سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

رژیم ایتالیاییِ «امیرمحمد زند»


امیرمحمد زند یكی از چهره‌هایی است كه با بازی در فیلم‌هایی مانند اتوبوس شب، تقاطع و سریال‌هایی مانند ستایش و... به شهرت رسید. شاید برای‌تان جالب باشد بدانید او سال‌ها در ایتالیا تحصیل كرده است و سبك غذای ایتالیایی را بسیار دوست دارد.


مجله زندگی ایده آل -  الناز دیمان: امیرمحمد زند یكی از چهره‌هایی است كه با بازی در فیلم‌هایی مانند اتوبوس شب، تقاطع و سریال‌هایی مانند ستایش و...  به شهرت رسید. شاید برای‌تان جالب باشد بدانید او سال‌ها در ایتالیا تحصیل كرده است و سبك غذای ایتالیایی را بسیار دوست دارد. وقتی متوجه این موضوع شدیم سوالات‌مان را به سمت نوع تغذیه در این كشور و عادات غذایی مردم ایتالیا بردیم و از زند در مورد اینكه چقدر زندگی در ایتالیا بر سبك تغذیه‌اش اثرگذار بوده، پرسیدیم. 

این بازیگر جوان كشورمان علاقه زیادی به غذاهای دریایی دارد و به‌گفته خودش طبخ انواع غذاهای دریایی و ایتالیایی را در این كشور یاد گرفته و حالا در پخت این غذاها تبحر دارد و اگر وقت داشته باشد حتما سری به آشپزخانه زده و آشپزی می‌كند.  زند سبك تغذیه اغلب  ایرانی‌ها و ازجمله خودش را چندان سالم نمی‌داند و بهترین راه برای قرار گرفتن در مسیر سبك تغذیه درست و مناسب را مشورت با پزشك متخصص می‌داند. در این گفت‌وگو با این بازیگر خونگرم و دوست‌داشتی گپی دوستانه زده‌ایم و از او در مورد غذاهای مورد علاقه و سبك تغذیه‌اش سوالاتی پرسیده‌ایم.

امیرمحمد زند عاشق غذاهای دریایی است

میگو با سس مخصوص

من در ایتالیا تحصیل و سال‌ها در رم زندگی كرده‌ام. در این كشور غذاهای دریایی مانند میگو، پاستا و پیتزا جزء غذاهای اصلی رژیم غذایی‌ام محسوب می‌شدند؛ بنابراین با پخت این غذاها آشنایی دارم. البته میگو را بیشتر در رستوران می‌خورم چون پخت آن شرایط خاصی دارد و غذای پولدارهاست و ما از این پول‌ها نداریم (می‌خندد). میگو بسیار خوشمزه است، مخصوصا اگر با سس‌های مختلف سرو شود؛ گذشته از مزه خوبی كه دارد دارای خواص غذایی بسیاری نیز هست كه امگا 3 یكی از آنهاست.

ما ایرانی‌ها تغذیه سالمی نداریم

فكر می‌كنم ما ایرانی‌ها ازجمله خودم كلا تغذیه چندان سالمی نداریم. تقریبا در تمام دنیا مردم به این موضوع كه در رژیم‌های غذایی‌شان چقدر مصرف گیاه، برنج، گوشت و. . . داشته باشند اهمیت می‌دهند اما در كشور ما بیشتر به مزه غذا اهمیت داده می‌شود. در فرهنگ ما اگر روزی برنج مصرف نشود حتما نان در سفره خواهیم داشت، درحالی‌كه هر دوی این مواد غذایی نشاسته‌دار و پركالری هستند.

متاسفانه یك سری فرهنگ‌های غلط در مورد تغذیه در فرهنگ ما نهادینه شده است؛ مثلا در ‌مهمانی‌ها بلافاصله بعد از غذا میزبان چای می‌آورد؛ درحالی‌كه همه پزشكان توصیه كرده‌اند كه نباید پس از غذا چای مصرف كرد و این كار مانع جذب مواد مغذی مخصوصا آهن می‌شود.

من هم گاهی در موقعیت‌های اینچنینی قرار می‌گیرم؛ مثلا در زمان‌های فیلمبرداری ما اغلب از غذاهای كم‌كیفیت و چرب استفاده می‌كنیم كه به دلیل صرفه‌جویی‌های اقتصادی گروه است.

رژیم سخت خام‌گیاهخواری

من در تمام زمینه‌ها اعتدال را دوست دارم اما خب هر كسی سبك غذایی خاصی را دنبال می‌كند؛ مثلا برادرم و همسرشان خام‌گیاهخوار هستند و سال‌هاست این رویه را ادامه می‌دهند. شاید به نظر ما سخت یا عجیب باشد ولی آنها به این روش زندگی می‌كنند و از نظر سلامت هم هیچ مشكلی ندارند. گاهی كه از آنها در مورد روش سخت تغذیه‌شان سوال می‌كنم، می‌گویند خیلی راحت هستند و با این روش تغذیه احساس سلامت و سبكی می‌كنند.

