سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

روشهایی برای حل اختلافات زناشویی بدون باخت



اختلافات زناشویی,زندگی زناشویی,مشکلات زناشویی

می توانیم اختلافات زناشویی را به صورت آشکارا و صادقانه حل کنیم؛ که هر دو طرف بتوانند به نیازهای خودشان برسند و هیچ کس مجبور نباشد ببازد.
من و تو، با هم در مورد نیازهایمان اختلاف داریم. من نیازهای تو را محترم می شمرم، اما باید به نیازهای خودم هم احترام بگذارم. پس بیا توافق کنیم که با هم به دنبال راه حلی بگردیم که نیازهای تو را برآورد و هم مال مرا ارضا کند. تا این که هیچ کدام نبازیم.
 
برای این که در حل اختلاف هر دو طرف برنده باشند باید :
_ هیچ کدام در یافتن راه حلی برای اختلاف از قدرتشان استفاده نکنند.
_  لازم است برای تأثیر گزاری بر همسرتان و ترغیب او به حل اختلاف بدون باخت، شما با پیام های من ... بازدارنده پیش قدم شوید: " من میل دارم ببینم آیا راه حل دیگری برای حل این مسئله هست؟ مثلا ممکنه ما با هم بنشینیم و راه حلی پیدا کنیم که هر دو دوست داشته باشیم؟" یا "من این قدر برای رابطه مان ارزش قائلم که جداً می خواهم راه های جدیدی را برای حل مسئله مان امتحان کنم. دوست دارم تو را هم در جریان این روش ها بگذارم."
_ زمانی را انتخاب کنید که کاملا آزاد باشید. چون وقت بسیاری می گیرد. در خانواده ممکن است عصر جمعه وقت خوبی باشد.
_ حتما راه حل های پیشنهادی برای مسئله را یادداشت کنید.
 
شش مرحله برای حل اختلاف بدون باخت وجود دارد :


قدم اول :
 حساس ترین مرحله، روشن کردن مسئله است
 درک روشن نیازهای یکدیگر برای حرکت به سوی راه حلی که ارضا کننده آن نیازها باشد، اساسی است. در این اولین قدم توجه شما به نیازها است و هنوز نوبت راه حل ها نیست. نیازهایی مثل: وقت آزاد بیشتر و یا آرزوی داشتن تفریح و ....
 
قدم دوم :
به وجود آوردن راه حل های ممکن
مرحله ای که هر دوی شما می گویید:" بیا عقل هایمان را روی هم بگذاریم و یک راه حل سازنده پیدا کنیم."
برای این که از این مرحله بیشترین استفاده را ببرید، بهترین کار این است که :
- هر دوی شما این کار را به صورت یک تجربه خلاقانه حقیقی ببینید و آزادانه عقاید و نظرات خود را در مورد حل مسئله بیان کنید.
- همین طور از قضاوت یا انتقاد از راه حل های دیگران بپرهیزید
- سعی کنید فهرستی از تمام راه حل های ممکن تهیه کنید.
- اگر روال کار سست شد ، مسئله را به صورت نیازها بیان کنید. گاهی اوقات این کار دوباره چرخ ها را به گردش می اندازد.

قدم سوم :
ارزش یابی راه حل ها
راه حل هایی را که طبق توافق دو طرف کارایی لازم را ندارند حذف کنید. بعضی اوقات در زمان ارزش یابی راه حل ها ، یک راه حل کاملا تازه به نظر می رسد که از دیگر راه حل ها بهتر است.
 
قدم چهارم :
تصمیم گیری روی یک راه حل قابل قبول برای هر دو طرف
اگر دو طرف راه حلی را آزادانه انتخاب نکنند ممکن است بعدا به آن عمل هم نشود. وقتی ظاهرا به یک نتیجه قابل قبول برای هر دو طرف نزدیک شدید، آن را بیان کنید تا مطمئن شوید هر دو طرف فهمیده اند تا سوء تفاهمی پیش نیاید.
 
