سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

جوی دو سر برای کاهش اضطراب



جوی دوسر و لاغری,جوی دوسر و درمان جوی دوسر

جو دو سر منبع خوبی از انرژی، پروتئین و چربی برای انسان و مخصوصاً بچه‌ها است

 

جوی دوسر می‌تواند میزان قند خون را کنترل کند. این ماده‌ی غذایی برای کنترل و ایجاد تعادل در دستگاه عصبی نیز مفید است چون باعث تقسیم‌بندی میزان مناسب سروتونین در مغز می‌شود.

استرس و اضطراب جزو احساسات منفی و گاهی فلج‌کننده است. انسان مستحق این است که در آرامش و خوشبختی زندگی کند. متأسفانه میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان به صورت گذرا یا دائمی تحت استرس و تنش‌های روحی قرار دارند و به دنبال روش‌هایی برای مقابله با این حالت‌های روحی می‌گردند.

بدون شک روش‌ها و حتی داروهای زیادی برای مقابله با این وضعیت وجود دارد. اما می‌دانید که هرکدام از این داروهای شیمیایی عوارض جانبی آزاردهنده‌ای ایجاد می‌کنند. راز اصلی مقابله با استرس کنترل احساسات روزانه است و می‌توان با روش‌های ساده و غیر دارویی به مصاف آن رفت. یکی از این روش‌های طبیعی و ساده استفاده از جوی دوسر است که به دلیل دارا بودن خواص ویژه، شما را از علائم جسمی اضطراب نجات می‌دهد. با ما باشید تا بیشتر در این خصوص صحبت کنیم.

 

خواص جو دو سر
جو دو سر گیاهی است علفی به ارتفاع تا یک متر یا بیشتر، دارای میوه‌های شبیه به جو و منتهی به دو نوک باریک.

برگ‌های این گیاه باریک، بلند و نوک تیز است. ساقه‌ی آن نسبتاً نازک و قسمت مورد استفاده‌ی گیاه، دانه‌ی آن است. جو دو سر از خانواده گندمیان است و دارای گل‌های بسیار ریز و نامشخص بوده و این گل‌ها در دستجاتی که اصطلاحاً سنبله نامیده می‌شوند قرار گرفته‌اند. هر سنبله توسط دو برگچه کوچک که پوش یا گلوم نامیده می‌شوند احاطه شده است و گلوم ها دارای زواید دراز نخی شکل می‌باشند که ریشک نامیده می‌شود.

جوی دوسر برای درمان علائم جسمی اضطراب
به عقیده‌ی محققان آمریکایی بسیاری از مردم در خفا از افسردگی و اضطراب رنج می‌برند و به دنبال کمک حرفه‌ای و درمان مشکل خود نیستند. در اکثر مواقع، این وضعیت نامناسب روحی به طور موقت دامان فرد را می‌گیرد و بعد از ایجاد تغییراتی در زندگی، تفریح و غیره برطرف می‌شود. اما مشکل زمانی بروز می‌کند و زنگ خطر را به صدا در می‌آورد که اضطراب به مدت طولانی ادامه داشته باشد و تبدیل به یک مشکل مزمن شود. در این شرایط بدن به طور واضح دچار مشکل می‌شود و مشکلاتی مانند فشارخون بالا، افزایش ضربان قلب، حالت تهوع و غیره به مرور خود را نشان می‌دهند.

فرقی نمی‌کند که شما برای غلبه بر این شرایط متوسل داروها شوید و یا اینکه در برنامه‌ی زندگی روزانه‌ی خود تغییراتی ایجاد کنید و به شیوه‌های کنترل استرس رو بیاورید. در هر دو حالت محققان مایوکلینیک بر این عقیده هستند که مصرف کربوهیدرات‌های حاصل از مواد غذایی کامل می‌تواند به شما در جهت کاهش علائم جسمانی استرس و اضطراب کمک کنند.
جوی دوسر می‌تواند میزان قند خون را کنترل کند. این ماده‌ی غذایی برای کنترل و ایجاد تعادل در دستگاه عصبی نیز مفید است چون باعث تقسیم‌بندی میزان مناسب سروتونین در مغز می‌شود. کافی بودن سروتونین نیز از بروز تغییرات خلق‌وخوی جلوگیری کرده و ایجاد آرامش می‌کند

کربوهیدرات‌های موجود در جوی دوسر به شما کمک می‌کنند تا میزان سروتونین مغزتان افزایش پیدا کند. سروتونین هورمونی است که احساس آرامش ایجاد می‌کند و به بدن کمک می‌کند تا اضطراب، عصبانیت و حتی بی‌خوابی را کنترل کند. حواستان باشد که باید از مصرف کربوهیدرات‌های موجود در مواد غذایی تصفیه شده مانند نان‌های شیرمال، قند سفید، برنج سفید پرهیز کنید. این مواد غذایی قند خون را بالا می‌برند و با وجود اینکه انرژی را افزایش می‌دهند اما شما را سیر نمی‌کنند. مواد غذایی کامل مانند نان تهیه شده از آرد سبوس‌دار و غیره در الویت هستند و تأثیر زیادی در مقابله با استرس دارند.  

