سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

راه حل های موثر در دعواهای زن و شوهری



 

 

زناشویی,دعواهای زن و شوهری

 

برای آرام کردن همسر عصبانی بعد از پایان مشاجره چند راهکار وجود دارد که به کاربردن آنها ثمربخش است. تکنیک آینه یکی از این راهکارهاست.

 

 

چرا زن و شوهرها دعوا می کنند؟

 

دلیل اصلی و عمده اختلافات و جروبحث های زناشویی را باید در اختلافات فرهنگی دانست و اینکه تعریف ارزش ها از دید هر کدام از زن و شوهرها متفاوت است. بسیار زیاد شاهد هستیم که سردرگمی بین سنت و مدرنیته، محل اختلاف در زندگی زناشویی است. از دیگر عواملی که می توان به آن اشاره کرد، نداشتن مهارت های ارتباطی و حل مسئله در زن و شوهر است. با دانستن مهارت های زندگی، همسران می توانند یکدیگر را به راحتی درک کنند.

 

یکی دیگر از علل مشاجره و دعوا بین همسران، تلاش برای تغییر دادن رفتارهای یکدیگر است، وقتی یکی از همسران درصدد تغییر رفتار شریک زندگی اش برمی آید، ناخودآگاه باعث می شود که شریکش از خود مقاومت نشان دهد که این مقاومت و سپر دفاعی در دست گرفتن باعث جرو بحث در زندگی می شود.

 

کی دعوا کنیم؟

 

نمی شود یک زمان مشخص را به عنوان مناسب ترین زمان جر و بحث و مشاجره ذکر کرد، زیرا این بستگی به نوع سبک زندگی و تفاوت های فردی دارد و نمی توان برای همه زوج ها نسخه واحدی پیچید و مثلا گفت جر و بحث در صبح ها بهتر از شب هاست یا برعکس. مثلا ممکن است همسر تا دیر وقت سرکار باشد در نتیجه مسلما نمی توان در ساعات شب یا نیمه شب مشکلات را با او مطرح کرد یا اینکه اگر شریک زندگی مان علاقه مند به بازی های فوتبال یا سریال های تلویزیونی باشد، نمی شود در حین تماشای برنامه های مورد علاقه با او مشاجره کرد اما باید این مسئله را یادآوری کرد که زن و مرد در صورت امکان در حضور والدین شان، در مهمانی های خانوادگی و دوستانه، مقابل فرزندان شان، در اماکن عمومی و در زمانی که سر کار هستند از مشاجره دوری کنند و اجازه ندهند که مسائل و مشکلات زندگی از حریم خصوصی شان تجاوز کند.

 

من نه تو

 

هنگام جر و بحث تلاش کنید از جملات « پیام من » استفاده کنید تا از جملات « پیام تو ». جملات در بردارنده « پیام من » یعنی اینکه از احساسات و هیجانات خودتان صحبت کنید، مثلا من حالا احساس خوبی ندارم، زمانی که از جملاتی استفاده می کنیم که همسرمان را مورد خطاب قرار می دهیم مانند تو درست رفتار نمی کنی این بلافاصله باعث می شود که شریک مان در حالت دفاعی قرار بگیرد و از خود مقاومت نشان دهد و به جای آنکه اوضاع آرام شود، بیشتر به سمت تنش پیش رود.

 

بعد از دعوا بنویسید

 

نامه نوشتن بعد از پایان دعوا و مشاجره در برخی از مواقع برای آرام شدن سنگین جو حاکم در خانه بسیار مفید است. از آن جهت که قبل از خواندن نامه توسط همسرمان، خودمان چند بار احساسات و عقایدمان را که روی کاغذ نوشته ایم، می خوانیم و جملاتی را که بار منفی دارد، اصلاح می کنیم و هنگامی که همسرمان مشغول خواندن نامه است به دلیل حضور نداشتن ما، او خودش را جای ما می گذارد که این کار به حل مسئله و پایان مشاجره کمک می کند.

 

گاهی اوقات تنها گذاشتن همسرمان بعد از جر و بحث (به اصطلاح روانشناسان به غار خود فرو رفتن ) در آرام کردن اوضاع مفید است، به خصوص در برخی از مشاجره ها که بعد از آن زن و شوهر نیاز به زمان دارند، باید این اجازه را داد که مدتی تنها باشند نه اینکه یکی از طرفین فضا را ترک کند و به خانه والدینش برود بلکه به بهانه خرید کردن یا پیاده روی مدتی از فضای خانه دور شوند. البته این پیشنهاد همیشه مفید نیست، زیرا ممکن است برخی از همسران دوست نداشته باشند که بعد از دعوا تنها باشند، زیرا آن را دلیل بی توجهی به خود می دانند و می خواهند با لحن آرام تر و به دور از تنش با شریک زندگی شان گفت وگو کنند.

