سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

جراحی چال‌گونه مد این روزها!


برای برخی افراد مهم است که هنگام لبخند زدن فرورفتگی در گونه‌شان ایجاد شود و معتقدند که این فرورفتگی می‌تواند جذاب‌شان کند.

مجله زندگی ایده آل - نیلوفر جامه‌بزرگی: لبخند از زیباترین نعمت‌های خداوند است از قدیم هم گفته‌اند لبخند چهره شما را زیباتر می‌کند. امروزه شکل لبخند برای بسیاری از افراد که طرفدار زیبایی هستند، تغییر کرده است. برای برخی افراد مهم است که هنگام لبخند زدن فرورفتگی در گونه‌شان ایجاد شود و معتقدند که این فرورفتگی می‌تواند جذاب‌شان کند. پس خودشان را به دست جراحان و پزشکان می‌سپارند تا بتوانند فرورفتگی را در گونه خود ببینند. صنعت زیبایی هم از این قافله عقب نمانده و شیوه‌هایی برای ایجاد فرورفتگی در گونه افراد ایجاد کرده است. اگر شما هم سری به مطب‌های زیبایی بزنید حتما افرادی را مشاهده می‌کنید که برای ایجاد چال‌گونه به آنجا مراجعه کرده‌اند.

جراحی چال‌گونه مد این روزها!

این عمل که حدود دوونیم تا سه‌میلیون برای افراد آب می‌خورد، گاه با عوارضی همراه است. در این مطلب دکتر رضا وقر‌دوست عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و معاون آموزش بیمارستان مطهری و دکتر شاهرخ خوش‌سیرت، فلوشیپ جراحی صورت و پلاستیک صورت درباره این عمل بیشتر توضیح می‌دهند و شما را با عوارض آن آشنا می‌کنند. درنهایت اگر شما هم قصد انجام این عمل را دارید، می‌توانید ضررها و منفعت ایجاد چال‌گونه را بررسی کنید و تصمیم بگیرید که آیا دل‌تان می‌خواهد باز هم فرورفتگی در گونه‌های خود داشته باشید یا ترجیح می‌دهید چهره و لبخند طبیعی خود را داشته باشید.

دکتر رضا وقردوست*:

از چه صحبت می‌کنیم؟

فرورفتگی و برجستگی که به‌صورت آناتومیک در چهره برخی افراد وجود دارد، چال‌گونه نامیده می‌شود. چال‌گونه یکی از ویژگی‌های شخصیتی ظاهری هر فردی است؛ خداوند هر فردی را با ویژگی خاص خودش آفریده و هرکس ویژگی‌ای را به ارث برده است. درواقع هر فرد فرورفتگی در قسمت چربی‌های گونه دارد که برخی افراد به این فرورفتگی علاقه دارند و دل‌شان می‌خواهد هنگام خندیدن، چاله‌ای روی گونه‌های خود ببینند. فراموش نکنید که این حالت طبیعی است و ما می‌خواهیم به‌صورت غیرطبیعی در گونه فرد به وجود بیاوریم.

در اتاق جراحی چه می‌گذرد؟

چند راه‌حل برای ایجاد چال‌گونه وجود دارد و امروزه برخی پزشکان زیبایی با سه شیوه این فرورفتگی را در چهره افراد ایجاد می‌کنند. یکی از راه‌های کاربردی برای ایجاد چال‌گونه، استفاده از جراحی است که البته بیهوشی ندارد و به‌صورت سرپایی و حتی در مطب هم انجام می‌شود و مدت آن نیم ساعت تا 45دقیقه است. در این شیوه پزشک بخیه‌ای را به دهان می‌زند و درنهایت فرورفتگی ایجاد می‌شود؛ درواقع پزشک برش کوچکی را در دهان ایجاد کرده و با بخیه قسمت حاشیه صورت را به قسمت داخل فیکس می‌کند که درنهایت فرورفتگی در قسمت گونه ایجاد می‌شود. این عمل هم عوارض خاص خود را دارد که در ادامه بیشتر درباره عوارض آن توضیح می‌دهیم.

