سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

دیابتی ها چطور باید از چشم هایشان مراقبت کنند؟



مراقبت از چشم ها در دیابتی ها, عروق خونی چشم

افزایش قندخون باعث آسیب به عروق خونی کوچک در چشم می شود

 

با گذشت زمان، قند خون بالا می تواند رگ های خونی کوچک در چشم مبتلایان به دیابت را دچار آسیب کند و به رتینوپاتی دیابتی منجر شود.
همچنین قند خون بالا می تواند منجر به کاتاراکت و گلوکوم در مبتلایان به دیابت بینجامد.

 

با این حال استراتژی هایی برای مراقبت از چشم ها در دیابتی ها پیشنهاد شده است:
حداقل یک بار در سال با چشم پزشک خود قرار ملاقات داشته باشید: اگر مشکلی وجود داشته باشد، اگر زود تشخیص داده شود، درمانش هم موفق تر خواهد بود. پزشک رگ های خونی چشم را برای مشخص شدن نشانه های اولیه آسیب بررسی خواهد کرد.

قند خون خود را مرتب کنترل کنید: اگر قند خون شما در حد پایین و ثابت نگه داشته شود، آسیب به عروق خونی کوچک در چشم نیز کند خواهد بود. شما باید در سال چندین بار آزمایش خون A1C را انجام دهید.

 

فشار خون خود را کنترل کنید: فشار خون بالا به تنهایی می تواند عامل بروز بیماری های چشم باشد. اگر فشار خون بالا و دیابت را توامان دارید، نیاز به دقت بیشتری برای کنترل فشار خون هست. از پزشک خود برای نحوه اندازه گیری دقیق فشار خون مشورت بگیرید. در نظر داشته باشید که برای بسیاری از مبتلایان به دیابت، فشار خون باید کمتر از 140/80 باشد.

سطح کلسترول خود را بررسی کنید: آزمایش خون برای بررسی میزان کلسترول بد یا همان ال دی ال و کلسترول خوب یا همان اچ دی ال می توان انجام داد.

سالم غذا بخورید: میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین های بدون چربی انتخاب خوبی هستند. خوب غذا خوردن سطح انسولین را در بدن شما تنظیم میکند.

سیگار نکشید: سیگار باعث بروز مشکلات عروق خون در چشم نیز می شود پس همین حالا سیگار کشیدن را متوقف کنید.

ورزش کنید: ورزش تاثیر بزرگی بر قند خون دارد. اگر از انسولین یا داروهای پایین آورنده قند خون استفاده می کنید، از پزشک خود سطح فعالیت بدنی که باید انجام دهید را بپرسید. همچنین سوال کنید که چه نوع تمرینی برای شما مناسب تر است.

 

در سه ماهه اول بارداری به نزد چشم پزشک بروید.
هر گونه علائم چشمی در شما که منجر به تغییر در بینایی می شود، نیاز به مراجعه به پزشک دارد. تغییرات چشمی از قبیل: تاری دید، لکه های سیاه، چشمک زدن نور، از دست دادن نسبی یا کامل بینایی در یک یا هر دو چشم.
منبع:iec.behdasht.gov.ir


ویدیو مرتبط :
‫مراقبت از پا دربیماران دیابتی‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اصول مراقبت از چشم پس از لیزیک



 

 

اصول مراقبت از چشم پس از لیزیک


● شرایط و دستورات پس از عمل لیزیک

بلافاصله پس از عمل لیزیک دید چشمتان تار است. نگران نباشید. این حالت طبیعی و قابل انتظار است. صبح روز بعد که از خواب بیدار شوید، بینائی شما شفافیت قابل توجهی خواهد داشت.بینائیتان طی دو تا سه هفته آینده شفافتر نیز خواهد شد.

(بهتر است طی هفته اول موقع خواب از محافظ چشمی (شیلد) یا عینک محافظ استفاده کنید).

قطره های چشمی را طبق دستور پزشک استفاده کنید.

کار های چشمی، مثل رانندگی، تلویزیون، مطالعه و ..... تا جائیکه میزان بینائی شما کافی باشد و خسته نشوید، منعی ندارد. چند هفته اول، بیرون از منزل از عینک آفتابی استفاده کنید.

مراقب باشید که طی ماه اول چشمتان را مالش ندهید زیرا این کار ممکن باعث جابجا شدن فلپ (لایه بریده شده قرنیه) شود؛ گرچه پس از چند روز از گذشت عمل احتمال جابجایی فلپ خیلی کم است ولی بهر حال باید احتیاط کنید.

حد اقل طی سه هفته اول پس از عمل، از آرایش لبه پلک ها و اطراف چشم اجتناب کنید.

دو تا سه هفته پس از عمل استخر نروید و پس از آن نیز از عینک شنا استفاده کنید. حداقل تا سه ماه پس از عمل شیرجه نزنید.

بیماران لیزیک معمولا پس از عمل هیچگونه ناراحتی ندارند. اگر چشمتان درد یا ناراحتی داشت و یا بینائیتان بجای بهتر شدن کاهش یافت، بلافاصله با پزشک معالجتان مراجعه کنید.

