سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

در دوران بارداری، این نوشیدنی را متعادل مصرف کنید



دوران بارداری,تغذیه دوران بارداری,

در دوران بارداری مصرف قهوه مان را کنترل می‌کنیم

کافئین محرکی است که به نظر می‌رسد، زیاده روی در مصرف آن برای زنان باردار چندان خوب نباشد. پس از انتشار این مطالعه دیگر نباید در این مورد سهل انگاری شود، این مطالعه نشان می‌دهد که با مصرف اولین فنجان قهوه، خطر سقط جنین افزایش می‌یابد. ضمناً باید حواستان باشد که مدار قابل توجهی کافئین در چای و انواع سودا وجود دارد...

از میان 1000 زن امریکایی که طی دوران بارداری شان، دربارۀ تغذیه شان مورد پرسش و تحقیق قرار گرفتند، 16% دچار سقط جنین شده اند. 25% از زنانی که جنین شان سقط شده، طی دوران بارداری هیچ نوشیدنی حاوی کافئینی مصرف نکرده اند، 60% شان کمتر از 200 میلی گرم کافئین در روز و 15% بیش از 200 میلی گرم در روز مصرف کافئین داشته اند.  

کدام نوشیدنی حاوی 200 میلی گرم کافئین است؟

مؤلفان این مطالعه یادآوری می‌کنند که 200 میلی گرم کافئین، در دو فنجان قهوه موجود است. بنابر تحلیل های ارائه شده، خطر سقط جنین در میان زنانی که یک فنجان قهوه در روز می‌نوشند، 40% افزایش می‌یابد، و چنانچه این میزان بیشتر از 2 فنجان شود، این خطر دوبرابر خواهد شد. بنابراین مصرف کافئین ریسک بسیار بالای سقط جنین را با خود به همراه خواهد داشت، حتی مقادیر بسیار کم آن. مطمئناً این اثر به خاطر وجود کافئین است نه محتویات دیگر قهوه زیرا خطر بالای سقط جنین با مصرف نوشیدنی های دیگر حاوی کافئین، مانند چای نیز دیده شده است. خصوصاً اینکه این میزان کافئین یعنی 200 میلی گرم در 5 بطری سودا نیز وجود دارد. باید یادآوری کنیم که با وجود تمام این توضیحات و توجیهات، مرحلۀ فرضیات هنوز به پایان نرسیده است...

کافئین زدایی و تنین زدایی چای

بنابراین بهتر است از ابتدای بارداری از هر گونه مصرف کافئین خودداری کنید. پس زنان باردار باید به شدت از مصرف قهوه، چای و انواع سوداها خودداری کنند یا مقدار مصرف شان را به طور جدی کاهش دهند. اما می‌توان توصیه کرد که این زنان قهوۀ بدون کافئین بنوشند. و دربارۀ چای نیز با استفاده از یک ترفند ساده، می‌توان کافئین موجود در آن را به روشی کاملاً طبیعی از بین برد. برای این کار کافیست، برگ های چای را به مدت یک دقیقه در مقدار کمی آب دم کنید، سپس این آب حاوی کافئین را دور بریزید و بگذارید برگ های چای مجدداً درون یک فنجان بزرگ آب دم بکشند. این کار را تنین زدایی می‌نامند.

 

منبع:seemorgh.com


ویدیو مرتبط :
‫مصرف دارو در دوران بارداری‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چگونگی مصرف دارو در دوران بارداری!!



 

برای آن كه جنین رشد خوب و سالمی داشته باشد،مادران باردار باید در نحوه استفاده از قرص و داروهای دقت داشته باشند.

 


پزشكان تحت شرایط و بنا بر وضعیت جسمی داروهایی را به زنان باردارتجویز می‌كنند كه در این راستا،با در نظر گرفتن پزشك،پرهیز از مصرف هر نوع دارو را باید كنار گذاشت و فقط به توصیه‌های پزشك متخصص عمل كرد.

 

 

بارداری

 

 

 

دكتر شهلا چایچیان،متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه دراین‌باره گفت:مصرف دارو در بین زنان باردار باید تحت شرایط خاصی باشد،ولی نباید مصرف تمامی داروها را نفی كنیم و بگوییم هیچ دارویی در این زمان نباید مصرف شود.به گفته وی،گاهی هم مصرف دسته‌ای از داروها قبل از بارداری باعث بروز ناهنجاری‌هایی در جنین می‌شود مثلا مصرف اسید فولیك ، 4 ماه قبل از بارداری،نه تنها لازم است بلكه باعث می‌شود مادر با فقر آهن و عوارض آن مواجه نشود و از احتمال بیماری‌های «نقص لوله عصبی» كه جزو ناهنجاری‌های جنینی است، جلوگیری به عمل آید.این عضو هیات علمی دانشگاه درخصوص مصرف ویتامین در این دوران می‌افزاید:مصرف ویتامین‌ها و املاح در ماه‌های بارداری متفاوت است و پزشك متخصص تصمیم به تجویز و نحوه مصرف می‌گیرد.این متخصص زنان و زایمان اظهار می‌كند:گاهی اوقات براساس نوع بیماری،پزشك داروهای مختلفی را برای زن باردار تجویز می‌كند كه متاسفانه عده‌ای از آنها با نظرخواهی اطرافیان خود،خودسرانه داروی خود را قطع می‌كنند،در صورتی كه امروزه ثابت شده برخی از داروها به كاهش و حتی عدم سقط جنین،كمك شایانی می‌كند.

