سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

راهکارهایی برای بهبود رابطه جنسی بعد از زایمان



رابطه جنسی, راههای بهبود رابطه جنسی پس از زایمان, رابطه زناشویی پس از زایمان

معمولاً اولین رابطه ی جنسی پس از زایمان ناخوشایند، دردناک و شاید بدون لذت باشد

 

 راهکارهایی برای بهبود رابطه جنسی بعد از زایمان
به تازگی وارد دوران زیبای مادری شده اید و وجودتان از عشق به کودک و همسرتان آکنده است. اما وقتی زمان رابطه ی جنسی فرا می رسد، احساسات و صمیمیت سابق را در خود نمی بینید. بر اساس تحقیقی در کشور انگلستان، ۴۴% از زنان بعد از به دنیا آمدن کودک در مورد اولین رابطه جنسی بعد از زایمان نگران هستند و ۲۰% از آقایان نیز هنگام رابطه جنسی دچار مشکل می شوند.

 

چرا بعد از تولد فرزند، رابطه زناشویی مانند سابق نیست؟
۶ هفته پس از وضع حمل و معاینه شدن توسط پزشک، زن، آمادگی آغاز مجدّد فعالیت زناشویی را پیدا می کند و در واقع دستگاه تناسلی زن به حالت عادی بر می گردد. اما معمولاً اولین رابطه ی جنسی پس از زایمان ناخوشایند، دردناک و شاید بدون لذت باشد. علّت این مسئله آن است که در بدن زن تغییراتی ایجاد شده است و همه چیز در حال بازگشت به وضع سابق است و این زمان می برد. وضع حمل، وحشت از زایمان و بخیه های محل زایمان باعث تغییر شکل لگن زن می شوند که باعث درد و عدم کنترل ادرار و یا مشکلات مثانه در حین رابطه ی جنسی می شود.

 

در زنان شیرده به دلیل افزایش میزان هورمون پرولاکتین- هورمون شیردهی که غریزه ی جنسی را پایین می آورد- و کاهش هورمون استروژن که باعث خشکی واژن می شود، رابطه ی جنسی همراه با درد بوده و سبب می شود پاسخ جنسی از طرف زن ملال انگیز و سرد باشد. برای مادرانی که به تازگی وضع حمل کرده اند، کاهش میل جنسی و بی خوابی های شبانه و خستگی مفرط بخاطر مراقبت از نوزادشان سبب می شود تا از برقراری رابطه ی جنسی طفره بروند. در حقیقت، تنها ۴۱% زنان بعد از گذشت ۶ هفته از زایمان به برقراری دوباره ی رابطه ی جنسی با همسرشان تمایل دارند.

 

علاوه بر این، زنان نگران هستند که  مبادا اضافه وزن و به هم خوردن تناسب اندام شان، شل شدن پوست، خط افتادن پوست بدن بر اثر کشیده شدن در ماه های آخر بارداری و ترشّح شیر از سینه ها باعث شود تا همسرشان آنها را پس بزند. برخی از مردان نیز نمی توانند همانند قبل رابطه جنسی برقرار کنند. از نظر کارشناسان، اگرچه دیدن صحنه ی زایمان باعث سرد شدن میل مرد نسبت به زن نمی شود، اما ممکن است او را هنگام آمیزش عصبی کند به ویژه اگر رابطه ی جنسی برای زن دردناک و ناراحت کننده باشد. در واقع کمی زمان می برد تا اندام تناسلی زن دوباره برای مرد تحریک کننده باشد و رابطه ی جنسی مانند سابق گرم و لذت بخش باشد.

 

راههای بهبود رابطه جنسی پس از زایمان,رابطه جنسی,رابطه زناشویی پس از زایمان

پس از زایمان بهتر است زن و شوهر، حداقل یک بار در هفته رابطه زناشویی داشته باشند

 

چطور به روزهای قبل برگردیم؟
•  مراجعه به پزشک زنان
ممکن است آمادگی جسمی زن برای رابطه ی جنسی حتی تا ۶ ماه نیز طول بکشد. اینکه پزشکان می گویند زن پس از ۶ هفته برای نزدیکی آماده است، نظر قطعی نیست. نظر دکتر می تواند با تمایل واقعی خود مادر متفاوت باشد. تایید پزشک به معنی چراغ سبزی برای داشتن رابطه ی جنسی نیست بلکه آماده بودن زن شرط اصلی است. اگر هنوز زن هنگام آمیزش احساس درد دارد بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا در صورت لزوم با تجویز دارو و دادن تمرین های بدنی برای لگن خاصره، از میزان درد او کاسته شود.

