سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

دلم یک دوست می خواد



دوستی های کودکانه ,ارتباط کودکان با همسالان

دوستی های کودکانه و نحوه برقرای ارتباط کودکان با همسالان خود، یکی از مشغله های اصلی والدین است. در موارد بسیاری والدین از این موضوع نگران هستند که فرزندشان با چه کسی دوست است و چنانچه از رابطه ای خشنود نباشند، سعی می کنند تا مانع آن شوند. البته این نگرانی تا حد زیادی به جا و منطقی است. چرا که دوستان می توانند تاثیرات زیادی را بر رفتار و سرنوشت افراد بر جای گذارند. اما برخورداری فرزندان از روابط دوستی مناسب می تواند سهم مهمی در سلامت روانی کودکان داشته باشد.

تحقیقات و مطالعات بسیاری نشان داده اند که داشتن دوست و تعلق داشتن به گروه همسالان، در ارتقای سلامت روانی افراد موثر است و موجب می شود تا فرد این توانایی را پیدا کند تا از موقعیت های دشوار زندگی، راحت تر عبور کند و در نهایت زندگی موفق تری داشته باشد.

آنچه مشخص است اینکه هر کسی به داشتن دوست نیاز دارد چرا که ممکن است در زندگی شرایطی به وجود بیاید که خانواده نتواند به حمایت فرد بپردازد و در این شرایط، حمایت دوستان می تواند عامل مهمی برای فرد باشد. پس این عمل درست نیست که برخی از والدین مانع از دوستی های فرزند خود می شوند وبا این اقدام، فرصت های زیادی را از فرزند خود دریغ میکنند. هرچند نباید این مساله را هم از نظر دور داشت که فرایند دوست یابی هم، فرایند کم دردسری نیست.

بسیاری از کودکان در روند دوستی های خود با مشکلات بسیاری روبرو می شوند و یا در برقراری ارتباط مشکل پیدا میکنند و این باعث ایجاد حس ناامیدی و نوعی یاس در آنها می شود.

احتمالا شنیدن این جمله از زبان بچه ها که "هیشکی منو دوست نداره و با من دوست نمیشه" برای والدین ناراحت کننده و غم انگیز است. اما در عین حال والدین نمی توانند در رابطه با این موضوع دخالت مستقیم داشته باشند و مثلا برای دوست یابی فرزندشان، شخصا اقدام کنند. سوال اینجاست که در چنین شرایطی چه باید کرد؟ مسلما نباید نسبت به این موضوع بی تفاوت بود. چرا که این مساله نوعی آزرده خاطری برای کودک ایجاد می کند که برای او اذیت کننده است و نوعی احساس تنهایی در کودک ایجاد می شود که اثرات منفی بر روح او بر جای می گذارد. از طرف دیگر این مطلب مهم است که کودک این توانایی را پیدا کند که در کودکی با این موضوع کنار بیاید و آنرا برای خود حل کند چرا که اگر در کودکی یاد نگیرد که چطور با دیگران ارتباط برقرار کند ممکن است در آینده، هیچگاه نتواند این مهارت را به درستی یاد بگیرد. برای جلوگیری ار بروز این اتفاق، والدین چه باید بکنند؟

والدین به یاد داشته باشند که کودکی که قدم به دنیا می گذارد، تصوری از خود ندارد و این والدین و اطرافیان هستند که این تصویر را به او ارائه می دهند. پس والدین توجه  داشته باشند که به خاطر برخی از رفتارها به کودک خود برچسب نزنند و تصور اشتباه ایجاد نکنند

کودکان روحیات متفاوت و منحصر به فردی دارند. برخی از بچه ها این توانایی را دارند که به سرعت و به راحتی برای خود دوست پیدا کنند. برخی از بچه ها از زمانی که راه رفتن را می آموزند، خود را مشتاق به برقراری ارتباط نشان می دهند. اما برخی دیگر از کودکان اشتیاقی به داشتن این رابطه ها ندارند و دائما به مادر خود می چسبند و اغلب سکوت می کنند و حرفی نمی زنند.

