سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

طب سنتی درباره سوسیس چه می‌گوید؟



بیماریهای دستگاه گوارش, سوسیس خانگی

آلودگی میكروبی در تهیه سوسیس خانگی بالاست.

 

مشکل این محصولات صنعتی این است كه حتی اگر با محصولات مرغوب هم تهیه شده باشد جزء غذاهای مانده محسوب می‌شود، چون مدت طولانی می‌ماند، بنابراین خاصیت غذایی‌اش پایین می‌آید اما به‌طور كلی در طب سنتی بیشتر توصیه به استفاده از گوشت مرغ برای تهیه سوسیس است.

 

این غذای غلیظ را كمتر استفاده كنید
در دسته‌بندی غذاهای طب سنتی سوسیس جزء غذاهای غلیظ محسوب می‌شود، این غذاها را افراد معمولی كه فعالیت بدنی زیادی ندارند و ورزشكار نیستند بیشتر از ماهی دو تا سه بار استفاده نكنند و هر از گاهی سراغش بروند اما ورزشكاران منعی برای استفاده از این خوراكی خانگی ندارند.

 

این سوسیس اگر در خانه تهیه و نكات بهداشتی آن هم رعایت شده باشد، می‌توان در ماه چند بار آن را استفاده كرد. البته این موضوع در مورد افرادی است كه سالم هستند، افراد بیمار به هیچ عنوان نباید غذای غلیظ مصرف كنند. افرادی كه مبتلا به انواع سردرد، درد مفاصل یا دستگاه گوارش و كبد چرب هستند، نباید سراغ غذاهای غلیظ بروند.
 

بیماریهای دستگاه گوارش, سوسیس خانگی

سوسیس‌های خانگی

 

گوشت و لبنیات را با هم مصرف نكنید
طب سنتی بر این عقیده است که ترکیب برخی مواد غذایی می‌تواند مشکلاتی را برای افراد ایجاد کند. در مورد تهیه سوسیس خانگی نیز توصیه طب سنتی بر این است كه به هیچ عنوان گوشت و لبنیات با هم مصرف نشوند.

 

در برخی از دستورهای تغذیه‌ای سوسیس‌های خانگی دیده می‌شود كه شیر یا خامه به همراه گوشت سفید یا ماهی و گوشت قرمز در دستور تهیه آنها قرار دارد، این همان ترکیبی است که نباید استفاده شود. تركیب این دو گروه غذایی می‌تواند بیماریی‌های زیادی مانند بیماری مفاصل را ایجاد كند و مشکل‌ساز شد. به همین دلیل بهتر است با هم مصرف نشوند.

 

آلودگی میكروبی در تهیه سوسیس خانگی بالاست. از آنجا که  گوشت بار میكروبی بسیار بالایی دارد مسئله پخت آن اهمیت زیادی پیدا می‌كند. در این موارد برای پخت  گوشت باید روش‌هایی استفاده شود كه گوشت را کاملا عاری از میکروب کند و این محصول پروتئینی بار میكروبی نداشته باشد؛ مزیت گوشت‌های خانگی نسبت به انوع خانگی دقیقا در همین مورد خلاصه می‌شود.

 

از آنجا كه در كارخانه تمام موارد بهداشتی تحت كنترل است و شست‌و‌شوی گوشت به درستی انجام می‌شود این عامل خطر دیگر وجود نخواهد داشت درصورتی‌كه در تهیه سوسیس خانگی این احتمال وجود دارد كه نتوان تمام موارد بهداشتی را رعایت و گوشت را عاری از میكروب كرده و مورد استفاده قرار داد. به هر حال میزان حرارت و موادی که برای تمیز کردن گوشت در کارخانه مورد نظر قرار می‌گیرد با ملاحظات خانگی متفاوت است.

 

تغذیه سالم, افزودنی‌های سوسیس‌

گوشت و لبنیات را با هم مصرف نكنید

 

سفیده تخم‌مرغ هم میكروب دارد
در اغلب دستورهای تهیه سوسیس‌ها یكی از مواد لازم تخم‌مرغ است. تخم‌مرغ به‌ویژه سفیده آن هم می‌تواند آلوده به میكروب سالمونلا باشد. به همین دلیل وقتی بعد از تهیه سوسیس این ماده خوراكی در وكیوم مورد نظر بسته‌بندی می‌شود و در این حالت حدود 15 دقیقه در آب جوش قرار می‌گیرد، ممكن است این 15 دقیقه كفاف از بین بردن همه میكروب‌ها را ندهد و نیاز به زمان بیشتر یا حتی روش خاص دیگری برای از بین بردن میكروب‌ها باشد.
 

