سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

رژیم غذایی برای بیماری ویتیلیگو



 

رژیم غذایی برای بیماری ویتیلیگو

 

ویتیلیگو نوعی بیماری التهابی پوست است. این بیماری معمولا به صورت لکه‌ های سفید رنگ و به طور قرینه در دو سمت بدن خود را نشان می ‌دهد. آن را به نام های " برص " و " پیسی " نیز می شناسند.
مواد غذایی یکی از بخش های مهم زندگی هر فردی است و تنها راه تامین انرژی به شمار می آید. هر کس باید از یک برنامه غذایی سالم و مغذی پیروی کند تا سیستم ایمنی بدن را قوی تر کند و به مبارزه ی کارآمد با بیماری بپردازد.
افراد مختلف دستورالعمل های متفاوتی برای درمان این بیماری ارائه می دهند اما هیچ کدام از آن ها به طور کامل عمل نمی کنند، قطعا اگر رژیم درمانی خاصی وجود داشت تا به حال راجع به آن شنیده بودیم.
البته با این که هیچ رژیم غذایی خاصی وجود ندارد که به درمان یا بهبود ویتیلیگو کمک کند اما یک رژیم غذایی مناسب نقش مهمی در کنترل ویتیلیگو دارد.
غذاهای فرآوری شده برای این بیماری مُضر است؛ اگر این غذاها به تناوب مصرف شوند نه تنها پاسخ به درمان با تأخیر مواجه می گردد بلکه ضایعات پوستی بیشتر پراکنده می شوند.

 

در زیر غذاهای پیشنهادی و مواد غذایی که باید محدود شدند ذکر شده است:
مواد غذایی که باید مصرف شوند:
غلات: غلات کامل، ارزن، حریره جو، جوی دو سر، برنج و پاستا (غلات فرآوری شده توصیه نمی شوند).
نان ها: فقط نان سبوس دار.......
میوه ها: زغال اخته (البته در این باره اختلاف نظر وجود دارد)، گلابی، گیلاس، موز، آناناس، سیب، انبه، زردآلو، انگور.
سبزی جات: گوجه فرنگی، چغندر، هویج، سیب زمینی، خیار، کدو، کدو حلوایی، اسفناج، کلم بروکلی، کلم بروکسل، گل کلم، سیر، لوبیا، قارچ، پیاز، لوبیای فرانسوی، فلفل قرمز، شنبلیله، شلغم، جعفری، زیره سیاه، فرآورده های سویا، عدس و لپه ها.
نوشیدنی ها: چای کم رنگ بدون قند، 6 تا 7 لیوان آب در روز، عسل همراه با چای سبز با طعم نعنا، آب میوه.
آجیل و خشکبار: مغزهای گردو، بادام، پسته، خرمای سیاه، انجیر و زردآلو.
روغن ها: روغن زیتون و سایر روغن های گیاهی.
سایر موارد: تخمه کدو تنبل، لوبیا، گوشت فقط به صورت آب پز، شکر زرد.
* مقدار زیادی زنجبیل و زردچوبه در غذاها استفاده کنید.
* بهتر است که برنامه غذایی خیلی کم نمک داشته باشید.
* از تابش آفتاب در صبح زود بهره مند شوید تا اشعه ی مفید آن را دریافت کنید.
مکمل ها: دانشمندان پی برده اند که بسیاری از افراد مبتلا به ویتیلیگو دچار کمبود فولیک اسید، ویتامین B12، ویتامین C، پانتنوئیک اسید(B5)، مس و روی هستند.
ویتامین B12 و فولیک اسید باید با هم مصرف شوند.