 

• برگرداندن روحیه به زنان
بسیاری از زنان افسردگی پس از زایمان را تجربه می کنند. به علاوه اگر چاقی و یا به هم خوردگی اندام زن طول بکشد، احتمال دارد مرد به راحتی جذابیت و اندام زیبای قبل از بارداریِ او را فراموش کند. اگر چه این تغییر شکل در اندام طبیعی است اما زن می تواند با ورزش به بازگشت به فرم سابق کمک کند. ملاقات با دوستان و یا سپری کردن اوقات دونفره با همسر می تواند در بالا بردن روحیه زن موثر باشد.

 

 • استفاده از ژل های مرطوب کننده
از آنجا که هورمون های شیردهی، تولید استروژن را مهار می‌کنند، ممکن است واژن خشک شود و به همین دلیل، بهتر است از ژل‌های مرطوب‌كننده استفاده شود.

 

• برنامه ریزی
بهترین کاری که زن و شوهر می توانند انجام دهند تا خود را با شرایط جدید تطبیق دهند، این است که زمان رابطه ی جنسی خود را کوتاه بکنند.
ممکن است رابطه ی جنسی به دلیل گریه ی نوزاد متوقف شود و این وقفه های مکرر زن یا شوهر را سرد می کند. زن و شوهر باید سعی کنند حداقل یک بار در هفته رابطه زناشویی داشته باشند و آن را در اول صبح که خستگی زن کمتر و خواب نوزاد عمیق تر است، انجام دهند.

 

• ترک ها و چربی ها را بپوشانید
مادران جوان درمورد ترک های پوستی و اضافه وزن خود نگران نباشند زیرا روی دید همسران تان تاثیر نخواهند گذاشت. پوشیدن لباس هایی که اعتماد به نفس شما را بالا ببرد و یا عوض کردن روشنایی اتاق خواب با یک لامپ خواب ملایم مطمئناً به شما کمک خواهد کرد.

 

• به مردان پیشنهاد رابطه ی جنسی بدهید
حتی اگر زن حوصله ندارد و آمادگی لازم را در خود نمی بیند، باید برای گرم نگه داشتن رابطه ی خود با همسرش تلاش کند. شاید صحبت کردن، بوسیدن، در آغوش گرفتن و نوازش برای زن کافی باشد اما مرد برای احساس عشق نیاز به رابطه ی جنسی دارد. اگر مرد به دلیل اینکه احساس کند همسرش از نظر روحی آماده نیست کناره بگیرد، به مرور زمان احساس عشق و علاقه در او از بین می رود و به سختی با زن ارتباط برقرار می کند. ادامه ی این روند، منجر به سرد مزاجی مرد و قطع شدن کامل ارتباط روحی و عاطفی زن و مرد خواهد شد.

 

• با هم خلوت کنید
از مادر یا از نزدیکان خود بخواهید که یک شب یا آخر هفته از نوزاد شما مراقبت کنند تا بتوانید زمانی را با هم به تنهایی و فارغ از مسئولیت پدر و مادر بودن بگذرانید و یک رابطه ی جنسی پر هیجان را دوباره تجربه کنید.

منبع : baghdaroo.com


ویدیو مرتبط :
دلیل افسردگی و مشکلات جنسی بعد از زایمان چیست؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درباره رابطه جنسی پس از زایمان بیشتر بدانید



رابطه جنسی,رابطه جنسی پس از زایمان

درباره رابطه جنسی پس از زایمان بیشتر بدانید
ارتباط جنسی مناسب و سالم یکی از ارکان زندگی مشترک است...
 بسیاری از زوج های جوان به دلیل عدم آشنایی و نداشتن آگاهی کافی درباره نحوه برقراری روابط عاطفی و ارتباط جنسی با همسران خود، با مشکلات بسیاری مواجه می شوند و متاسفانه این مشکلات در برخی زندگی ها تبدیل به بحران شده و کار به جدایی می کشد. یکی از دوران حساس در روابط جنسی زوجین، دوران پس از زایمان است.
روزهای پس از زایمان و دوران شیردهی، تجربه جدیدی برای پدر و مادر است. تغییرات جسمی و روانی بسیار زیادی در بدن مادر ایجاد می شود بنابراین روابط جنسی نیز تحت تاثیر قرار می گیرد. مدیریت زوجین در کنترل مشکلات این دوران و حفظ رابطه مناسب از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
رابطه جنسی پس از زایمان
یکی از نکات مهم توجه به شرایط روانی زن پس از زایمان است. اغلب مادران پس از تولد نوزاد احساس خستگی و افسردگی می کنند، بنابراین حمایت عاطفی و درک وضعیت روحی زن نخستین گام برای بهبود روابط عاطفی است.

