سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

درمان های خانگی سرماخوردگی


سرماخوردگی یکی از بیماری‌های شایع فصل پاییز است که با شروع ماه مهر و آغاز سال تحصیلی در میان کودکان و نوجوانان بسیار دیده می‌شود. در این فصل بسیاری از والدین نگران فرزندانشان هستند.


مجله ایده آل: سرماخوردگی یکی از بیماری‌های شایع فصل پاییز است که با شروع ماه مهر و آغاز سال تحصیلی در میان کودکان و نوجوانان بسیار دیده می‌شود. در این فصل بسیاری از والدین نگران فرزندانشان هستند. شاید تنها راه منطقی در این زمینه آموزش‌دادن فرزندان و ارائه توصیه‌های لازم در زمینه رعایت بهداشت فردی، خودداری از نزدیک شدن به افراد سرماخورده و افزایش مقاومت و ایمنی بدن آنها باشد. برای دستیابی به این امر تنظیم ساعت خواب، رژیم غذایی مناسب، ورزش و رعایت بهداشت فردی از جمله مهم‌ترین گام‌ها محسوب می‌شود که پرداختن به آنها چندان دشوار نیست. 



با این وجود با شروع فصل پاییز و بازگشایی مدارس کمتر خانوا‌ده‌ای را می‌بینیم که در این فصل طعم سرماخوردگی، تب، سرفه و آبریزش بینی را نچشیده باشد.  سرماخوردگی‌ها اگر چه انواع مختلفی دارند اما عموما به واسطه ویروس‌ها به افراد منتقل می‌شوند و عوارض و علائم آن آبریزش بینی، عطسه، گرفتگی سر، سردردهای خفیف، تب، ضعف، کوفتگی و گلودرد است. برای درمان سرماخوردگی شیوه‌های درمانی طبیعی متنوعی وجود دارد که گیاه‌درمانی یکی از ساده‌ترین و کاربردی‌ترین درمان‌ها و به نوعی یکی از بهترین درمان‌های خانگی برای خلاصی از سرماخوردگی‌های ساده است.

زنجبیل شما را قوی می‌کند

زنجبیل تازه از جمله گیاهان دارویی است که تاثیر فوق‌العاده‌ای در پیشگیری از ابتلا به انواع سرماخوردگی‌ها به ویژه در فصل پاییز دارد.

 این گیاه خاصیت ضدباکتری و ضد ویروسی داشته و یکی از بهترین محرک‌ها برای تقویت و افزایش توان سیستم ایمنی و دفاعی بدن محسوب می‌شود. این گیاه را می‌توان به عنوان مواد اولیه برای تهیه غذا در وعده‌های روزانه استفاده کرد یا آن را به صورت دمنوش یا چای مصرف کرد.  

   شیرین‌بیان بخورید

حکمای طب سنتی مصرف ریشه گیاه شیرین‌بیان را یکی از بهترین داروها برای درمان سرفه‌های ناشی از سرماخوردگی می‌دانند.  از این رو این درمانگران به بیمارانشان توصیه می‌کنند مقدار اندکی از ریشه شیرین‌بیان را با اندکی آب بجوشانند سپس آن را با عسل طبیعی مخلوط کرده و بنوشند. البته تعیین میزان مصرف شیرین‌بیان حتما باید با نظر متخصص طب سنتی انجام شود، زیرا زیاده‌روی در مصرف گیاه شیرین‌بیان عوارضی جدی‌ را به دنبال دارد.

   بخور شفا بخش

گیاه اکالیپتوس از جمله گیاهانی است که برای کاهش عوارض سرماخوردگی به بیماران توصیه می‌شود. بخور این گیاه در منزل تاثیر زیادی در درمان گرفتگی بینی و تنفس راحت در مبتلایان به سرماخوردگی دارد.  حکمای طب سنتی ایران بخور اکالیپتوس به تنهایی یا بخور ترکیبی از 3 گیاه اکالیپتوس، بابونه و نعناع را برای درمان گرفتگی بینی بسیار موثر می‌دانستند.