این حالات تا حدودی می تواند ناشی از خصلتهای ذاتی افراد باشد ولی برقراری روابط با دیگران، یک مهارت اجتماعی است که می توان آنرا به کودک یاد داد. در عین حال این مهارت با کسب تجربیات مختلف در طی زندگی هم به دست می آید. اینکه برخی از کودکان نمی توانند به بازی گروه همسالان وارد شوند، می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. یکی از عوامل مهم که منجر به برقراری ارتباط یک کودک با همسالان می شود، به نحوه نگاه یک کودک به خود بستگی دارد. یعنی کودکی که تصویری توانمند از خود در برقراری ارتباط دارد، کودکی که باور دارد می تواند به بازی با دیگران بپردازد و می تواند از عهده مکالمات و گفتگوها بر بیاید و اعتماد به نفس داشته باشد، می تواند برای برقراری یک ارتباط پیش قدم باشد.

 

والدین به یاد داشته باشند که کودکی که قدم به دنیا می گذارد، تصوری از خود ندارد و این والدین و اطرافیان هستند که این تصویر را به او ارائه می دهند. پس والدین توجه  داشته باشند که به خاطر برخی از رفتارها به کودک خود برچسب نزنند و تصور اشتباه ایجاد نکنند. وقتی این موضوع به درستی رعایت شود، منجر به تقویت اعتماد به نفس در کودک می شود. یعنی باور یک کودک به توانمندی هایی که دارد. با تقویت توانمندی هایی که در کودک وجود دارد می توان اعتماد به نفس را در وجود ا تثبیت کرد. وقتی این احساس به درستی در کودک ایجاد شده باشد او می تواند در تعامل با دیگران موفق عمل کند.

 

فاطمه ناظم زاده

بخش خانواده ایرانی تبیان

مطالب مرتبط:

بازیهای آپارتمانی برای کودکان


ویدیو مرتبط :
دلم مشهد می خواد.

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دلم نمی‌خواد به اصفهان برگردم!



دلم نمی‌خواد به اصفهان برگردم!/ گزارش روز: جدایی‌طلبان جبهه زرد

این‌كه چرا این بازیکنان مطیع و تابع بعد از چند هفته نیمکت‌نشینی «آستانه صبر»شان رو به افول می‌گذارد، سوال تعجب‌برانگیزی است که مدیران این تیم باید به آن پاسخ بدهند

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

سایت گل- در ابتدای فصل خروج بعضی از بازیکنان اسم‌ورسم‌دار سابق سپاهان، مدیریت باشگاه را با این فرضیه روبه‌رو كرد كه برای ادامه روند موفقیت‌های رو به رشد خود در فوتبال باید ابزارآلات لازم و مورد وثوق کادر فنی خود را به نحو شایسته و بایسته فراهم کنند. از این رو آنان با دقت نظر خاص و با اهتمام مثال‌زدنی و مشورت با استخوان‌خرد‌کرده‌های این تیم باب سخن و مذاکره را با بازیکنان مورد نظر کادر فنی تیم گشودند.

از آن‌جایی که قدرت زردپوشان در سایه افتخارات متوالی در لیگ برتر هویت و اعتبار رشک‌برانگیزی به طلایی‌پوشان بخشیده بود بازیکنان مورد نظر بلافاصله به دعوت مدیران این تیم لبیک گفتند و بی‌درنگ راهی اصفهان شدند. اما این‌كه چرا این بازیکنان مطیع و تابع بعد از چند هفته نیمکت‌نشینی «آستانه صبر»شان رو به افول می‌گذارد، سوال تعجب‌برانگیزی است که مدیران این تیم باید به آن پاسخ بدهند.

مطیع بودن در قبال انعقاد قرارداد

به هر حال بازیکنان جدیدالورود تیم فوتبال سپاهان به هنگام انعقاد قرارداد با جانفشانی هرچه تمام‌تر و پذیرفتن تمامی مقرارت، تابعیت باشگاه را پذیرفته‌اند تا در تمام شرایط در اختیار باشگاه متبوع‌شان باشند. اما از آن‌جایی که یک مربی می‌تواند در ترکیب اولیه خود فقط 11 بازیکن را به انضمام سه بازیکن جانشین به بازی بگمارد، بعد از مدتی «آستانه صبر» این بازیکنان رو به افول گذاشت و آنان شمشیرهای دولبه خود را از رو بستند. در این چند سطر  به بعضی از بازیکنان ناآرام سپاهان که بی‌قراری و کم‌حوصله بودن، آنها را «کلافه» و «ناموزون» جلوه داده اشاره می‌کنیم.