 برخی افراد برای ایجاد چال‌گونه ساکشن می‌کنند، همان‌گونه که گفتیم در میانه صورت در حالت طبیعی مقداری چربی وجود دارد، در حالت ساکشن چربی‌های گونه را بر‌می‌دارند تا فرورفتگی در آن ایجاد شود، در شیوه دیگر با استفاده از پروتز، برجستگی در ناحیه گونه ایجاد می‌کنند تا چال‌گونه هنگام خندیدن ظاهر شود. بعضی‌ها از تزریق ژل استفاده می‌کنند که با ایجاد برجستگی بالای گونه، گودی در چهره فرد ایجاد شود که در  این عمل هم گاه تغییر حالت در ژل ایجاد می‌شود و چهره فرد را نامتناسب می‌کند. هیچ‌یک از این اعمال از لحاظ آکادمیک عمل قابل‌قبولی نیستند. شاید بهتر باشد به‌جای انجام این عمل چهره و لبخند زیبای خود را بپذیریم و قدر لبخند‌های‌مان را حتی بدون چال‌گونه بدانیم.

جراحی چال‌گونه مد این روزها!

کار از کار گذشته است

زمانی که چال‌گونه به‌صورت آناتومیک در چهره فرد وجود ندارد، ماندگاری هم ندارد و بعد از مدتی خبری از چال‌گونه نیست و اغلب افراد بعد از انجام این عمل ناراضی‌اند و  با عوارضی ناشی از آن رو‌به‌رو هستند. جراحی  چال‌گونه به شکل آکادمیک در کتاب‌های زیبایی مورد قبول نیست و تعریف دقیق و علمی برای آن وجود ندارد. هدف از علم  جراحی زیبایی برطرف کردن مشکلات صورت و حالت‌هایی است که برای صورت آزار‌دهنده است. در هیچ کتاب علمی زیبایی تغییر حالت ژنتیک فرد که مشکلی برای او ایجاد نمی‌کند پذیرفته نیست. این علم برای بالا بردن کیفیت زندگی افراد است مثلا فردی که دچار افتادگی پلک شده است و افتادگی پلک او روی میدان دید او تاثیر گذاشته، می‌تواند با استفاده از عمل جراحی زیبایی این مشکل را حل کند اما تن دادن به هر عمل زیبایی و بدون دلیل پذیرفته نیست و ممکن است برای فرد عواقبی در پی داشته باشد.

قبل از جراحی بدانید

شاید با انجام این عمل برای مدت کوتاهی احساس خوبی داشته باشید و از چهره خود لذت ببرید اما هر فرد به‌طور طبیعی به مرور زمان و افزایش سن دچار افتادگی صورت می‌شود و فرورفتگی در جای نامناسب خود قرار می‌گیرد و در‌نهایت مجبور هستید دوباره به پزشکان زیبایی مراجعه کنید و به‌دنبال چاره‌ای برای رفع مشکل جدیدتان باشید.

این عارضه را جدی بگیرید

هر عملی عوارض خودش را دارد و ممکن است شما را با مشکلاتی رو‌به‌رو کند. در این عمل هم گاه بخیه توسط افرادی انجام می‌شود که تبحر کافی برای انجام آن ندارند و ناحیه عروق و اعصاب آن را به‌درستی نمی‌شناسند و به این نواحی آسیب می‌رسانند. آسیب به این نواحی باعث از بین رفتن اعصاب صورت شما و فلج شدن آن می‌شود. بنابراین باید مراقب بود تا پزشک و جراح متبحر و حاذق را برای اجرای این جراحی انتخاب کرد و کار را به دست کاردان سپرد. تعداد زیادی از مراجعان به پزشکان زیبایی افرادی هستند که از انجام این عمل ناراضی بوده‌اند و اکنون برای یافتن راهی برای بازگرداندن چهره خود هستند.