خشکی چشم بعد از عمل لیزیک حداقل بصورت گذرا شایع است. این حالت باعث سوزش، احساس خشکی و جسم خارجی در چشم، و یا حتی تاری بینائی می شود. بسیاری از جراحان توصیه می کنند که در چند هفته اول پس از عمل لیزیک از قطره های اشک مصنوعی ترجیحا بدون ماده نگهدارنده استفاده شود. دیگر جراحان ممکن است برای پیشگیری از عوارض خشکی چشم، قبل از عمل پیشنهاد بستن موقت مجرای خروجی اشک را با "وسیله مسدود کننده مجرای اشک" بدهند و بعدا هر موقع که لازم باشد، براحتی آن را برمی دارند.

 

● چرا لیزیک باعث خشکی چشم می شود؟

لیزیک ممکن است در بعضی افراد باعث خشکی چشم شود. این مشکل بخصوص زمانی پیش می آید که قبل از عمل لیزیک زمینه خشکی چشم وجود داشته باشد. در طی عمل لیزیک، لایه ای از قرنیه ( بنام فلپ) بلند شده و بستر قرنیه به منظور اصلاح نزدیک بینی، دور بینی و آستیگماتیسم با لیزر تراش داده می شود. از نظر آناتومیک، زمانی که فلپ لیزک برداشته می شود؛ طبعا اعصاب قرنیه نیز بریده می شوند. سلامت این اعصاب برای تحریک ترشح اشک ضروری است. بنابراین، در بعضی مواقع، به طور موقت تحریک ترشح اشک کم شده و ترشح اشک کاهش می یابد و در نتیجه منجر به خشکی چشم بعد از عمل لیزیک می شود.

در مواقعی که خشکی چشم پس از لیزیک متوسط تا شدید باشد؛ گاهی اوقات به علت عدم ثبات لایه اشکی، بینائیتان تار خواهد بود. ممکن است جراح لیزیک خشکی چشمتان را قبل از انجام عمل لیزیک درمان کند تا در دوره پس از عمل، راحت باشید.همه افرادی که عمل لیزیک می شوند، در دوره پس از عمل به قطره های اشک مصنوعی و یا نرم کننده نیاز خواهند داشت. بنابراین در طی مشاوره قبل از عمل باید هر گونه علامت ناشی از خشکی چشم و مصرف هر دارویی که ممکن است منجر به خشکی چشم شود را به جراحتان اطلاع دهید. به این ترتیب، جراح لیزیک قادر خواهد بود که اقدامات لازم در جهت نیل به بهترین نتیجه ممکن را، انجام دهد. خوشبختانه، در نهایت همه علائم خشکی چشم پس از عمل لیزیک موقتی بوده با گذشت زمان تدریجا کاهش یافته و طی چند ماه از بین می روند.

اگر کسی بتواند از عینک و لنز استفاده کند ، بدون شک عوارض کمتری نسبت به انجام این عمل خواهد داشت.

عمل لیزیک به منظور استفاده نکردن از عینک ، عمل زیبایی است، افرادی که در خصوص استفاده از عینک دچار ناراحتی و مشکل هستند یا مجبور به استفاده از عینکهایی با شماره های بالا هستند ، می توانند تحت نظر و تشخیص پزشک از عمل لیزیک استفاده کنند. کارشناسان انجام عمل لیزیک در افراد زیر را صلاح نمی دانند.

۱) بیماران کمتر از ۱۸ سال و یا بالای ۴۰ سال که به سوی پیر چشمی می روند و پیرچشمی با لیزیک درمان نمی شود.

۲) افرادی که دارای هر نوع عارضه چشمی از قبیل آب سیا، آب مروارید، قوز قرنیه، نامنظمی در سطوح قرنیه، فشار بالای چشم ها، التهاب چشمی و تبخال چشمی هستند.

۳) افراد مبتلا به بیماری های نقص ایمنی، روماتیسم قلبی عروقی شدید و دیابت کنترل نشده.

۴) افرادی که داروی درمان آکنه و داروهای کنترل میگرن مصرف می کنند.

۵) کسانی که از خشکی چشم رنج می برند.

بر اساس تحقیقات انجام شده، فواید لیزیک شامل درد اندک، دوره بهبودی و ترمیم کوتاه ، قابلیت تکرار عمل پس از سه ماه و اصلاح دید بلافاصله پس از عمل است.

با وجود مزایای ذکر شده برای لیزر درمانی چشم، افراد نزدیک بین ضعیف ،بیش از ۲%، متوسط ۶%، بالا ۹% و خیلی بالا تا ۱۵% احتیاج به عمل مجدد خواهد داشت.

همچنین تحقیقات نشان داده است عمل لیزیک به سه عامل اندازه مردمک، ضخامت قرنیه و میزان ضعف بینایی بستگی دارد.

به هر حال آنچه که بیماران باید بدانند این است که لیزر همیشه جایگزین مناسبی برای عینک نیست و بیمار باید قبل از عمل بداند که ممکن است دید چشم او کاملا طبیعی نشود و بازهم ضعف چشمی باقی بماند.

منبع:آفتاب