سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

حوادث برای کودکان و راههای پیشگیری



 

حوادث,اخبار حوادث,روزنامه حوادث,حوادث ایران,حوادث امروز ایران,خبرهای حوادث

حوادث



جدیدترین اخبار حوادث ایران و جهان

 

 

 

حوادث کودکان

حوادث یکی از مهمترین علل مرگ و معلولیت های کودکان است.به منظور جلوگیری ازحوادث و بهبود شرایط ایمنی کودکان بررسی علمی موضوعاتی چون میزان وقوع حوادث کودکان، علت وقوع حوادث و آموزش ها ی ارایه شده جهت پیشگیری از حوادث کودکان ضروری است.

 

بررسی مطالعات و پژوهش ها نشان می دهد که کودکان زیر 5 سال بیشتر در معرض خطر حوادثی چون سوختگی ها، مسمومیت و سقوط اند،در حالیکه ایمنی کودکان بزرگتر از 5 سال بیشتر با حوادثی مانند تصادفات خیابانی به خطر می افتد.مطالعات معدودی به بررسی عوامل حوادث کودکان پرداخته اند،بررسی ها بیانگر آنند که شرایط پرخطر محیطی عامل مهمی برای رخدادن بسیاری از حوادث کودکان است.سطح تحصیلات والدین نیز عاملی مرتبط در بروز حوادث کودکان بوده است. آموزش های ایمنی مربوط به کودکان، از طریق مدرسه، والدین، کتاب ها و برنامه های تلویزیونی ارایه می شوند.والدین مهمترین منبع آموزش ایمنی کودکانند، در حالی که آنها رسانه های گروهی را بهترین منبع آموزش ایمنی کودکان برای خود مطرح می کنند. همچنین، آموزش های مربوط به ایمنی کودکان به والدین در کتاب ها گنجانده شده است.به طور کلی برنامه آموزشی جامع و مشخصی برای بهبود سطح ایمنی کودکان و پیشگیری از حوادث کودکان وجود ندارد.


میتوان گفت در صورت رعایت اصول اولیه ایمنی، بسیاری از حوادث قابل پیشگیری هستند. به این منظور باید به کودکان خود بیاموزید که چگونه از خطرات و حوادث مربوط به خیابانها و زمین بازی دوری کنند. همچنین احتمال بروز حوادث و سوانح خانگی را تا حد امکان کاهش دهید. تصادفات رانندگی مسئول اکثریت مرگ و میرهاست. استفاده از وسایل حفاظتی داخل اتومبیل برای پیشگیری از مرگ و صدمات شدید در مواقع بروز تصادفات بسیار مؤثرند.

کودکان ذاتاً کنجکاو هستند. در محیط خانه هم احتمال خطراتی نظیر شوک الکتریکی، سیم های برق،  تیغ، درهای شیشه ای، پنجره های باز، حمام، وان و استخر وجود دارد.

همانطور که کودک بزرگتر می شود. نوع مراقبت ها نیز فرق می کند. به عنوان مثال در مورد یک کودک نوپا باید مواظب پله ها و لبه های تیز بود ولی در کودکان بزرگتر باید در مورد دوچرخه و خیابان نگران بود و اقدامات حفاظتی را به مورد اجرا گذاشت.

 

راههای پیشگیری از حوادث کودکان


نگهداری داروها

داروها در منزل باید دور از دسترس کودکان نگهداری شوند؛ سعی کنید آنها را در مکانی که کودکان به آنها دسترسی ندارند نظیر جعبه داروی قفل دار نگهداری کنید؛ داروهای تجویز شده را بعد از بهبودی در منزل نگه ندارید؛ نگهداری داروهایی که تاریخ مصرف آنها گذشته کار اشتباهی است؛ به خاطر داشته باشید داروهای دور ریختنی خود را در جایی بریزید که در دسترس کودکان نباشند.

 

حوادث,اخبار حوادث,روزنامه حوادث,حوادث ایران,حوادث امروز ایران,خبرهای حوادث

حوادث

ایمنی در آشپزخانه

سوختگی ها یکی از عمده ترین علل مرگ های حادثه ای در منزل هستند، بنابراین دوری از اجاق گاز را به کودکان بیاموزید؛ اگر چه محافظ های روی گاز احتمال دسترسی کودک به ظروف داغ را کاهش می دهند ولی دستگیره ماهیتابه را در امتداد یا پشت گاز قرار دهید؛ درضمن مواد شیمیایی خانگی و یا سموم را در محفظه قفل دار قرار دهید.