دکتر شاهرخ خوش‌سیرت**:

چالی که دائمی می‌شود

چال‌گونه که اصطلاح علمی آن dimple  است درنظر برخی افراد یکی از ملاک‌های زیبایی است و بسیاری از خانم‌ها دوست دارند هنگام خندیدن، فرورفتگی در محل گونه خود داشته باشند، به‌همین دلیل تن به عمل برای انجام چال‌گونه می‌دهند. البته این عمل همیشه موفقیت‌آمیز نیست و گاهی چال‌گونه همیشگی می‌‌شود. تبحر جراح در ایجاد چال‌گونه (داینامیک) بسیار مهم است. چال‌گونه داینامیک، چال‌گونه‌ای است که فقط هنگام خنده ایجاد شود.

 چال‌گونه‌ای که هم در حالت خنده باشد و هم در حالت عادی، زیبایی را به چهره فرد نمی‌دهد. از طرفی چال‌گونه باید عمق متناسبی داشته باشد. اگر عمق آن زیاد باشد هم نمی‌تواند زیبا باشد. درواقع یکی از مشکلات این جراحی ایجاد چال دائمی در چهره فرد است که نه تنها او را زیباتر نمی‌کند بلکه باعث زشت شدن چهره او هم می‌شود و بهتر است قبل از انجام این عمل حتما با عوارض آن آشنا باشید.

جراحی چال‌گونه مد این روزها!

چاق‌ها چال گونه نکارند

چاقی علاوه بر اینکه عوارض زیادی برای شما به‌همراه دارد و سلامت شما را به خطر می‌اندازد، برای کاشت گونه هم شما گزینه مناسبی نیستید. این عمل برای افرادی که لپ‌های چاق و گوشت‌آلود دارند، توصیه نمی‌شود. افرادی که اضافه‌وزن دارند، صورت‌شان هم چربی بیشتری دارد و عمل چال‌گونه هم تغییر میزان چربی ناحیه گونه است. اگرچه این عمل به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود اما اگر تصمیم دارید چال‌گونه بگذارید بهتر است ابتدا وزن خود را کاهش دهید و بعد سراغ پزشک زیبایی بروید.

گونه‌کاری از نوع سنتی

شاید هم شما در اطراف خود توصیه‌ها و ورزش‌هایی را برای ایجاد چال‌گونه شنیده باشید. با کمی جست‌وجو می‌توانید حرکاتی را برای انجام صورت خود بیابید که عده‌ای ادعا می‌کنند، می‌توانید با انجام این حرکات روی صورت خود گونه بکارید یا چال‌گونه ایجاد کنید. به گفته دکتر وقردوست، این حرکات تاثیری در چهره شما ندارند و همه دستگاه‌هایی که برای ایجاد چال‌گونه وجود دارند، تنها جنبه تبلیغاتی داشته و نمی‌توانند تغییری در ژنتیک چهره شما ایجاد کنند.

زیر لپ‌تان آب نرود

دکتر وقردوست، درباره عوارض تزریق چربی می‌گوید که تزریق چربی نیاز به تکنیک خاص خودش را دارد و اگر به‌درستی انجام نشود، عوارض زیادی دارد. ممکن است با تزریق نامناسب چربی بعد از چند ماه چربی‌ها آب در قسمت گونه‌ها ذخیره کنند.

ذخیره آب در همه قسمت‌ها به یک اندازه نیست و ممکن است یک طرف صورت شما آب بیشتری و طرف دیگر هم مقدار آب کمتری را جذب کند، درنهایت هم چهره شما نامتناسب شود و یک طرف لپ‌تان بزرگ‌تر از طرف دیگر شود.

نکته هایی که شاید به کارتان آید

مشکلات احتمالی

یکی از مشکلات عمل چال گونه  ایجاد چال دائمی در چهره فرد است که بلکه باعث زشت شدن چهره او می‌شود.

