سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

درمان شما در جوراب شماست!



 

دیابت, روماتیسم, درمان واریس

واریسی‌ها جوراب واریسی بپوشند
واریس به سیاهرگ‌هایی گفته می‌شود که به‌طور غیرطبیعی، پیچ در پیچ شده‌اند و قطرشان بیشتر از حد انتظار است. این اتفاق می‌تواند برای سیاهرگ‌های اطراف اندام تحتانی بیفتد. وقتی سن افراد بالا می‌رود، احتمال ابتلا به برخی بیماری‌‌ها از جمله واریس هم افزایش می‌یابد.

این بیماری که نوعی اختلال در دریچه لانه کبوتری پا محسوب می‌شود، در برخی از افراد و خانواده‌ها شیوع بیشتری دارد. یعنی وراثت می‌تواند در ابتلا به واریس نقش مهمی داشته باشد. البته ایستادن‌های مکرر در دوران جوانی هم می‌تواند یکی از دلایل ابتلا به واریس در دوران سالمندی باشد. می‌توان پیش‌بینی کرد امکان ابتلا به واریس در سالمندان عزیزی که در دوران جوانی شغل‌هایی مانند نانوایی، سلمانی، پزشکی، پرستاری، دندان‌پزشکی و حتی معلمی داشته‌اند، بیشتر از دیگران است.

این بیماری با درد در ناحیه پا همراه است و معمولا درد هنگام شب افزایش می‌یابد. به همین دلیل به سالمندان و افراد مبتلا به واریس توصیه می‌شود برای کاهش این درد جوراب‌های واریسی بپوشند. البته گاهی سالمندان با پوشیدن جوراب‌های واریسی اذیت می‌شوند، عرق می‌کنند و حتی حساسیت پوستی سراغشان می‌آید. به همین علت نمی‌توان استفاده از جوراب واریس را به تمام افراد مبتلا به این بیماری، توصیه كرد. با وجود این، راهکارهایی هم برای پیشگیری از حساسیت پوستی و تعریق ناشی از پوشیدن جوراب‌های واریسی وجود دارد؛ مثلا می‌توان یک جوراب نازک نخی را زیر جوراب‌های واریسی به پا کرد تا جلوی ابتلا به حساسیت پوستی را بگیرد. ناگفته نماند که پوشیدن جوراب‌های واریس فقط به کاهش درد کمک می‌کند و علایم ظاهری این بیماری (مانند بدشکل شدن عروق پا) را از بین نمی‌برد، بنابراین بیمارانی که می‌خواهند بدشکلی پای خود را از بین ببرند، باید به متخصصان پوست یا عروق مراجعه كنند تا شاید با درمان‌های لیزری، کمی وضعیت ظاهری پای این عزیزان بهبود یابد.

دیابتی‌ها جوراب نخی بپوشند
دیابت یکی از بیماری‌هایی است که باید همیشه (مخصوصا در دوران سالمندی) به شدت مراقب آن بود و اجازه ابتلا به عوارض ناشی از آن مانند زخم پای دیابتی را نداد. یکی از اتفاق‌هایی که معمولا با افزایش سن در این بیماران رخ می‌دهد، کاهش حس لامسه پاست. یعنی ممکن است یک سالمند مبتلا به دیابت در اثر پوشیدن کفش نامناسب یا برخورد پاها با اشیاء مختلف دچار آسیب شود اما به دلیل كاهش حس لامسه پا متوجه زخم و آسیب نشود. به همین دلیل پوشیدن جوراب برای تمام سالمندان مبتلا به دیابت، ضروری و الزامی است.

جوراب دیابتی باید حتما نخی باشد تا امکان تعریق و رشد میکروب‌ها و قارچ‌ها در ناحیه پا و لابه‌لای انگشتان آنها به وجود نیاید. سالمندان دیابتی باید هر شب جوراب‌ها و پاهای خود را بشویند و همیشه جوراب پاکیزه به پا داشته باشند. ضمن اینکه باید همیشه پا و بین انگشتان خود را خشک و تمیز نگه دارند و هر روز تمام قسمت‌های پایشان را از نظر وجود هر نوع زخم یا ضایعه‌ای بررسی کنند زیرا ممكن است متوجه درد یا حتی سوزش ناشی از آسیب پوست این ناحیه نشوند.

