سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

دیابت را در سفر کنترل کنید


افراد دیابتی هنگام مسافرت باید به نکات خاصی دقت کنند تا بتوانند با خیال راحت از سفرشان لذت ببرند.


مجله سیب سبز: افراد دیابتی هنگام مسافرت باید به نکات خاصی دقت کنند تا بتوانند با خیال راحت از سفرشان لذت ببرند.

در تفریح و ورزش تنها نباشید

افراد دیابتی را نباید به هیچ عنوان تنها گذاشت و همواره باید همراه آنها بود. در این ایام حتی آنهایی كه اهل ورزش هم نیستند، ممکن است سری به استخر بزنند یا دست‌كم بخواهند در پارك بدوند. در این میان افراد دیابتی درصورت انجام چنین فعالیت‌هایی نباید تنها رها شوند چون ممكن است هنگام ورزش‌های سنگین دچار افت قند خون شوند و اگر در جای بلندی باشند، دچار سرگیجه شده و بیفتند و مشكلاتی برای‌شان ایجاد شود.

لوازم مورد نیاز سفر

بیماری كه انسولین دریافت می‌كند، هنگام مسافرت باید بیشتر از مقدار موردنیاز(۵/1 تا دو برابر) انسولین، سرنگ، لانست و نوارهای آزمایش قندخون همراه داشته باشد. در ضمن باید كیف كوچكی حاوی چند عدد قند حبه‌ای، بیسكویت، نبات، یك بطری آب، آبمیوه، چند میان‌وعده كوچك مانند ساندویچ یا میوه برای خود بردارد تا درصورت افت قندخون احتمالی از آنها استفاده كند. داروهای مصرفی دیگر را هم باید بیشتر از اندازه موردنیاز همراه داشته باشد.



در سفرهای خارجی به یاد داشته باشید

پروتكل درمانی دیابت در همه جای دنیا یكسان است، بنابراین افراد دیابتی باید خیال‌شان از بابت سفرهای خارجی راحت باشد. هرچند این امكان وجود دارد كه در آب و هواهای مختلف و شرایط مختلف اقلیمی تغییرات كوچكی اتفاق بیفتد اما معمولا در مسافرت‌های 15 -10 روزه بیمار می‌تواند خود را به آنچه پزشك گفته مجهز كند. نكته مهم آن است كه تهیه دارو را نباید به سفر موكول كرد چون بیمارانی بوده‌اند كه در سفر نتوانسته‌اند داروی لازم را تهیه كنند و مشكل پیدا كرده‌اند، بنابراین باید خودشان را آماده كنند وسایل موردنیاز خود را همراه داشته باشند.

دفترچه بیمه فراموش نشود

در مسافرت‌ها داشتن دفترچه بیمه بسیار مهم است چون داروهایی كه فرد دیابتی استفاده می‌كند همراه با دوز مصرفی در آن نوشته شده است. اینكه چقدر انسولین می‌زنند یا چه داروهایی مصرف می‌كنند یا چه نوع انسولینی مصرف می‌كنند و... معمولا در دفترچه بیمه هست. این به پزشك كمك می‌كند راحت‌تر تصمیم بگیرد. دفترچه هم از لحاظ خدماتی می‌تواند به بیمار كمك كند و هم از لحاظ اطلاعاتی كه به پزشك می‌دهد.

داشتن كارت انجمن دیابت

افراد دیابتی حتما باید كارت نشان‌دهنده دیابتی بودن همراه داشته باشند چون اگر در سفرهای داخلی و خارجی مشكل اورژانسی پیش بیاید و نیاز به انسولین پیدا كنند یا هر مشكل دیگری، با داشتن این كارت مسئولان بهداشتی آگاه خواهند بود كه فرد دیابت دارد. با دانستن اینكه فرد دیابت دارد، می‌توان از بسیاری اشتباهات جلوگیری كرد. به‌عنوان مثال بارها پیش آمده كه تصادفی اتفاق افتاده و مصدوم به بیمارستان منتقل شده‌ و بدون دانستن دیابت فرد، به او سرم قندی تزریق شده و فرد به كما رفته است.