نكته‌هایی جالب از غذا خوردن ایتالیایی‌ها

كلا غذاهای دریایی را دوست دارم. ماهی قزل‌آلا، ماهی مورد علاقه‌ام است و ماهی سفید را هم خیلی دوست دارم. قبلا صدف هم خورده‌ام و دوست دارم. در ایتالیا صدف خیلی طرفدار دارد و اصلا به شكل خام مصرف می‌شود تا خاصیت غذایی‌اش باقی بماند. متاسفانه در كشور ما انقدر كه به مزه و شكل غذا اهمیت داده می‌شود، به ارزش غذایی آن توجه نمی‌شود. طبخ غذاهای ما به شكلی است كه مواد مغذی غذا كاملا از بین می‌روند. مثلا همه ما قورمه‌سبزی دوست داریم ولی به سبزی این غذا دقت كنید؛ از سبزی آن چیزی جز یك ماده سیاه و فاقد ارزش غذایی چیزی  باقی نمی‌ماند. در سبزی این غذا دیگر نه آهنی وجود دارد و نه كلسیمی؛ حتی شاید به‌خاطر سرخ كردن بیش از حد مضر هم باشد. در مورد گوشت‌ها هم این اشتباه را می‌كنیم؛ مثلا فكر می‌كنیم آبگوشت خیلی مفید و مغذی است درحالی‌كه بیشتر چرب و چاق‌كننده است.

زندگی در ایتالیا و كلا جایی مانند ایتالیا كه با دریا احاطه شده،  روی سبك تغذیه اثر می‌گذارد. مردم ایتالیا در یك شبه‌جزیره رندگی می‌كنند و تفریحات دریایی، غذاهای دریایی و زندگی دریایی با سبك زندگی‌شان عجین شده است. من هم به‌خاطر زندگی در این كشور با سبك غذایی آنها آشنا و سازگار شده ام. ایتالیایی‌ها در هر وعده غذایی سه بشقاب غذا دارند و این رسم‌شان است؛ یعنی شما در هیچ رستوارن ایتالیایی نمی‌بینید كه غذا تنها در یك ظرف سرو شود و غذاها در این سه بشقاب و به ترتیب روی میز غذا قرار می‌گیرند. در بشقاب اول معمولا غذاهای گوشتی مانند استیك، ماهی و میگو سرو می‌شود، در بشقاب دوم انواع پاستا و پیتزا سرو می‌شود. در ایران پیتزا یك غذای كامل است اما پیتزای ایتالیایی بسیار نازك و كم‌حجم است، یك غذای كامل محسوب نشده و به‌تنهایی  سرو نمی‌شود. در بشقاب سوم هم میوه یا تارت سرو می‌شود و دسر جزو عادات غذایی آنهاست.

در ایتالیا سالاد در انتهای غذا صرف می‌شود. سالاد به نوعی كمك می‌كند شما كمتر غذا بخورید، به این شكل كه شما مقداری غذا میل می‌كنید و همیشه می‌دانید باید تعادل را رعایت كنید و قبل از آنكه سیر شوید حتما برای سالاد هم جا بگذارید. ضمن اینكه آبلیمو یا سركه‌ای كه در سالاد استفاه می‌شود در هضم غذا موثر است. اما ما ایرانی‌ها معمولا در ابتدا حسابی سالاد صرف می‌كنیم و بعد هم با خیال راحت و تا جایی كه كاملا سیر شویم، غذا می‌خوریم. (می‌خندد)

ورزش‌های پیرمردی

وقتی جوانتر بودم خیلی اهل ورزش بودم؛ نزدیك 10 سال ورزش‌های رزمی را دنبال می‌كردم و تا 25سالگی ورزش تكواندو را به شكل حرفه‌ای ادامه دادم ولی بعد از آن تنها ورزش‌هایی كه انجام می‌دهم شنا، مدیتیشن، یوگا و پیاده‌روی است. درواقع بعد از 25 سالگی ورزش پیرمردها را دنبال می‌كنم. (می‌خندد)

امیرمحمد زند عاشق غذاهای دریایی است

بهترین راهنما، پزشك متخصص تغذیه است

خیلی دوست دارم در مورد ارزش غذایی و میزان كالری غذاهایی كه استفاده می‌كنم، اطلاعات بیشتری داشته باشم. اتفاقا چند روز پیش به مادرم می‌گفتم، باید در مورد سبك غذایی‌ام با یك پزشك تغذیه مشورت كنم. پزشك تغذیه بهترین راهنما برای تنظیم سبك غذایی است. من درست نمی‌دانم مصرف چه میزان برنج، نان، گوشت یا سبزیجات برای بدنم مناسب است و این در تخصص یك پزشك تغذیه است. ما ایرانی‌ها كلا در مراجعه به پزشك سختگیرانه رفتار می‌كنیم و اغلب می‌گوییم «ای بابا دكتر رفتن نمی‌خواهد، خودمان بهتر می‌شویم یا خودمان می‌دانیم چطور غذا بخوریم و...» كه خب عواقب این نوع رفتار می‌تواند چاقی یا بالا رفتن قند، چربی و اوره در خون باشد.

