سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

سینه خود را معاینه کنید



 

 

سینه خود را معاینه کنید

 

بیماری های سینه از شایع ترین بیماری های زنان هستند و در میان بدخیمی ها هم بد خیمی های پستان شایع ترین در زنان است. خوشبختانه به دلیل وجود روش های غربالگری مناسب امکان شناسایی زود هنگام این بیماری ها وجود دارد و در نتیجه این سرطان ها قابل درمان بوده و منجر به مرگ نمی شوند.

 

به همین جهت، روش های معاینه و بررسی رادیولوژیک منظم جهت تشخیص زودهنگام بیماری های پستان اهمیت بسیاری دارد.

 

هر خانمی از ۱۸ سالگی نیاز به مراقبت و کنترل پستان ها دارد و این مراقبت ها در این سن به صورت معاینه ماهانه است. یعنی هر خانم در هر ماه و پس از پایان دوره عادت ماهانه (روز ۷ تا ۱۰ از شروع خونریزی) باید پستان هایش را معاینه کند. بهتر است این معاینه در حمام و زیر دوش انجام شود. معاینه ای ساده که نیاز به تمرین و تداوم و پشتکار دارد.

 

در عین حال هر خانم باید سالی یک بار توسط پزشک معاینه شود و در این معاینات روش صحیح معاینه را بیاموزد. در مرحله اول فرد در آینه به قرینه بودن پستان هایش دقت می کند. نکات مهم در این قسمت از معاینه که باید به آنها دقت کرده و در صورت وجود این علایم به پزشک مراجعه کند ، شامل این موارد است:

 

کشیده شدن نوک پستان به داخل که قبلا وجود نداشته و جدیدا ایجاد شده است.

تغییرات پوست پستان به صورت پوست پرتقالی و دانه دانه شدن یا زخمی شدن، وجود توده، برجستگی یا فرورفتگی در یکی از پستان ها. این قسمت معاینه با ایجاد حرکت در دست ها انجام می شود، یعنی یک بار دست ها بالای سر و بار دیگر دست ها روی ران ها فشرده شود و در این وضعیت ها به پستان ها در آینه دقت شود.

 

در مرحله بعد پستان ها باید لمس شوند که این کار ابتدا از نوک پستان ها شروع می شود و با فشار دادن آنها انجام می شود و در صورت خروج ترشحات از نوک پستان باید به پزشک مراجعه کرد.

 

در مرحله بعدی پستان ها با قسمت نرم انگشتان دست ها لمس می شوند که این کار می تواند به صورت شعاعی یا حلقوی انجام شود مهم این است که همه قسمت های پستان لمس شود و بخصوص لمس زیر بغل فراموش نشود، زیرا در ۳۰ درصد خانم ها پستان های فرعی در زیر بغل وجود دارد. معاینه پستان ها بسیار مهم است و درصد بالایی از خانم ها توده های خوش خیم یا بدخیم خود را با این روش کشف کرده اند.

 

نکته مهم دیگر اندازه پستان هاست که می توانند به صورت عادی هم اندازه نباشند و در صورت بروز عدم قرینگی باید توسط پزشک به صورت دقیق تر معاینه شوند.

 


منبع:روزنامه جام جم


ویدیو مرتبط :
معاینه قفسه سینه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

معاینه صحیح سینه برای پیشگیری از سرطان



سرطان سینه,پیشگیری از سرطان سینه,روشهای تشخیص سرطان سینه

معاینه صحیح سینه برای پیشگیری از سرطان
خود آزمائی یا معاینه سینه توسط خود فرد یكی از روشهای تشخیص زودرس سرطان سینه است و چون نیازی به صرف وقت وهزینه ندارد و به راحتی در منزل قابل انجام است،معاینه در منزل میتواند به تشخیص و درمان زودرس مخصوصاً در افرادی كه وسایل تشخیصی پیشرفته مانند ماموگرافی در دسترس ندارند ،كمك كند.
خود آزمائی سینه دو مرحله دارد :
1- نگاه كردن كه علائم ظاهری را مشخص میكند.
2- لمس كردن كه توده ها را تشخیص میدهد.
مرحله اول: ابتدا در جلوی یك آینه پهن ایستاده و به سینه‌های خود در چهار حالت :
1- دستها بالای سر
2- دستها به  كمر زده
3- دستها در كنار بدن آویزان
4- خم شده به سمت جلو
به دقت نگاه كنید ودر صورت وجود هر گونه علامت غیر عادی مانند فرو رفتگی پوست و یا نوك سینه  ویا زخمهای مزمن  یا پوسته پوسته شدن نوك سینه یا حالت پوست پرتقالی سینه توجه  كنید.
 مرحله دوم:
به پشت بخوابید و دست سمتی راكه میخواهید معاینه كنید زیر سر بگذارید و با دست مقابل تمامی سینه را معاینه كنید. برای اینكار از قسمت نرم بند انتهائی انگشتان دوم تا چهارم استفاده كنید و نسج پستان  را به آرامی و به حالت دورانی روی قفسه سینه بلغزانید.
* برای اینكه تمام قسمتها به طور كامل معاینه شوند ،نسج سینه را مانند یك ساعت در نظر بگیرید و تمام قسمتهای آن را معاینه كنید.
* ناحیه زیر بغل را نیز فراموش نكنید و با نگه داشتن بازو به حالت نیمه باز این منطقه را نیز به صورت عمقی معاینه كنید.
* معاینه سینه را میتوانید در حمام  و در حالت ایستاده نیز انجام دهید.
* در انتها نوك سینه را به آرامی فشار دهید تا از وجود یا عدم ترشحات نوك سینه مطلع شوید.
* در صورت لمس توده‌ یا سفتی در سینه یا ترشح از نوك سینه بدون اضطراب و نگرانی به پزشك مراجعه كنید زیرا در بسیاری از موارد این علامتها مربوط به بیماریهای خوش خیم سینه بوده و درمان آنها بسیار راحت میباشد.
 دکتر نسرین السادات علوی

منبع:seemorgh.com