سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

زنان باردار حتما قرص آهن و اسیدفولیک بخورند



قرص آهن,اسیدفولیک

 

 محققان در جدیدترین تحقیقات دریافتند که مصرف روزانه آهن برای زنان باردار در کاهش کم وزنی نوزادان و همچنین کم‌خونی بسیار موثر است.

همه خواهان فرزند سالم هستند و حاضرند برای رسیدن به چنین هدفی هر نوع برنامه غذایی یا ورزشی را داشته باشند. در میان افرادی که اهمیت زیادی برای روش های علمی قائلند کسانی هستند که قبل از باردار شدن برای مشاوره به پزشک زنان مراجعه کنند.
 
قبل از هرچیز باید به خاطر داشت واکسیناسیون های لازم مثل زدن واکسن کزاز هر ده سال یک بار و واکسن هپاتیت هر پنج سال یک بار برای یک بارداری سالم اهمیت دارد، هر چند این واکسن ها را می توان حین بارداری هم استفاده کرد.

 واکسن مهم دیگری که اهمیت زیادی دارد، اما به هیچ عنوان حین بارداری نباید از آن استفاده کرد، واکسن سرخجه است. در صورت تزریق این واکسن باید حداقل یک تا سه ماه از یک روش جلوگیری مطمئن استفاده کرد تا به هیچ عنوان حاملگی اتفاق نیفتد.
 
قرص اسید فولیک و بارداری
همیشه به مادرانی که تمایل به بارداری دارند، توصیه می شود که از قرص اسید فولیک روزانه به میزان 400 میکروگرم استفاده کنند و این کار را باید قبل از بارداری شروع کنند تا بهترین اثر را داشته باشد و این مکمل را تا سه ماهگی ادامه دهند.
 
این ویتامین که «فولات» نامیده می شود، یکی از انواع ویتامین های گروه ب است و در بدن نقش های مختلفی ایفا می کند، از جمله عملکرد سیستم عصبی و خون به این ماده معدنی مربوط است.
 
کمبود این ماده می تواند به مشکلات قلبی، پوکی استخوان و نقایص مادرزادی منجر شود.
 
به همین دلیل به کسانی که تمایل به بارداری دارند، توصیه می شود حداقل یک ماه و حتی در مواردی سه ماه قبل از قطع روش جلوگیری خود و اقدام برای بارداری، شروع به مصرف روزانه این مکمل کنند و به این ترتیب از به وجود آمدن نوزادی با نقص هایی در ستون فقرات و نخاع و مغز تا 85 درصد جلوگیری کنند.

 این مساله در مورد کسانی که فرزندی با مشکلات اینچنینی دارند و در مورد مادرانی که مبتلابه بیماری صرع یا تشنج هستند، از اهمیت بالاتری برخوردار است، طوری که به این افراد روزانه 5 میلی گرم اسید فولیک تجویز می شود تا از به وجود آمدن چنین مشکلاتی در جنین پیشگیری شود.

 بر خلاف تصور عمومی، مصرف اسید فولیک قبل از بارداری و در ماه های اول بارداری برای خونسازی نیست، هر چند اسید فولیک در ساخت گلبول های قرمز و درمان برخی از انواع کم خونی نقش دارد. اسید فولیک در برخی مواد غذایی مثل جگر، عدس، سبوس برنج، آرد سویا، لوبیا قرمز، بادام زمینی، اسفناج، شلغم، گندم و کدوحلوایی وجود دارد و مصرف این مواد غذایی به همه توصیه می شود.
 
از توصیه های دیگر برای کسانی که تمایل به بارداری دارند، انجام آزمایش هایی برای بررسی برخی عفونت ها و کم خونی و همین طور انجام پاپ اسمیر است تا بتوان قبل از بارداری به درمان بیماری های احتمالی در مادر پرداخت. یکی دیگر از توصیه ها، درمان مشکلات دندانی است تا حین بارداری به زایمان زودرس و خطرات دیگری منجر نشود.

 قرص آهن و بارداری
یک مطالعه جدید نشان داده است که مصرف روزانه آهن طی بارداری می‌تواند خطر داشتن نوزاد کم‌وزن و همچنین کم خونی را کاهش دهد.
 
بر اساس تحقیقات انجام شده در دانشگاه هاروارد، مصرف روزانه قرص آهن حتی یک دوز کوچک در دوران بارداری می‌تواند خطر ابتلا به کم خونی را تا 12 درصد و وزن کم نوزاد را تا 3 درصد کاهش دهد.

 بررسی دو میلیون زنی که هر روز از 10 میلی گرم تا حداکثر 66 میلی‌گرم آهن اضافی مصرف کرده بودند،‌ کاهش خطرات کم خونی و تولد نوزادان کم وزن را نشان داد.
 
کمبود آهن شایع‌ترین علت کم‌خونی در دوران بارداری، به ویژه در کشورهای با درآمد کم و متوسط است.

 در حالی که در برخی کشورها مانند انگلستان، مکمل‌های آهن به طور معمول به زنان باردار توصیه نشده است، سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر 60 میلی گرم آهن را در روز به زنان باردار توصیه می‌کند.
 
دکتر «بتول حیدر» نویسنده این تحقیقات از بخش اپیدمیولوژی و تغذیه در مدرسه بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد گفت: حتی کشورهای با درآمد بالا می‌توانند چنین پژوهشی را اتخاذ کنند.

