سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

جویدنی های مفید و مضر!


کشور ما یکی از رکوردداران مصرف کننده های آدامس در جهان محسوب می شود. اما آدامس از چه مواد اولیه ای تشکیل شده است؟

روزنامه هفت صبح: آدامس به شکل ها و رنگ های مختلف به عنوان پرعرضه ترین محصول تجاری در میان مردم جهان خرید و فروش می شود. در کشورهای جهان کشور ترکیه بالاترین تعداد شرکت های تولیدکننده آدامس را داراست که شامل 60 شرکت تجارتی هستند. بعد از این کشور آمریکا با چند شرکت بزرگ، تولید آدامس در جهان را در دست دارد. کارخانه های تولید آدامس سالانه چیزی بالغ بر 560 میلیون تن آدامس را به مردم می فروشند و کشور ما هم یکی از رکوردداران مصرف کننده های آدامس در جهان محسوب می شود.

اما آدامس از چه مواد اولیه ای تشکیل شده است. پایه و اساس آن 30 درصد صمغ های طبیعی، لاتکس ها، پارامین جامد یا موم زنبور عسل است که هنگام جویدن حل نمی شوند. پایه دوم آن 59 درصد شکر و رکستروز است که هم باعث شرینی و هم حجم دهنده آدامس محسوب می شود. دو درصد هم گلیسیرین، لسیتین، سوریتول مایع و شیره مالیتول که باعث نرمی و بافت آدامس می شود. 10 درصد بعدی شیره ذرت است به عنوان نگهدارند و جذب رطوبت و حفظ تازگی آن می شود. چهار درصد طعم دهنده ها که نعناع، دارچین، اکالیپتوس، شیرین بیان و انواع میوه ها هستند و پنج درصد سفید کننده و تمیز کننده دندان ها ، خوشبو کننده دهان و بهبود سلامتی دندان ها در ساخت آدامس های استاندارد مورد استفاده قرار می گیرد. البته رنگ های غذایی و خوراکی هم در این میان سهمی دارند.

جویدنی های مفید و مضر!

آدامس های ویژه

1- آدامس های نیکوتینی


حاوی نیکوتین هستند و باعث می شوند هوس کشیدن سیگار در کسانی که تمایل به ترک سیگار دارند تا حدی کاهش پیدا کند.

جویدنی های مفید و مضر!

2- آدامس الکل شکر

ذهن خود را مشوش نکنید، این نوع آدامس حاوی الکل شکر است که یک نام صنعتی برای محصولات شکر است و علاوه بر شیرین بودن دارای کالری پایینی است که به دندان ها آسیب نمی رساند.

3-
آدامس بدون قند


توصیه می شود بعد از مصرف غذا از این آدامس استفاده شود زیرا به دندان ها آسیب نمی رساند. در آدامس های بدون قند به جای استفاده از گلوکز از قندهای مصنوعی و بی ضرر استفاده می شود. آدامس های بدون قند می توانند با تحریک ترشح بزاق باعث خنثی شدن اثر این اسیدها شوند و عوامل دفاعی موجود در آنها نیز خاصیت میکروب کشی دارند. به علاوه قدرت پاک کنندگی مکانیکی آدامس باعث کند شدن روند پوسیدگی دندان می شود. در واقع جویدن آدامس می تواند نوعی عادت مثبت برای دستیابی به بهداشت مناسب دهان و دندان باشد اما باید توجه داشت که جویدن آدامس هرگز نمی تواند جایگزین روش های مرسوم بهداشت دهان یعنی استفاده از مسواک و نخ دندان شود.

4- آدامس بادکنکی


به طور معمول نسبت به آدامس های دیگر کش آمدنی است و برای ساختن حباب از دهان استفاده می کنند.

جویدنی های مفید و مضر!

5- آدامس های حاوی مواد مخدر

حاوی مواد مخدری به نام ناس است که پزشکان اعتقاد دارند در طول زمان باعث سرطان دهان، لثه و زبان می شود.



چرا آدامس بجویم؟


جویدن آدامس به مدت 30 دقیقه بعد از صرف غذا باعث بهبود سوزش و ترش کردگی می شود. خوردن آدامس در طول روز اشتها را کاهش می دهد و در کنار رژیم گرفتن به شما کمک می کند. بوی بد دهان را از بین می برد و موجب تمیزی لثه و دندان ها می شود. بعد از صرف وعده های غذایی به مدت 10 دقیقه به هضم بهتر آن کمک می کند.



چرا آدامس نجویم؟


در هنگام خوردن آدامس دهان مکرر باز و بسته می شود و هوای زیادی وارد معده و باعث نفخ معده می شود. جویدن زیاد آدامس باعث درد و ناراحتی در دهان و دندان ها می شود.

باعث تحریک بیشتر بزاق دهان می شود و این برای چند ساعت متوالی طبیعی نیست و باعث می شود عملکردهای متابولیسم بدن اثری نامطلوب داشته باشد. جویدن آدامس در بیماران قلبی موجب افت فشار خون و افزایش ضربان قلب می شود.


ویدیو مرتبط :


خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مصرف قهوه: مفید یا مضر؟



 

 

قهوه

 

 

به یاد داشته باشید که مصرف مقادیر فراوانی از قهوه (مثلا 4-7 فنجان قهوه در روز) می تواند در افراد به ویژه در افراد مستعد موجب مشکلاتی نظیر: بی قراری، اضطراب، زودرنجی و بی خوابی گردد.

