سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

سونا در كمين سلامتي افراد



 

 

 

سونا


اثرات مضر سونا بر دستگاه تنفسي
بيماري‌ هاي مربوط به سونا به دو قسمت تقسيم مي ‌شود:
* گروهي كه سونا مستقيما روي ريه تاثير مي‌ گذارد.
* و ديگري سونا تشديد كننده‌ هاي بيماري ريوي است.

 

 

بيماري سونا
شايع‌ ترين بيماري مرتبط با سونا، بيماري ‌اي به نام "سونا" يا "بيماري افراد سونا گيرنده" است كه در حقيقت نوعي پنوموني ‌( Pneumonia) يا التهاب ريه ي‌ حساسيتي است كه وقتي افراد به سونا مي ‌روند، نسبت به باكتري ‌هاي محيط حساسيت نشان مي ‌دهند.
اين كه چه افرادي در اين خصوص دچار حساسيت مي ‌شوند بستگي به ژنتيك آن ها دارد كه 2 تا 9 ساعت پس از سونا دچار دردهاي عضلاني، سرفه، تب اندك، سردرد و احساس خستگي مي ‌شوند كه هر چه علائم آن شديدتر باشد، احتمال مراجعه به پزشك بيشتر مي ‌شود و پس از گذشت 12 تا 72 ساعت، علائم خود به خود قطع مي ‌شود، مگر اين كه دوباره قبل از گذران اين مدت، فرد مجددا به سونا برود و با عامل بيماري زاي مربوطه در محيط برخورد كند.
اين بيماري نوعي التهاب ريه حساسيتي حاد است و در كنار اين التهاب حساسيتي حاد، التهاب حساسيتي مزمن نيز وجود دارد كه علائم آن زياد محسوس نيست و فقط احساس خستگي به همراه تنگي نفس مشهود است كه فرد را در طولاني ‌مدت دچار بيماري مزمن ريه مي ‌كند و پس از آن علائمي شديد شبيه برونشيت مزمن ظاهر مي ‌شود و ريه به سمت فيبروز پيش مي ‌رود.

 

سونا

 

بيماري ريه وان داغ
شكل ديگري از بيماري كه ممكن است نوع باكتري مولد آن فرق كند، به نام "ريه وان داغ" (Hot tub lung) است كه در آن با رشد كپك‌ هاي كنار وان حمام، باكتري خاص(باسيل مايكوباكتريوم غيرسلي)‌ فعال مي‌ شود كه علائم آن همچون بيماري "سونا" 2 تا 9 ساعت پس از سونا ظاهر مي شود که شامل التهاب ريه حساسيتي به آنتي‌ ژن اين باكتري است كه خود مي ‌تواند مستقيما در افرادي كه داراي ضعف ايمني هستند، بيماري عفوني ريه ايجاد كند.

 

 

مبتلايان به آسم و انسداد ريوي
دومين گروه، بيماري‌ هايي ‌اند كه مستقيما توسط سونا ايجاد نمي شوند، بلكه محيط سونا باعث تشديد آن بيماري‌ ها مي‌ شود كه مهم ‌ترين آن ‌ها، "آسم" است.
استفاده از "كلر و برم" در ‌آب سونا باعث مي ‌شود بيماران آسمي دچار تشديد بيماري شوند. همچنين ممكن است افراد سالم نيز دچار تحريك ‌پذيري را‌ه‌ هاي هوايي شوند و فرد با علايمي همچون علائم آسم (خس‌خس سينه، تنگي‌ نفس و...) مواجه شود.

گروهي از بيماري ‌ها ممكن است در مواجهه با سونا، تشديد شوند كه اغلب شامل بيماري ‌هاي انسداد ريوي مي باشد كه ناشي از سيگار است و شايع ترين آن برونشيت مزمن است. اكثر اين بيماران سيگاري ‌اند و سونا به دليل گرمايي كه دارد و تعريقي که ايجاد مي ‌كند، كار تنفسي آن ها را زياد كرده و ترشحات تنفسي را غليظ مي‌ كند و باعث ايجاد خلط و ترشحات خشك مي ‌شود.