محمدباقر صادقی (عابدزاده دوم!)

صادقی دروازه‌بان ذخیره سابق ذوب‌آهن  به این شرط با زردپوشان قرارداد بست که در هر شرایطی در چارچوب دروازه فیکس بازی کند. اما از بد حادثه با گل كودكانه‌ای که در برابر شاگردان عبدالله ویسی در تهران خورد و به دنبال آن مصدومیتی که گریبانگیرش شد، به ناچار حراست از دروازه زردپوشان را به رضا محمدی دروازه‌بان دوم سپاهان سپرد. او كه به زعم مدیران باشگاه قرار بود «عابدزاده دوم فوتبال ایران» باشد بعد از بهبودی نسبی با توجه به درخشش رضا محمدی فرصت بازگشت به تركیب را پیدا نكرد و بلافاصله با مصاحبه‌های انتقادی خود وعده ترك سپاهان در تعطیلات نیم‌فصل لیگ برتر را اعلام کرد تا بدین‌سان حساب و کتاب به دست زلاتکو و شرکا بیفتد. البته با عملکرد پراشتباه محمدباقر صادقی در ورزشگاه ملک الفیصل جده در لیگ قهرمانان که بعد از اخراج رضا محمدی وارد بازی شد، حالا این دروازه‌بان برای اثبات شایستگی‌هایش كار سختی در پیش خواهد داشت.

احمد جمشیدیان؛ كاپیتان دوم روی نیمكت

کاپیتان دوم سپاهان برای آن که از ابتدا در پازل تاکتیکی کرانچار قرار نمی‌گیرد، اذعان داشته تا نیم‌فصل بیشتر در سپاهان نمی‌ماند تا بعد از آن با فکری عاجل بتواند از این رکود و افول رهایی یابد. هافبک نفوذی و تهاجمی زردپوشان که بازیکن مورد علاقه امیر قلعه‌نویی محسوب می‌شود چنانچه نخواهد در خدمت زردجامگان باشد به احتمال فراوان در تیم پسران آبی در کنار فابیو جانواریو یار شفیق و گرانقدر خود بازی می‌کند.

محمد غلامی؛ ملی‌پوش شگفت‌انگیز

محمد غلامی مهاجم گلزن سابق داماش در بدو ورودش به تیم سپاهان با مصدومیت طولاتی‌مدت روبه‌رو شد و كمتر فرصت بازی در لیگ را پیدا كرد. اما کارلوس کی‌روش سرمربی تیم ملی با توجه به رزومه سابق غلامی او را بدون حتی یک بازی در جمع زردپوشان به اردوی تیم ملی فرا خواند و در مقابل لبنان به بازی گرفت! غلامی ملی‌پوش اکنون با روحیه‌ای مضاعف «لسان» تندوتیز انتقادات خود را بر روی کرانچار به این شكل گشوده است: «با دعوت زلاتکو به تیم سپاهان آمده‌ام اما او از نوع بازی من خوشش نمی‌آید!» مهاجم ناراضی زردپوشان بدش نمی‌آید در تعطیلات نیم‌فصل جای خودش را با یکی از بازیکنان دو تیم سرخابی پایتخت‌نشین عوض کند.

میلاد زنیدپور؛ چپ‌پای فراری

زنیدپور در هفته‌های ابتدایی لیگ دوازدهم در کمربند خط میانی سپاهان به بازی گرفته شد و بازی‌های خوبی را هم به نمایش گذاشت، اما معلوم نیست چرا به یکباره وی از روی نیمکت ادامه مسابقات را نظاره‌گر شد تا وی نیز شروع تعطیلات نیم‌فصل را خلاصی از نیمکت‌نشینی خود تلقی کند. میلاد زنیدپور به گفته خودش به سپاهان نقل‌مکان کرده تا شایستگی‌های چندین ساله‌اش را که به نوعی نتوانسته بود متبلور کند بروز دهد. اما گویی این مهم به وقوع نخواهد پیوست./گل