سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

شایع‌ترین مشکلات پدران امروز



مشکلات پدران امروز,پدران امروز

اضافه شدن عضو جدید به خانواده مایه خوشحالی است؛ زیرا کودکان واقعاً شیرینی زندگی اند اما از طرفی هم ممکن است احساس کنید نظم زندگی به هم ریخته و مطمئن هم نیستید که دوباره مانند گذشته بتوانید خوابی آرام داشته باشید. به عنوان پدر، در این شرایط که زندگی کاملاً متحول شده، چه باید کرد؟

 

با به دنیا آمدن نوزاد ممکن است به عنوان پدر خانواده با چالش هایی مواجه شوید. برای این که بتوانید این دوران را به خوبی پشت سر بگذارید، باید از سلامت کامل برخوردار باشید.

 

در این مطلب به چند راهکار برای مقابله با شایع ترین مشکلاتی که پدران جوان با آن مواجه می شوند، اشاره می کنیم.

همراهی کردن در خوردن با همسر: بیشتر زنان در دوران شیردهی روزانه به 500 کالری اضافه نیاز دارند اما پدران به این کالری اضافه نیاز ندارند. در برخی از خانواده ها پدران به دلیل همراهی در خوردن با همسرشان دچار اضافه وزن می شوند. از این رو حفظ وزن پس از تولد نوزاد اهمیت زیادی دارد. بررسی که در سال 2009 در انگلستان انجام شد نشان داد، در دوران بارداری همسر، به وزن مردان حدود 7 کیلوگرم اضافه می شود؛ امری که به آن سندروم کوواده (Couvade) می گویند. در این سندروم بدن پدر از بدن زن باردار تقلید می کند. با هر بچه ای که به خانواده اضافه می شود، خطر اضافه وزن یا چاقی مفرط پدر بالا می رود.

 

کنار گذاشتن ورزش: نتایج بیشتر تحقیـــقـــات نشان می دهد پدر شدن با از دست دادن نوعی هـورمــون مـــربوط به انرژی و خلق و خو در مردان ارتباط دارد برای افزایش این هورمون ورزش کنید. ورزش در ایجاد خواب، مقابله با افسردگی و... نیز موثر است. سعی کنید یک کالسکه خوب برای کودک بخرید تا بتوانید هنگام بیرون رفتن و همزمان با هل دادن کالسکه، پیاده روی تند یا دو آهسته انجام دهید. انجام بازیهای سبک با کودک برای حفظ سلامت مفید است. اگر وقت ندارید به باشگاه بروید هر زمان که فرصت پیدا می کنید، ورزش 10 دقیقه ای انجام دهید. پدران هنگامی که منتظر گرم شدن شیر کودک اند، از فرصت استفاده کنند و چند بار حرکت دراز نشست انجام دهند.

 

بدخوابی: می دانید که نیمه شب یا اوایل صبح با گریه بچه از خواب بیدار خواهید شد. پس چرا با تماشا کردن فیلم و بازی های رایانه ای در آخر شب، به مشکل کم خوابی خود دامن می زنید. کمبود خواب احتمال بروز افسردگی را 6 برابر افزایش می دهد. نتایج بررسی ها نشان می دهد، بزرگسالان سالم که به مدت یک ماه کمبود خواب دارند، دچار علایم بالینی افسردگی می شوند. کمبود خواب باعث بیقراری و اعتیاد به مصرف نوشیدنی های کافئین دار می شود.

 

دغدغه از تغییر رابطه با همسر: بیشتر مردانی که بتازگی پدر شده اند احساس طرد شدن از جانب همسر می کنند امری که منجر به اضطراب، افسردگی یا مشکلات زناشویی می شود.نوزاد، محبت و توجه مادر را به خود جلب می کند و مادر که درگیر کارهای نوزاد است، از وجود همسر غافل می شود. در این شرایط بهتر است در کارهای مربوط به نوزاد سهمی داشته باشید.

