سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

دلایل اختلال نعوظ کدامند و اختلال نعوظ را چگونه درمان کنیم؟



نعوظ کامل

اختلال نعوظ یک بیماری جنسی شایع در مردان است

 

اختلال نعوظ یک بیماری جنسی شایع در مردان است، که گاهی سبب استرس شدید بیمار و همسر وی می‌شود.


چرا دچار اختلال نعوظ می‌شوید؟
خوانندگان محترم باید بدانند اختلال نعوظ دارای علل زیادی است و بدون تشخیص علت، اقدام به درمان، یا جنبه تسکینی داشته یا بی‌فایده خواهد بود. برای یک نعوظ طبیعی در مرد، چهار سیستم در بدن باید طبیعی باشند و هماهنگ با هم عمل کنند، که عبارتند از: سیستم عصبی، سیستم هورمونی، سیستم عروقی و سیستم روانی و اختلال در هر کدام می‌تواند منجر به اختلال در نعوظ شود. ما سعی داریم با مروری سریع بر دلایل اختلالات نعوظ، آگاهی بیشتری در این رابطه برای شما ایجاد کنیم.
 
علل روانی
ـ اضطراب در برقراری رابطه جنسی، که در آن مرد نگران انجام موفقیت‌آمیز رابطه جنسی است.
ـ مشکلات در روابط با همسر
ـ استرس‌های روانی (مشغله زیاد، کار دو شیفته، درگیری خانوادگی و فامیلی، از دست دادن کار، وجود بیمار در خانواده، مشکلات اقتصادی و...)
ـ بیماری‌های روانی مثل افسردگی

علل مربوط به سیستم عصبی
ـ سکته مغزی
ـ بیماری آلزایمر
ـ آسیب به نخاع شوکی
ـ آسیب به اعصاب داخل لگن (عصب‌گیری اعضای تناسلی از اعصاب داخل لگن است. اگر این اعصاب آسیب ببینند، بیمار ممکن است دچار اختلال نعوظ شود. در جراحی‌های داخل لگن گاهی این اعصاب آسیب شدید می‌بینند.)
ـ دیابت (بیماری دیابت سبب آسیب به اعصاب محیطی می‌شود.)
ـ شکستگی لگن
ـ بیماری ام‌اس
ـ بیماری پارکینسون
 
علل عروقی
مشکلات مرتبط با عروق، مهم‌ترین علت اختلال نعوظ در مردان است.
ـ آترواسکلروز یا تصلب شرائین، در تصلب شرائین، با توجه به سبک زندگی و تغذیه نادرست و بالا رفتن سن، عروق و شریان ها قابلیت ارتجاعی خود را از دست داده و به علت رسوب کلسترول در جدار آنها، مجرای عروق تنگ می‌شود.
ـ فشارخون
ـ دیابت، سبب اختلال عروق در سراسر بدن می‌شود.
ـ آسیب به لگن ازجمله شکستگی لگن که در آن شریانی که به آلت تناسلی خون می‌رساند، قطع می‌شود.

علل هورمونی
ـ کم‌کاری غدد جنسی
ـ افزایش پرولاکتین خون
 
علل دارویی
مصرف تعدادی از داروها نیز سبب اختلال نعوظ یا تشدید آن می‌شود. مثلا مصرف بعضی داروها مثل ضدفشارخون و ضدافسردگی که برای سلامت انسان حیاتی هستند. حتی در داروهای سرماخوردگی، ماده‌ای وجود دارد که ممکن است در مردانی که از قبل دارای نعوظ خوبی نبوده اند، با مصرف آنها دچار اختلال نعوظ شدید شوند. این بیماران فقط باید صبر کنند تا مصرف دارو تمام شود و به دنبال آن مشکلشان حل خواهد شد.

 

نعوظ ناقص

بدون تشخیص علت اختلال نعوظ ، اقدام به درمان، یا جنبه تسکینی داشته یا بی‌فایده خواهد بود

 

اختلال نعوظ را چگونه درمان کنیم؟
دکتر صفری‌نژاد : باید بدانید برای درمان اختلال نعوظ (Impotence) راه‌های زیادی وجود دارد. اما داروهای گیاهی یا مکمل‌هایی که از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای تبلیغ می‌شوند، مورد تائید مجامع علمی معتبر نیستند. درواقع ما هیچ دارویی نداریم که تمام انواع اختلالات جنسی را در همه بیماران صددرصد درمان کند. برای درمان اختلال نعوظ، چهار خط درمانی وجود دارد که به بررسی آنها می‌پردازیم و پزشک با توجه به شرایط بیمار تصمیم می‌گیرد که مثلا از خط سوم درمانی شروع کند.

