سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

سفر در بارداری وچند هشدار



 مشکلات سفر برای زنان باردار, زنان باردار

  به خانم می‌گویم: «برای تعطیلات کجا برویم؟ اگر امروز و فردا برنامه سفر نریزیم همه تورها پر می‌شوند.» می‌گوید: «مسافرت؟! با این وضعم، وسط بارداری؟!» یکی نیست به او بگوید این دلیل نمی‌شود که هرکس باردار است یا بچه دارد، سفر را از خود دریغ کند...

آقای جوانی که این حرف‌ها را به دکتر موسوی می‌زد، وقتی پاسخ خانم دکتر را شنید، خیلی خوشحال شد: «چون همسرتان بارداری سالمی‌ دارند و مشکلی ندارند، می‌توانید با رعایت احتیاط بروید مسافرت.» خانم جوان هم در حالی که چند دستمال کاغذی برمی‌داشت تا باقی ژل سونوگرافی را از روی پوستش پاک کند، گفت: «زمینی یا هوایی؟ منظورتان از احتیاط چیست؟» و من هم که منتظر بودم تا پس از پایان کار آنها با دکتر اعظم‌السادات موسوی، متخصص زنان و زایمان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت‌وگو کنم، با لبخند گفتم: «همین هفته در «سلامت» جواب سوال‌هایتان را بخوانید.»

 همه خانم‌های باردار می‌توانند به سفر بروند؟
اگر خانمی مشکل خاصی نداشته باشد و به شرط اینکه قبل از برنامه‌ریزی برای مسافرت معاینه شود و اجازه سفر و نکته‌های لازم را دریافت کند، می‌تواند سفر برود. کسی نباید خود را با دیگران مقایسه کند و بگوید چون دکتر به خواهر یا دخترخاله‌‌ام اجازه سفر داده، من هم می‌توانم بروم و نیاز به بررسی ندارم چون هرکس در بارداری شرایط خاص خود را دارد. حتی امکان دارد شرایط شما در بارداری دوم هم با بارداری اول متفاوت باشد.

 سفر در چه سنی از بارداری بی?خطر است؟
خانم‌هایی که در 3 ماهه دوم هستند و بارداری طبیعی دارند، معمولا سفر راحت‌تری دارند اما در 3 ماهه سوم، باید شرایط ویژه خود را درک کنند تا در این تعطیلی‌ها خطری سلامت آنها را تهدید نکند؛ مثلا خوب است به مسافرت‌های درون‌شهری یا به مقاصد نزدیک بروند. در صورت داشتن سابقه قبلی فشارخون در دوران بارداری، بارداری دوقلو و بودن در هفته ?? بارداری یا بعد آن، به دنبال مسافرت احتمال ایجاد خطرهایی برای مادر وجود خواهد داشت و با مشورت با پزشک می‌توان در این مورد تصمیم گرفت. در 3 ماهه اول هم اگر خانمی ویار و مشکلاتی مانند لکه‌بینی که می‌توانند با خطر سقط همراه باشند نداشته باشد، می‌تواند به سفر برود.

 برای خانم باردار سفر با چه وسیله‌ای ایمن‌تر است؟
در این مورد نمی‌توان نسخه کلی داد اما سفر با خودروی شخصی آن هم در این جاده‌های پرترافیک، مستلزم این است که خانم به مدت طولانی بنشیند و احتمال تجمع خون در پاها و ایجاد لخته در عروق پا که خطرهای جدی مانند آمبولی در پی خواهد داشت، به وجود می‌آید. اگر احتمال بروز اتفاق‌هایی مثل ترمزهای ناگهانی، دست‌اندازها و خدای‌ناکرده تصادف‌ها را هم در نظر بگیریم، می‌بینیم که منطقی نیست خانم باردار که به ضربه‌ها حساس‌ است، ریسک کند اما اگر سفر کوتاه باشد و پزشک هم تشخیص دهد، می‌توان با اتومبیل شخصی به سفر رفت اما باید هر یک ساعت از اتومبیل پیاده شوند و کمی‌ قدم بزنند تا خطری پیش نیاید.