ویدیو مرتبط :
‫درمان و کنترل دیابت نوع دو‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بهترین روش کنترل دیابت



دیابت,کنترل دیابت,درمان دیابت,بهترین روش کنترل دیابت,بیماری دیابت

بهترین روش کنترل دیابت
به همین دلیل بیشتر پزشکان به بیماران دیابتی توصیه می‌کنند که برای بهبود و کیفیت زندگی خود و ادامه دادن یک زندگی سالم و عادی طبق یک برنامه روزانه و دائمی ورزش کنند.
پزشکان می‌گویند: چاقی که یکی از عوامل مهم بروز دیابت است نیز با ورزش کردن تا حد زیادی قابل کنترل خواهد بود.

دلایل متعددی وجود دارد که توجیه می‌کند چرا بیماران دیابتی نیاز به ورزش کردن دارند که یکی از مهم‌ترین و ابتدایی آنها کاهش میزان قند خون است.
به گزارش سایت اینترنتی هلت می آپ، انجام تمرینات ورزشی متعادل و منظم به کاهش قند خون کمک می‌کند؛ وزن بدن را متعادل نگه می‌دارد و خطر ابتلا به امراض قلبی را به میزان چشمگیری در این بیماران کاهش می‌دهد.

اما مهم‌تر از آن این است که ورزش کردن روشی موثر و کاربردی برای کمک به کنترل بهتر وزن بدن است و این فاکتور برای مبتلایان به دیابت نوع دوم بسیار حائز اهمیت است. علاوه بر اینها ورزش می‌تواند کارآیی انسولین را بهبود بخشد، به پایین آمدن فشار خون کمک کند، قند و کلسترول بد خون را کنترل نماید و در عین حال به تقویت عضلات و بهبود عملکرد آنها کمک کند.

کارشناسان تناسب اندام و سلامت تاکید دارند که ورزش کردن در پیشگیری از انواع بیماری‌های ناشی از الگوی ناسالم زندگی موثر است و از آنجا که دیابت نوع دوم برخلاف دیابت نوع اول اغلب به دلیل الگوی غلط زندگی بروز می‌کند، توصیه می‌شود که برای مقابله با این بیماری مرگبار، ورزش کردن را در اولویت برنامه‌های روزمره قرار دهید.
این کارشناسان تاکید دارند که بیماران دیابتی با مشورت پزشک معالج خود یک برنامه ورزشی مناسب را انتخاب و دنبال کنند.
پزشکان می‌گویند: پنج راهکار برای پیشگیری از اثرات مخرب دیابت در زندگی عادی بیماران وجود دارد که شامل ورزش مداوم، کنترل بهتر استرس، کنترل وزن، انجام معاینات ادواری و نیز انجام آزمایشات تخصصی سالانه هستند و از این میان ورزش ظاهرا اولین راهکار موثر برای پیشگیری از دیابت و نیز کاهش علائم مضر این بیماری است.
در این گزارش همچنین توصیه‌هایی برای بیماران دیابتی در هنگام ورزش کردن ارائه شده که به قرار زیر است:
- اگر در حین ورزش، احساس درد داشتید، فورا دست از تمرینات بکشید. چون در این شرایط اگر فشار بیشتری به بدن وارد کنید بی‌تردید به بافت‌ها و مفاصل خود آسیب خواهید رساند.
- قبل و بعد از ورزش، میزان قند خون را اندازه بگیرید.
- همیشه میان وعده سالم به همراه داشته باشید که اگر در حین ورزش دچار افت قند شدید و خطرناک شدید، بلافاصله آن را مصرف کنید.
- کفش‌های راحت بپوشید.

منبع: salamatnews.com