آسیب بزاقی


ممکن است بزاق شما حین عمل آسیب ببیند و باعث تورم در این ناحیه شود و بیمار را دچار مشکلات طولانی‌مدت کند.

کجا چال‌گونه بکاریم؟

ممکن است چال‌گونه در محل مناسب آن قرار نگیرد. برای ایجاد چال‌گونه مناسب می‌توان از خود بیمار خواست که مقابل آیینه بایستد و محل مناسب را تعیین کند. می‌توان در حالی که فرد در حالتی که مکش دارد، فضای مناسب را برای این کار در لپ او به وجود آورد اما حالت علمی آن، این است که یک خط عمود از گوشه خارجی چشم و یک خط افقی در موازات لب فوقانی بکشید و امتداد دهید، جایی که این دو خط یکدیگر را قطع کنند، محل مناسبی برای ایجاد چال‌گونه است.

 بعد برش‌هایی جلوی مجرای غده بزاقی ایجاد می‌شود که در ناحیه بناگوش است. ممکن است بزاق شما حین عمل آسیب ببیند و باعث تورم در این ناحیه شود اما به‌طور کلی بخیه این ناحیه حدود دو تا سه عدد است که به‌صورت جذبی است. گاه جراح به غده‌های بزاقی آسیب می‌زند و بیمار را دچار مشکلات طولانی‌مدت می‌کند. به عقیده دکتر خوش‌سیرت چال‌گونه در دراز‌مدت در چهره فرد باقی می‌ماند. به عقیده دکترخوش سیرت ژل تزریق راه مناسبی نیست و نمی‌تواند چال مناسبی را ایجاد کند و بهتر است اگر قصد انجام عمل زیبایی چال‌گونه را دارید این راه را انتخاب نکنید.

* عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و معاون آموزش بیمارستان مطهری
** فلوشیپ جراحی صورت و پلاستیک صورت


ویدیو مرتبط :
‫عمل ایجاد چال روی گونه‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مد این روزها، جراحی چال گونه!


گویا متخصصین زیبایی که نگران از روی بورس افتادن جراحی بینی و گونه گذاری و پروتز لب هستند، به فکر داغ کردن تب جدیدی در عرصه «بکش وخوشگلم کن» افتاده اند تا مطب دکترهای زیبایی همچنان یکی از پولسازترین محل های ارائه خدمات پزشکی لقب بگیرند.





همشهری جوان:
 «با ما زیباتر بخندید. عملِ چالِ گونه، صددرصد تضمینی». این آگهی نیم صفحه یکی از کاتالوگ های تبلیغاتی است که به صورت رایگان در سطح شهر توزیع می شوند. به احتمال قریب به یقین این آگهی و مشابهاتش تا چند وقت دیگر یکه تاز جدید عرصه عمل های زیبایی خواهند شد، گویا متخصصین زیبایی که نگران از روی بورس افتادن جراحی بینی و گونه گذاری و پروتز لب هستند، به فکر داغ کردن تب جدیدی در عرصه «بکش وخوشگلم کن» افتاده اند تا مطب دکترهای زیبایی همچنان یکی از پولسازترین محل های ارائه خدمات پزشکی لقب بگیرند. ما هم به سراغ یکی از مطب های باکلاس زیبایی رفتیم تا به همراه مهسا که در حسرت!! سوراخی روی گونه اش است و لیلا که چند ماه پیش این آرزو را محقق کرده است، از چندو چون این عمل جدید باخبر شویم.

مهسا روی صندلی چرمی کنار دستی منتظر نوبت ویزیتش نشسته است و با انگشتانش بازی می کند، علائمی از نگرانی در چهره اش پیدا است ولی سعی می کند خودش را «کول» نشان بدهد. لیلا، دوست مسن تر، دستش را می گیرد و شروع می کند حرف های امیدوارانه زدن؛ «بذار با دکتر صحبت کنی خیالت راحت می شه.» هر دو تقریبا یک تیپ لباس پوشیده اند و یک مدل آرایش دارند. مهسا کمی تپل است و قد متوسطی دارد و مثل اکثر دخترهای امروزی لباس های متفاوتی پوشیده. 23 سالش است و دانشگاه را تازه تمام کرده.