 

کی آشتی کنیم؟

 

آنچه بعد از مشاجر ه ها باید در نظر گرفت، زمان مناسب برای آشتی کردن است. زن و شوهر ابتدا باید به خود اجازه دهند تا هیجانات شان فروکش کند زیرا وقتی در اوج هیجانات هستند، رابطه بین قشر عالی مغز ( کورتکس ) با قسمت مغز میانی ( مغز اولیه ) قطع می شود که در این مواقع فرد رفتارهای بدون فکر می کند در این اوقات هیچ کدام از زوج ها نباید به آشتی کردن رو آورد بلکه باید به خود و همسرشان زمان دهند و خود را آرام کنند و بعد از فروکش کردن احساسات با در نظر گرفتن مواضع طرف مقابل، مصالحه و مذاکره را آغاز کنند.

 

قهر نکنید

 

زنان به دلیل آنکه نسبت به مردان جزئی نگر و ریزبین هستند، احتمال آنکه مشکل را زودتر ببینند و شروع کننده بحث باشند، بیشتر است اما اینکه بگوییم همیشه زن ها آغاز کننده دعوا و مشاجرات هستند، تفکر قالبی است که متاسفانه جامعه به این مسئله دامن زده است. ما در فیلم و سریال ها بارها دیده ایم که زنان جر وبحث را راه انداخته اند اما در واقعیت همیشه به این صورت نیست، زیرا در مراجعان ما دیده شده که خیلی از آقایان نیز شروع کننده بحث و مشاجر ه ها هستند. شیوه عصبانیت زن و مرد در گذشته های بسیار دور متفاوت بوده اما امروزه می بینیم که واکنش های زنان و مردان حین و بعد از دعوا و مجادله چندان تفاوتی ندارد. البته باید توجه داشت زنان از خشونت روانی بیشتری نسبت به مردان استفاده می کنند. قهر کردن از شیوه هایی است که زنان بعد از جر و بحث به کار می گیرند که در واقع سنگین ترین نوع خشم همین قهر کردن است، زیرا قهر رابطه را به سمت سردی و سنگینی می کشاند.

 

یک روش ساده برای حل همه دعواها

 

مناسب ترین شیوه برای آشتی کردن و پایان دادن به مشاجره های زناشویی استفاده از روش دیالکتیک است. پیش فرض این روش آن است که یک فکر یا یک جمله هم می تواند هم درست باشد و هم غلط. به کار بردن قیدهای احتمالی مانند گاهی، برخی اوقات و... در این روش بسیار دیده می شود و از قیدهای مطلق مثل همیشه، هیچ وقت پرهیز می شود. در روش دیالکتیک، مطلق اندیشی و باید و نباید ها وجود ندارد. در دل این شیوه همدلی وجود دارد و احترام به تفاوت های فردی در آن نهفته است. این روش به ما می گوید همسر ما حتی بعد از دعوا هم انسان بدی نیست و مسلما دارای برخی ویژگی های مثبتی است که باعث برتری او نسبت به دیگران در انتخاب مان شده که می توان با تکیه روی آن خصوصیات پیشقدم آشتی کردن شد. مثلا اگر زوجی در باره مسئله پیش پا افتاده ای مثل اینکه عید امسال اول باید به خانه کدامیک از والدین بروند مشاجره کنند، به راحتی با این دیدگاه می توانند مسئله را حل کنند. مثلا عید امسال اول به منزل خانواده تو می رویم و عید سال آینده به دیدن خانواده من می رویم.

 

یک نسخه عالی برای آرام کردن همسر خشمگین

 

برای آرام کردن همسر عصبانی بعد از پایان مشاجره چند راهکار وجود دارد که به کاربردن آنها ثمربخش است. تکنیک آینه یکی از این راهکارهاست. در این روش ما فقط نقش یک مشاهده گر که فعالانه گوش می دهد را اجرا می کنیم. به بیان دیگر در این شیوه شما احساسات همسرتان را تایید می کنید بدون آنکه به آن چیزی را اضافه یا کم کنید. با استفاده از این تکنیک به شریک زندگی مان این مسئله را گوشزد می کنیم که او را درک می کنیم. استفاده از تکنیک آینه جلوی تشدید عصبانیت را می گیرد. این در حالی است که اگر شروع کنیم به انتقاد کردن از همسرمان، او را تحریک کرده ایم که بیشتر عصبی شود و در این حالت او موضع دفاعی می گیرد و دفاع کردن باعث می شود که فرد عصبانی از گذشته ها و خاطرات برخی مسائل ناخوشایند را بیرون کشد و دوباره جر و بحث شدیدتر شود.