 

ایمنی در باغ

باغ یکی از محلهای حادثه آفرین برای کودکان است.در باغ مواد زیادی وجود دارد که خوردن آنها خطر آفرین است،سموم باغبانی را دور از دسترس نگهدارید؛ همیشه کودهای شیمیایی را در یک قفسه قفل دار نگهداری کنید؛ به کودک هشدار دهید از خوردن برگ و یا دانه گیاهان خودداری کند.

 

ایمنی در بازی

بسیاری از کودکان درهنگام بازی دچار حادثه میشوند،به کودکان خود بازی کردن صحیح را بیاموزید؛تنها زمانی اجازه استفاده از سرسره را بدهید که سرسره روی یک سطح صاف مانند چمن قرار داشته باشد؛ چرخ و فلک وسیله خطرناکی است.در این بازی احتمال قرار گرفتن دست و پا در زیر دستگاه وجود دارد؛تاب بازی برای کودکان بزرگتر مناسب است؛ استفاده همزمان دونفر از تاب خطرناک است.

 

حوادث,اخبار حوادث,روزنامه حوادث,حوادث ایران,حوادث امروز ایران,خبرهای حوادث

حوادث

دوچرخه سواری

دوچرخه سواری نیاز به تجهیزات کامل دارد؛ دوچرخه باید از لحاظ ایمنی بررسی شود؛ باید کلاه ایمنی و لباس شبرنگ تهیه شود و دوچرخه را به چراغ مجهز نمود تا دوچرخه و دوچرخه سوار  برای سایرین قابل رؤیت باشند؛ دوچرخه سواری در خیابان و شب برای کودکان زیر ۱۴ سال تا ۱۵ سال خطرناک است؛همواره ساختمان مکانیکی دوچرخه کودک خودرا بررسی کنید.

 

ایمنی در اتومبیل

همواره برای کودکان زیر ۱۰ کیلوگرم از صندلی های مخصوص که در صندلی جلو و یا عقب نصب می شوند استفاده کنید؛ در صورتی که اتومبیل شما مجهز به کیسه هوا است، هرگز صندلی کودک را روی صندلی جلو نصب نکنید؛ جای مناسب برای کودکان بزرگتر روی صندلی عقب است و استفاده از کمربند ایمنی برای آنها الزامی است.

منبع:profdoc.um.ac.ir،shc.sums.ac.ir


ویدیو مرتبط :
راههای پیشگیری از آنفولانزا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فلوراید تراپی یکی از راههای پیشگیری از پوسیدگی دندانهای کودکان



  فلوراید تراپی چیست,فواید فلوراید تراپی

فلوراید تراپی یکی از راههای پیشگیری از پوسیدگی دندانهای کودکان است

 

فلوراید تراپی یکی از راههای پیشگیری از پوسیدگی دندانهای کودکان است.


پوسیدگی دندان یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که در بین اقشار جامعه با هر نژاد، جنس، سن و رده اجتماعی مشاهده می‌شود. کمتر فردی را در جامعه می‌توان یافت که دندان پوسیده یا ترمیم شده نداشته باشد.

مشکلات پوسیدگی دندان‌ها در بزرگسالان به صورت تدریجی از زمان کودکی شکل می‌گیرد، اما به گفته مسوولان میزان مراجعه به دندان پزشک در دوران کودکی بسیار پایین است. بر اساس آمار‌ها حدود 25 درصد از کودکان تا قبل از ورود به مدرسه هیچ گاه از سوی دندان پزشک ویزیت نشده اند، این در حالیست که 80 درصد پوسیدگی دندان‌های کودکان پیش دبستانی و اوایل ابتدایی به دلیل وجود شیارهای عمیق در سطح جونده دندانها  اتفاق می‌افتد.

همچنین آمارها حکایت از این دارد که میزان پوسیدگی دندان کودکان ایرانی سه برابر استاندارد‌های جهانی است بطوریکه کودکان و نوجوانان 10 تا 12ساله ایرانی به‌طور میانگین 3دندان پوسیده یا کشیده شده دارند.

فلورایدتراپی یکی از روش‌های مناسب جهت پیشگیری و کاهش پوسیدگی در دندان کودکان است. طی سال‌های اخیر وزارت بهداشت طرح انجام فلورایدتراپی کودکان را در مدارس و کودکستان‌های کشور اجرا کرده است.

 اما فلوراید چیست، کاربردهای آن کدام است، چگونه استفاده می‌شود و اثر ضد پوسیدگی آن روی دندان چه سازوکاری دارد؟

 فلوراید یک ماده‌ معدنی طبیعی است که در پوسته زمین وجود دارد و در طبیعت به وفور یافت می‌شود و به دو صورت استفاده می شود :

1-  به صورت سیستمیک
·  مثل فلوراید موجود در آب آشامیدنی
·  فلوراید موجود در غذاها وسبزیجات
·   فلوراید به صورت قرص که فقط با تجویز دندانپزشک امکان استفاده از ان هست .