دوستش اما بزرگتر است و بینی اش را هم عمل کرده. لیلا مدام سعی می کند لبخند روی صورتش محو نشود تا دو چال عمیق دو طرف صورتش به وضوح دیده شوند. اینجا، توی مطب دکتر، تابلوی وای فای رایگان اولین چیزی است که چشم هر کسی را می گیرد. لیلا از همان بدو ورود دست به گوشی شده و در همین مدت حین چک کردن اینستاگرامش چندتایی هم برنامه و بازی دانلود کرده.



مهسا چند ماهی است با یکی از هم دانشگاهی های سابقش نامزد کرده و مهمترین علت عمل کردنش را علاقه همسرش به چال گونه می داند «احسان از اولش می گفت که صورتم تپله، اگه چال داشته باشم، خیلی بانمک می شم. خودمم دوست دارم تو عروسی خنده هام به چشم بیاد.» البته آقای نامزد هم قول داده است برای ایجاد ملاحت در چهره همسر کمی سر کیسه را شل کند.

به این ژستم می یاد!

لیلا ال سی دی گوشی اش را سمت ما می گیرد تا عکسی را که قبل از عمل چال گونه انداخته است ببینیم. برای اثبات تفاوت هم لبخند پهنی در صورتش ایجاد می کند. «می بینی؟ خیلی عوض شدم. یه جورایی صورتم بامزه تر شده.»

انگشتش را فشار می دهد روی صورت دوستش و با امتداد دادن خنده می گوید: «به این ژستم میاد، نیس که تپله، خیلی بامزه می شه» خانم بغل دستی که حدودا 50 سال سن دارد، حرف های دخترها را می شنود، کنجکاو می شود بداند برای چه نوع جراحی آمده اند.

وقتی متوجه می شود که برای عمل چال گونه آمده اند تعجب می کند و کلی نصیحت می کند که بهتر است زیر تیغ جراحی رفتن را نگه داریم برای دوران میانسالی و الان نیازی به این کارها نداریم و ... تیتراژ آوای باران که پخش می شود اما حواسش پرت تلویزیون بزرگی که به دیوار مطب زده اند می شود و صحبتش نیمه تمام می ماند.

بابام پول بالای این چیزا نمی ده

از مهسا می پرسم ترسی برای جراحی ندارد؟ بعد از کمی مکث می گوید تنها مشکلی که دارد عوارض عمل است، چون شنیده ممکن است کسانی که این عمل را انجام می دهند، دیگر نتوانند به صورت طبیعی بخندند.

لیلا مثل ایجنت ها رفتار می کند و پیش از اینکه دلهره درونی دوستش اضافه شود سریع می پرد وسط بحث و شروع می کند درباره محاسن عملی که انجام داده حرف زدن: «من عمل کردم خبر دارم. یکی دوهفته اول یک کم درد داری، ولی مسکن بخوری هیچی نمی فهمی، بعدشم که دیگه تو می مونی و به چال گومبولی!» لیلا می گوید چون از دکتر خودش مطمئن بوده، مهسا را هم برای عمل اینجا آورده است. «این دکتر دستش سبکه و هیچ کدوم از مریضاش بعد از عمل زیاد اذیت نشدن.»

از مهسا می پرسم که آیا پدر و مادرش هم به انجام این عمل راضی هستند یا نه. می گوید مادرش مشکلی با این قضیه ندارد اما پدرش راضی به عمل نیست و از این قضیه مشاوره ودکتر هم خبر ندارد. می گوید اگر قضیه اوکی شد؛ پدرش را یکجور راضی می کند، چون پدرش حاضر است هر کاری را برای رضایت تنها فرزندش انجام بدهد اما لیلا می گوید که برای عمل هایش خیلی با پدر و مادرش بحث کرده و بالاخره توانسته یکجوری رضایتشان را جلب کند اما در نهایت مجبور شده همه پول عملش را خودش جور کند و به قول خودش یک قران از پدر و مادرش کمک نگرفته.