 درمان گیاهی برای سینوزیت

بخور گل بابونه یکی از مفیدترین درمان‌ها برای عود کردن سینوزیت در فصل پاییز و زمستان است. با استفاده از بخور گل بابونه 3 تا 4بار در طول روز می‌توانید درد ناشی از سینوس‌ها را در ناحیه سر برطرف کنید. این بخور علاوه بر این تاثیر قابل ملاحظه‌ای در برطرف کردن گرفتگی بینی دارد.

درمان خانگی سرماخوردگی

 معجون گیاهی که مثل آنتی‌بیوتیک است

حکیمان طب سنتی نوشیدن جوشانده گیاهان اسطوخودوس، پونه، نعناع و آویشن را 3 وعده در روز از جمله مفیدترین داروهای گیاهی برای درمان سرماخوردگی‌های فصلی می‌دانند. برای تهیه جوشانده این گیاهان بهتر است میزان مساوی از هر گیاه را در ظرفی ریخته و 2 لیوان آب به آن اضافه کنید. پس از جوشیدن و تهیه شدن این دارو آن را قبل از هر وعده غذایی میل کنید.    این

توصیه‌ها را جدی بگیرید

پیشگیری همیشه بهتر از درمان است.  از این‌رو رعایت نکاتی ساده به منظور پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی از مصرف داروهای گیاهی و گیاهان دارویی و تحمل عوارض ناشی از سرماخوردگی بسیار ساده‌تر است.  توصیه‌های متنوعی در این زمینه وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آنها رعایت رژیم غذایی سلامت است. مصرف انواع پروتئین‌های گیاهی مثل انواع حبوبات، قندهای طبیعی مانند انگور و خرما، روغن‌های طبیعی مثل روغن زیتون و پرهیز از مصرف غذاهای سرخ کردنی، گوشت قرمز، انواع ساندویچ و نوشابه از احتمال ابتلا به این بیماری می‌کاهد.

درمان خانگی سرماخوردگی

تیپ بدنی خود را بشناسید

همانطور که می‌دانیددر شماره‌های گذشته درباره انواع دوشاها و تاثیر هر یک از آنها در شکل‌گیری ساختار جسمی و روحی افراد صحبت کردیم و دانستیم که مطالعه و درک دوشای غالب بر بدن و شناسایی مزاج هر فرد فاکتور مهمی در حفظ سلامت و تندرستی او محسوب می‌شود...

درمان خانگی سرماخوردگی

درمان با د‌انه‌های سیاه

سیاه د‌انه یكی از مفید‌ترین گیاهان د‌ارویی است كه  مصرف د‌رمانی آن از زمان‌های بسیار د‌ور د‌ر میان ایرانی‌ها متد‌اول بود‌ه است...

درمان خانگی سرماخوردگی

طبیعی‌ترین ماسك‌های جهان برای انواع پوست

د‌اشتن پوستی خوب، سالم و بانشاط تنها وابسته به استفاد‌ه از كرم‌ها و لوسیون‌های گران‌قیمت، خارجی و رنگارنگ نیست. ..


ویدیو مرتبط :
8نسخه ی خانگی برای درمان سرماخوردگی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درمان طبیعی و خانگی سرماخوردگی



 

درمان طبیعی و خانگی سرماخوردگی

 

سرما خوردگی مجموعه ای از علائم خفیف است. و ویژگی آن این است که مانند اغلب بیماری های ویروسی، خودبه‌خود و با گذشت چند روز درمان می‌شود...