دکتر حمیدرضا فرشچی www.novindiet.com

متخصص تغذیه و متابولیسم و فوق تخصص دیابت و چاقی از انگلستان

قهوه یکی از نوشیدنیهایی است که در جوامع مختلف استفاده می شود. البته میزان مصرف آن در کشورها و جوامع مختلف تفاوت معنی داری دارد. برهمین اساس ادعاهای فراوانی در مورد خواص و مضرات این نوشیدنی بیان می شود. در گذشته قهوه را در ایجاد طیف وسیعی از بیماری ها ( اعم از مشکلات هورمونی و ممانعت از رشد قد تا عوارض غیر هورمونی مثل بیماری قلبی و سرطان) مقصر می دانسته اند اما آیا واقعا قهوه تا این حد مضر بوده است ؟

*   آنچه مطالعات علمی جدید در مورد قهوه می گویند:  تحقیقات علمی اخیر حاکی از آنند که در کل قهوه احتمالا آنقدرها هم که برخی ادعا می کنند بد نیست. ولی اگر بخواهیم به قهوه عنوان خوب یا بد  را بدهیم کدام عنوان را باید انتخاب کرد؟ ممکن است بهترین پاسخ این باشد که برای اغلب مردم فواید قهوه بیشتر از خطرات آن است.  مطالعات اخیر عموما ارتباطی را بین مصرف قهوه و افزایش خطر بیماری قلبی و سرطان مشاهده ننموده اند .  پس چرا برخی در مورد  مصرف قهوه تا  این حد بدبین شده بودند ؟ مطالعات اولیه این موضوع را در نظر نمی گرفتند که برخی از رفتارهای خطرساز مانند سیگار کشیدن و فعالیت بدنی ناکافی ممکن است در میان افرادی که بسیار قهوه می نوشند رایج باشد و چون این پژوهشها اثر این عوامل مخدوشگر را در مطالعات خود لحاظ نمی نمودند، نتایج مطالعات دچار انحرافاتی می شده است.

البته در مطالعات جدید نیز خطراتی در رابطه با مصرف زیاد قهوه مشاهده می شوند و مصرف مقادیر زیادی از قهوه تصفیه نشده با افزایش ملایم سطوح کلسترول خون در ارتباط می باشد. یک مطالعه جدید نیز نشان داده است که مصرف 2 فنجان و یا تعداد بیشتر از قهوه در طی روز خطر بیماری قلبی را در برخی افراد خاص ( که به علت یک جهش رایج ژنتیکی، تجزیه قهوه در بدن آنها آهسته است ) افزایش می دهد. لذا ممکن است سرعت متابولیزه شدن قهوه در بدن شما، میزان خطرناک بودن قهوه برای سلامت شما را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین  به یاد داشته باشید که مصرف مقادیر فراوانی از قهوه (مثلا 4-7 فنجان قهوه در روز) می تواند در افراد به ویژه در افراد مستعد موجب مشکلاتی نظیر: بی قراری، اضطراب، زودرنجی و بی خوابی گردد.

از طرف دیگر، برخی مطالعات جدید نشان داده اند که قهوه ممکن است مزایایی را برای سلامت بدن به همراه داشته باشد از جمله اثر محافظت در برابر بیماری پارکینسون، دیابت نوع 2 و سرطان کبد .  همچنین محتوای آنتی اکسیدانی قهوه بالاست و ممکن است فوایدی را برای بدن به ارمغان آورد. ولی این سخن بدین معنا نیست که شما همان اندرز همیشگی  مبنی بر رعایت اعتدال و میانه روی در هر چیز را فراموش کنید و در مصرف قهوه زیاده روی کنید . چرا که هر چند که ممکن است مصرف قهوه خطری را برای شما در بر نداشته باشد ولی به هر حال نوشیدنی های دیگری مثل آبمیوه و شیر حاوی مواد مغذی مفیدی می باشند که قهوه آنها را در بر ندارد لذا بهتر است به جای افزایش نوشیدن قهوه ، خود را از فواید نوشیدنی های مفید دیگر مثل شیر و آبمیوه بهره مند سازید .

*     آیا مصرف قهوه می تواند موجب کم آبی و دهیدراته شدن بدن گردد؟ از مدتها پیش نظر محققین بر آن بوده است که نوشیدنی های کافئین دار از جمله قهوه دیورتیک هستند و دفع ادراری را افزایش می دهند و افزایش دفع آب بدن نیز می تواند منجر به کم آبی گردد و خطرناک باشد. ولی  این ادعا چندان هم صحیح  نیست چرا که شواهد جدید علمی حاکی از آنند که خاصیت مدر بودن کافئین تنها در مقادیر بالای مصرف یعنی بیش از 500-600 میلی گرم کافئین در روز (معادل با 4-7 فنجان قهوه در روز) قابل توجه است و در مصرف مقادیر متعادل از کافئین مشکل کم آبی برای بدن ایجاد نمی شود.

*     مصرف چه میزان قهوه مطلوب است؟ دریافت مواد کافئین دار تا سقف  200-300 میلی گرم کافئین ( معادل با 2-4 فنجان قهوه ) در روز  برای اغلب افراد مطلوب و بی خطر می باشد. البته بهتر است روزانه به مصرف 1-2 فنجان قهوه اکتفا کنید و بیش از 4 فنجان را مصرف ننمایید.

در انتها  این نکته را به خاطر داشته باشید که ممکن است موادی که همراه قهوه مصرف می شوند از جمله خامه و شکر و چربی و ... و تنقلات  می توانند میزان کالری دریافتی شما را افزایش دهند. اگر هم از فواید قهوه سخن به میان می آید این منافع در مورد مصرف قهوه خالص است نه به همراه مواد افزودنی اعم از شکر و خامه..../تحلیل:عصرایران