سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

زندگی بدون بدبینی



بدبینی,افراد بدبین,تفکرات منفی

تا حالا شده از اینکه نسبت به بعضی چیزا و بعضی افراد بدبین هستید ، از خودتون دلخور بشین و بخواهید به همه چیز و همه کس ، یه جور دیگه نگاه کنید ؟

" چشم ها را باید شست، جور دیگر باید دید
واژه ها را باید شست، واژه باید خود باد، واژه باید خود باران باشد
چتر ها را باید بست، زیر باران باید رفت
فکر را، خاطره را، زیر باران باید برد؛ با همه مردم شهر زیر باران باید رفت
دوست را زیر باران باید دید، عشق را زیر باران باید جست
زیر باران باید بازی کرد، چیز نوشت، حرف زد، نیلوفر کاشت
زندگی ، تر شدن پی در پی، زندگی آب تنی در حوضچه ی اکنون است "
سهراب سپهری

تا حالا شده از اینکه نسبت به بعضی چیزا و بعضی افراد بدبین هستید ، از خودتون دلخور بشین و بخواهید به همه چیز و همه کس ، یه جور دیگه نگاه کنید؟اگه این حس قشنگ ، به سراغتون اومده ، این مقاله میتونه به شما کمک کنه که دست از بدبینی و شکاکیت بردارید و راحت تر زندگی کنید:

- آگاه باشید که چه زمانی تفکرات منفی بر شما غلبه می‌کنند. زمانی که خسته یا گرسنه هستید ، یا زمانی‌که فشار کاریتان زیاد است ، ممکن است تفکرتان تغییر پیدا کنند. کنترل افکار منفی به شما کمک می‌کند که انگیزه و سبب آن را بفهمید و این باعث می شود که بتوانید دوباره کنترل خودتان را در دست بگیرید.

-  وقتی كه بدبینی خودتان را به دیگران می گوئید ، گاهی آنها با حرف‌های خود، لبخند و تأیید ، شما را تقویت و تشویق می‌كنند و شما شاید بر این كار گرم‌تر و مصّرتر شوید، به گونه‌ای كه از این كار لذت ببرید.
 
با چندین راه می توان از این بدبینی فاصله گرفت:
- بیشتر با افرادی در ارتباط باشید كه شما را تشویق به این كار نكنند.


-  ‌برای بدبینی های خود جریمه در نظر بگیرید. ‌مثلاً می‌توانید به فردی كه نسبت به او بدبینی كرده اید، رجوع كنید و از او معذرت خواهی كنید.


- از جملات مثبت زیاد استفاده كنید. من دیگران را دوست دارم، من خوش بین هستم.


-  هدفهای بزرگ را به هدفهای کوچکتر تقسیم کنید، تا زیر بار سنگین وظایفتان فلج نشوید. با دستیابی به هر هدف اولیه، شاهد یک پیشرفت خواهید بود. شما در مورد آنچه در آینده اتفاق می افتد احساس انرژی و هیجان خواهید داشت و این، نشانه و قدرت یک انسان خوش بین است.


- عیب جویی از خود را کنار بگذارید.در مسیرتان انتظار دست انداز هم داشته باشید و آن‌ها را بپذیرید. افکار منفی، بدگویی و عیبجویی از خود را از ذهنتان بیرون کنید. در مورد مسائل و اتفاقات گذشته فکر نکنید، فقط از آن‌ها تجربه بگیرید و به راهتان ادامه بدهید. تغییر دیدگاهتان در مورد دنیا به شما اجازه می دهد تا در مشکلات و گرفتاری ها موفق تر باشید.


- خود را با شرایط وفق دهید. زمان‌هایی را که در گذشته منفی بینی به سراغتان آمده را به یاد آورید و به خود یادآور شوید که چگونه آن را پشت سر گذاشته اید. حتی برای یک فرد مبتلا به بدبینی یا کسی که دچار افسردگی است هم امید همیشه وجود دارد. سعی کنید اعتماد به نفستان را بالا ببرید و با این کار، رفتارهایتان جنبه‌ی مثبت بیشتری خواهند گرفت.


- قبل از اینکه چیزی بگویید، فکر کنید. خود را مجبور کنید که برای چند روز هیچ حرف منفی بر زبان نیاورید. قبل از اینکه حرفی بزنید، در مورد آن خوب فکر کنید. این عادت جدید را در خود ایجاد کنید که برای خود و دیگران ارزش بیشتری قائل شوید و قبولشان داشته باشید.


