سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

خستگی دائمی در خانم باردار



 

 

خستگی در خانم باردار

 

بیشترین چیزی كه بسیاری از زنان از اوایل دوران بارداری خود به یاد می آورند، احساس خستگی دایمی‌ است.


بارداری، فشار مضاعفی بر بدن وارد می کند و می‌تواند با خستگی بسیار همراه باشد. حتی زنانی که قبلا شب ها دیر می خوابیدند، در دوران بارداری خود ممکن است به دلیل خستگی مفرط نتوانند بیشتر از ساعت 8 شب بیدار بمانند. این خستگی ناشی از تغییرات بدن، به ویژه تغییرات هورمونی در بارداری است.



بدخوابی شبانه به ویژه در صورتی كه خانم باردار مجبور باشد چند بار برای ادرار كردن بیدار شود، وجود دارد. تهوع و استفراغ هم می‌تواند مزید بر علت باشد.



نهایتا اینكه خانم باردار ممكن است در مورد بارداری خود، افسرده و مضطرب باشد و نتواند خوب بخوابد. اگر فعالیت روزانه هم زیاد باشد، قطعا خستگی‌اش بیشتر خواهد شد.



دوران خستگی و تهوع بارداری در افراد مختلف متفاوت است، ولی به‌طور كلی معمولا تا شروع سه ماهه دوم بارداری (تا آخر ماه سه یا چهار بارداری) ادامه می‌یابد. اگر بعد از این مدت، هنوز احساس خستگی وجود داشته باشد، بهتر است با پزشك خود مشورت كنید.



البته متاسفانه این وضعیت، حدود ماه هفتم دوباره تكرار می‌شود. در آن زمان زن باردار، بار سنگینی را با خود حمل می‌كند و ممكن است به دلایل متعدد از جمله كمردرد، ترش کردن معده، گرفتگی عضلات پا، حركات جنین و به ویژه تكرر ادرار نتواند در طول شب خوب بخوابد.



بعضی زنان در تمام طول دوران بارداری خود احساس خستگی دارند، ولی برای مطمئن شدن از اینكه مشكل دیگری وجود ندارد، بهتر است حتماً با پزشك خود مشورت كنند.

 


چه باید کرد؟


به هشدارهایی كه بدن‌تان به شما می‌دهد توجه كنید. سعی كنید شب ها زودتر بخوابید و در طول شب خواب كافی داشته باشید (حداقل 9 تا 10 ساعت، البته در صورتی كه بتوانید بخوابید.)

سعی كنید در طول روز چرتی بزنید. اگر سر كار می‌روید، یك چرت 15 دقیقه‌ای هم خیلی به شما كمك می ‌كند. حتی اگر در محل كارتان امكان دراز كشیدن (مثلاً در نمازخانه) وجود ندارد، سرتان را روی میز بگذارید و استراحت كنید. اگر ماشین دارید، می‌توانید صندلی آن را بخوابانید و داخل ماشین استراحت كوتاهی كنید.

سعی كنید برنامه‌های روزانه تان را تنظیم كنید. در صورت امكان سعی كنید از تعهدات كاری‌تان كم كنید و كارهای‌تان را برای آخر هفته به منزل ببرید. به این شکل شاید بتوانید یكی دو ساعت زودتر به خانه بروید.

اگر می‌توانید یك روز از وسط هفته را مرخصی (استحقاقی و یا اگر حالتان خوب نیست استعلاجی) بگیرید. اگر خانه‌دار هستید، هر از گاهی استراحتی به خود بدهید و اگر فرزندان دیگری هم دارید، نگهداری آنها را به فرد دیگری بسپارید تا بتوانید استراحت كنید.

تغذیه صحیح و مناسبی داشته باشید. بدن شما به 300 كالری اضافی (علاوه بر کالری قبلی) در روز نیاز دارد كه البته نباید از مواد غذایی مثل چیپس و شكلات تامین شود.

یك رژیم‌غذایی سالم شامل سبزی‌ها، میوه‌ها، نان و غلات (سبوس دار)، شیر و گوشت بدون چربی است. خوردن هله‌هوله، اشتهای شما را برای مصرف مواد غذایی سالم کاهش می دهد.

تنقلات مناسب در یك رژیم غذایی سالم شامل میوه و ماست است. همچنین سعی كنید كافئین (قهوه، چای و نوشابه سیاه) كمتری مصرف كنید و آب زیادی بنوشید.

هر روز كمی ‌ورزش سبك (نه شدید) انجام دهید. ممكن است حس كنید كه توانی برای ورزش كردن ندارید، ولی با این حال سعی خود را بكنید. توجه داشته باشید كه یك ورزش سبك مثل پیاده‌روی كوتاه مدت با سرعت آهسته، می‌تواند حالتان را بهتر كند.

 


ویدیو مرتبط :
نکات مهم برای خانم های باردار قبل از سفر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اقدامات خانم های باردار علیه آنفولانزای خوکی



 

خانمهای باردار در مورد آنفولانزای خوكی نگران هستند. اما اگر علایم مشابه آنفولانزا مواجه شدند چه کاری باید انجام دهند؟

 

 

بهداشت خانم های باردر

 


ابتلا به آنفولانزای خوكی یاH1N1 در طول بارداری می تواند بالقوه خطرناك باشد.

 


اگر خانم بارداری در تماس نزدیك با بیمار شناخته شده یا مشكوك به آنفولانزای خوكی بوده یا فكر می كند كه احتمالا به آنفولانزای خوكی مبتلا شده است باید فورا با پزشك تماس بگیرد.

 


ممكن است پزشك استفاده از درمان ضد ویروسی كه در مقابل ویروس موثر باشد مانند oseltamivir (Tamiflu) و یا zanamivir (Relenza) را توصیه كند. بهتر است درمان طی 48 ساعت اولیه ی آغاز علائم شروع شود. در صورتی كه فرد باردار تحت نظر پزشك باشد می توان بروز عوارض جدی را تا حدودی كنترل كرد.

 



تاثیرات اختصاصی این نوع آنفولانزا بر بارداری هنوز ناشناخته است اما به نظر می رسد هر كسی كه در معرض عوارض آنفولانزای فصلی بوده در خطر عوارض آنفولانزای خوكی نیز هست كه این مسئله شامل زنان باردار نیز می شود.

 



بارداری به خودی خود به قلب و ریه ها فشار وارد می كند. همچنین بارداری می تواند سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار دهد. این عوامل خطر ابتلا به آنفولانزا و نیز خطر ایجاد عوارض جدی آن مانند پنومونی و مشكلات تنفسی را افزایش می دهد.اگر فرد دچار عوارض جدی آنفولانزا شود ممكن است منجر به سقط ،زایمان زودرس یا سایر مشكلات بارداری شود.

 



علائم آنفولانزای خوكی شبیه به آنفولانزای فصلی است.تب ،سرفه،گلودرد و بدن درد ممكن است وجود داشته باشند.



تحقیقات هنوز ایمن بودن مصرف داروهای ضد ویروسی گفته شده در موارد بارداری را اثبات نکرده است. بنابراین بهتر است درمان ضد ویروسی در افرادی انجام شود كه بیماری جدی و خطرناك و یا عوارض مهمی داشته باشند كه خطر آنها بیشتر از خطر مصرف داروهای ضد ویروسی در بارداری باشد.

 


این نكته اهمیت زیادی دارد كه تا جایی كه می توانید استراحت كنید و مایعات فراوان بنوشید.