سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

روشهای پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان



پوسیدگی دندان از رایج ترین بیماری های مرتبط با تغذیه است که کودکان را در تمام سنین و در هر وضع اقتصادی مبتلا می کند. تغذیه در ایجاد پوسیدگی دندان نقش مهمی ایفا می کند. زمانی که دندان ها در دهان کودک ظاهر می شوند، همراه با غذا خوردن، باکتری هایی روی دندان ها قرار می گیرند که اسید ایجاد می کنند. این اسید می تواند سبب پوسیدگی دندان ها شود. دندان برخلاف بافت استخوان های بلند که به طور دائم در حال تجزیه و تشکیل شدن مجدد هستند، قدرت ترمیم خود را ندارد و پوسیدگی دندان با از بین رفتن دندان دائمی همراه است.

علت پوسیدگی دندان چیست؟


مهم ترین علت پوسیدگی دندان، پلاک میکروبی است. پلاک عبارت است از مخلوط چسبنده ژلاتین که حاوی آب، پروتئین بزاق و باکتری های مرده است. باکتری های موجود در دهان با انرژی هایی که از کربوهیدرات ها و قندها به دست می آورند و نیز با چندین ماده سمی، پلاک دندان را می سازند. این مواد پیش ساز محصولات تخمیر اسیدی به شمار می آیند. در واقع وقتی که PH محیط دهان به کمتر از ۵/۵ برسد و دهان اسیدی شود، باکتری های ایجاد کننده پوسیدگی سبب پوسیدگی دندان می شوند. (PH بزاق دهان بین ۵/۶ تا ۷ است و می تواند تمیز کردن دندان ها را انجام دهد).

پوسیدگی دندان

● چه عواملی سبب پوسیدگی دندان در کودکان می شود؟


پوسیدگی دندان علت های گوناگون دارد که شایع ترین آن ها عبارت اند از:

۱) مصرف فراوان کربوهیدرات های ساده مثل قند و شکر

۲) مصرف مکرر مواد غذایی، به خصوص شکلات و شیرینی

۳) مصرف مواد غذایی یا تنقلات در هنگام خواب

۴) مصرف آبی که مقدار فلوراید آن برای حفاظت از دندان ها در برابر پوسیدگی کافی نیست.

۵) رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان

▪ توصیه های کلی


بهترین راه مقابله با پوسیدگی دندان، محدود کردن مصرف نشاسته های چسبناک (مثل غلات صبحانه) و انواع شیرینی ها و پیروی از رژیم غذایی متعادل شامل مواد نشاسته ای (مثل غلات و فرآورده های آن) فیبر رژیمی (سبوس گندم، کلم و سبزی های برگی شکل) و میوه ها و سبزی های تازه است که اثر پاک کننده روی دندان ها دارند و نشاسته و شیرینی های چسبنده به دندان را جدا می کنند و رعایت بهداشت دهان و دندان و مسواک زدن روزانه نیز در سلامت دندان ها بسیار مؤثر است.


ویدیو مرتبط :
پوسیدگی دندان در کودکان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

راه‌های پیشگیری از پوسیدگی دندان كودكان



 

 

راه‌های پیشگیری از پوسیدگی دندان كودكان

 

بسیاری از والدین در مورد اهمیت دندان‌های شیری می‌پرسند و می‌خواهند بدانند با رعایت چه مواردی می‌توانند به سلامت و بهداشت دهان و دندان فرزندشان كمك كنند.

 

 

در پاسخ به این سوال در ابتدا باید به اهمیت دندان‌های شیری اشاره كرد. این دندان‌ها به وسیله دندان‌های دایمی جایگزین می‌شوند ولی مراقبت از آنها بسیار مهم است و در صورت پوسیدگی باید در اولین فرصت آن‌ها را ترمیم نمود.

 

 

پوسیدگی این دندان‌ها باعث افزایش میزان میكروب‌های دهان و بزاق می‌شود و در نتیجه با رویش دندان‌ها در چنین محیطی احتمال پوسیدگی دندان‌های دائمی نیز افزایش می‌یابد.


 

علاوه بر این وجود دندان‌های شیری برای رویش مرتب دندان‌های دائمی ضروری است. كشیدن زودتر از موقع دندان‌های شیری باعث از دست رفتن فضای دندان‌های دائمی و رویش نا مرتب آنها و نیاز كودك به درمان‌های طولانی و پر هزینه ارتودنسی می‌شود.

 

 

مراقبت از دندان‌های كودك را باید از دوران بارداری مادر آغاز كرد. كودكانی كه از مادرانی با پوسیدگی‌های دندانی متعدد متولد می‌شوند به پوسیدگی‌های بیشتری در مراحل بعدی زندگی خود مبتلا می‌شوند. همچنین میكروب‌های پوسیدگی زا برای اولین بار معمولا از طریق استفاده از قاشق یا شیشه شیر از دهان مادر به كودك منتقل می‌شوند. بعد از تولد كودك باید بعد از هر بار تغذیه با شیر مادر، لثه و دندان‌ها را با یك گاز یا پارچه خیس تمیز كرد. همچنین بعد از رویش دندان‌ها باید تا حد امكان از تغذیه نوزاد در حین خواب با شیر پرهیز كرد.

 

 

ملاقات‌های منظم دندان پزشكی از ابتدای رویش دندان‌های شیری كودك ضروری است. با رویش اولین دندان دائمی یعنی دندان آسیای اول یا دندان 6، حتی باید مراقبت بیشتری از دندان‌ها صورت گیرد. این دندان بلافاصله بعد از آخرین دندان شیری و در سن حدود شش سالگی رویش می‌یابد و بیشترین احتمال ابتلا به پوسیدگی را دارد.

 

 

از مواردی كه برای پیشگیری از پوسیدگی برای این دندان انجام می‌گیرد فیشور سیلانت می‌باشد. در این روش با یك لایه نازك از مواد همرنگ دندان شیارهای عمیق سطح دندان پوشانده می‌شود و در نتیجه از تكثیر باكتری‌های پوسیدگی‌زا در شیار‌های دندان جلوگیری می‌كند. از روش‌های دیگر پیشگیری از پوسیدگی فلوراید درمانی می‌باشد.

 


منبع : جام جم آنلاین