 

از دست دادن ارتباط با دوستان: بعد از تولد نوزاد در مقاطعی ممکن است یاد دوستان قدیمی، تفریحات و خاطرات گذشته بیفتید. بهتر است برنامه ای برای فعالیت های خود تنظیم کنید و با دوستانتان تماس بگیرید و درباره مشکلات خود در این دوره صحبت کنید.از حرف زدن با پدران دیگر دریغ نکنید. مطمئن باشید آن ها نیز نیاز به یک هم صحبت دارند.

 

اهمیت ندادن به سلامت خود: مراقبت از سلامت خود یکی از بهترین کارهایی است که می توانید در حق کودکتان انجام دهید. پدران افسرده ارتباط کمتری با کودک برقرار می کنند و کمتر برای کودک کتاب می خوانند. نتایج بررسی ها نشان می دهد کودکان 2 ساله که دیر به حرف آمده اند، پدران افسرده داشته اند.

 

ناتوانی در کنترل خشم: گریه های زیاد و بیدار شدن نوزاد در ساعت هایی که توقع ندارید امری طبیعی است. هنگام عصبانی شدن، اتاق را ترک کنید و تا آرام نشدید به اتاق کودک باز نگردید. آمارها نشان می دهد در آمریکا سالانه حدود 2 هزار کودک به علت خشونت والدین جان خود را از دست می دهند. برای کنترل خشم خود نفس عمیق بکشید تا 10 بشمارید و خود را با انجام کارهایی مانند خواندن مجله آرام کنید.

 

همراهی با کودک در خوردن تنقلات: اغلب کودکان خوردن تنقلات و غذاهایی مانند پنیر، شیر، کاکائو و... را دوست دارید اما آیا این غذاها مناسب شما نیز هست؟ متخصصان تغذیه، اتخاذ رژیم غذایی حاوی ویتامین B12 و اسید چرب امگا 3 را توصیه می کنند. ماهی سالمون و تن، سبزی های سبز پر رنگ، دانه کتان، مغز میوه یا دانه سویا مصرف کنید. اگرچه کربوهیدرات مفید است اما از خوردن مواد غذایی مانند کیک که چاق کننده است بپرهیزید و از کربوهیدرات حاوی فیبر مانند میوه ها، سبزیجات و غلات سبوس دار استفاده کنید. کودک خود را نیز به خوردن خوراکی های سالم تشویق کنید.

منبع: خراسان نیوز

 


ویدیو مرتبط :
دلایل شایع بودن مشکلات گوارشی و سرطان معده

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افسردگی شایع ترین مشکلات روانی دختران ایرانی



دختران ایرانی,شایع ترین مشکلات روانی دختران ایرانی

یک روانپزشک، با بیان اینکه بسیاری از مشکلات روحی و روانی دختران ایرانی ریشه فرهنگی و اجتماعی دارد، گفت: در واقع انتظارات نامعقول، اعتماد به نفس پایین، حس کنجکاوی، روحیه لذت طلبی، نگرش های غلط اجتماعی، نگرش های نابجا در مورد آینده و برخی کسالت های خفیف روانپزشکی در ذهن دختران باعث بروز انواع مشکلات روحی و روانی در بین آنها می شود.

دکتر حسن ضیاءالدینی در گفت و گو با شفقنا ؛ با بیان اینکه رفتارهای دختران در سطح جامعه بر اساس انتظارات جامعه شکل می گیرد افزود: رفتارها و اعمال دختران در جامعه تحت تاثیر انتظارات خانواده ها، جامعه و نگرش خود فرد شکل می گیرد و این عوامل به عنوان مهم ترین عامل شکل دهنده رفتارهای آنها است، در واقع و رفتارهای دختران در جامعه ما معلول انتظارات جامعه از آنها است، البته عواملی دیگر نظیر عوامل بیولوژی و ژنتیکی نیز در بروز رفتارهای آنهاتاثیرگذار است ولی نقش عامل محیطی بسیار بارزتر از علل دیگر دخالت دارد.