خط اول درمانی: در بسیاری از موارد نیازی به تجویز دارو نیست. کافی است بیمار سبک زندگی خود را اصلاح کند. قطع سیگار و مصرف مواد مخدر، تغذیه سالم، ورزش منظم روزانه و داشتن تناسب اندام، کاهش استرس‌های روزمره، کنترل دیابت، مصرف منظم داروهای قلبی عروقی، کاهش کلسترول خون، تغییر داروهای ایجادکننده اختلال نعوظ، برخورد با باورهای نادرست در مورد مسائل جنسی و درمان یائسگی مردانه ازجمله روش‌های موثر است.

خط دوم درمانی: داروهای خوراکی با اثرات محیطی (داروهایی که روی محل تاثیر می‌گذارند) و داروهای خوراکی با اثرات مرکزی (داروهایی که روی نقاط خاصی از مغز تاثیرگذارند)، مشاوره و آموزش یعنی افزایش اطلاعات و آگاهی و ارجاع بیمار به روان شناس و در نهایت استفاده از دستگاه‌ها در این بخش قرار می‌گیرند. البته منظور دستگاه واکیوم است که فقط در برخی بیماران مفید است، اما دستگاه‌هایی که در ماهواره تبلیغ می‌شوند، به هیچ وجه توصیه نمی‌شوند.

خط سوم درمانی: در این خط درمانی از داروهای موضعی استفاده می‌شود. به عنوان مثال به بیمار آموزش می‌دهیم یک ماده دارویی را در محل مناسب به خود تزریق کند؛ مثل بیماران دیابتی که به خودشان انسولین تزریق می‌کنند. گاهی اوقات یک ماده دارویی به شکل شیاف با دستگاه مخصوص وارد مجرای ادرار شده و از طریق مخاط مجرا جذب و موجب نعوظ می‌شود. در برخی موارد هم مواد دارویی خاصی به شکل پماد یا کرم به پوست مالیده می‌شوند.

خط چهارم درمانی: در این خط درمانی جراحی انجام می‌شود. در مواردی که شریان خون‌رساننده به علت شکستگی لگن قطع شده است، می‌توان با عمل پیوند عروق دوباره خونرسانی را برقرار کرد. اگر هم بیمار به هیچ‌کدام از درمان‌های گفته شده پاسخ ندهد، می‌توان برای بیمار پروتز گذاشت. پروتزهایی که در این موارد به کار می‌روند انواع مختلف دارند. یک نوع آن دو تکه و از جنس سیلیکون و نیمه جامد است و براحتی می‌توان آن را خم و راست کرد. پس از گذاشتن این نوع پروتز، نعوظ همواره برقرار می‌ماند. در نوع دیگر که به سه تکه‌ای معروف است، بیمار در زمان مورد نیاز می‌تواند با استفاده از دستگاه، نعوظ ایجاد کند و سپس آن را از بین ببرد. البته عیب نوع سه تکه‌ای گرانقیمت بودن آن است.

 

گردآوری: بخش زناشویی صبح بخیر

منابع:

جام جم

سلامت نیوز

 


ویدیو مرتبط :
اختلال نعوظ

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اختلال نعوظ در مردان، علل و راه درمان آن



اختلال نعوظ, علل ایجاد اختلال نعوظ در مردان, درمان اختلال نعوظ

علت بروز اختلال نعوظ هر چیزی باشد، اگر درمان نشود، پیامدهای تلخی به همراه دارد

 

رابطه زناشویی خود را تقویت کنید
توانایی جنسی، اندازه آلت تناسلی و هر چه به عملکرد جنسی مردان مربوط باشد، حساسیت زیادی را در آنان بر می انگیزد. با وجود این به دلیل احساس شرم و نیز تابو بودن مشکلات جنسی معمولا از آن صحبتی نمی شود و حتی مردانی که در عملکرد جنسی خود دچار مشکل هستند، ممکن است تمایلی به صحبت با پزشک در مورد مشکلشان نداشته باشند. اگر خودتان یا یکی از نزدیکانتان به این مشکل مبتلاست و یا علاقه مندید در مورد مشکل نعوظ بیشتر بدایند، ما را با خواندن این مطلب همراهی کنید.