 کارشناسان برای آن دسته از زنانی که کمبود آهن را تحمل می‌کنند، توصیه می‌کنند که به منظور کاهش عوارض جانبی، از مکمل‌ها با دوز کمتر استفاده کنند.
 
گوشت بدون چربی، سبزیجات برگ سبز، میوه های خشک، آجیل و بسیاری از غلات صبحانه منابع خوبی از آهن محسوب می‌شوند.

منابع:
salamatnews.com
jamejamonline.ir
tebyan.net


ویدیو مرتبط :
‫فیلم سلامتی آیا مردان هم میتوانند مکمل آهن بخورند آشپزباشی‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چرا زنان باردار باید قرص اسیدفولیک بخورند؟



 قرص اسیدفولیک,خواص  قرص اسیدفولیک,مصرف  قرص اسیدفولیک در بارداری

 

کمبود اسید فولیک در دوران بارداری باعث بروز بیماری های عصبی مانند اسپینا بیفیدا، آنسفالی و اوتیسم در کودک می شود.


یک مطالعه جدید نشان داد مادرانی که در دوران بارداری خود از اسیدفولیک کمتری ( چه از طریق غذاها و چه به شکل قرص) استفاده می کنند، احتمال اینکه فرزندی با اختلال اوتیسم به دنیا آورند، بیشتر است.

 

مادران باردار از ابتدای بارداری خود باید با مراجعه به پزشک متخصص زنان، مکمل اسیدفولیک را که برایشان تجویز می شود، مصرف کنند.

 

آنها باید حداقل 600 میکروگرم در روز اسید فولیک مصرف کنند تا احتمال به دنیا آوردن فرزند با اختلال اوتیسم و یا بیماری های دیگر در آنها کاهش یابد.

 

اوتیسم (Autism) نوعی اختلال رشدی است كه با رفتارهای ارتباطی و كلامی غیرطبیعی مشخص می‌شود. علائم این اختلال در سال های اول عمر بروز می كند. این اختلال در پسران شایع تر از دختران است.


 

محققان در طی آزمایشی، مادرانی را که فرزند مبتلا به اوتیسم داشتند، با مادران سالم از نظر برنامه غذایی و استفاده از مکمل های غذایی، قبل و طی دوران بارداری مقایسه کردند.

آنها دریافتند که مادران فرزندان سالم، بیشتر از اسید فولیک و ویتامین ها (از طریق غذا یا مکمل های دارویی) استفاده کرده بودند و این تفاوت در ماه اول بارداری بسیار مشهود بوده است.

 

از سال 1998 میلادی، اسید فولیک (فولات یا ویتامین ب9) به شکل مصنوعی از ویتامین های گروه   B گرفته شده و در برخی کشورها به محصولات غلات آنها اضافه شد، زیرا تحقیقات حاکی از آن بود که خانم های باردار، فرزندانی با نقص در ستون فقرات و نخاع و مغز (نقص در سیستم عصبی) به دنیا می آورند که به دلیل کمبود اسید فولیک در برنامه غذایی این مادران می باشد.

 

با این وجود، ارتباط کمبود اسید فولیک در خانم باردار و ابتلای فرزند او به  اختلال اوتیسم هنوز در هاله ای از ابهام وجود دارد و تا کنون به طور قطعی این موضوع اثبات نشده است .زیرا مطالعات دیگری نشان می دهد، با وجود اینکه کشوری مثل امریکا طرح غنی سازی غلات با اسیدفولیک را اجرا می کند (غلاتی مانند نان و برشتوک صبحانه و ...) چرا هنوز هم طیف وسیعی از کودکان مبتلا به اوتیسم در این کشور وجود دارد؟

 

کمبود اسید فولیک موجب عدم رشد مغز و ستون فقرات در دوران جنینی می شود

 

محققان پیشنهاد می کنند برای اثبات دقیق این موضوع این تحقیق باید روی افراد بیشتری انجام گیرد تا پس از بررسی دیگر موارد موثر بر اوتیسم، نتایج دقیق آن بررسی شود.

 

چه اختلالات دیگری در اثر کمبود اسید فولیک در دوران بارداری به وجود آید؟


1- مهم ترین اختلالی که در اثر کمبود اسید فولیک ایجاد می شود، اسپینا بیفیدا (spina bifida) نام دارد که در این اختلال ستون فقرات (ستون مهره ها) به طور کامل بسته نمی شود و نخاع از بین مهره ها بیرون می آید.

 

2- آنانسفالی (anencephaly) که در این اختلال، مغز کودک تشکیل نمی شود.

 

3- آنسفالوسل بیماری است که در آن بافت مغز از شکاف های جمجمه بیرون می زند.

 

همه این نقص ها در طی 28 روز اول بارداری رخ می دهد، معمولا قبل از اینکه فرد بداند باردار است. پس دادن اطلاعات لازم در این زمینه، به زنانی که از روش های پیشگیری از بارداری استفاده نمی کنند و یا قصد باردار شدن دارند و کلا تمامی زنان متاهل، بسیار مهم است و می تواند به میزان قابل توجهی جلوی تولد کودکان مبتلا به مشکلات عصبی را بگیرد.

 

 

منبع:tebyan.net