 

 

 

 

مصرف آنتی‌بیوتیك در بارداری

 

دسته دیگری از داروها كه در این ایام مصرف می‌شوند «آنتی‌بیوتیك‌ها» هستند،دكتر چایچیان در این باره می‌گوید:این كه انواع مختلفی از آنتی‌بیوتیك‌ها می‌توانند طی زمان‌های مختلف بارداری،جنین را دچار عوارض خفیف و یا شدید كند،امری اجتناب‌ناپذیر است ولی در بسیاری از موارد،برای درمان عفونت‌ها،چاره‌ای جز تجویز آنتی‌بیوتیك به زن باردار نیست.وی در ادامه یادآور می‌شود: تحقیقات نشان می‌دهد عفونت‌های لثه و دندان در زنان باردار،باعث بروز زایمان زودرس،پارگی زودرس كیسه آب و عوارض خطیر دیگری برای جنین و نوزاد می‌شود در صورتی كه می‌توان عفونت لثه را با دوره كوتاهی از آنتی‌بیوتیك درمان كرد.

 

 

 

آنتی بیوتیک

 

 

بنابر این،اصرار عدم مصرف دارو در این ایام، امری بیهوده تلقی می‌شود.«گاهی به دلیل تهوع‌های شدید بارداری، پزشك مجبور به تجویز دارو جهت جلوگیری از برخی مشكلات در خون می‌شود» این متخصص زنان و مامایی با اظهار این مطلب خاطرنشان می‌كند:مادران باید در نظر داشته باشند كه به هنگام بروز بیماری در این ایام،پزشك معالج خود را از «هفته بارداری» مطلع سازند تا مشكلی برای وی و جنین به وجود نیاید.وی خفیف‌ترین عوارض مصرف آنتی‌بیوتیك در زن باردار را ایجاد آلرژی به این دارو در آینده كودك عنوان می‌كند و یادآور می‌شود،برخی از آنتی‌بیوتیك‌ها همانند «تتراسایكلین» نیز می‌تواند جوانه‌های دندان جنین را تیره كند پس بهتر است تا آن‌جاكه ممكن است از تجویز این دارو خودداری شود و یا مادرانی كه دارای بیماری‌های خونی هستند،نباید از آنتی‌بیوتیك‌های «سولفامید» ‌استفاده كنند، كه مطمئنا پزشك معالج این جوانب را مدنظر خواهد داشت.


 


شیمی‌ درمانی و بارداری

 

برخی از اوقات،زن باردار مجبور به استفاده از داروهای شیمی‌درمانی است چرا كه با عدم مصرف این دارو،مادر از دست خواهد رفت.دكتر چایچیان با اشاره به این مطلب می‌گوید:از آنجایی كه سلامت جنین،نهفته در سلامت مادر است،بهتر است در این شرایط به توصیه‌های پزشك اهمیت بیشتری داد.

 

 

 

مسكن‌ها

 

شایع‌ترین مصرف مسكن در دوران بارداری،استامینوفن است كه طبق تحقیقات صورت گرفته،تاكنون عارضه‌ای از آن در انسان،گزارش نشده است.این عضو هیات علمی دانشگاه خاطر نشان می‌كند:گاهی دردهای شدید،عوارض بیشتری نسبت به مصرف مسكن‌ها در پی خواهد داشت.وی در ادامه ابراز می‌كند:در برخی موارد حاد،اگر زنی دچار «میوم رحمی» (غده خوش‌خیم)‌ باشد،طبق نظر پزشك،بیمار می‌تواند از استامینوفن‌های كدئین نیز مصرف كند.دكتر چایچیان یادآور می‌شود:گاهی شاهد آن هستیم كه مصرف بی‌رویه برخی از ویتامین‌ها در دوران بارداری،دارای اثرات سوء است، بنابراین مادران باید توجه داشته باشند كه با مصرف بی‌رویه ویتامین، خود و جنین خود را به دردسر نیندازند.به گفته وی،پزشك می‌تواند با تجویز قرص فولیك اسید،آهن و دادن یك رژیم غذایی مناسب،بیمار خود را تحت كنترل داشته باشد.در غیر این صورت و مشاهده كمبود برخی از ویتامین‌ها و املاح،پزشك معالج اقدام به تجویز «ویتامین‌های مخصوص حاملگی» می‌كند.

 

 

 

مسکن

 

 

مادران فست‌فودی

 

آمارها نشان می‌دهند كه این روزها به دلیل اشتغال مادران،اغلب آنها از تغذیه صحیحی استفاده نمی‌كنند و جای میوه و سبزی در وعده‌های غذایی آنها خالی است كه پزشكان با علم به این حقیقت، اقدام به تجویز برخی از داروهای مكمل برای آنان می‌كنند،ولی باید توجه داشت كه مصرف غذاهای حاضری (فست‌فود)‌ به جز چاقی مادر و جنین،هیچ ثمری را به همراه نخواهد داشت و سكته‌های زودرس و بیماری دیابت را می‌توان از عوارض مادر و جنین چاق محسوب كرد و حتی گزارش شده است،دخترانی كه در دوران حاملگی مادر خود،دچار چاقی بوده‌اند،بعدها در آینده بیشتر از سایرین دچار سرطان پستان شده‌اند. دكتر چایچیان در پایان خاطرنشان می‌كند:بیماران تیروئیدی باید آگاه باشند كه مصرف دارو طی دوران بارداری،یكی از ملزومات آنهاست،چراكه ممكن است قطع دارو در این مرحله به قلب و چشم مادر صدمه وارد كند و یا احتمال زایمان زودرس را در آنها بیشتر كند.