سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

دندانهای حساس



 

 

دندانهای حساس


حساسیت دندان چیست ؟

تحریك پذیری از محرك هایی كه از سوزش های كوچك گرفته تا ناراحتی های بزرگ را شامل می شود . این دردها می توانند علامت های مشكلات بزرگتری باشند .
چه كسی از دندان حساس رنج می برد ؟ افراد زیادی از این مشكل رنج می برند و این مشكل در هر زمانی می تواند ایجاد شود . معمولا حد فاصل سنی 20 تا 40 سالگی رخ می دهد . هر چند در سنین پایین تر و حتی بالاتر از 70 سالگی هم مشاهده شده است . شیوع آن د ر زنان بیش از مردان است .


حساسیت های دندانی چگونه ایجاد می شوند؟
آن قسمت از دندان كه دیده می شود (تاج) توسط لایه ای به نام مینا كه روی عاج دندان قرار گرفته پوشیده شده است . حال اگر عاج دندان در معرض قرار گیرد ، دندان حساس خواهد شد . این اتفاق معمولا در ناحیه ای كه تاج دندان به لثه اتصال می یابد اتفاق می افتد یعنی درست جایی كه مینا ی دندان نازك میشود . بعضی از علل ایجاد حساسیت در دندانها بشرح ذیل می باشد :

سایش در اثر مسواك : محكم مسواك زدن ، مسواك زدن بصورت افقی و استفاده از مسواكهای سخت ، از عوامل حساسیت دندانها خصوصا در ناحیه اتصال لثه به دندان می باشند .

 

اروزیونهای مینایی : از دست رفتن مینای دندان در اثر اسید و یا غذاهای اسیدی و نوشیدنی ها را گویند .

 

تحلیل لثه: لثه ها به صورت طبیعی تحلیل می روند ویا جمع می شوند و منجر به آشكار شدن ریشه ها می شوند و از آنجا ییكه سطح ریشه ها مینا ندارد موجب ایجاد حساسیت در دندان خواهد شد .

 

دندان قروچه : عادتی است كه فشار دادن و سایش دندانها روی هم ناشی می شود و این موجب ساییده شدن مینای دندان و ایجاد حساسیت در دندان می شود .


دیگر دلایل ایجاد حساسیت در دندان می تواند موارد ذیل باشد :

ترك دندان یا پر كردگی : دندان ترك خورده منجر به شكستگی در دندان خواهد شد . و این شكستگی تا سطح ریشه ممكن است امتداد پیدا كند .

 

سفید كردن دندانها (Bleaching ) : بعضی از بیماران در حین یا پس از سفید كردن دچار حساسیت هایی می شوند كه قابل بر طرف شدن می باشند .

 

دندانها چه مواقعی دندانها حساس تر ند؟
شما حساسیت بیشتری را هنگام نوشیدن و یا خوردن چیزهای سرد و یا تنفس هوایی سرد و بعضی مواقع با خوردن و یا نوشیدن چیزهای داغ خواهید داشت . بعضی افراد موقع خوردن غذاها و یا نوشیدنی های شیرین و یا اسیدی حساسیت دارند .درد می آید و می رود و بعضی مواقع تشدید می یابد .

 

كاری می توان در خانه برای درمان حساسیت دندان انجام داد ؟
مارك های مختلف خمیر دندانهای ضد حساسیت در بازار موجود است كه باعث كاهش حساسیت می شوند . این خمیر دندانها بایستی دو بار در روز استفاده شوند .
در دندانهای حساس از چه چیزهایی بایستی اجتناب كرد ؟ از مواردی كه ایجاد حساسیت می كنند حتی الامكان اجتناب شود . به هیچ عنوان از مسواك زدن دندانهای حساس بواسطه ایجاد درد اجتناب نكنید .

 

آیا نیازی به معالجه دندانپزشك هست ؟
بله ، اگر خودتان اقدام به درمان نموده اید و به نتیجه ایی نرسیده اید .

 

چه درمان هایی توسط دندانپزشك صورت می گیرد ؟
- دندانپزشك پس از معاینه و یافتن علل حساسیت بهترین درمان را به شما پیشنهاد خواهد داد .


- دندانپزشك ممكن است توسط مواد ضد حساسیت مخصوص اقدام به درمان نماید . ژلها ، دهانشویه ها ، فلوراید در محل مورد نظر استفاده خواهد شد . این درمانها یكی دو هفته ادامه خواهد یافت .