هنوز نیمی از مراجعین داخل اتاق انتظار نشسته اند. مهسا دیگر کلافه شده. از منشی مطب می پرسد چقدر مانده تا نوبت آنها بشود. منشی انگار حال و حوصله درست حسابی ندارد. همانطور که سرش پایین است می گوید دو نفر و باز چیزهایی را در دفترش یادداشت می کند.

بالاخره بعد از سه ساعت و نیم انتظار نوبتشان می شود. میز دکتر با قالب های پروتز تزئین شده است. دکتر برعکس منشی با لبخند از مشتری های جدید استقبال می کند. احوال بینی و چال لیلا را می پرسد و مهسا را به صندلی نزدیک میز خودش راهنمایی می کند، به مهسا می گوید بخندد و عضلاتش را حرکت بدهد. بعد از چند بار تکرار این عمل و بررسی صورت مهسا می گوید که نمی تواند برای او چال گونه بگذارد، چون صورتش عضله های لازم برای ایجاد یک چال گونه خوب را ندارد و اگر بخواهد حتما چال داشته باشد، دکتر مجبور است به جای خالی کردن یک عضله در دهان که حالت طبیعی عمل است، کناره دهان را بخیه بزند که این کار هم باعث به وجود آمدن یک چال دائمی روی گونه خواهد شد.

دکتر توضیح می دهد که عمل مهسا با بی حسی موضعی داخل دهان انجام می شود و دردسرهای بیهوشی را ندارد و دوران نقاهتش هم یک تا سه هفته است اما کسانی که عضله صورتشان برای چال گونه برداشته می شود، تا سه ماه نه می توانند بخندندو نه می توانند ابراز احساسات شدید داشته باشند.

از عوارض عمل که می پرسیم، دکتر می گوید «عوارضش مانند باقی عمل های زیبایی این است که حس طبیعی بودن از آدم گرفته می شود و بعضی وقت ها دیگر مشکل می توان طبیعی خندید.» از دکتر خداحافظی می کنیم و از مطب خارج می شویم. مهسا به وضوح از اینکه نمی تواند چال گونه داشته باشد، ناراحت است و به شانس خودش لعنت می فرستد، اما لیلا او را دلداری می دهد که نگران نباشد وهزارتا دکتر دیگر توی این شهر هست که این عمل را انجام می دهند و فوقش می روند پیش یک دکتر بهتر که بتواند چال دلخواه را روی گونه او ایجاد کند.


ترکاندن لپ به دردسرهایش می ارزد؟ یک پزشک متخصص جواب می دهد

از هر 10 عمل یکی موفقیت آمیز است

از نکات مهم در عمل های زیبایی هزینه گزاف و عوارض ناشی از جراحی هستند. دکتر شهرجردی که خودش پزشک زیبایی است، از چرایی داغ شدن عمل چال گونه و استقبال مراجعان متعدد آن در این مدت کم می گوید.

عمل چال گونه دقیقا چه نوع عملی است؟

- در این عمل ما با بافت نرم کار داریم. یک لایه عضلانی را عمل می کنیم و به صورت مصنوعی یک کشش در آن ایجاد می کنیم. آن چین عضلاتی باعث وجود چال گونه می شود؛ یعنی همان چین پیشانی و صورت که بر اثر مرور زمان و پیری ایجاد می شود را به صورت دستی ایجاد می کنیم به صورت خیلی ساده از مخاط داخل دهان برش داده می شود و یک لایه هایی از مخاط و عضلات کم می کنیم و لایه هایی از داخل دهان به هم می دوزیم تا حالت چال روی صورت ایجاد شود.