به نوشیدن قهوه اسپرسو عادت دارم

نوشیدنی ارگانیك كنار غذا خیلی خوب است اما من متاسفانه از نوشابه استفاده می‌كنم. (می‌خندد) ولی توصیه پزشكان قطعا این است كه از نوشیدن نوشابه‌های گاز‌دار كه قند زیادی دارند دوری كنیم.

در دوران تحصیلم در ایتالیا به نوشیدن قهوه اسپرسو عادت كردم و حالا كه 12 سال از بازگشتم به ایران می‌گذرد، این عادت غذایی همچنان با من است و اگر صبح‌ها قهوه اسپرسو ننوشم، دچار سردرد می‌شوم و اگر عصرها قهوه نخورم، احساس كرخت بودن می‌كنم. كلا چای، قهوه و حتی نوشابه‌های گازدار دارای كافئین هستند و به نوعی اعتیادآور محسوب می‌شوند و باید در نوشیدن‌شان اعتدال را رعایت كرد كه من این كار را نمی‌كنم. (می‌خندد)

دسری با طبع گرم

ماهی، میگو و غذاهای دریایی طبعی سرد دارند و بهتر است دسر بعد از صرف آنها طبع گرمی داشته باشد. فكر می‌كنم انواع شیرینی‌ها، تارت‌ها و دسرهایی كه در تهیه آنها از خرما استفاده شده،  مناسب است. حتی شكلات، كیك شكلاتی یا دسر‌هایی كه در آنها از شكلات استفاده شده باشد هم می‌توانند مناسب باشند؛ چون شكلات طبع گرمی دارد.

تغذیه در روح و روان اثرگذار است

 
نوع تغذیه می‌تواند در شخصیت و روح انسان اثرگذار باشد و اصلا به همین خاطر است كه در دستورات شرعی‌مان از خوردن یك سری مواد غذایی مانند گوشت خوك منع شده‌ایم؛ چون ثابت شده این مواد غذایی روی خلق و خو نیز می‌توانند اثرگذار باشند. به نظر من باید در خوردن هر چیز اعتدال داشته باشیم؛ مثلا من اگر در طول هفته یكبار گوشت قرمز مصرف كنم حتما سعی می‌كنم در وعده‌های دیگر گوشت سفید، غذاهای دریایی و سبزیجات بخورم.


ویدیو مرتبط :
امیرمحمد زند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چرا رژیم اسرائیل بار دیگر از «حمله به ایران» دم می‌زند؟



اخبار ,اخبار سیاست خارجی اقدام نظامی علیه ایران از جانب رژیم اسرائیل

 

اخبار سیاست خارجی - تحلیل «آسوشیتدپرس»:

چرا رژیم اسرائیل بار دیگر از «حمله به ایران» دم می‌زند؟

طی یکی دو هفته اخیر، مقامات رژیم اسرائیل بار دیگر طی اقدامی هماهنگ، تهدیدات مکرری را علیه ایران مطرح نموده اند که این تهدیدات، با برخی گزارش های جهت دار رسانه ای درباره احتمال انجام اقدام نظامی علیه ایران همراه شده است. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در مطلبی به بررسی دو عامل اصلی توسل مجدد رژیم اسرائیل به ادبیات جنگ طلبانه اشاره کرده است.

به گزارش «تابناک»، خبرگزاری «آسوشتیدپرس» در مطلبی که به تازگی منتشر کرده می نویسد زمزمه های فزاینده ای در رژیم اسرائیل، بار دیگر از افزایش احتمال اقدام نظامی علیه ایران دم می زند. اما این موضوع را بیش از هر چیز می توان تلاش رژیم اسرائیل برای احیای توجه بین المللی به موضوع هسته ای ایران و همچنین ناخرسندی این رژیم از روند مذاکرات بین المللی با ایران دانست.

 

این خبرگزاری اشاره می کند که طی روزهای اخیر، شماری از گزارش های مطبوعاتی و همچنین اظهارنظرهای مقامات اسرائیلی، از روی میز بودن گزینه نظامی حکایت می کردند. در این میان، هرچند مقامات اسرائیلی می گویند که این رژیم هرگز گزینه نظامی را کنار نگذاشته بود، اما تندتر شدن لحن مقامات این رژیم حاکی از تغییر در رویکرد منفعلانه اسرائیل است که از زمان مذاکرات هسته ای ایران در ماه نوامبر گذشته در پیش گرفته بود.