اما بعد از تئوری پردازی، در عمل چه باید کرد؟ چگونه می‌توان به طبیعی ترین روش ممکن، دورۀ سرماخوردگی را کوتاه کرد؟

 

درمان طبیعی سرماخوردگی
از آنجایی که سرماخوردگی خودبه‌خود بهبود می‌یابد، از مصرف بی رویۀ داروهایی مانند قرص ها، کپسول ها، شربت و قرص های مکیدنی خودداری کنید. آنها بی فایده و حتی در مواقعی خطرناک اند. برای معالجۀ عطسه، آبریزش بینی، سرفه، گلودرد، خستگی، تب بالا، دردهای عضلانی و سردرد، از درمان های طبیعی بهره ببرید. طبق اصول بهداشتی باید: دست های تان را به طور مرتب، بعد از هر بار پاک کردن بینی (با یک دستمال یک بار مصرف) با آب ولرم و صابون بشویید. از دست زدن به بینی و چشم های تان خودداری کنید. زیاد مایعات بنوشید.

این مایعات، علاوه بر آب، شامل جوشانده ها و آبمیوه ها هم می‌شوند. هدف از آب رسانی، سیال کردن مخاط ها از منبع بینی و گلوی تان و همچنین کمک به تخلیۀ آنهاست. قطعاً، اگر تب تان بالاست باید مایعات بیشتری بنوشید. مایعات داغ (مانند چای و سوپ) امتیاز دیگری هم دارند و آن تسکین دردهای گلو و از بین بردن احتقاق بینی شماست. مخاز بینی تان را با استفاده از سُرم فیزیولوژیک یا آب دریا مرطوب کنید.

سیگار نکشید. تنفس دود سیگار دیگران نیز علائم سرماخوردگی را تشدید می‌کند. الکل ننوشید. حتی نوشیدن مقدار اندکی الکل هم ممنوع است. الکل بدن را بیهوه خسته می‌کند و خواب را از بین می‌برد، حتی اگر به خواب رفتن را راحت کند. تا جایی که می‌توانید، استراحت کنید. اگر لازم بود، بعد از ظهر هم چرتی بزنید. برای از بین بردن تب، پاراستامول بخورید. در گیاه درمانی، جوشاندۀ اکیناسه باعث تسکین سرماخوردگی می‌گردد. این گیاه خاصیت تحریک سیستم ایمنی را دارد. بررسی کنید که آیا محل زندگی، خصوصاً اتاق تان و محل کارتان رطوبت کافی دارد یا نه! در صورت لزوم، یک ظرف آب روی رادیاتور محل مورد نظر بگذارید.

 

چه زمانی مراجعه به پزشک الزامی است؟
به ندرت پیش می‌آید که مجبور شویم برای سرماخوردگی به پزشک مراجعه کنیم، مگر در صورت مشاهدۀ این علائم: سرماخوردگی تان بیش از 10 روز طول بکشد؛ گوش درد داشته باشید یا ترشح چرک از گوش تان را مشاهده کنید؛ دردی شدید در ناحیۀ صورت یا پیشانی احساس کنید؛ تب تان بالاتر از 39 درجه باشد، سرفه های تان ادامه داشته باشد؛ تنفس تان همراه با صدایی مانند فس فس باشد؛ حالات تان خیلی عیرطبیعی باشد و فعالیت های روزانه تان کم شود؛ علائم سرماخوردگی تان شبیه به علائم آنفولانزا گردد.

 

و اگر آنفولانزا باشد؟
ممکن است علائم آنفولانزا شبیه به سرماخوردگی باشد، با این حال یک ویژگی مهم را دارد: علائم آنفولانزا بسیار سخت و شدید ظاهر می‌شوند. از سوی دیگر، هنگام آنفولانزا تب بالاتر از حد معمول یک بیماری عادی است و ضعف و سستی زیادی ایجاد می‌کند.

در این شرایط، باید خیلی سریع عمل کرد: ظرف 12 تا 24 ساعت بعد از مشاهدۀ اولین علائم به پزشک تان مراجعه کنید (این زمان را بیش از 48 ساعت به تأخیر نیندازید). همچنین می‌توانید از درمان ضد ویروسی بهره ببرید که جلوی پیشرفت آنفولانزا را می‌گیرد یا علائم آن را به میزان قابل توجهی کم می‌کند.

منبع:seemorgh.com