به نظر شما تب اینگونه عمل ها دوره ای است و براساس یک موج در جامعه ایجاد می شود؟

- دقیقا اینگونه است، مثلا تات 15-10 سال قبل هیچ کس دلش نمی خواست لبش را با پروتز برجسته کند، اینگونه عمل ها به صورت مد اکثرا از سمت غرب وارد می شود؛ مثلا اولین کسی که در زمینه کاشت لب مطرح شد، آنجلینا جولی بود که در واقع پیشرو مد برجسته کردن لب است، چال گونه هم همینطور است. تقریبا این عمل حدود دو سه سال است که در ایران باب شده تا چند سال قبل کسی که چال گونه داشت، شاید مورد تمسخر دیگران هم قرار می گرفت اما الان باب شده و طرفداران زیادی پیدا کرده است.



از نظر زیبایی چال گونه چند درصد می تواند روی صورت تاثیر بگذارد؟

- خود من این عمل را توصیه نمی کنم و از نظر من نه تنها در اکثر موارد کمکی به زیبایی نخواهد کرد بلکه صورت را از حالت طبیعی خارج می کند. البته در مواردی هم هست که این چال به ملاحت صورت اضافه می کند ولی به طور مثال از هر 10 مراجعه برای عمل چال گونه این عمل ممکن است در صورت یک نفر تغییر مثبت و قابل توجهی ایجاد کند.

اکثرا چه تیپ افرادی این عمل را انجام می دهند؟

- معمولا افرادی به سراغ اینگونه عمل ها می روند که در زندگی افراد پراسترسی هستند و اکثرا نیاز به درمان های روانپشکی دارند؛ مثلا کسانی که بینی های شکسته دارند یا بینی آنها واقعا بزرگ استو با مشکلاتی در ناحیه چانه خود دارند، عمل زیبایی به آنها توصیه می شودو اینگونه افراد هم ضریب رضایتمندی بیشتری بعد از عمل دارند اما کسانی که به دنبال اینگونه عمل ها هستند، شاید بعد از عمل هم از صورت خود رضایت کامل نداشته باشند. و دوباره جلوی آینه که خودشان را می بینند بگویند اگر ابراهایم بالاتر باشد بهتر است یا لپ ها و گونه هایم برجسته تر بود بهتر می شد. اینآدم ها اکثرا اختلالات اضطرابی دارند و در بعضی موارد حتی دچار وسواس های شدید فکری در زمینه ظاهرشان هستند و نیاز به دوره های درمانی دارند. در کشورهای جهان اولی مانند کانادا و آمریکا کسی که قصد جراحی پلاستیک دارد، حتما باید یک مشاوره روانپزشکی داشته باشد. اگر روانپزشک او را تایید کرد عمل انجام می شود اما در ایران متاسفانه همچین چیزی نداریم.

هزینه اش چقدر است؟

- بسته به دکترهای مختلف متفاوت است اما در کل برای دو طرف صورت از یک میلیون و نیم تا دو میلیون متغیر است.

اثرات این عمل دائمی است یا امکان بازگشت به حالت اولیه وجود دارد؟

- همیشه امکان بازگشت به حالت اولیه هست. بستگی دارد آن فرد چقدر از نظر عضلاتی کشش داشته باشد. اگر عضلات یک مقدار قوی تر از حد عادی باشد امکان برگشت آن وجود دارد اما در همین حالت هم تا 60-50 درصد قضیه باقی می ماند چون به هر حال بافت صورت در این عمل برداشته می شود.

عوارض خاصی هم دارد؟

- چون در این عمل ما با بافت های درونی دهان و مخالط دهان سر و کار داریم. ممکن است بعد از عمل فرد دچار التهاب منطقه دهانی یا عفونت شود که به صورت افت نمایان شود اما مشکل دیگری که در اینگونه عمل ها مشاهده می شود، این است که گاهی به علت کم دقتی جراح عدم قرینگی در صورت ایجاد می شود و مسلما یکی از زیبایی های صورت ما قرینگی است که اگر از بین برود، مشکل ساز خواهد بود.