سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

دیدگاه طب سنتی درباره بادمجان



فواید بادمجان,پخت بادمجان,بهترین روش پخت بادمجان

بادنجان مقوی معده، بازکننده‌ی انسدادها و گرفتگی‌های مجاری عروق است

 

بادمجان كه به عربی بادنجان نامیده می شود گیاهی است یكساله و دارای ساقه نسبتا ضخیم و پوشیده از كرك .ارتفاع ساقه آن تا 70 سانتیمتر می رسد . برگهای آن بیضی شكل با نوك باریك و گلهای آن بنفش رنگ است . میوه این گیاه دراز و باریك و یا گرد ، برنگهای بنفش ، سیاه ، زرد و سفید دیده می شود .

 

خواص بادمجان از دیدگاه طب سنتی
بادمجان از دیدگاه طب سنتی دارای خواص متعددی است که می‌توان به برخی از آن‌ها اشاره کرد.


بادنجان مقوی معده، بازکننده‌ی انسدادها و گرفتگی‌های مجاری عروق بوده و مصرف آن با سرکه قابض شکم، مدر بول (ادرار) و با روغن ملین طبع است.

بادنجان مسکن دردهای گرم، خوشبوکننده عرق و برطرف‌کننده بدبویی زیر بغل و کنج ران بوده، پاشیدن دنباله‌های خشک بادنجان بر موضع بواسیر و سایر امراض مقعد که با روغن بادام تلخ یا روغن بنفشه و یا بابونه چرب شده باشد مفید است.

شستشوی دست و پا با آب سیاه حاصل از خیساندن بادنجان برای رفع و خشک کردن عرق دست و پا مفید بوده و مصرف خاکستر بادنجان سوخته با سرکه به صورت خمیر، در زدودن زگیل موثر است.

مالیدن تخم ساییده بادنجان رسیده و کاملاً پخته شده، همراه با موم و روغن بر شقاق میان انگشتان پا و پاشنه پا بسیار موثر بوده و برطرف‌کننده فوری این عارضه است.
 
عوارض مصرف طولانی و بدون مصلح:
* از دیدگاه طب سنتی طبیعت بادنجان گرم و خشک در درجه دوم یا سوم است و مصرف مداوم آن بدون به کار بردن مصلحات آن، به سبب غلبه‌ی خشکی باعث ایجاد سودا و بیماری سودایی می‌شود، و پوست را بدرنگ، سیاه و یا زرد می‌کند.

* بادنجان کوچک (نارس) باعث ایجاد لکه‌های سیاه صورت، سردرد و جوش‌های دهان می‌شود. وجود آلکالوئید سولانین حتی مقادیر کم آن در معده‌های ضعیف ممکن است اختلالات مسمومیتی ضعیفی ایجاد کند.

* مصرف زیاد و به تنهایی بادنجان امکان ایجاد درد پهلو، زهار، بواسیر و درد چشم سوداوی را در پی خواهد داشت. به همین علت پخت آن با گوشت و روغن و گاهی با سرکه یا آب انار ترش و شیرین توصیه شده است.

* مصرف بیش از حد بادنجان رنگ چهره را تیره می‌کند، همچنین تولید سودا در بدن را زیاد کرده و موجب بواسیر می‌شود.

انجمن تحقیقات طب سنتی ایران عنوان می‌کند: برای دفع و یا کاهش عوارض بادنجان طبق گفته حکیمان طب سنتی، بهتر است بادنجان قبل از مصرف برش داده شده و تمام قسمت‌های آن نمک مالیده شود، سپس 2 تا 3 ساعت در آب سرد قرار داده شده تا آب سیاه یا زرد آن خارج شود، و این امر تکرار شود تا دیگر آب سیاهی خارج نشود، سپس بادنجان‌ها را کاملاً شسته و با گوشت بره و بزغاله جوان یا مرغ جوان فربه و روغن گاو تازه طبخ کند، یا در روغن سرخ کرده و بپزند سپس با سرکه یا آب انار یا آب‌غوره که مصلح و دافع سُدّه (گرفتگی) هستند مصرف شود.

به طور کلی
* بادنجان دارای طبیعت گرم و خشک است.

* مصلح آن پختن با روغن و گوشت می‌شود.
* مصرف آن با روغن، نرم‌کننده شکم است.
* تولید سودا در بدن را زیاد می‌کند و موجب بواسیر می‌شود.

* رنگ چهره را خراب می‌کند.