 

جوی دوسر و لاغری,جوی دوسر و درمان جوی دوسر

چای تهیه شده از جو دو سر در تسکین آرتروز و روماتیسم موثر است


جوی دو سر برای کاهش اضطراب
جوی دوسر خوشمزه و انرژی‌زا است و تا حد زیادی شما را از شر استرس و اضطراب خلاص می‌کند. شما می‌توانید از این ماده‌ی غذایی مفید برای صبحانه استفاده کرده و علاوه بر کسب انرژی لازم استرس‌هایتان را نیز کنترل کنید. در واقع جوی دوسر یک مکمل طبیعی محسوب می‌شود که میزان سروتونین خون را بالا برده و دل‌نگرانی‌های شما را رفع می‌کند. البته امکان اینکه صرفاً با تکیه بر یک ماده‌ی غذایی بتوانید موفق به کنترل اضطراب‌هایتان شوید کمی دور از ذهن است. لازم است که تغییراتی در سبک زندگی‌تان نیز ایجاد کنید. حتماً ورزش‌های آرام‌بخش انجام دهید. به دل کوه و طبیعت بزنید و در کنار آن از مواد غذایی مفید مانند جوی دوسر نیز غافل نشوید.

 اثرات مهم جو دو سر
* جو دو سر منبع خوبی از انرژی، پروتئین و چربی برای انسان و مخصوصاً بچه‌ها است.

* هم چنین به خاطر داشتن گلوتن خاص، دارای اثراتی ویژه جهت پوست‌های خشک و خارش داراست.

* محصولات حمام از جمله محلول‌های کلوییدی، صابون، ژل و پودرهای حاوی عصاره‌ی جو دو سر در بازار عرضه شده‌اند.

* از عصاره نوعی جو دو سر در طب سنتی آیورودا جهت ترک اعتیاد تریاک استفاده می‌شده است.

* از خواص مهم دیگر جو دو سر، اثر کاهش چربی خون آن است با توجه به این که فیبرهای محلول در آب، کاهش کلسترول بیشتری نسبت به نوع نامحلول ایجاد می‌کنند و در جو دو سر میزان فیبر محلول نسبتاً بالا است، لذا اثر مذکور در آن چشم گیر است. به احتمال زیاد فیبرهای محلول با کلسترول و اسیدهای صفراوی روده باند شده، در نتیجه از جذب آن جلوگیری به عمل می‌آید. هم چنین این مواد ممکن است در جلوگیری از سنتز کلسترول نقش داشته باشند. از میزان 1/4 گرم فیبر موجود در جو دو سر، 9/1 گرم آن محلول و 2/2 گرم آن فیبر نامحلول هستند.

یک تحقیق نشان داد که مصرف روزانه‌ی 100 گرم جو دو سر خشک به مدت سه هفته باعث کاهش 23درصد کلسترول تام، 23 درصد کلسترول LDL، 21 درصد تری گلیسیرید، و 20درصد کلسترول HDL شده است.

* از اثرات دیگر جو دو سر که در مطالعات اخیر اثبات گردیده است، اثر کاهش اسید اوریک آن است.

* چای تهیه شده از جو دو سر دارای اثرات آرام بخش، مسکن و ادرارآور بوده و در تسکین آرتروز و روماتیسم موثر است.   

 

جوی دوسر،خواص جوی دوسر

جوشانده جو دو سر در برطرف کردن بیماری‌های پوستی و اخلاط خونی مؤثر است

 

 جو دو سر در طب سنتی
جو دو سر از نظر طب قدیم معتدل یعنی نه سرد است و نه گرم. البته عده‌ای عقیده دارند که این گیاه کمی خشک است.

1- جو دو سر طبق تحقیقاتی که جدیداً انجام گرفته در کاهش کلسترول خون اثر معجزه آسایی دارد.
2- مقوی اعصاب است.
3- ضد عفونی کننده بدن می‌باشد.
4- تقویت کننده بدن می‌باشد.
5- ادرار آور و ملین است و یبوست را برطرف می‌کند.
6- مقوی قلب و خون است.
7- تسکین دهنده درد است.
8- جوشانده جو دو سر در برطرف کردن بیماری‌های پوستی و اخلاط خونی نیز مؤثر است.
9- برای لاغر شدن هر روز جو دو سر بخورد.
10- اگزما را درمان می‌کند.
11-  و بالاخره این گیاه اثر ضد سرطان دارد. استفاده مدام این گیاه از سرطان جلوگیری می‌کند.