- دیدگاهتان را تغییر دهید.به افراد نیازمند کمک کنید، چون این باعث می شود که جنبه های مثبت زندگی خودتان را بهتر ببینید.

- از افراد بدبین دوری کنید. افراد منفی باف و بدبین را از زندگیتان بیرون کنید، زیرا ممکن است تحت تاثیر آنها قرار گیرید. اگر تمایلی به تغییر ندارند، ارتباطتان را با آن‌ها محدود کنید.

- دنبال کارهای فوق برنامه باشید. دنبال یک سرگرمی برای خودتان بگردید. داشتن علائق و سرگرمی‌هایی بیرون از منزل و هر روز ورزش کردن، تأثیرات مثبتی روی مغزتان می‌گذارد. ممکن است فکر کنید که برای اینطور فعالیت‌های فوق برنامه وقتی ندارید، اما اگر دوباره به وضعیت خودتان و کارهایتان فکر کنید، کمی برای خودتان متأسف خواهید شد. و این انرژی تازه‌ای به شما می دهد.

- استوار باشید؛ ببینید چه چیز برای زندگی شما خوب و مناسب است و توانایی‌ها و مهارت ها و استعدادهایتان را کشف کنید. تفکرات مثبت را همیشه جلوی مغزتان بگذارید تا تفکرات منفی دیگر اجازه غلبه کردن بر شما را پیدا نکنند.

- دنبال کمک باشید. اگر می بینید که افکار منفی تان روی یک نقطه متمرکز شده اند، از افراد دیگری که تجربه ای مشابه داشته اند کمک بگیرید. حتی رفتن به چند جلسه مشاوره با افراد متخصص به شما کمک می‌کند که بهتر با مشکلات زندگی دست و پنجه نرم کنید و دیدگاهتان را توسعه دهید.

اگر بدبینی در زندگی مشترک وجود دارد توصیه می شود علاوه بر موارد بالا راههای درمانی زیر را هم در نظر بگیرید:
-  پرهیز از گوش كردن به شایعات. به شایعات اطرافیان درباره موضوعات مشابه توجه نكنید. اگر برای برخی افراد اتفاق‌های ناخوشایند افتاده است، این موضوع ارتباطی به زندگی سالم شما ندارد.

- كمی به عقب بروید. ازدواج صحیح و منطقی علاج قبل از واقعه است. اگر ازدواجی از روی پختگی و توام با انتخاب صحیح صورت گرفته است پس، جایی برای شك و تردید به شریك زندگی وجود ندارد.

- با افكار منفی ذهنتان مبارزه كنید. همیشه به موضوعات مثبت فكر كنید. اگر همسرتان دیر به منزل می‌آید، لابد در ترافیك گیر كرده است. اگر تلفن‌ موبایل را پیش شما پاسخ نمی‌دهد، لابد فرد مزاحمی است كه همسرتان را دچار رنجش خاطر می‌كند و بسیاری موضوعات دیگر.

- زندگی را این قدر به خود و خانواده ی خود سخت نگیرید! زندگی آن جور که شما فکر می کنید ، عجیب و غریب نیست !

-توکل به خداوند. توکل به خداوند را هیچ گاه فراموش نکنید!
منبع:تبیان

 


ویدیو مرتبط :
بدبینی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بدبینی در زندگی مشترک و راهکارهای آن



 

 

بدبینی در زندگی مشترک

 

فرد بدبین به خود و شریک زندگی اش صدمه می زند و جایی برای محبت و علاقه باقی نمی گذارد که ناخودآگاه این رابطه به سمت سردی روی می آورد.

 

 

برخی از افراد دچار مشکلی به نام بدبینی هستند و نسبت به اخلاق و رفتار دیگران حتی نزدیکانشان هم شک و تردید دارند.

 

این معضل می تواند به سادگی یک زندگی را به تباهی بکشاند. زیرا شخصی که این مشکل را دارد احساس می کند چیزی را که می بیند یا می شنود واقعیت ندارد و با چیزی که در پشت صحنه وجود دارد متفاوت است. در واقع در ایجاد بیماری بدبینی، هم خانواده، الگوهای اجتماعی و زیست شناختی هر کدام به سهم خود در این بیماری نقش دارند که متاسفانه هیچ چیز مثل بدبینی در خراب کردن یک رابطه مخصوصاً در زندگی مشترک قدرتمند نیست.

فرد بدبین به خود و شریک زندگی اش صدمه می زند و جایی برای محبت و علاقه باقی نمی گذارد که ناخودآگاه این رابطه به سمت سردی روی می آورد.

