سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

در دعوای بچه‌ها چه کنیم؟



 

زد و خورد کوچکترها,کتک زدن و دعوا

 

روانشناسی کودکان - تکلیف بزرگ ترها در زد و خورد کوچکترها:با گله و شکایت و گریه در حالی که جیغ می زد وارد اتاق شد. درست متوجه حرف هایش نمی شدم. سعی کردم اول آرامش کنم اما مسئله حادتر از آن بود که به این راحتی ها آرام شود...

بالاخره ساکت شد. پرسیدم چه شده و در جواب گفت: «با پسر همسایه دعوایم شد و کتکم زد. من نمی دانستم باید چه کار کنم.» علت دعوا را پرسیدم. حق با پسرم بود اما من هرگز به او یاد نداده بودم برای گرفتن حقش، از خشونت استفاده کند. باید دعوا کردن را یادش می دادم؟ مثلاً می گفتم اگر دوستت به تو سیلی زد، تو هم سیلی بزن؟ به نظرم عقلانی نبود اما مگر جز این است که من به عنوان یک مادر باید سلاحی در اختیارش قرار دهم تا به کمک آن بتواند از سختی های زندگی بگذرد؟

آنچه می خوانید، پاسخ روان پزشکان کودک به پرسش های رایج والدین در این زمینه است.

آیا باید کتک زدن و دعوا را به فرزندم بیاموزم؟

خیر. خشونت روش خوبی برای حل مشکلات نیست و لازم است این مسئله را کاملاً به کودک فهماند. به او یاد دهید کتک زدن دوستان نه تنها کار درستی نیست، بلکه می تواند خطرناک هم باشد. نباید سیلی را با سیلی جواب داد. حتی اگر فرزند شما خشن است و عادت به زدن دوستانش دارد، بهتر است او را تهدید کنید که در صورت تکرار این عمل تنبیه خواهدشد.

اگر به فرزندم بگویم کتک نزن یا دعوا نکن، پس چگونه از خود دفاع کردن را به او بیاموزم؟

به او بگویید اگر دیگران به او حمله کردند، فوراً یکی از بزرگ ترها را باخبر کند. متاسفانه گاهی والدین به این موضوع بی توجه اند و حتی وقتی کودک از یکی از دوستان به آنها گله می کند، اهمیتی به اصل ماجرا نمی دهند و می گویند اشکالی ندارد! روش صحیح این است که دلیل دعوا را جویا شوید و به فرزندتان یاد دهید چگونه با کودکی که او را زده، برخورد کند.

منظور آموزش سیلی در مقابل سیلی نیست. رفتار درست را بیاموزید. مثلا به کودک بگویید به کسی که تو را زد محکم بگو: «تو دیگر دوست من نیستی و من دیگر با تو بازی نخواهم کرد.»

اگر کودکم به تنهایی نتوانست از خودش دفاع کند، لازم است من دخالت کنم؟

اگر کودک به تنهایی موفق به اتمام دعوا نشد، شما می توانید با کودکی که او را کتک زده مستقیم صحبت کنید. بهترین روش، بیان این جمله است: «اگر دست از کار زشتت برنداری، با من طرف خواهی بود» کودک تا 8 ،7 سالگی معمولا به حمایت والدین نیاز دارد و باید بفهمد که می تواند روی کمک آنها حساب کند. به این ترتیب اعتماد به نفس او بالاتر می رود و در دعواهای بعدی مقاوم تر خواهد بود.

آیا نباید با والدین کودک دعواگیر خشن صحبت کنم؟

این کار معمولا بی فایده است زیرا والدین کودک خشن معمولا از کودک خود دفاع می کنند و سعی نمی کنند متوجه اصل ماجرا باشند. بهتر است مسایل کودکانه را خیلی به دنیای بزرگ ترها نکشانیم. البته اگر در محل دعوا حضور داریم و والدین کودک دیگر هم هستند، می توان ماجرا را با آنها در میان گذاشت.

آیا برخی کودکان آسیب پذیرتر از دیگران هستند؟

بله، معمولا بچه هایی که رابطه عاطفی قوی با والدین دارند وقتی مادر و پدر از آنها دور می شوند، احساس امنیت نمی کنند. بهتر است والدین چنین کودکانی همیشه نزدیک شان باشند و به آنها بفهمانند حقوقی دارند و باید هنگام سلب شدن این حق، حتی اگر حضور نداشتند، از خود دفاع کنند.

اگر کودکم همیشه مورد تهاجم یک کودک به خصوص قرار می گیرد چه کنم؟

باید دلیل ماجرا را بفهمید و با آن کودک صحبت کنید. گاهی دلیل این امر می تواند اعتمادبه نفس کاذب کودک یا تمایل به نشان دادن قدرتش باشد. بعد از صحبت با کودک مهاجم، باید به فرزندتان بگویید از او دور بماند و در صورت لزوم و تکرار ماجرا بزرگ ترها یا معلم خود در مدرسه را خبر کند.

چگونه دفاع از خود را به کودک یاد بدهم؟

آموزش ورزش (مخصوصا ورزش های رزمی) می تواند تا حد زیادی آمادگی جسمانی کودک را بالا ببرد. باید بپذیریم که در برخی شرایط ایستادن در مقابل فرد مهاجم ضروری است. اعتمادبه نفس کودکی که می داند چه موقع و به چه شکل باید از خود دفاع کند، بالا می رود.