اسموتی ضداسترس با جوی دوسر و گلابی
مواد لازم 

مواد لازم میزان
گلابی کاملاً رسیده 1 عدد
جوی دوسر بدون قند 50 گرم
آب   1 لیوان (200 میلی‌لیتر)
عسل    1 قاشق (25 گرم)

  
طرز تهیه :
اولین کاری که باید انجام دهید گرفتن پوست گلابی و نصف کردن آن است. گلابی، جوی دوسر بدون قند و آب را داخل مخلوط‌کن بریزید. زمانی که تمام مواد به طور کامل هم زده شدند و اسموتی آماده شد دو قاشق عسل نیز به آن اضافه کنید. دو قالب یخ به نوشیدنی‌تان اضافه کرده و بنوشید.

 

مضرات جو دو سر :
مضرات خاصی برای آن بیان نشده است.

 

 گردآوری:بخش سلامت صبح بخیر

 

منابع:
کتاب گیاهان دارویی و گیاه درمانی – دکتر محمد حسین صالحی سورمقی
تبیان


ویدیو مرتبط :
کاهش اضطراب

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اضطراب امتحان و راههای کاهش آن



 

اضطراب امتحان

 

* آیا تاکنون از خود پرسیده‌اید که چرا از امتحان می‌ترسید؟

* آیا تابحال به صورت عمیق به این موضوع فکر کرده‌اید که چه عواملی در ترس و اضطراب نسبت به امتحان مؤثر بوده‌اند؟

* آیا در زندگی تحصیلی راههایی برای کاهش این نوع اضطراب یافته‌اید؟

 

بدون تردید ترس از امتحان بین دانش آموزان و دانشجویان تقریبا همه گیر و رایج است و می‌توان گفت مهمترین علت این موضوع ، نتیجه‌ای است که از امتحان بدست می‌آید. نتیجه‌ای که مدرک قبولی یا مردودی محسوب گردیده و باعث ارتقاء ، تهدید ، تشویق و یا تنبیه می‌گردد. گاهی اوقات این نتیجه می‌تواند سرنوشت را نیز رقم زند. به همین علت هر چه نتیجه ، حساسیت و اهمیت بیشتری داشته باشد، به همان نسبت می‌تواند اضطراب و ترس از امتحان گردد، که برخی از آنها عبارتند از:

 

ترس از فراموش کردن مطالب خوانده شده.

سختگیری مدرسین در طی سال تحصیلی.

انتظار بیش از حد والدین.

عدم وجود خود باوری در فرد.

نامشخص بودن سؤالات.

 

اکنون که برخی از عوامل ایجاد کننده ترس از امتحان مشخص شدند، لازم است عوامل کاهش دهنده این نوع ترس را نیز بدانیم. در خصوص روشهای کاهش ترس از امتحان نظرات مختلفی وجود دارد که مهمترین آنها به شرح زیر می‌باشند:

 

ایجاد محیطی آرام و به دور از تشنج

علاوه بر تلاش والدین برای ایجاد چنین محیطی برای مطالعه فرزندان ، فرزندان نیز بایستی کوشش نمایند.

 

تنظیم برنامه خواب و استراحت

برخی با این تصور که هنگام امتحانات برای مطالعه بیشتر اصلا نباید خوابید و یا خیلی کم خوابید ، خود باعث خستگی ذهنی و در نتیجه فراموشی بیشتر در مطالب خوانده شده می‌گردند. کاهش زمان خواب در حد متعادل مطلوب است، اما افراط در آن هرگز مفید نخواهد بود.

 

پرهیز از کاهش تغذیه

افراط و تفریط در تغذیه اثرات نامطلوبی در بر خواهد داشت. بایستی با خواب و استراحت کافی و نیز تغذیه مناسب ، از لحاظ روحی و جسمی ، خود را آماده امتحان کرد.

 

آماده شدن برای امتحان

داشتن برنامه ریزی صحیح جهت مطالعه در طول سال تحصیلی و رعایت روشهای صحیح مطالعه.

 

مطالب درسی را بتدریج و در طول زمان مرور کنید، نه اینکه در آخرین دقایق قبل از امتحان به مطالعه فشرده بپردازید.

از یادداشتهای خود ، یادداشتهای فشرده‌ای بردارید، تا بازسازی ذهنی ، رمز گردانی و مرور مطالب برایتان مفید واقع شود.

سعی کنید به نوع آزمون پی ببرید، تا بتوانید مطالعه خود را متناسب با آن پیش ببرید.