2- به صورت موضعی
·   وارنیش فلوراید
·   ژل فلوراید
·  فلوراید موجود در دهانشویه ها
·  فلوراید موجود در خمیر دندانها

کاربرد موضعی ماده درمانی فلوراید (تماس مستقیم آن با دندان ها) ساختمان دندان را نسبت به روند پوسیدگی مقاوم کرده و در پیشگیری از ایجاد پوسیدگی های جدید موثر است. از طرفی می تواند حتی باعث توقف یا کند کردن روند پوسیدگی های اولیه ایجاد شده روی دندان ها هم بشود. در بعضی موارد ، دندانپزشک ترجیح می دهد فلوراید موضعی با غلظت بالا را به دندانهای کودک برساند .این کار حدود 10 دقیقه طول می کشد. و نیاز به بیحسی موضعی ( تزریق آمپول ) ندارد. 

  فلوراید تراپی چیست,فواید فلوراید تراپی

فلوراید، ساختمان دندان را نسبت به روند پوسیدگی مقاوم  میکند

 

 مراحل انجام کار به قرار زیر است

1- ابتدا سطح کلیه دندانها با مسواک تمیز می شود .


2-  سپس دندانها با گاز استریل خشک شده


3- سطح  تمام دندانها به وارنیش  فلوراید آغشته می شود ( گاهی اوقات یکطرف هر دو فک در یک مرحله و نیم دیگر در مرحله بعد به ژل آغشته می شود)


4- وارنیش  فلوراید حدود 4 دقیقه در مجاورت دندان قرار می گیرد.

5-  در تمام مراحل پشت کودک حالت عمودی داشته سر کمی به سمت جلو خم می شود تا از بلع فلوراید ممانعت به عمل آید .

6-  پس از گذشت 4 دقیقه اضافات ژل با گاز استریل یا پنبه برداشته می شود. در این مرحله کودک آب دهان خود را بطور کامل خارج می کند.

7-  کودک نباید بعد از فلورایدتراپی دهانش را بشوید و تا نیم ساعت باید از خوردن و آشامیدن اجتناب کند. و  طی این مدت در صورت جمع شدن بزاق در دهان ، آنرا خارج کند.

8- فلوراید تراپی در کودکان زیر 3 سال یا کودکانی که مهارت خارج کردن بزاق (تف کردن ) ندارند ، انجام نمی شود.

9- انجام فلورایدتراپی با صلاحدید دندانپزشک و انجام آن بصورت دوره ای (هر 6 ماه یکبار ) بین 30 تا60 درصد باعث کاهش  پوسیدگی می شود.

10- فلورایدتراپی هم برای دندانهای شیری و هم برای دندانهای دایمی قابل انجام است و از سن 4 تا 12 سالگی توصیه می شود .

فلورایدتراپی یکی از راههای بسیار مؤثر در جلوگیری از پوسیدگی های دندانی می باشد که برای کودکان شما مفید است و لازم است هر شش ماه یکبار دندانهای کودکان خود را توسط دندانپزشک فلورایدتراپی نمایید و همچنین استفاده از فلوراید برای خود شما نیز با تجویز دندانپزشک مفید می باشد .در آزمایشات بعمل آمده روی چند نمونه از خمیردندانها به این نتیجه رسیدند که برخی از آنها میزان کافی فلوراید را دارا نیستندویا به دلیل داشتن جلد فلزی فلوراید موجود در خمیر دندانها جذب دیواره فلزی جلد خمیر دندان می شود .

لذا بهتر است ضمن استفاده از خمیر دندان هر شش ماه یکبار نیز به کمک دندانپزشک  یا بهداشت‏کار خود فلوراید کافی به دندان برسانید.

محلولهای دهانشویه فلوراید نیز با نامهای متفاوتی در بازار موجود هستند که شما پس از مشورت با دندانپزشک  یا بهداشتکار خود میتوانید اقدام به خرید و مصرف نمائید ، فقط این نکته را به خاطر بسپارید که در کودکان زیر شش سال فقط دندانپزشک اجازه و صلاحیت تجویز فرآورده های دارای فلوراید و یا فلورایدتراپی را دارد و هرگز خودسرانه به کودکان زیر شش سال فلوراید نرسانید.

به یاد داشته باشید که استفاده از فلوراید حتماً باید با تجویزدندانپزشک انجام بگیرد و فقط استفاده از خمیردندانهای حاوی فلوراید بدون اجازه دندانپزشک مانعی ندارد. 

 

منبع: hc.tic.ir