 

- اگر این روشها مفید فایده نباشد ، دندانپزشك اقدام به پر كردن ناحیه حساس می نماید و عاج بدون پوشش را می پوشاند . در موارد خیلی جدی و با درد شدید نیاز به درمان ریشه باشد .

 

چگونه می توان از ایجاد حساسیت در دندانها جلوگیری نمود ؟
- مسواك زدن دو بار در روز هر بار دو دقیقه با خمیر دندانهای حاوی فلوراید . استفاده از مسواكهای نرم تا متوسط و ایجاد حركتهای افقی روی دندانها


- تعویض مسواك هر دو تا سه ماه و گاهی مواقع زودتر

 

- استفاده كمتر از غذاهای شیرین و اسیدی و یا استفاده از این نوع خوراكی ها درزمان صرف وعده های غذایی


- اگر دندان قروچه داریدبا دندانپزشكتان مشاوره نمایید تا در صورت امكان برای شما نایت گارد ساخته شود .

 

- اگرمی خواهید دندانهایتان را سفید (Bleach ) كنید دندانپزشكتان را از حساسیت دندانهایتان مطلع نمایید .


- حتی الامكان هر شش ماه یكبار به دندانپزشك مراجعه نمایید .

منبع:iran-paya.com


ویدیو مرتبط :
جایگزینی دندانهای دائمی به جای دندانهای شیری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

10 نكته در مورد پوست هاي حساس



 

پوست های حساس

 

در حالي ‌كه حتي پوست‌كلفت‌ها هم لازم است مدام در فكر سلامت خود باشند، معلوم است كه پوست‌هاي حساس نياز به چه توجهي دارند! دراين‌باره براي شما توصيه‌هايي داريم و پيشنهاداتي براي لوازم بهداشتي...

 

پوست حساسي داريد؟ شايد شما هم جزو آن‌دسته افرادي باشيد كه با وجود اين‌كه از كرم‌هاي مرطوب‌كننده قوي استفاده مي‌كنيد، باز هم احساس مي‌كنيد پوست‌تان حساس است! خيلي از افراد پوست حساس و خشكي دارند. عوامل مختلفي مانند سرما يا گرماي بيش از حد، خشكي هوا و باد، باعث تحريك بيش از حد پوست‌هاي حساس مي‌شوند. قابل توجه افرادي كه پوستي حساس دارند؛ نگران نباشيد! قطعا اين 10 موردي كه اين‌جا به آن اشاره كرده‌ايم، مي‌تواند كمك بزرگي به شما بكند.



پوست‌تان را سرشار از مرطوب‌كننده كنيد

 

شستن مداوم پوست‌هاي خشك با آب و صابون با اين‌كه تاثيرات مثبتي دارد مي‌تواند مضراتي نيز به‌دنبال داشته باشد. شستن بيش از حد، در حالي كه باعث پاك‌شدن پوست و رفع‌ آلودگي‌ها مي‌شود، روغن‌هاي طبيعي پوست را نيز از بين مي‌برد. سعي كنيد بلافاصله بعد از حمام صورت‌تان را به كرم مرطوب‌كننده آغشته كنيد. مرطوب‌كننده‌ها باعث مي‌شوند رطوبت طبيعي پوست حفظ شود؛ در ضمن كمبود رطوبت پوست نيز جبران مي‌شود. به افرادي كه پوست بسيار خشك و حساس دارند، پيشنهاد مي‌كنيم كه حتما از مرطوب كننده‌هايي قوي استفاده كنند. اگر پوست فوق‌العاده خشكي دارند، مي‌توانند از انواع روغن‌ها مانند روغن بچه نيز براي چرب كردن پوست‌شان استفاده كنند. روغن‌ها در مقايسه با كرم‌ها و لوسيون‌ها دوام بيشتري دارند.