هنگام دعوای خواهر و برادرها چه رفتاری باید داشته باشم؟

ابتدا باید از کودکی که مورد تهاجم قرار گرفته دفاع و او را از طرف مقابل دور کنیم. تاکید روی این مسئله که کتک زدن درست نیست وگرنه تنبیه خواهیدشد، لازم است. اگر دعواها همیشگی است، باید ریشه مسئله را جستجو کرد. احترام گذاشتن به هر کودک در خانواده تا حد زیادی می تواند جلوی دعواهای خواهر و برادرها را بگیرد.

منبع: روزنامه جام جم

 


ویدیو مرتبط :
دعوا یک غول بیابانی با بچه های کوچولو - دعوای اراذل و اوباش با بچه کوجولو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پایان خونین دعوای بچه محل‌ها



پایان خونین دعوای بچه محل‌ها

«در محله ما همه چاقو دارند حتی یک بچه پنج ساله.» این‌ها حرف‌های حسن متهم ردیف اول پرونده‌ای است که موضوعش به قتل رسیدن جوان ۲۳ ساله‌ای به نام هاشم در جریان یک درگیری ۴ نفره است.

روز رسیدگی به این پرونده که در شعبه ۷۱ دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی عزیز محمدی برگزار شد، نماینده دادستان در ابتدای جلسه در تشریح کیفرخواست گفت: «براساس اوراق پرونده ۳نفر به نام‌های حسن، محمدرضا و مجتبی، متهم به شرکت در نزاعی منجر به قتل در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ماه امسال در منطقه امرآباد ورامین هستند.

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد متهم ردیف اول و سوم به دنبال درگیری با متهم ردیف دوم و برادرش به نام هاشم باعث مرگ هاشم و مجروح شدن متهم ردیف دوم شده‌اند. از این رو تقاضای اشد مجازات سه متهم را دارم.» حسن، مجتبی و محمدرضا - برادر مقتول - سه متهم این پرونده هستند که روز دادگاه در جایگاه حاضر شدند و هر کدام در دفاع از خود از روز درگیری گفتند.

حسن ۲۶ ساله که متهم ردیف اول پرونده است اولین نفری بود که در جایگاه حاضر شد و گفت: «من و مقتول با هم دوست بودیم. من قصد دعوا نداشتم فقط با هم درگیر شدیم. ضربه اول را هاشم به من زد. او با چاقو یک ضربه به پیشانی‌ام زد که باعث شد نبینم دقیقا چه اتفاقی افتاده است.

من ترک موتور نشسته بودم و فرصت این را نداشتم که چاقو را از جیبم بیرون بکشم. فقط فهمیدم که یکی مرا از روی موتور پرت کرد پایین و با چاقو چند ضربه به من زد. دقیقا یادم نمی‌آید چه اتفاقی افتاد. بعدش که چشمم را باز کردم دیدم در بیمارستان هستم.»

بعد از حسن نوبت محمدرضا ۳۲ ساله برادر هاشم بود تا به عنوان متهم ردیف دوم بگوید روز حادثه چه اتفاقی افتاده بود. او در جایگاه حاضر شد و گفت: «اصل دعوا بین و مجتبی (متهم ردیف سوم) بود و برادرم روحش هم از این قضایا خبر نداشت.

من و مجتبی یک خصومتی از قبل داشتیم که باعث شد این دعوا راه بیفتد.‌‌ همان روز حسن سوار موتور بود و مجتبی پیاده. او اولین ضربه چاقو را به صورت من زد و فرار کرد. برادرم که در‌‌ همان نزدیکی‌ها به آرایشگاه رفته بود وقتی اوضاع را دید دوید طرف مجتبی تا او را بگیرد اما او فرار کرده بود.

بعد حسن که سوار موتور بود رفت سر کوچه دور زد و دوباره برگشت. من و حسن درگیر شدیم و او در جواب یک ضربه به شکمم زد که باعث شد روده‌هایم بیرون بریزد. برادرم به کمکم آمد حسن را از ترک موتور پایین کشید و چند ضربه به او زد. او یک لباس سفید رنگ تنش بود که بعد از دعوا جای چند لکه خون رویش افتاده بود. بعد بلافاصله یک ماشین گرفت تا مرا به بیمارستان ببرد.

در راه بودیم که به من گفت: «محمدرضا قلبم می‌سوزد.» من خودم هم مجروح بودم. در ترافیک رسیدن به بیمارستان برادرم تمام کرد. من دیدم که حسن با چاقو به برادرم زد. او دروغ می‌گوید که فرصت چاقو کشیدن نداشت.»

حالا نوبت مجتبی، ۲۳ ساله مسبب اصلی این دعوا بود تا از خودش دفاع کند. او روز دادگاه گفت: «روز درگیری چاقوی من غلاف بود اما وقتی دیدم هاشم چاقویش را بیرون کشیده من هم چاقویم را در آوردم. وقتی اولین ضربه را به محمدرضا زدم وفرار کردم هاشم دنبالم دوید و سوت زد به همین خاطر داد زدم و به حسن گفتم که برنگرد اما او برگشت و دعوا از سر گرفته شد.»

قضات دادگاه پس از شنیدن اظهارات متهمان و وکلای دفاع آن‌ها برای صدور حکم وارد شور شدند./قانون