* مصرف آن با سرکه، سبب یبوست می‌شود.

 منابع:
tasnimnews.com
tabnak.ir


ویدیو مرتبط :
‫دیدگاه طب سنتی به چاقی و لاغری (حسین رضایی‌زاده رییس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی)‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فواید روزه‌داری از دیدگاه طب سنتی



 فواید روزه, تغذیه ماه رمضان

روزه گرفتن از دیدگاه طب سنتی غلبه مزاج گرم و خشک است و طوری بدن را از مواد زائد پاک می کند که از طریق مسهل، انفیه، حجامت، فصد، زالو‌درمانی، حقنه، آبزن، قی‌آورها و غیره پاکسازی کامل نمی‌شود.

 

پس از گذشت یک ماه از زمان روزه‌داری، روزه‌دار با بدنی جوان و تازه مانند کسی که تازه خلق شده زندگی جدیدی را شروع می‌کند.

 

بدن روزه دار به دلیل این پاکسازی گرم است چون بلغم‌های غلیظ که در روزنه‌های بدن چسبیده و جا خوش کرده‌اند، می‌سوزند و حرارت ایجاد می‌کنند.همچنین روزه نه تنها بلغم‌های غلیظ، بلکه ماده رسوبی هر خلطی را که رسوب کرده و روزنه‌ها را بسته می‌سوزاند.

 

کردافشاری با تأکید بر اینکه پزشکان نباید ضعف و سستی روزه‌دار را به معنی سرد شدن مزاج فرد در نظر بگیرند گفت: در ماه رمضان اندام‌های دفعی بدن مواجه با کم‌کاری می‌شوند. ادرار، مدفوع، تعرق کاهش می‌یابد و بهترین نیروی دفع کننده همان نیروی دفعی است که با حرارت و از طریق مزاج‌ها دفع می‌شود و نقش مهمی را در پاکسازی بدن از اخلاط بر عهده می‌‌گیرد.

 

روزه‌داری عامل پیشگیری از تمام بیماری‌ها
این متخصص طب سنتی تصریح کرد: بنابراین روزه‌داری عاملی مهم در پیشگیری از تمام بیماری‌ها از جمله سرطان، سکته، نسیان، رعشه (پارکینسون)، ام.‌اس و انواع بیماری‌های صعب‌العلاج به حساب می‌آید و تا سال بعد بدن انسان را از تمام بیماری‌ها بیمه می‌کند.

 

عامل اصلی بروز بیماری‌های خطرناک به دلیل غلیظ شدن شدید خون و رسوب‌گذاری مواد فاسد در عروق گوناگون بدن است که روزه‌داری با استفاده از مزاج گرم و خشک به بهترین شکل ممکن تمام آلودگی‌ها را در بدن می‌سوزاند.

 

مزاج گرم و خشک، مزاج ویژه ماه رمضان است که بهتر است آن را بهتر بشناسیم تا بتوانیم در این ماه از آن بهره لازم را بگیریم.ماه رمضان برای اکثر افرادی که دارای مزاج رطوبی چه سرد و چه گرم هستند فوائد زیادی خواهد داشت؛ اما برای صاحبان مزاج گرم و خشک و سرد و خشک در حد اعتدال مفید است اما اگر از اعتدال خارج شود زیان‌هایی را به بار می‌آورد.

 

به همین دلیل است که در روایات اسلامی آمده که در این ماه چگونه رفتار شود که نه تنها زیانی متوجه روزه‌داران نشود بلکه بهترین استفاده را نیز از آن ببرند.
مزاج گرم و خشک باعث از بین رفتن بسیاری از مواد غذایی قندی می شود در نتیجه ضعف بر روزه‌دار غلبه می‌کند پس مصرف مواد گرم و شیرینی در این ماه لازم است، اما این به معنای غلبه سردی نیست.

 

بنابراین افرادی با مزاج خشک،آنهایی که لاغر اندام هستند یا بیماری های پوستی دارند که دچار اگزما یا کهیر و بیماری‌های التهابی می شوند بیشتر باید مراقب رفتار تغذیه‌ای خود در این ماه باشند.

 

بیماری‌های خود ایمنی که به تعبیر ما از گروه مزاج‌های گرم و خشک یا سرد و خشک هستند نیز در صورت عدم اعتدال مزاجی‌ با مزاج ماه رمضان درگیری و مشکل پیدا خواهند کرد که بهتر است توصیه‌های غذایی لازم را در نظر بگیرند.
منبع:tabnak.ir