 


با پوست‌تان خشن رفتار نكنيد

 

قابل توجه افرادي كه پوست‌هاي حساس دارند؛بهتر است به‌جاي استفاده از ليف‌هاي زبر و خشن از يك اسفنج نرم يا ليف بچه براي شستن پوست بدن‌تان استفاده كنيد. اگرچه ليف زبر در جدا كردن سلول مرده روي سطح پوست كارسازتر است اما در عين حال تهديدي جدي براي پوست‌هاي حساس به‌شمار مي‌آيد. افرادي كه پوست معمولي دارند، مي‌توانند هر روز هفته‌ را دوش بگيرند. اما افرادي كه پوست حساسي دارند، بهتر است به مدت طولاني زير دوش نمانند و حمام‌هاي طولاني نداشته باشند. به اين دسته افراد هم توصيه مي‌كنيم از آب خيلي داغ براي شست‌وشو استفاده نكنند. افرادي كه پوست‌ حساس دارند، بايد به دماي آبي كه از آن استفاده مي‌كنند توجه كنند؛ بهتر است براي شستن پوست صورت‌شان از آب ولرم يا حتي آب خنك استفاده كنند.

 


صابون را كنار بگذاريد

 

استفاده از صابون را كنار بگذاريد و به‌جاي آن سراغ انواع كرم، ژل و پاك‌كننده‌هاي پوست برويد. اكثر اين پاك‌كننده‌ها حاوي مرطوب‌كننده قوي هستند كه به پوست لطمه وارد نمي‌كنند. به‌گفته يكي از متخصصين بنام، «پيشنهاد مي‌كنيم سراغ پاك‌كننده‌هايي برويد كه فاقد تركيبات شيميايي قوي باشند و ميزان PH آن‌ها خنثي باشد.» اگر هم صابون را به ساير پاك‌كننده‌ها ترجيح مي‌دهيد، بهتر است از صابون‌هاي طبيعي و حاوي انواع عصاره و روغن‌هاي گياهي استفاده كنيد. اگر خشكي پوست‌تان بيش از حد است، مي‌توانيد از كمپرس آب سرد براي آرام كردن پوست‌تان استفاده كنيد.

 


خانه‌تان را مرطوب نگه داريد

 

به‌عنوان يك قانون كلي بايد دماي منزل‌تان بين 68 تا 75 درجه سانتي گراد باشد. به‌خصوص در فصل هايي از سال كه رطوبت هوا كم است و خشكي فراواني دارد، بهتر است از دستگاه‌هاي مرطوب‌كننده محيط مانند دستگاه بخور استفاده كنيد. دستگاه‌هاي مرطوب‌كننده نه‌تنها رطوبت هوا را تنظيم مي‌كنند، بلكه باعث از بين بردن ميكروب و باكتري‌هاي موجود در هوا مي‌شوند. ايده‌آل‌ترين راه اين است كه كمي گياه معطر و ضدعفوني‌كننده مانند اسطوخودوس نيز به دستگاه مرطوب‌كننده اضافه كنيد تا رايحه آن فضاي اتاق را ضدعفوني كند. برخي از دستگاه‌هاي پيشرفته گرمايشي - سرمايشي مانند شوفاژها و كولرها داراي دستگاه‌هاي مرطوب‌كننده هستند كه رطوبت هواي محيط را تنظيم مي‌كنند.

 


الياف طبيعي و ضد حساسيت بپوشيد

 

به‌خاطر داشته باشيد، افرادي كه پوست‌هاي حساسي دارند بهتر است از الياف مصنوعي و غيرطبيعي كه باعث ايجاد حساسيت‌هاي پوستي مي‌شود، استفاده نكنند. بسيار از مواقع برخي از حساسيت‌هاي پوستي به‌خاطر پوشيدن لباس‌هايي با الياف مصنوعي تشديد و تحريك مي‌شود. به اين افراد پيشنهاد مي‌كنيم كه حتي‌‌المقدور از لباس‌هاي نخي با الياف طبيعي استفاده كنند.

 

پوست های حساس

از نور آفتاب گريزان باشيد

 

نور آفتاب بيشترين آسيب‌ها را به پوست وارد مي‌كند. قرار گرفتن بيش از حد در معرض نور آفتاب نه تنها باعث سرطان پوست مي‌شود بلكه بسياري از خشكي‌ها، حساسيت‌ها و چين‌وچروك‌هاي زودرس نيز به‌خاطر نور آفتاب است. 30 دقيقه قبل از اين‌كه در معرض نور آفتاب قرار بگيريد، صورت‌تان را به كرم ضد‌آفتاب آغشته كنيد. استفاده از ضدآفتاب را در روزهاي ابري فراموش نكنيد. بهترين ميزان SPF موجود در كرم‌هاي ضد‌آفتاب SPF15 است. اكثر ضد‌آفتاب‌ها حاوي مرطوب‌كننده هستند كه رطوبت پوست را نيز تامين مي‌كنند. بهتر است بين ساعات 12 تا 17 در معرض مستقيم نور آفتاب قرار نگيريد.