 

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل، خود مهمترین منتقد تلاش های دیپلماتیک بین المللی در موضوع هسته ای ایران بوده است. وی از چندین سال پیش، ضمن طرح ادعاهای خود، نسبت به آنچه «خطرات دستیابی ایران به سلاح هسته ای» می خواند هشدار داده و همچنین از اینکه توافق نهایی هسته ای به نفع ایران باشد، ابراز نگرانی کرده است.

 

با این حال، از زمان حصول توافق مقدماتی هسته ای میان ایران و گروه 1+5، هشدارهای نتانیاهو درباره ایران تا حد زیادی نادیده گرفته شد. اما به نظر می رسد که اکنون مقامات اسرائیلی ضمن ناامیدی و سرخوردگی از روند

پیشرفت موضوع هسته ای ایران، تلاش دارند جامعه بین المللی را به اتخاذ موضعی سخت تر در مذاکره با ایران وادار سازند.

 

تیتر صفحه نخست روزنامه «هاآرتص» در روز پنجشنبه، بیان می کرد که نتانیاهو دستور آمادگی برای حمله به ایران در سال 2014 را صادر کرده و مبلغ 10 میلیارد شِکِل (نزدیک به سه میلیارد دلار) بودجه نیز به این امر اختصاص داده است. اندکی پیش از آن نیز موشه یعالون، وزیر جنگ رژیم اسرائیل گفته بود با توجه به اینکه آمریکا مسیر مذاکره با ایران را دنبال می کند، رژیم اسرائیل باید به تنهایی پیگیر بحث حمله نظامی باشد. بنی گانتز، رئیس ستاد ارتش این رژیم نیز گفته «ایران در محدوده ای نیست که از برد اقدام نظامی خارج باشد».

 

با این حال، کارشناسان معتقدند که با توجه به پیچیدگی و دشواری اقدام نظامی علیه تأسیسات هسته ای ایران، رژیم اسرائیل از این گونه اظهارات هدف دیگری را دنبال می کند. یوئل گازانسکی، کارشناس مسائل ایران در موسسه مطالعات امنیتی تل آویو می گوید: «یک نفر برنامه دارد که این موضوع را که طی ماه های اخیر و به ویژه پس از توافق با ایران از دستور کار خارج شده، بار دیگر در دستور کار قرار دهد».

 

به هر حال، از همان زمان امضای توافق مقدماتی ژنو، نتانیاهو ضمن یاد کردن از آن با عنوان یک «اشتباه تاریخی»، در تلاش بود تا نظر کشورهای غربی را نسبت به توافق با ایران تغییر دهد. ادعای توقیف یک کشتی حامل سلاح های ایرانی و به نمایش گذاشتن این سلاح ها، آخرین نمونه از تلاش های نتانیاهو برای عوض کردن دیدگاه جامعه بین المللی نسبت به ایران به شمار می رفت.

 

با این حال، این نمایش نتانیاهو نتوانست تغییر خاصی در روند مذاکرات هسته ای ایران ایجاد کند. همین موضوع سبب شد نتانیاهو ضمن خشمگین شدن از «بی تفاوتی» مقامات غربی نسبت به این موضوع، از آن ها بدین سبب که شهرک سازی های رژیم اسرائیل را محکوم می کنند اما نسبت به موضوع کشتی حامل سلاح موضع نمی گیرند، مورد انتقاد شدید قرار دهد.

 

اما کارشناسان معتقدند که رژیم اسرائیل اکنون زمان نامناسبی را برای طرح مجدد موضوع ایران انتخاب کرده است؛ زیرا موضوعات اضطراری تری همچون الحاق کریمه به روسیه و بحران اوکراین، فوریت مسئله هسته ای ایران را کاهش داده است. از سوی دیگر، در شرایطی که مذاکرات غرب با ایران ادامه دارد، تهدیدهای رژیم اسرائیل در بهترین حالت از سوی مقامات غربی نادیده گرفته می شود. در بدترین حالت، این تهدیدات می تواند سبب ایجاد شکاف میان رژیم اسرائیل و متحدان غربی اش شود.

 

گازانسکی اشاره می کند که تهدیدات رژیم اسرائیل عموماً توخالی است؛ زیرا اگر در شرایطی که دیپلماسی در جریان است، رژیم اسرائیل اقدام به حمله به ایران کند، به عنوان دولتی جنگ افروز که در پی بی ثبات کردن منطقه است، شناخته می شود. به این ترتیب، هدف نتانیاهو این است که از این تهدیدات به عنوان ابزار فشاری علیه ایران در مذاکرات استفاده کند.

اخبار سیاست خارجی - تابناک