قدم پنجم :
عمل بر اساس راه حل
راه حل یک چیز است و عمل به آن چیز دیگری. مشخص کنید چه کسی باید تا چه وقت چه کاری را انجام دهد.سازنده تر آن است که قبول کنیم دیگری به تصمیم عمل می کند، بنابراین هرگز سوال" اگر عمل نشد چه..؟" را مطرح نکنید. در بیشتر موارد لازمه ارتباط متقابل ، اعتماد متقابل و عملکرد موثر به آن است. سرزنش و غر زدن بیشتر باعث وابستگی و رنجش می شود تا به عهده گرفتن مسئولیت شخصی. اگر با گذشت زمان ، طرف دیگر به سهم خود از تصمیم گرفته شده عمل نکند لازم است بگویید مثلا: " من جداً نا امید و ناراحتم چون ما  در مورد اختلافمان توافق کردیم و تو به توافق خودت عمل نکردی" آن وقت شخص دیگر متوجه می شود که شما از او انتظار داشتتید مسئول باشد.
 
قدم ششم :
کنترل نتیجه راه حل
حالا زمان آن فرا رسیده که تأثیر  بخشی راه حل خود را با این سوال مورد ارزش یابی قرار دهید: آیا در حقیقت این راه حل به نیازهای هر دو ما پاسخ می دهد؟ ممکن است همیشه مطلوب ترین نتیجه به وجود نیاید و ممکن است با رسیدن به یک هدف ، هدف دیگری که از اولی مهم تر بوده به خطر بیفتد. اگر چنین اتفاقی افتاد ، اطمینان داشته باشید که درِ گفتگوی دوباره را همیشه باز نگه خواهید داشت.
منبع :tebyan.net

 


ویدیو مرتبط :
حل اختلافات زناشویی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

محسن رضایی: اختلافات درباره رئیس بانك مركزی را با كمك رهبری حل كردیم



 

 محسن رضایی: اختلافات درباره رئیس بانك مركزی را با كمك رهبری حل كردیم

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با منشور اصولگرایی گفت: تدوین منشور اصولگرایی كار خوبی است و به نظر من هر اقدامی در جهت وحدت اقدام خوبی خواهد بود.

 

به گزارش ایسنا، محسن رضایی در حاشیه همایش ملی بازار سرمایه در ایران 1404 كه با حضور فرهیختگان و متخصصین بازار سرمایه از سوی دبیرخانه مجمع مصحلت نظام، كمیسیون اقتصاد كلان، بازرگانی و اداری در سالن همایش‌های صداو سیمای جمهوری اسلامی برگزار شد، اظهار كرد: هر كاری در شروع ممكن است نواقصی داشته باشد، لذا كسانی كه به منشور اصولگرایی اعتقاد دارند بهتر است پیشنهاداتشان را ارائه دهند كه در آینده منشور كمال بیشتری پیدا كند.

وی در رابطه با دلیل سخنرانی نكردن خود در این همایش با عنوان سخنران افتتاحیه توضیح داد: براساس سنتی كه در كشور ما وجود دارد معمولا وقت زیادی از همایش‌ها را سخنرانی افتتاحیه و اختتامیه می‌گیرد بنابراین فرصت كمتری به صاحب‌نظران داده می‌شود. در این راستا خواستم سنت‌شكنی كنم و توجهات را به این سمت ببرم كه فرصت زیادی به صاحب‌نظران داده شود.

رضایی در ادامه در رابطه با سوالی در مورد بازنگری‌ها و اصلاح قوانین مربوط به بازار سرمایه، بازار پول و سرمایه را به موتور اقتصاد تشبیه كرد و گفت: همانطور كه موتور یك خودرو سوخت را می‌گیرد و به انرژی تبدیل می‌كند و با كمك انرژی به حركت در می‌آید بازار سرمایه و پول پس‌اندازهای مردم را می‌گیرد و تبدیل به اعتبارات و تسهیلات می‌كند و انرژی اقتصاد را شكل می‌دهد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: هر چه دو نیروی بازار سرمایه و بازار پول قوی‌تر باشد انرژی بیشتری در اقتصاد به وجود می‌آید و اقتصاد یعنی صنعت، كشاورزی و خدمات تحرك بیشتری پیدا می‌كند و رشد اقتصادی و توسعه اقتصادی شكل می‌گیرد.