روماتیسمی‌ها جوراب نرم و حوله‌ای بپوشند
یکی دیگر از بیماری‌های شایع در دوران سالمندی، بیماری‌ روماتیسم است. روماتیسم انواع مختلفی دارد و برخی از شایع‌ترین انواع آن مانند آرتریت روماتویید و نقرس، عضلات پا را درگیر می‌کنند.
آرتریت روماتویید بیشتر عضلات مچ و انگشت پا را تحت تاثیر قرار می‌دهد و شیوع بیشتری در خانم‌ها به‌خصوص در دوران سالمندی دارد. نقرس هم جزو بیماری‌هایی است که قاعده شست پا را دچار درد و مشکل می‌کند. وقتی افراد سالم پای خود را زمین می‌گذارند و می‌ایستند، وزنشان به طور مساوی در کل کف پایشان تقسیم می‌شود، اما افرادی که به بیماری‌های مفصلی (بیماری‌های مفصلی از مچ پا به پایین) مانند آرتریت روماتویید یا نقرس مبتلا هستند، در این حالت بیشتر وزن بدنشان را روی قسمتی از پا که دچار تورم یا برجستگی شده است، می‌اندازند و این قسمت از پای آنها به مرور زمان دچار درد و زخم می‌شود. به همین دلیل پوشیدن جوراب و کفش‌های مناسب برای این گروه اهمیت زیادی دارد. جوراب‌های حوله‌ای که کفی نرمی داشته باشند، از بهترین گزینه‌ها برای سالمندان مبتلا به روماتیسم هستند. با پوشیدن این جوراب‌ها، وقتی پایشان را زمین می‌گذارند، احساس سختی کف زمین، حس درد را به آنها منتقل نمی‌کند و همین امر باعث کاهش مقداری از درد آنها می‌شود.
منبع:salamatiran.com


ویدیو مرتبط :
حکم حضور خانم ها دربرابرنامحرم بدون جوراب یا جوراب نازک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کدام درمان چاقی مناسب شماست!


در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران 70 درصد افراد بالای 20 سال در شهرهای بزرگ دچار اضافه وزن هستند و نزدیک به 50 درصد افراد دچار چاقی هستند و به طور کلی این چاقی در زنان شایع تر است. در واقع 30 سال قبل، میانسالان و افراد مسن، دچار چاقی بوده اند اما در سالهای اخیر، چاقی در جوانان، نوجوانان و حتی کودکان نیز دیده می شود. به طوری که 30% از کودکان و نوجوانان کشورهای پیشرفته چاق هستند.


در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران 70 درصد افراد بالای 20 سال در شهرهای بزرگ دچار اضافه وزن هستند و نزدیک به 50 درصد افراد دچار چاقی هستند و به طور کلی این چاقی در زنان شایع تر است. در واقع 30 سال قبل، میانسالان و افراد مسن، دچار چاقی بوده اند اما در سالهای اخیر، چاقی در جوانان، نوجوانان و حتی کودکان نیز دیده می شود. به طوری که 30% از کودکان و نوجوانان کشورهای پیشرفته چاق هستند.


چرا چاقی خطرناک است؟

چاقی باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت، فشارخون، بالارفتن چربی خون، بیماری های قلبی عروقی و سکته مغزی، سنگ کیسه صفرا، برخی سرطانها، تنگی نفس، استئو آرتریت، افسردگی و کمبود اعتماد به نفس می شود.