 

ادوارد رمسون روانشناس از دانشگاه سوآز لند در این باره می گوید: شخصی که دچار بدبینی است نمی تواند حقیقت را قبول کند. البته ما با دو گروه افراد بدبین مواجه هستیم؛ یکی افرادی که ممکن است در طول زندگی شان دچار بدبینی شوند و در حالت طبیعی دانستن و ندانستن قرار گیرند که فرد با آگاهی می تواند به قطعیت برسد اما گروه دوم شامل همان افرادی می شود که رگه شخصیتی بدبینی شان غیرقابل کنترل است و فرد در حالت ترس به سر می برد و به دلیل ترس و اضطراب دچار حالت توهم یا همان پارانویید می شود.

فرد بدبین به نکات منفی بسیار توجه دارد و نکات ریز و کوچک را خوب می بیند. همیشه دارای عدم اطمینان است و خودش را از همه مسائل مبرا می داند و حق به جانب است که گاهی ممکن است همراه با خودشیفتگی باشد و همچنین از مکانیسم های روانی بسیاری استفاده می کند و به شدت پرخاشگر است. وجود موارد ژنتیکی باعث آمادگی اختلال در فرد می شود و محیط محرک آن به شمار می رود.

 

متاسفانه در زندگی مشترک امروزی، بدبینی بسیار دیده می شود که از طرف زن یا مرد نمایان است. فرد در اول نسبت به خود آگاهی داشته باشد و سپس وارد رابطه جدی شود و آن هنگام است که می تواند از یک رابطه مطمئن برخوردار باشد، زن یا شوهر ممکن است نسبت به یک امری شک کنند.در این صورت در درجه اول سوالشان را می پرسند و با توجه به خود آگاهی آن را هضم می کنند و به واقعیت می رسند.

 

ما به عنوان همسر در زندگی مشترک حق داریم که بدانیم در زندگیمان چه می گذرد. وقتی با مساله ای مواجه می شویم که برایمان سوءظن یا بدبینی پیش بیاید باید با شریک زندگیمان در میان بگذاریم که بتوانیم به قطعیت برسیم و نسبت به دانستن امری ناخوشایند خود را آماده کنیم.

 

تعصب در روان شناسی به معنای فکر غیرمنطقی است که با موقعیت متناسب نیست اما بدبینی به معنای آن است که من می ترسم آن اتفاقی را که دوست ندارم، بیفتد و دلیل واقعی و منطقی برای آن ندارم. البته فرد بدبین هیچ وقت خودش را با تعصب توجیه نمی کند بلکه همسر یا طرف مقابلش است که طرف بدبین را متعصب می نامد.

 

آن کسی که باید مشاوره و تحت روان درمانی قرار گیرد شریک فرد بدبین است. یک سری الگوهای رفتاری وجود دارد که همسر فرد بدبین باید آنها را رعایت کند که عبارتند از :

 

1 - رفتارشان با همسرشان باثبات و با اقتدار باشد.

 

2 - بحث کلامی نداشته باشند.

 

3 - وارد بازی های طرف مقابله نشود حساسیت های خود را نشان ندهند.

 

4 - اگر این افراد با رعایت الگوهای رفتاری فوق به نتیجه نرسیدند باید از مشاوره کمک گیرند.

 

5 - اگر در زندگی مشترک، یکی از دو نفر نسبت به هم بدبینی شدید داشته باشند، دیگر رابطه ای باقی نمی ماند و فقط انگار این دو نفر همدیگر را دارند اذیت می کنند.

 

6 - رابطه زناشویی بهنجار رابطه ای است که دو طرف نسبت به هم اطمینان و اعتماد دارند.

 

7 - بدبینی در زندگی مشترک یک آفت است که باعث خشم طرف مقابل می شود. در زندگی زناشویی، اصل بر صداقت، تعهد و صمیمیت است و اگر این موارد وجود نداشته باشد اسم این رابطه، زندگی نیست.

 

8 - ایجاد ابهام و پاسخ ندادن به آن، توجه نکردن به علایق و مسایلی که برای فرد مقابل مهم است.

 

9 - اگر هر کدام از زوجین نسبت به امری در زندگی شک دارند و باعث ابهام برایشان شده از طرف مقابل شان سؤال بپرسند و سعی کنند برای این کار از سؤالات انعکاسی و بدون تهدید استفاده کنند.

منبع :aftabir.com