وی در ادامه از جمله دلایل برگزاری همایش ملی بازار سرمایه را، بررسی نقش بازار سرمایه در چشم‌انداز ایران 1404 دانست و گفت: قوانین خوبی در حال حاضر از سوی مجلس شورای اسلامی با كمك صاحب‌نظران و دولت در رابطه با بازار سرمایه نوشته شده است و افق خوبی را پیش رو خواهیم داشت اما هماهنگی بین بازار پول و سرمایه مهم است كه در حال حاضر هماهنگی لازم بین این دو وجود ندارد پس ایجاد این هماهنگی باعث می‌شود بازار سرمایه توسعه یابد.

رضایی با اشاره به این‌كه ابزارهای مالی در ایران كم هستند، خاطرنشان كرد: در دنیا از ابزارهای مالی فراوان استفاده می‌شود كه ما هم محدودیت شرعی و اسلامی در این زمینه داریم، اما با ابداعات و ابتكارات می‌توان این ابزارهای مالی را در ایران گسترش و توسعه داد.

وی با بیان این‌كه مقام نظارت‌كننده واحدی بین دو بازار بورس، سرمایه یعنی بین بورس مركزی و بانك مركزی باید به وجود‌ آید، افزود: این حركت می‌تواند مدل جدیدی باشد و ما می‌توانیم در ایران ابداع‌كننده این مدل باشیم چراكه بانك مركزی و بورس در نهایت در پول و گردش نهایی پول به هم دست می‌دهند پس آنجا باید ناظر مركزی گذاشته شود تا از مشكلاتی كه دو سال گذشته در آمریكا و اروپا و بعد آسیا شكل گرفت كه از بازار ساختمان شروع شد و به اوراق بهادار رسید و كل صنایع جهان را با آسیب جدی مواجه كرد جلوگیری كنیم. پس می‌توانیم در آینده مبتكر ایجاد ناظر مركزی در بازارهای پول و سرمایه باشیم كه تعامل این دو بازار را با هم بیشتر كنیم.

رضایی همچنین در رابطه با انتخاب رییس كل بانك مركزی توضیح داد: ما اختلافات بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان را با كمك مقام معظم رهبری حل كردیم و قرار شد بانك مركزی به عنوان یك بحث كارشناسی‌تر در مجمع بماند و بقیه برنامه‌ها ابلاغ شود لذا بحث‌های مربوط به صندوق توسعه ملی، فاینانس‌ها و شورای هماهنگی نظارت در كشور كه اختلاف بین مجلس و شورای نگهبان بود حل شد و برنامه آن خواهد آمد و در ادامه مصوبات به مجلس ابلاغ می‌شود.

وی تصریح كرد: اما بحث نحوه اداره بانك مركزی در مجمع می‌ماند تا بحث‌های كارشناسی بیشتری انجام گیرد و به صورت مجزا از برنامه پنجم به مجلس ابلاغ شود.

وی افزود: بررسی‌ها شروع شده است و در رابطه با بانك مركزی خیلی طول نخواهد كشید و سعی می‌كنیم كمتر از یك ماه نتیجه‌گیری كنیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌كه بانك مركزی در سیاست‌گذاری، مقررات و نظارت باید كاملا جدی گرفته شود، تصریح كرد: در بحث عزل و نصب اداره كنندگان، باید دولت نقش داشته باشد چرا كه در تمام دنیا اینطور است و وقتی صحبت از استقلال می‌شود منظور در عملكرد و فعالیت‌ها است.

وی همچنین در مورد بحث‌های مجلس در مورد چگونگی انتخاب رییس بانك مركزی گفت: شاید اگر وقت شود همه دوستان قانع شوند. به طور كل شورای پول و اعتبار كه ناظر بر فعالیت‌های بانك مركزی است و در حال حاضر وجود دارند و قبلا این شورا منحل شده بود اما مدت‌هاست فعالیتش را شروع كرده اگر بتواند فعالیت‌هایش را قوی كند، به معنای قوی‌تر شدن شورای پول و اعتبار و مقررات قطعا نظر مجلس نیز تحقق پیدا خواهد كرد.

رضایی در پایان گفت: شورای پول و اعتبار تركیب خوبی است و ما در مجموع نیاز به تغییر در آن را ندیدیم. اما مقررات و ضوابط نظارتی را باید در بانك مركزی رعایت كنیم.../ایسنا