وزن ایده آل چقدر است؟

روش های متعددی برای محاسبه وزن ایده آل وجود دارد ولی اندازه گیری شاخص توده بدن یا همان BMI روش کاربردی تر است. در این روش وزن (به Kg) را به مجذور قد (به متر) تقسیم کرده و نتیجه تعیین کننده میزان تناسب اندام یا چاقی فرد خواهد بود و بر اساس جدول زیر قابل تفسیر است:

BMI تفسیر
کمتر از 18/5 کمبود وزن
18/5 تا 25 نرمال
25 تا 30 اضافه وزن
30 تا 35 چاقی متوسط
35 تا 40 چاقی شدید
بیشتر از 40 چاقی مفرط


برای اینکه BMI خود را بدانید کافیست اطلاعات خود را در جدول زیر درج کنید:



حال با توجه به BMI خود به دنبال روش مناسب درمان چاقی خود باشید.

چگونه چاقی را درمان کنید؟

هدف از درمان چاقی، رسیدن به وزن مناسب است که سلامت فرد را به دنبال دارد و برای رسیدن به وزن مناسب باید رژیم غذایی و سبک زندگی را تغییر داد و بر فعالیت ورزشی و فیزیکی افزود. علاوه بر آن پزشک می تواند با تشخیص نوع چاقی با تجویز داروهای خاص و یا دستگاه های لاغری و یا عمل جراحی به فرد چاق کمک کند به وزن مناسب برسد و سالم زندگی کند.


برای انتخاب راحت تر روش درمانی، افراد را به چند گروه تقسیم می کنیم:

گروه اول = افرادی که BMI پایین تر از 18/5 داشته، این افراد دارای کمبود وزن بوده و پس از مشخص شدن علت لاغری، به درمان پرداخته می شود.

گروه دوم = افرادی که BMI بین 18/5 تا 25 داشته، این افراد نرمال بوده و نیاز به اقدام خاصی ندارند و باید مواظب افزایش وزن خود باشند.

گروه سوم = افرادی که دارای BMI بین 25 تا 30 هستند، این افراد دارای اضافه وزن بوده و چاق محسوب نمی شوند. این گروه باید از رژیم های غذایی و ورزش استفاده کرده و برای چاقی های موضعی می توان از دستگاههای لاغری و لیزر لیپولیز استفاده کرد.

گروه چهارم = افردی که دارای BMI 30 تا 35 بوده، دچار چاقی نوع 1 یا متوسط بوده و بهترین درمان این افراد ، رژیم غذایی و ورزش و استفاده از دستگاه های لاغری و در صورت جواب ندادن به این روش می توان از بالون معده استفاده کرد.

گروه پنجم = افرادی که دارای BMI 35 تا 40 بوده، دچار چاقی نوع 2 یا شدید بوده و بهترین درمان این گروه حلقه و اسلیو معده می باشد.

گروه ششم = افرادی که BMI بالای 40 دارند.این افراد دارای چاقی درجه ی 3 یا چاقی مفرط و به عبارتی چاقی مرضی بوده که بهترین درمان اسلیو و بای پس معده می باشد.


توصیه نهایی: هر کدام از روش های فوق باید توسط پزشک متخصص انجام گیرد. جهت اطلاعات بیشتر از روشهای فوق به سایت www.iranianclinic.com مراجعه نموده و با حضور در کلینیک تخصصی ایرانیان از مشاوره رایگان متخصصین ما بهره مند شوید.




کلینیک پوست، مو و زیبایی ایرانیان با 4 شعبه در تهران آماده پذیرایی از شما عزیزان است

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت www.iranianclinic.com مراجعه کنید

تعیین وقت اینترنتی کلینیک ایرانیان

زعفرانیه ، خیابان آصف ، میدان شهید اعجازی ، روبروی سفارت یمن ، ساختمان آصف ، طبق سوم ، واحد هفت

تلفن : 20 – 22176013

خیابان دولت ، بین چهارراه دیباجی و چهارراه قنات ، روبروی دبستان شفاعت ، ساختمان مهر ، طبقه اول ، واحد 1

تلفن : 22780678 – 22574082

شهرک غرب ، بلوار دریا ، روبروی پارک دلاوران ، خیابان گلها ، پلاک 16 ، طبقه 3 ، واحد 6

تلفن : 88086918 - 88371895