 

آن چه نباید مصرف شود:
- چربی ها، ادویه ها و نمک زیاد
- نان و آرد سفید، غذاهای دودی یا سرخ شده، شکلات، چای پُررنگ، کره و مارگارین، الکل، قهوه، بستنی، خردل، تمبر هندی، نوشیدنی های مزه دار شده.
- ماهی و غذاهای دریایی(در افراد مختلف فرق می کند)
- خیار شور

http://www.sobbekheir.com/health/dietary/vetelego-diet.html


ویدیو مرتبط :
این رژیم غذایی از بیماری های قلبی جلوگیری می کند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کاهش علائم بیماری ام اس با رژیم غذایی شبه روزه داری



اخبارجدید,خبرهای جدید,اخبار جدید

محققان عنوان می کنند رژیم غذایی شبیه روزه داری می تواند به کاهش علائم ام اس کمک کند.

به گزارش مهر، طبق مطالعه اخیر محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، رژیم غذایی شبیه روزه داری می تواند تاثیر مثبتی بر علائم بیماری MS داشته باشد.

به گفته محققان، رژیم غذایی دارای میزان کالری محدود که تاثیرات شبیه روزه داری را به همراه دارد می تواند به برگشت علائم بیماری MS کمک کرده و به ترمیم آسیب ناشی از این بیماری کمک کند.

در این مطالعه که شامل موش ها و بیماران انسانی مبتلا به MS بود، مشخص شد که رژیم غذایی فرایند مرگ و زندگی را برای سلول های به همراه دارد که به نظر می رسد نقش اساسی در ترمیم بدن دارند.

والتر لانگو، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «در طول رژیم غذایی شبیه روزه داری، کورتیزون تولید می شود و در نتیجه کشته شدن سلول های خودایمنی آغاز می شود. در نتیجه این فرآیند، سلول های سالم جدیدی تولید می شود.»

در اولین بخش مطالعه، محققان گروهی از موش های مبتلا به بیماری خودایمنی را در رژیم غذایی شبه روزه داری قرار دادند. نتایج نشان داد این رژیم غذایی موجب کاهش علائم بیماری در تمامی موش ها شد و موجب بهبود کامل ۲۰ درصد از حیوانات شد.

محققان دریافتند کاهش علائم بیماری مرتبط با بهبود افزایش سطح هورمون استروئیدی «کورتیکوسترون» بود. آنها همچنین شاهد کاهش سیتوکین های عامل التهاب نیز بودند. همچنین در «سلول های T» سفید خون هم که مسئول سیستم ایمنی هستند، روند بهبود مشاهده شد.

در نهایت محققان دریافتند رژیم غذایی شبه روزه داری موجب بازسازی میلین می شود؛ غلاف میلین یک لایه لیپوپروتئینی است که بر روی بسیاری از دندریت های بلند و آکسون ها، تشکیل می‌شود که از نوارهای عصبی موجود در نخاع و مغز در مقابل آسیب های ناشی از بیماری خودایمنی محافظت می کند.

محققان همچنین ایمنی و کارآمدی احتمالی رژیم غذایی بر افراد مبتلا به MS را نیز از طریق یک تست آزمایشی با ۶۰ شرکت کننده به سرپرستی «مارکوس باک» در دانشگاه چریتی برلین انجام دادند.

طبق یافته های این مطالعه، افراد دریافت کننده رژیم غذایی شبه روزه داری شاهد بهبود کیفیت زندگی، بهبود سلامت، از جمله سلامت جسمی و روانی بودند.

رژیم غذایی شبه روزه داری که در تحقیقات مورداستفاده قرار می گیرد شامل ۵ روز مصرف محدود کالری در ماه است. در روز اول مصرف کننده ۱۰۹۰ کالری مصرف می کند که شامل ۱۰ درصد پروتئین، ۵۶ درصد چربی و ۳۴ درصد کربوهیدرات است. در ۴ روز بعد، رژیم غذایی شامل مصرف ۷۲۵ کالری با وجود ۹ درصد پروتئین، ۴۴ درصد چربی و ۴۷ درصد کربوهیدرات است. در این گونه مطالعات، مواد خوراکی مصرفی شامل سوپ سبزیجات، کلم پیچ و چای بابونه است.