 

پرهیز از فشرده خوانی

فشرده خوانی با مرور کردن مطالب متفاوت است. فشرده خوانی متضمن کوششی است برای یادگیری مطالب تازه بلافاصله قبل از شروع امتحان. و یا به عبارتی آخرین کوششهای شخص در آخرین لحظات قبل از امتحان.

 

تأکید بیشتر بر مطالبی که انتظار دارید جزء سؤالات امتحانی باشد.

می‌توانید محدوده سؤالاتی را که در امتحان مطرح خواهد شد، حدس زده و بیشتر به آنها پرداخته شود. برای این منظور سؤالات امتحانی سالهای گذشته کمک خواهند کرد. همچنین توجه به مطالب و موضوعاتی که استاد و یا معلم در کلاس درس بیشتر روی آنها تکیه می‌کند.

 

اضطراب امتحان

 

شرکت در جلسات آخر درس

حتما در جلسات آخر درس پیش از امتحان در کلاس شرکت کنید. زیرا اغلب ، مطالب مهمی را احتمال بیشتری در طرح سؤالات دارند، در جلسات آخر مرور و توضیح داده می‌شوند.


پرهیز از اضطرابهای متفرقه

مثلا شب امتحان مسابقات فوتبال را دنبال نکنید. اگر امتحان قبلی رضایت بخش نبوده است، به آن نیندیشید و تحلیل امتحان قبلی را به فرصت مناسب خودش موکول کنید.


داشتن تصور ذهنی مثبت از خود

بجای پرداختن به جنبه‌های منفی ، همواره یک تصویرز ذهنی مثبت از خودتان داشته باشید و پس از تلاش کافی جهت مطالعه مطالب به موفقیت خود امیدوار باشید.

 

حال که برخی از عوامل کاهش ترس از امتحان مطرح شدند، بایستی مواردی را در جریان امتحانات و هنگام پاسخگویی به سؤالات مد نظرمان باشد، که رعایت این موارد می‌تواند در موفقیت بیشتر و کاهش اضطراب نسبت به امتحان مؤثر باشد. برخی از این موارد عبارتند از:

 

* به موقع و سر وقت به جلسه امتحان بروید و پیش از آغاز امتحان با خاطری آسوده در جای خود مستقر شوید.

 

* کلیه وسایل و ابزارهایی که در امتحان مورد نیاز است همراه خود به جلسه ببرید.

 

* دستورالعملها را با دقت بخوانید و اگر دستورات شفاهی است، با توجه و التفات کامل به آن گوش دهید و عینا همان کاری را که از شما می‌خواهند انجام دهید. در مورد سؤالات تستی ، اگر نمره منفی داشته باشند، حدس زدن کار عاقلانه‌ای نیست.

 

* به زمان بندی سؤالات دقت کنید، تا با مشکل کمبود وقت مواجه نشوید.

 

* اگر زودتر از زمان تعیین شده سؤالات را پاسخ دادید، عجله نکنید و مجددا مروری داشته باشید.

 

* خود را برای پاسخ گویی به هر گونه سؤالی آماده سازید، اما نه با این برداشت که باید صد درصد سؤالات را جواب دهید. برای پاسخگویی به سؤالات به طرح چهار مرحله‌ای زیر دقت کنید:

 

1. ورقه سؤالات را نسبتا با سرعت بخوانید و به تمام سؤالات که پاسخ آنها برایتان روشن است جواب بدهید. برای این مرحله حداقل نیمی از وقت امتحان را در نظر بگیرید.

 

2. دوباره ورقه را بخوانید و به تمام سؤالات که تا آن موقع پاسخشان به یادتان آمده است پاسخ دهید.

3. در نوبت سوم باید به تمام سؤالاتی که باقی مانده پاسخ دهید.

4. در نوبت چهارم یکبار دیگر نیز کنترل کرده و ببینید که آیا سؤالات را همانگونه که می‌خواستیم پاسخ داده‌ایم.

 

* برای پاسخ گویی به آزمون تشریحی پیشنهاد می‌شود، موضوع را بطور کامل یاد گرفته و پرسش را به دقت بخوانید. و قبل از اینکه شروع به نوشتن کنید، پاسخ خود را سازمان بندی کنید.

 

* برای پاسخگویی به آزمون تستی پیشنهاد می‌شود:

 

سؤالات ساده را جواب داده و از سختها بگذرید.

 

وقتی به سؤالات نیمه مشکل رسیدید، مقابل آن علامت (+) (در پاسخ نامه) به معنای قابل حل و در مقابل سوالات مشکل علامت (-) به معنای غیر قابل حل بگذارید.

 

وقتی تمام سؤالات در یک درس خاص را پاسخ دادید، به سراغ سؤالاتی بروید که جلوی آنها علامت (+) گذاشته‌اید و سپس به سؤالاتی که علامت (-) دارند، پرداخته شود.