 

اختلال نعوظ در مردان
نعوظ به بزرگ و سفت شدن آلت تناسلی مردان هنگام تحریک و برانگیختگی جنسی گفته می شود. بنابراین وقتی مردی، توانایی ایجاد نعوظ یا حفظ نعوظ به مدت کافی برای انجام عمل مقاربت جنسی را ندارد، با اختلال نعوظ مواجه هستیم که در زبان عامیانه گاهی از آن به عنوان ناتوانی جنسی یاد می شود.

باید توجه داشت که تقریبا همه مردان در طول زندگی خود گاهی نرسیدن به حالت نعوظ را تجربه می کنند اما این حالت تا وقتی که در عملکرد جنسی فرد مشکل ایجاد نکند، آن را غیرممکن نسازد و سبب نارضایتی مداوم نشود، اختلال نعوظ نامیده نمی شود.

 

اختلال نعوظ, علل ایجاد اختلال نعوظ در مردان, درمان اختلال نعوظ

استرس (شغلی، مالی، زناشویی) و اضطراب نیز ممکن است دستیابی به نعوظ را دشوار سازد

 

علت ایجاد اختلال نعوظ
متخصصان بروز اختلال نعوظ را ناشی از عوامل عضوی و عوامل روان شناختی می دانند.

 

- علت های جسمی اختلال نعوظ
علل عضوی معمولا در نتیجه یک بیماری زمینه ای موثر بر عروق خونی یا اعصاب تامین کننده آلت تناسلی مرد یا بر اثر مصرف داروهای تجویزی متعدد، مواد مخدر، الکل، سیگار و یا شرایطی مانند دیابت و بیماری های قلبی به وجود می آید.

 

- علت های روانی اختلال نعوظ
عوامل روان شناختی برای جلوگیری از نعوظ، نیز می تواند به یک محل، زمان، فردی خاص و یا تحریک جنسی اندک مربوط باشد. به عنوان مثال یک مرد ممکن است هنگان رابطه جنسی با فردی غیر از همسرش دچار مشکل نعوظ شود؛ در حالی که هنگام رابطه جنسی با همسرش مشکلی ندارد و یا مرد دیگری ممکن است برای رسیدن به نعوظ به محیط خلوتی که در آن هیچ نوع اسباب حواس پرتی وجود نداشته باشد، نیازمند باشد.

 

گاهی نیز تحریک نشدن و نرسیدن به نعوظ به خاطر آن است که افراد به جای آن که بر محرک جنسی (مثل حضور همسر) توجه کنند، به افکار نگران کننده ای که ذهنشان را پرکرده مثل «دوباره موفق نمی شوی»، توجه می کنند.

 

استرس (شغلی، مالی، زناشویی) و اضطراب نیز ممکن است دستیابی به نعوظ را دشوار سازد مردی که مشکل نعوظ را تجربه می کند ممکن است نگران تکرار آن در دفعات بعد باشد. این اضطراب می تواند به «اضطراب عملکرد»، و یا ترس از شکست جنسی بیانجامد و مرد را از برقراری رابطه جنسی گریزان سازد.


احساس گناه نیز یکی از علل ایجاد اختلال نعوظ است. مردی که نسبت به رابطه جنسی نگرش منفی داشته و همیشه آن را امری زشت و منفور می پنداشته و یا هشیار یا ناهشیار هنگام رابطه جنسی دچار احساس گناه می شود، ممکن است دچار اختلال نعوظ شود؛ مشکلی که به نوبه خود زمینه ساز تشدید احساس گناه مردی ست که معتقد است نمی تواند همسرش را به خوبی از لحاظ جنسی تامین نماید.


افسردگی هم ضمن این که یک علت شایع بروز اختلال نعوظ است، پیامد دردناک این اختلال نیز هست. مرد دچار این اختلال علاوه بر آن که لذت ارضای جنسی را از دست می دهد، به خاطر احساس بی کفایتی و مشکلاتی که این اختلال در زندگیش ایجاد می کند، افسرده می شود. اعتماد به نفس پایین و احساس بی کفایتی، نیز علت و پیامد اختلال نعوظ به ویژه در مردانی که نسبت به توانایی جنسی خود حساسیت زیادی دارند، است. این گونه مردان معمولا توانایی خود را در دست یابی به نعوظ را به عنوان مردانگی خود در نظر دارند.