 

سونا

 

گرماي سونا باعث مي‌ شود افراد دچار گرمازدگي شوند. همچنين در افرادي كه دچار بيماري انسدادي مزمن ريه هستند، با تاثير بر گردش خون و سيستم قلبي‌، كار تنفسي‌ را بيشتر کرده و با انقباض عروق ‌شان، بيماري‌ آن ها را تشديد مي ‌کند.

 

 

درمان
اگر بيمار در مرحله حاد بيماري به پزشك مراجعه كند، با درمان‌هاي وريدي و داروهاي استنشاقي ريه، قابل درمان است اما در نوع مزمن كه ريه رو به ‌سوي فيبروز مي ‌رود (با علايم برونشيتي)‌ درمان بسيار مشكل مي‌ شود، چون آن قسمتي از ريه كه بر اثر برخورد مداوم با آنتي ‌ژن باكتري تخريب شده است، ديگر قابل برگشت نيست و فقط مي ‌توان بيماري را كنترل كرد. اگر فردي 2 تا 9 ساعت پس از سونا دچار علائم بيماري سونا گرديد، نبايد اين علائم را به حساب سونا بگذارد و بايستي هر چه سريع ‌تر به پزشك متخصص داخلي يا ريه مراجعه كند.

 

 

 


ویدیو مرتبط :
کلاهبرداری از افراد نا آشنا با فضای مجازی و هتک حیثیت افراد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیا دوست دارید شخصیت افراد را بشناسید؟!



 

 

اسرار درونی افراد

 

تحقیقات جدید دانشمندان نشان می‌دهد شخصیت انسان‌ها به طور دقیقی در ظاهر آن‌ها نمود پیدا می‌کند و از روی شکل ظاهری افراد می‌توان به شخصیت درونی آن‌ها پی برد.

 

آن‌ها متوجه شدند با نگاه کردن به شخصیت افراد می‌توان به درستی خصوصیات اخلاقی آن‌ها مانند میزان اعتماد به نفس ، برون‌گرایی یا درون گرایی و حتی درستکاری آن‌ها را معین کرد.

 

شرکت کنندگان در این تحقیق چندین گروه از چند دانشگاه از جمله دانشگاه کمبریج بودند که از آن‌ها خواسته شد با استفاده از تصویر چند نفر سعی کنند شخصیت آن‌ها را حدس بزنند.

 

در این تحقیقات از افرادی که عکسشان گرفته می‌شد و در اختیار شرکت کنندگان قرار می‌گرفت خواست شد در دو حالت متفاوت اقدام به عکس‌برداری از خود کنند که در یک حالت مطابق با معیارهای خواسته شده محققان بود و در حالت دیگر شخص بر اساس تمایلات خودش در برابر دوربین ژست می‌گرفت .

 

در نهایت محققان متوجه شدند قضاوت‌هایی که در مورد افراد از روی عکس آن‌ها می‌شود بسیار به شخصیت افراد در عکس شبیه است.

 

تحقیقات دانشمندان نشان داد زمانی که افرادی از روی دو تصویر سعی در حدس زدن شخصیت یک فرد می‌کنند ، حدسیات آن‌ها دقیق‌تر است و بیش‌تر به واقعیت نزدیک است. محققان متوجه شدند زمانی که فردی بر اساس تمایلات و فاکتورهای مورد نظر خودش در برابر دوربین عکس‌برداری می‌کند بیش‌تر از حالتی که بر اساس معیارهای دانشمندان در برابر دوربین ژست می‌گیرد شخصیت خود را فاش می‌کند.

 

به طوری که در تصاویری که به طور طبیعی گرفته شده است ، افراد شرکت کننده در تحقیق بهتر توانستند خصوصیاتی مانند منطقی بودن ، دوست داشتنی بودن ، تنها بودن ، خصوصیات عاطفی و مانند آن را حدس بزنند.

 

محقق این مطالعه در این باره گفت:همانطور که ما حدس می‌زدیم ، شکل ظاهری افراد می‌تواند شخصیت درونی او را نشان دهد و انسان‌ها می‌توانند در نگاه اول ، بعضی از خصوصیات اخلاقی فرد مقابل را تحلیل کنند.