روغن و نمك را كم كنید
در تهیه برخی از انواع سوسیس حدود 40 تا 50 گرم روغن جزء مواد لازم در نظر گرفته شده كه اگر روغن سرخ كردنی را هم به آن اضافه كنیم، كالری بالا رفته، پروتئین این ماده خوراكی در واحد مصرف كاهش می‌یابد و به این ترتیب ارزش تغذیه‌ای آن بسیار پایین می‌آید. برای استفاده از نمك هم نه‌تنها در این ماده خوراكی بلكه در اغلب مواد غذایی باید میزان مصرف را بسیار كاهش داد چون خود غذا زمانی كه تهیه می‌شود مقداری سدیم دارد و اگر بخواهیم نمك زیادی استفاده كنیم ممكن است به سلامت فرد آسیب بزند.

 

از انواع كارخانه‌ای استفاده كنید
باتوجه به همه مواردی كه گفته شد اگر هرازگاهی هوس خوردن سوسیس را داشته باشید بهتر است از انواع صنعتی آن استفاده كنید چون این سوسیس‌ها به‌رغم اینكه مواد افزودنی دارند و ماندگاری را تا زمان مصرف افزایش می‌دهند، از نظر عاری از میكروب بودن قابل اطمینان هستند درحالی‌ كه تهیه سوسیس در منزل از نظر ارزش تغذیه‌ای مناسب نبوده ضمن آنكه ممكن است موارد بهداشتی به خوبی در آن رعایت نشده باشد.
منبع:asriran.com


ویدیو مرتبط :
اصول ششگانه حفظ تندرستی در طب سنتی ایران ( دکتر ابراهیم خادم متخصص طب سنتی)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خواص دارویی ریحان در طب سنتی



خواص ریحان

 

نحوه استفاده : در سبزیجات به کار میرود و در گاهی از اوقات به صورت دم کرده هم کاربرد دارد.

 

 

خواص : ریحان Basil

 

نام علمی Ocimum basilicum

 

گیاه شناسی


ریحان گیاهی است علفی یكساله و معطر كه ارتفاع ساقه آن تا 60 سانتیمتر می رسد . برگهای آن بصورت متقابل بیضوی و نوك تیز با كناره های دندانه دار می باشد . گلهای آن معطر و كوچك به رنگهای سفید، قرمز و گاهی بنفش مشاهده می شود .


تخم آن سیاه و ریز است . برگ ریحان و سرشاخه های جوان آن بمصرف تغذیه می رسد ریحان در ایران و افغانستان بطور خودرو می روید در اكثر نقاط دنیا كاشته می شود.

 

 

 

 

خواص داروئی:

 

 

چون ریحان بسیار معطر است بنابراین برای معطر ساختن غذاها از آن استفاده می شود ریحان از لحاظ قدیم ایران كمی گرم و خشك است .

 

 

 

1)دم كرده برگ ریحان اثر ضد تشنج درد مقوی و مدر است .


2)دم كرده برگ ریحان معالج سردردهای میگرن و عصبی است .


3)خوردن ریحان دستگاه هاضمه راتقویت می كند .


4)نوشیدن یك فنجان دم كرده ریحان نفخ و گاز معده را از بین میبرد .


5)برگ ریحان درمان كننده ناراحتی های حاصل از نیش حشرات است كافی است كه محل گزش حشرات را با برگ ریحان ماساژ دهید خارش و درد را برطرف می كند.


6)جویدن برگ ریحان برای زخم های دهان مفید است .


7)جوشانده ریحان تب بر است .


8)دم كرده تخم ریحان مسكن است .


9)اگر تخم ریحان را بكوبید و با صمغ عربی مخلوط كنید داروی خوبی برای درمان اسهال است.


10)تخم ریحان برای رفع دل درد مفید است .


11)برگ ریحان اثر زیاد كننده شیر دارد و مادران شیر ده حتما باید از این گیاه استفاده كنند .


12)دم كرده دانه ریحان برای درمان ورم كلیه و ترشحات زنانه بكار می رود .


13)دم كرده برگ ریحان درمان كننده سرگیجه است .


14)برگ ریحان را همراه غذا بخورید در هضم غذا موثر است .


15)اگر گلدان ریحان را جلوی پنجره بگذارید حشرات و مگس را فراری می دهد و آنها و داخل خانه نخواهند شد .