سابقه مورد سوءاستفاده جنسی قرار گرفتن در دوران کودکی، سابقه ضربه روانی، نیز می تواند با اختلال نعوظ در ارتباط باشد. آن چه در رابطه بین همسران می گذرد، نیز ممکن است اختلال نعوظ را در پی داشته باشد. مثلا گاهی اختلال نعوظ ناشی از احساس خشمی است که مرد نسبت به همسرش دارد؛ خشمی که نمی تواند آن را مستقیما ابراز کند.


ناتوانی برای اعتماد کردن به همسر، فشار از طرف همسر، انتظارات همسر، ارتباط ضعیف با همسر و تحقیر شدن از جانب وی می تواند به جلوگیری از نعوظ بیانجامد. این مسائل ضمن ایجاد پریشانی و نگرانی در همسران، به مرور علاقه آنان نسبت به یکدیگر و رابطه جنسی کاهش داده و حتی زمینه ساز جدایی آنان می شود.

 

علل ایجاد اختلال نعوظ در مردان,اختلال نعوظ, درمان اختلال نعوظ

احساس گناه نیز یکی از علل ایجاد اختلال نعوظ است

 

برای درمان اختلال نعوظ چه باید کرد؟
علت بروز اختلال نعوظ هر چیزی باشد، اگر درمان نشود، پیامدهای تلخی به همراه دارد. در ادامه به شما گفته می شود چاره چیست؟

 

- واقع گرا باشید
برخی از افراد دارای این انتظار غیرواقع گرایانه هستند که رابطه جنسی آن ها باید در همه اوقات پرشور و فوق العاده باشد. وقتی این انتظار برآورده نمی شود یا ناراحت و خشمگین می شوند و یا پس می کشند و کاملا میل جنسی شان را از دست می دهند. در حالی که کیفیت رابطه جنسی، میل یا سفتی نعوظ از زمانی به زمان دیگر فرق می کند.

 

- مزاحم ها و مراحم های رابطه جنسی را بشناسید
عقاید مربوط به شرایط مطلوب برای رابطه جنسی از فردی به فرد دیگر فرق می کند. به عنوان مثال برخی افراد به روشن کردن شمع هنگام رابطه جنسی علاقه مندند. برخی دوست دارند چراغ را خاموش کنند. برخی به رابطه جنسی در صبح علاقه مندند و برخی شب.

 

از سوی دیگر شرایط نامطلوب مانند گریه بچه، زنگ تلفن، اختلاف نظر با همسر در رابطه جنسی نیز موقعیت را نامساعد کرده و باعث می شود فرد به نعوظ دست پیدا نکند. مسلما افزایش عواملی که رابطه جنسی را بهتر می کنند و کاهش عواملی که مانع رابطه جنسی می شوند، موجب احساس رابطه جنسی خوشایند می شوند. گرچه معمولا شناسایی عوامل مشکل آفرین در برانگیختگی جنسی، به ویژه اگر این عوامل قبلا موجب بازداری رابطه جنسی نبوده اند، دشوار است اما قطعا بیشتر زن و شوهرها می توانند زندگی جنسی خود را با فراهم کردن شرایط مناسب برای خود و همسرشان، بهبود بخشند.

 

- رابطه زناشویی خود را تقویت کنید
این که یک مرد تا چه اندازه با همسرش جور یا به وی علاقه مند است، نگرش وی نسبت به همسرش چیست و همسرش تا چه اندازه از نظر جنسی برای وی جذاب است، بیانگر احساس و علاقه ای است که مرد نسبت به رابطه جنسی با همسر و برانگیختگی جنسی هنگام رابطه با وی دارد و از سوی دیگر این موضوع که همسر یک مرد تا چه اندازه در رابطه جنسی احساس راحتی می کند و نسبت به آن تمایل دارد، نیز می تواند برانگیختگی جنسی مرد و رسیدن وی به حالت نعوظ را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین تقویت رابطه عاطفی و پیوندهای زناشویی نه تنها موجب برانگیختگی جنسی زن و شوهر می شود؛ بلکه باعث می شود همسر فرد نیز برای آماده سازی و رساندن وی به حالت برانگیختگی تمام تلاش خود را به کار گیرد.

 

منبع :

ماهنامه سپیده دانایی

bartarinha.ir