اینکه انتظارات جامعه از دختران باید منطبق با امکانات و تسهیلات خانواده و جامعه باشند
وی در ادامه با تاکید بر اینکه انتظارات جامعه از دختران باید منطبق با امکانات و تسهیلات خانواده و جامعه باشند تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر به دلیل اینکه بسیاری از انتظارات جامعه از دختران بر اساس امکانات و تسهیلات آنها نیست و از طرفی دیگر دختران جامعه ما نیز می خواهند خود را به شکل مطلوب نمایان کنند در نتیجه ممکن است دست به اقدامات و رفتارهایی بزنند که باعث بروز برخی مشکلات روحی و اجتماعی نظیر سردرگمی و گم کردن نقش خود در اجتماع شوند.

این روانپزشک همچنین یادآور شد: باید امکانات، تسهیلات و راهنمایی های  مخصوص در گروههای سنی نوجوان و جوان بصورت نامحسوس ولی ممکن و مطلوب در اختیار دختران جامعه قرار بگیرد در غیر اینصورت ما دچار نوعی بحران رفتاری و مشکلات روحی و روانی در آنها می شویم که مشخص ترین شکل آن بصورت نوعی سنت شکنی، قانون گریزی، مقابله با خانواده و اجتماع در بین آنها بروز خواهد کرد.

نابرابری ها بین دختر و پسر در تمامی جوامع وجود دارد
این مدیر گروه روانشناسی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، با اشاره بر اینکه در تمامی جوامع بخصوص کشورهای عقب افتاده نابرابری هایی بین دختران و پسران وجود دارد  اظهار کرد: متاسفانه در برخی از کشورهای توسعه نیافته این نگاه و نابرابری های بین دختر و پسر به اندازه ای بارز است که دختران ر ا از ابتدایی ترین حقوق انسانی خود محروم می کنند بطوریکه وقتی از خانواده های این جوامع سئوال می شود چند تا فرزند داری می گویند یک فرزند( پسر) دارم و  سه تا دختر، یعنی حتی حاضر نیستند دختر را جز فرزندان خود محسوب کنند، البته این نوع نگاه ها در جامعه ما به دلیل نگاه دین و تعالیم مذهبی نسبت به دختر کم، و روز به روز کمرنگ تر می شود و در حال حاضر حس برتری پسر بر دختر در جامعه و خانواده ما نسبت به گذشته کاهش یافته است.

لزوم توجه خانواده ها به نیازهای عاطفی دختران
دکتر ضیاءالدینی همچنین با تاکید بر اینکه خانواده ها باید ارتباط نزدیک تر، دوستانه تر و عاطفی بین دختران خود برقرار کنند خاطر نشان کرد: نگاهی که هم اکنون نسبت به دختران در جامعه ما وجود دارد از نوعی نگاه های سلیقه ای افراد نسبت به آنها نشات می گیرد که این امر مشکلاتی روحی و روانی زیادی را برای دختران جامعه ما ایجاد می کند و لازم است با آموزش خانواده ها و جامعه از طریق وسایل ارتباط جمعی این نوع نگاهها سلیقه ای به جنسیت افراد از بین رفته و با حذف رفتارهای مخرب،  زمینه های اعتلا و دسترسی به اهداف برای آنها مسیر شود.

افسردگی شایع ترین مشکلات روانی دختران نوجوان و جوان ایرانی
این استاد دانشگاه، افسردگی را شایع ترین مشکلات روحی و روانی دختران نوجوان و جوان ایرانی دانست و گفت:  متاسفانه با توجه به انواعی از تغییرات فرهنگی به طبع دختران جامعه ما نیز با انواعی از چالش های روحی و روانی درگیر هستند که در حال حاضر، افسردگی بین دختران شایع ترین مسائلی است که از لحاظ روانپزشکی آنها را دچار مشکل کرده است که البته بر ا ساس تحقیقات صورت گرفته دختران و زنان در تمامی جوامع بیشتر از مردان بیشتر با بیماری های روحی و روانی بخصوص افسردگی مواجه هستند اما شانس افسردگی در بین دختران در کشور ما به دلایل فرهنگی، کم توجهی، انتظارات نابجا و غیرمعقول بسیار شایع تر از جوامع دیگر است.