سفر با هواپیما چطور؟
سفر در هفته‌های آخر بارداری به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود و حتی از هفته‌ 36 بارداری به بعد، کادر پرواز هم اجازه سفر نمی‌دهند. حتما خانم باردار باید زیر نظر پزشک باشد و احتمال زایمان زودرس را به وجود نیاورد. در این ماه‌ها بهتر است در شهر و خانه‌ خودتان تفریح کنید و در آرامش از هوای بهار و تعطیلی و با هم بودن لذت ببرید. این تاکید در بارداری 2 یا چندقلو بیشتر از قبل می‌شود و شاید بهتر باشد از فکر سفر بیرون بیایید. تصمیم‌گیری در این مورد به شرایط خانم، سن بارداری و نظر پزشک بستگی دارد.

خانم دکتر! حتی برای سفر با قطار که به نظر می‌رسد ایمن‌ترین وسیله است هم باید با پزشک مشورت کرد؟
بله، بهترین وسیله سفر خانم باردار قطار است که می‌تواند راحت در آن قدم بزند. البته در مسافت طولانی‌، امکان تکان و ضربه‌ها وجود دارد. گاهی ما فراموش می‌کنیم برای چه به سفر می‌رویم؛ خانم باردار و همسرش باید از خود بپرسند مگر نه اینکه به سفر می‌روند تا تمدد اعصاب کنند؟ حالا اگر خود سفر برای آنها عامل ایجاد استرس ‌شود و مدام بخواهند نگران باشند، چرا این استرس را حذف نکنند؟ خود استرس می‌تواند سلامت مادر و جنین را تهدید کند.

منبع:salamatiran.com


ویدیو مرتبط :
‫علایم هشدار دهنده در بارداری چیست (دکتر فاطمه سمامی)‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

علایم هشدار دهنده در دوران بارداری



 

علایم هشدار در دوران بارداری

 

بسیاری از زنان نگرانند چون فكر می كنند اگر اتفاق جدی یا مهمی در طول بارداری رخ دهد، متوجه آن نخواهند شد یا نمی دانند در چه شرایطی باید بطور اورژانس با پزشك یا مامای خود تماس بگیرند. برای اغلب زنان در طول بارداری مشكل جدی پیش نمی آید با این حال اگر شما هم در این مورد نگران هستید، فهرست نشانه های مهم زیر را مطالعه كنید. برخی از موارد ممكن است حالت اورژانس داشته یا نداشته باشد و این بستگی به مجموع شرایط شما اعم از سن بارداری، سابقه سلامت و بیماری و سایر علائم احتمالی دارد. از سوی دیگر ممكن است شما دچار وضعیتی باشد كه در این فهرست نیامده ولی بنا به شرایط خاص شما و میزان درد یا ناراحتی كه تحمل می كنید لازم باشد كه با پزشكتان تماس بگیرید.

 

علائم زیر می تواند راهنمای خوبی باشد، آنها را به خاطر بسپارید و اگر هر یك از نشانه های زیر در شما ظاهر شد با پزشك خود تماس بگیرید:

 

* تغییر شدید در حركات معمولی جنین كه ممكن است بصورت افزایش یا كاهش تعداد لگد زدن یا حتی عدم وجود حركت جنینی باشد. در این مورد می توانید از پزشك خود سوال كنید كه آیا لازم است حركات جنین را بشمارید. اگر شرایط خاصی داشته باشید حتما به شما توصیه می شود كه این كار را در خانه یا بصورت یك تست در دوران بارداری انجام دهید.


* درد یا حساس بودن شدید و مداوم در ناحیه شكم


* خونریزی از واژن یا لكه بینی


* افزایش یا تغییر در ترشحات واژن كه ممكن است به شكلهای مختلف مانند آبكی، موكوسی (ترشحات غلیظ و چسبناك) یا خونی (صورتی رنگ یا خونابه) باشد. البته بعد از هفته 37 چنین علائمی ممكن است طبیعی بوده و نشاندهنده قریب الوقوع زایمان خواهد بود.