 


تغذيه نقش مهمي دارد

 

رژيم غذايي مناسب كه حاوي انواع سبزيجات، ميوه‌ها، غلات، دانه هاي روغني و آجيل است تغذيه‌اي مناسب به‌شمار مي‌آيد. فراموش نكنيد كه ميوه و سبزيجات زرد و نارنجي مانند هويج، زرد‌آلو و طالبي سرشار از آنتي‌اكسيدان هستند كه براي سلامت پوست موثرند. اگر فكر مي‌كنيد رژيم غذايي ايده‌آلي نداريد، بهتر است از انواع مكمل‌ها و مولتي‌ويتامين‌ها براي جبران كمبود مواد غذايي‌تان استفاده كنيد. استفاده از روغن‌هاي مفيد مانند روغن زيتون را فراموش نكنيد. مصرف مواد غذايي كم‌چرب مانند لبنيات كم‌چرب را جايگزين لبنيات پرچرب كنيد و از مصرف نوشيدني‌هاي گازدار و حاوي كافئين پرهيزيد.

 


زندگي سالمي داشته باشيد

 

سيگار نكشيد!! سيگار كشيدن نه‌تنها سلامت كلي بدن‌تان را تهديد مي‌كند بلكه طراوت و شادابي پوست‌تان را نيز از بين مي‌برد. نيكوتين راه رگ‌هاي‌تان را مسدود مي‌كند و منافذي را كه باعث تغذيه پوست‌تان از خون مي‌شود را مي‌بندد. به‌همين خاطر اكسيژن و مواد غذايي مفيد به سطح پوست نمي‌رسند. فراموش نكنيد كه خواب كافي نيز به حفظ سلامت پوست كمك مي‌كند. خواب زماني است كه سلول‌هاي پوست تجديد مي‌شوند. نگذاريد كارهاي روزانه، شما را از انجام ورزش و نرمش دور كند. نرمش كردن باعث تسريع گردش خون مي‌شود و از اين طريق پوست بيشتر تغذيه مي‌شود.

 

 

مراقبت خشكي پاهاي‌تان باشيد

 

رطوبت كم، لطافت و طراوت پوست را از بين مي‌برد و باعث خشكي پوست مي‌شود. پوست كف پاهايتان يكي از نقاطي است كه بسيار حساس است. فراموش نكنيد كه كف پاهايتان را بعد از شست‌وشو به لوسيون و كرم مرطوب‌كننده آغشته كنيد. با مرطوب نگه داشتن پوست كف پاهايتان از ترك خوردن آن جلوگيري كنيد. بهترين روش اين است كه شب‌ها قبل از خواب پاهايتان را با‌ آب ولرم بشوييد و ماساژ دهيد، سپس مرطوب‌كننده يا لوسيون بماليد و جوراب نازك نخي بپوشيد تا از ماليدن كرم و لوسيون به سطوح ديگر جلوگيري كنيد.

 


در صورت نياز پزشك‌تان را با خبر كنيد

 

معمولا با رعايت مراقبت‌هاي اوليه مي‌توانيد سلامت پوست‌ حساس‌تان را تضمين كنيد اما در صورتي كه پوست‌تان هم‌چنان خشك است و احساس ناراحتي مي‌كنيد، حتما با پزشك‌تان در ميان بگذاريد.

 

در بسياري از مواقع خشكي و حساس بودن پوست عوامل مختلفي دارد و مي‌تواند به‌خاطر ناراحتي‌هاي غده تيروئيد، كليه يا كبد باشد؛

 


در صورتي كه يكي از علائم زير را مشاهده كرديد بهتر است با پزشك مشورت كنيد:

 

علي‌رغم تلاش فراوان، پوست‌تان بهبود نمي‌يابد.

 

خشكي و خارش بيش از حد پوست‌تان مانع خوابيدن‌تان مي‌شود.

 

منافذ پوست‌تان فوق‌العاده باز است.

 

پوست‌تان بيش از حد لايه‌لايه مي‌شود.