برخی رفتارهای نابهنجار و غیر اجتماعی در بین دختران بسیار شایع شده است
وی همچنین با بیان اینکه برخی رفتارهای نابهنجار و غیر اجتماعی در بین دختران بسیار شایع شده است اظهار کرد: متاسفانه امروزه در جامعه ما، برخی رفتارهای نابهنجار نظیر گرایش به اعتیاد در بین دختران بخصوص نوجوانان بسیار شایع تر شده است بطوریکه بر اساس پژوهشی که خود بنده آن را انجام داده ام آمار گرایش و اعتیاد دختران دبیرستانی به  داروهای آرام بخش بسیار افزایش یافته است که این آمار در بین پسران به این اندازه شایع نبوده است که این نوع آمار های نشان از اختلالات روحی و روانی آنها را دارد و نیازهای روحی در آنها می طلبد که به سمت استفاده از این نوع مواد گرایش پیدا کنند.

به گفته دکتر ضیاءالدینی، البته گاهی مواقع نیز دختران می خواهند با رفتاری خود را مطلوب تر کنند ولی باعث خراب تر و وخیم تر شدن اوضاع روحی و اجتماعی آنها می شود که امیدواریم رفتارهای ناهنجار اجتماعی و افسردگی آنها با تمهیدات و آموزش های که مسئولان و رسانه های جمعی در سطح خانواده ها و جامعه انجام می دهند کاهش یافته و دختران بتوانند به شکلی خود را در جامعه بروز دهند که کمترین آسیب متوجه آنها شود.

مشکلات روحی و روانی دختران در جامعه ما ریشه فرهنگی و اجتماعی دارد
این روانپزشک در خصوص مهم ترین علل و عوامل رشد آسیب های روحی و روانی و همچنین انجام برخی رفتارهای ناهنجار در بین دختران جامعه اشاره کرد و افزود: متاسقانه بسیاری از مشکلات روحی و همچنین رفتارهای نابهنجار دختران، علل فرهنگی و اجتماعی دارد در واقع انتظارات نامعقول، اعتماد به نفس پایین، حس کنجکاوی، روحیه لذت طلبی، نگرش های غلط اجتماعی، نگرش های نابجا در مورد آینده و برخی کسالت های خفیف روانپزشکی در ذهن دختران باعث بروز انواع مشکلات روحی و روانی در بین آنها می شود.

دختران مجرد در مقایسه با زنان متاهل بیشتر درگیر انواع اختلالات روحی و روانی هستند
وی در ادامه با بیان اینکه دختران مجرد با سن بالا بیشتر از افراد متاهل دگیر انواع مشکلات روحی و روانی هستند خاطر نشان کرد:متاسفانه امروزه تجرد گرایی و زندگی های تک نفره در بین دختران جامعه ما بخصوص در کلان شهر ها و پایتخت به دلایلی از جمله فرار از مسئولیت، مشکلات مالی و آموزش ناصحیح افرایش یافته است، در واقع اصولا انسان به عنوان موجودی اجتماعی نیازمند زیستن در کنار یکدیگر است  افرادیکه بصورت مجرد زندگی می کنند بیشتر درگیر مشکلات روحی و روانی ناشی از تنهایی و تجرد گرایی می شوند، بطوریکه هدفمندی این افراد در زندگی و همچنین علاقمندی های آنها دچار چالش شده است بنابراین این افراد نسبت به دیگران بیشتر مستعد انواع اختلالات روانپزشکی نظیر افسردگی، کسالت و اضطراب هستند.

رسانه های جمعی با آموزش های لازم نگرش های غلط در مورد دختران در سطح جامعه را اصلاح کنند
دکتر ضیاءالدینی در پایان تاکید کرد: بهبود وضعیت روانی دختران در جامعه ما نیازمند تغییر نگرش جامعه، خانواده هاو اصلاح انتظارات نسبت به دختران است که این امکان از طریق ارائه آموزش های لازم از طریق رسانه های جمعی و گروهی را می طلبد، در واقع رسانه ها باید با تولید برنامه های بصورت دراز مدت برخی نگرش های غلط در مورد دختران در سطح جامعه را اصلاح کند.
منبع:سلامت نیوز