منبع : aftabir.com


ویدیو مرتبط :
ماجرای دعواهای زن و شوهری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دعواهای زن و شوهری و راه حل آن



عذرخواهی از همسر,مشکلات زندگی مشترک

زوج‌هایی موفق هستند که از یکدیگر به روشی درست عذرخواهی کرده و دلجویی کنند

 

ازدواج و رفتن به منزل مشترک با کسی از یک خانواده دیگر، جنسیت متفاوت و احتمالاً دنیا و دیدگاه‌هایی که رونوشتی از ما نخواهد بود، در حکم شروع به نوشتن دیکته‌ایست که نمی‌توان توقع داشت بدون غلط باشد.

این جمله را شنیده‌اید: دیکته نانوشته همیشه بدون غلط است، اما وقتی شروع به نوشتن می‌کنیم، ممکن است دیکته‌مان بدون غلط باشد، اما اصولاً در ابتدای راه پر از غلط خواهد بود و به‌مرور و تمرین یاد می‌گیریم بدون غلط بنویسیم. این حکایت بسیاری از کارهای زندگی ماست که تا وقتی شروعش نکردیم، می‌توانیم فکر کنیم بدون غلط پیش می‌رویم، اما وقتی شروع می‌کنیم، با تعداد زیادی اشتباه روبه‌رو می‌شویم که باید یاد بگیریم آن‌ها را اصلاح کنیم و زمانی موفق هستیم که به‌مرور بتوانیم به دیکته بدون غلط در رفتارها و مناسبات زندگی‌مان برسیم.


ازدواج و رفتن به منزل مشترک با کسی از یک خانواده دیگر، جنسیت متفاوت و احتمالاً دنیا و دیدگاه‌هایی که رونوشتی از ما نخواهد بود، در حکم شروع به نوشتن دیکته‌ایست که نمی‌توان توقع داشت بدون غلط باشد. همه ازدواج‌ها پر است از غلط‌های رفتاری، کلامی، احساسی و سوءتفاهم‌هایی که باید به‌مرور و با تمرین برطرف شود تا زن و شوهر به تفاهم و یا بهتر بگویم همان دیکته بی‌غلط و یا کم‌غلط در رابطه‌شان برسند. اما در این مسیر چیزی که زیاد اتفاق خواهد افتاد، دلخوری‌های کوچک و بزرگ است و زوج‌هایی موفق هستند که می‌توانند از یکدیگر به روشی درست عذرخواهی کرده و دلجویی کنند و همچنین آن‌هایی که می‌توانند ببخشند و عذرخواهی را بپذیرند. اما چگونه می‌توانیم در صورت بروز یک دلخوری از همسرمان، عذرخواهی کنیم که ناراحتی‌اش برطرف شود؟ گاهی یک عذرخواهی اشتباه، شرایط را بدتر می‌کند. پس با ما همراه باشید تا بتوانید اصولی بگویید: معذرت می‌خواهم!

نبش قبر نکنید
اگر برای عذرخواهی از اشتباه‌تان و یا برطرف‌شدن یک سوءتفاهم، پیش‌قدم شده‌اید، سعی کنید اول دلخوری را برطرف کنید و بعد در فرصتی بهتر در این مورد حرف بزنید. خیلی اوقات فردی برای از بین بردن کدورت اقدام می‌کند، اما در همان زمان سعی دارد بگوید که اشتباه نکرده و طرف مقابل به‌غلط ناراحت شده است و این یعنی به‌جای از بین بردن کدورت، دامن‌زدن به آن. وقتی برای عذرخواهی می‌روید، فقط عذرخواهی کنید.

خلاقیت به کارتان می‌آید
این‌که خیلی خشک و رسمی عذرخواهی کنید یا مثل دفعات قبل رفتار کنید، اصلاً خوب نیست. سعی کنید خلاقیت به خرج دهید. مثلاً گل بخرید، روی یخچال با ماژیک مخصوص چیزی بنویسید، جملات زیبا آماده کنید. مخصوصاً خانم‌ها برای بخشیدن تحت‌تأثیر احساساتشان قرار می‌گیرند.

نیت‌تان خیر باشد
اگر اشتباهی از شما رخ‌ داده است، واقعاً پشیمان باشید و در دل‌ با خود عهد ببندید که دیگر چنین اشتباهی را تکرار نکنید. اگر عذرخواهی برای خاموش‌کردن اختلافات زناشویی صورت بگیرد و فرد قصد اصلاح و تغییر رفتار خود را نداشته باشد، نتیجه‌اش کوتاه‌مدت خواهد بود و بار بعد دیگر به این آسانی نمی‌توانید همسرتان را متقاعد کنید که شما را ببخشد.