* فشار در ناحیه لگن (مانند اینكه بچه می خواهد بیرون بیاید)، درد در قسمت پایین كمر (بخصوص اگر سابقه آنرا نداشته باشید و برایتان جدید باشد)، كرامپ و گرفتگی یا دردهای شكمی مانند آنچه در دوران قاعدگی ممكن است تجربه كرده باشید، یا بیش از4 انقباض در ساعت (حتی اگر دردناك نبوده و به نظر خیلی جدی نمی آیند. تمام این علائم قبل از هفته 37 جدی بوده و ممكن است نشاندهنده زایمان زودرس یا پیش از موعد در شما باشند.


* سوزش یا درد هنگام ادرار كردن، كاهش و یا بند آمدن ادرار


* استفراغ مداوم یا شدید بصورت عدم تحمل غذاها و مایعات، یا هر استفراغی كه همراه با تب و درد باشد.


* لرز یا تب بیش از 8/37 درجه سانتیگراد و بیشتر


* اختلال بینایی مانند دوبینی، تاری دید، دیدن جرقه یا نقاط نورانی در میدان دید


* سردرد شدید یا مداومی كه بهبود پیدا نمی كند، یا هر سردردی كه با تاری دید، اختلال تكلم یا بیحسی در اعضا همراه باشد.


* هر گونه تورم صورت یا پف آلودگی اطراف چشمها، تورم بیش از معمول در دستها و انگشتان، تورم شدید و ناگهانی در ناحیه قوزك پا، یا افزایش ناگهانی وزن (بیش از 1.8 كیلوگرم در هفته)


* گرفتگی شدید یا مداوم پا یا عضلات پشت ساق بطوریكه اگر مچ پا را به جلو خم كنید و انگشت شست پا را بسمت نوك بینی ببرید بهبودی حاصل نشود،یا زمانیكه در حال حركت باشید این اتفاق بیافتد، یا یك پا بطور واضح بیش از پای دیگر متورم شود.


* ضربه مستقیم به شكم، سقوط از ارتفاع یا تصادف با اتومبیل كه شما را نگران سلامتی جنین كند.


* غش كردن، گیجی مكرر، افزایش ضربان قلب یا طپش قلب


* اشكال در تنفس، سرفه و خلط خونی، درد در قفسه سینه


* یبوست شدید همراه با درد شكم یا اسهالی كه بیش از 24 ساعت طول بكشد.


* خارش مداوم و شدید در دستها، پاها، كف دست و پا، یا احساس خارش در كل بدن


* هر مشكل یا بیماری كه در حالت غیر از حاملگی هم با پزشك خود تماس می گرفتید مانند وخیم شدن آسم یا سرماخوردگی كه به جای بهبودی رو به وخامت می رود. در صورت بروز هر یك از این موارد در بارداری بهتر است زودتر از آنچه بطور معمول با پزشك یا اورژانس تماس می گرفتید عمل كنید.

 

اگر از میزان جدی بودن مشكل خود اطمینان ندارید و در عین حال مثل همیشه نیستید و در مجموع احساس ناراحتی می كنید، به غریزه خود اعتماد كنید و با پزشك یا متخصص خود تماس بگیرید. او به چنین تماسهایی عادت دارد. اگر مشكل جدی وجود داشته باشد می توانید به موقع در مورد آن اقدام كنید و اگر نه، زودتر مطمئن و آسوده می شوید.

 

بدن شما در طول بارداری بقدری سریع تغییر می كند كه گاهی برای شما سخت است كه بدانید آنچه تجربه می كنید در واقع یك اتفاق عادی است. با این حال به خودتان و فرزندتان لطف كرده و هر علامت مشكوكی را چك كنید.

 

در آخر اینكه اگر نزدیك به موعد زایمان خود هستید، بهتر است علائم شروع زایمان را مرور كنید؛ به این ترتیب می دانید باید در انتظار چه باشید و در چه زمانی با ماما یا پزشك خود تماس بگیرید.

 

منبع:ninisite.com