اگرچه زن ممكن است در اوایل دوره پس از زایمان، از نظر فیزیولوژیك، توان لازم برای شروع روابط زناشویی را داشته باشد، ولی ممكن است از آمادگی روانی مناسبی برخوردار نباشد.
پس از زایمان، رحم و سایر بخش های دستگاه تناسلی در طی 4 تا 6 هفته به حالت عادی باز می گردند. بنابراین توصیه می شود که ارتباط جنسی را تا 6 هفته پس از زایمان به تعویق بیندازید. مقاربت زودهنگام موجب آسیب به بخیه های مادر (هم در زایمان طبیعی و هم سزارین)  و بروز مشکلاتی برای او می شود. در این مدت خونریزی پس از زایمان نیز قطع شده و ترشحات سیستم تناسلی زن به حال طبیعی باز می گردد.
زوجین باید قبل از شروع روابط جنسی، روش پیشگیری از بارداری مناسبی را انتخاب نمایند. این کار استرس و نگرانی را کاهش داده و موجب بهبود روابط عاطفی و جنسی می شود.
توصیه می شود قبل از شروع روابط جنسی پس از زایمان، حتما با پزشک خود مشورت کنید. در صورت نیاز می توانید از مشاوره روانشناسی نیز کمک بگیرید. عدم آگاهی زوجین در این دوران موجب افسردگی و احساس گناه در زن و همچنین احساس سرخوردگی در مرد می شود.
علل كاهش فعالیت جنسی پس از زایمان و رفع آنها
احساس درد در هنگام  نزدیکی: درد در حین نزدیکی  که معمولا ناشی از بخیه محل زایمان است، حتی در صورت التیام نیز می‌تواند موجب كاهش فعالیت جنسی زنان شود. در این مرحله با مراجعه به پزشک و معاینه توسط او، وضعیت بخیه های زایمان مشخص شده و اضطراب و نگرانی زوجین به خصوص زن برطرف می شود.
توجه افراطی به نوزاد: برخی از مادران آن چنان گرفتار نوزاد و نگهداری از او می شوند که وظایف خود را به عنوان یک همسر فراموش می کنند. مدیریت خانواده و حفظ روابط از مواردی است که زنان باید در مورد آن آگاهی های لازم را کسب کنند.
نگرانی در مورد وضعیت جسمی: برخی از زنان پس از بارداری و زایمان به دلیل تغییرات جسمی زیاد و افزایش وزن احساس خجالت کرده و به دلیل نگرانی در مورد وضعیت ظاهری خود از رابطه جنسی سرباز می زنند. باید این اطمینان به زن داده شود که تغییرات جسمی او پس از زایمان طبیعی بوده و به مرور زمان به حالت اول باز می گردد.
خستگی: بارداری و زایمان موجب خستگی بسیار زیادی در زنان می‌شود. مسوولیت، نگهداری از نوزاد و بر هم خوردن نظم خواب نیز مادر را با مشکلاتی همراه می سازند. بنابراین تمایل او به ارتباط جنسی کاهش می یابد. در طول شبانه روز باید ساعاتی برای استراحت مادر در نظر گرفته شود تا خستگی مفرط  اختلالی در روابط عاطفی زوجین ایجاد نکند.
افسردگی پس از زایمان: بسیاری از زنان پس از زایمان، دوره ای از افسردگی را تجربه می کنند. این حالت به ویژه در زایمان اول شایع تر است. از دست دادن میل جنسی یكی از ویژگی‌های شاخص این بیماری است. این بیماران نیازمند حمایت و درمان مناسب هستند. برای حل این بحران از روانپزشک و روانشناس کمک بگیرید.
نکاتی درباره روابط جنسی پس از زایمان
-بهترین زمان برای آغاز فعالیت جنسی در هر دو شیوه سزارین و زایمان طبیعی، 6 هفته پس از تولد نوزاد است.
-ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی در دوران شیردهی، مادر با خشکی واژن روبرو شود. برای حل این مشکل با تجویز پزشک می توان  از لوسیون ها و ژل های مناسب استفاده نمود.
-در هنگام نزدیکی شرایط جسمی زن در نظر گرفته شود و این عمل در موقعیت بدنی مناسبی انجام گیرد.
-ممکن است اولین ارتباطات جنسی پس از زایمان به خوبی قبل نباشند. این موضوع طبیعی بوده و به مرور زمان به حالت طبیعی باز می گردد.

منبع:seemorgh.com