بحث های زن وشوهر,مشکلات زندگی مشترک

وقتی همسرتان خطایی کرد، به خوبی‌هایش هم ‌فکر کنید

 

روی دیگر سکه آشتی‌کنون
اما همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، یک ویژگی دیگر همسرانی با دیکته بدون غلط و یا با کم‌ترین غلط این است که هم می‌توانند عذرخواهی کنند و هم در مواقعی که همسرشان خطایی کرد، این توانایی را دارند که او را ببخشند! این توانایی بزرگی است. با خودتان می‌گویید که افراد زیادی روزانه همین کار را می‌کنند، اما واقعیت این است که آن‌ها در بیشتر مواقع تنها تحمل می‌کنند و در ظاهر موضوع را تمام‌شده نشان می‌دهند، اما در قلب‌شان در پستویی مخفی‌اش می‌کنند و همین باعث تخریب رابطه می‌شود.

به خودتان زمان بدهید
وقتی از همسرتان دلخور هستید، لازم نیست همان‌لحظه و همان‌موقع در موردش حرف بزنید. اگر خیلی عصبانی بودید و همسرتان برای عذرخواهی و یا توضیح مسئله پیش‌آمده اقدام کرد، خیلی مودبانه از او بخواهید که کمی به شما فرصت بدهد تا هم با خودتان خلوت کنید و در مورد ناراحتی‌تان بدون تعصب فکر کنید و هم آرام شوید که بتوانید در موردش بدون پرخاشگری حرف بزنید.

فکرتان را دستگیر کنید
اصولاً در زمان پیش‌آمدن یک دلخوری، افراد علاقه دارند که آن‌قدر حول مشکل پیش‌آمده کنکاش کنند تا به چیزهای جدید هم برسند و یا موضوعات قدیمی را دوباره روی میز بگذارند. وقتی در حال فکرکردن هستید، نگذارید که درگیر حاشیه‌ها بشوید. به موضوع پیش‌آمده فکر کنید و این پیش‌فرض را فراموش نکنید که همسرتان به احتمال زیاد غیرعمد باعث رنجش شما شده و میزان حساسیت این موضوع نزد شما را خوب درک نکرده است.

همسرتان همان کسی است که…
می‌گویند رابطه مانند ساختن یک دیوار است و وقتی از کسی ناراحت شدی به‌جای تخریب کل دیوار، یک آجر از روی آن بردار نه این‌که کل دیوار را خراب کن. وقتی از همسرتان دلخور هستید و او برای عذرخواهی می‌آید، به خوبی‌های او فکر کنید؛ به دلایلی که به خاطر آن‌ها دوستش دارید. همین‌که خطایش را می‌پذیرد، خود امتیاز بزرگی است. کار سختی است، اما وقتی همسرتان خطایی کرد، به خوبی‌هایش هم ‌فکر کنید.

رفتار شما بهترین مشوق
این‌که در مقابل عذرخواهی همسرتان چه برخوردی داشته باشید، در رفتارهای بعد او تأثیر دارد. اگر خیلی سرسخت باشید و غرور او را بشکنید، احتمال دارد دیگر برای عذرخواهی نیاید. پس متعادل رفتار کنید. نه آن‌قدر نرم که گویی اتفاقی نیفتاده، نه آن‌قدر سخت که باعث شود غرور همسرتان بشکند.

برای این‌که عشق شما همیشگی شود و تا آخر عمر با تفاهم و آرامش کنار هم زندگی کنید، نیاز دارید تا خطاهای یکدیگر را اصلاح‌کرده و در مورد چیزهایی که باعث دلخوری‌تان می‌شود، گفتگو کنید. عشق حق مسلم شماست، اما برای رسیدن به این حق باید تلاش کرد.


یاد بگیرید که خطا در زندگی طبیعی است و زمان می‌برد تا چم‌وخم روحیات یکدیگر را بشناسید، اما این‌که زمان لازم دارید، به‌خودی‌خود کافی نیست؛ یعنی اگر در طول زمان درست عمل نکنید، به‌جای شناخت بهتر، از هم دور می‌شوید و کلاف رابطه‌تان گره می‌خورد. صبر داشته باشید، گفتگو کنید، بخواهید و اراده کنید تا یکدیگر را بشناسید و برای خوشبختی خودتان و همسرتان تلاش کنید.
منبع: مهرخانه