخت کافی از آن و پیامدهای آن است و نیاز به کار روان شناسی دارد.

 

ریشه اصلی استمناء یا خود ارضایی، ریشه ذهنی است و به اعصاب و روان فرد بیمار مربوط می باشد. با توجه به این که تعدادی زیادی از افراد سایت ها، درخواست ارایه روشی جهت ترک عادت استمناء و درمان عوارض آن از جمله زود انزالی را داشتند، در ذیل نسخه ای از منابع طب سنتی در این خصوص ارایه می گردد تا ان شاء الله جهت جلوگیری از انجام این عمل و همچنین رفع علایم و عوارض حاصله، دستورات ذیل موثر واقع گردد:

 

دم کرده شماره 1) مرزنجوش، سنبل الطیب، گل گاوزبان و بادرنج بویه به نسبت مساوی در قوری ریخته و آب جوش روی آن بریزید و بگذارید تا کامل دم بکشد.

 

دم کرده شماره 2) افتیمون را در قوری ریخته و آب جوش روی آن بریزید و بگذارید تا به آرامی و خیلی آهسته به طور کامل دم بکشد.

 

دم کرده شماره 3) استخدوس را در قوری ریخته و آب جوش روی آن بریزید و بگذارید تا به طور کامل دم بکشد.

 

طرز مصرف:

 

الف) سه هفته اول: صبح و عصر یک استکان، دم کرده شماره (1)

 

ب) هفته چهارم و پنجم:

- صبح و عصر یک استکان، دم کرده شماره (1)

- روزی یک فنجان نیز دم کرده شماره (2)

 

ج) هفته ششم به بعد:

- صبح و عصر یک استکان، دم کرده شماره (1)

- روزی یک فنجان دم کرده شماره (2)

- روزی یک فنجان نیز دم کرده شماره (3)

 

با انجام دستور بند (ج) و مصرف سه دم کرده مربوطه، بعد از این که علایم بیماری کمتر شد، می توانید مصرف دم کرده ها را کمتر نمایید، ولی حداقل برای سه ماه این نسخه را انجام دهید.

منبع: ravazadeh.com