سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

توصیه های پزشکی در مورد بیماریها



عید نوروز با دید و بازدیدهای زیاد و سفرهای مختلفی همراه است. معمولا در تمام این دید‌ و‌ بازدیدها و سفرها،‌ خوراکی‌های مختلفی مصرف می‌شوند بنابراین اگر برخی بیماران یا افراد خاص، حواسشان به نوع تغذیه‌شان در این ایام نباشد، ممکن است شیرینی عید به کامشان تلخ شود...

 

به‌همین دلیل توصیه های پزشکی برای بیماران مبتلا به دیابت، بیماری‌های کلیوی، فشارخون بالا، بیماری‌های قلبی و بچه‌ها و سالمندان داریم که با رعایت این توصیه های پزشکی می‌توانند نوروز سالم‌تری را پشت‌سر بگذارند.

 

فشار خون,دستگاه گلوکومتر

هرشب قندخون خود را با دستگاه گلوکومتر اندازه‌گیری کنید

 توصیه های پزشکی در مورد دیابت
1. تزریق انسولین و مصرف به موقع قرص‌های خود را در دید و بازدیدهای عید، پشت گوش نیندازید.

 

2. در ایام نوروز، هرشب قندخون خود را با دستگاه گلوکومتر اندازه‌گیری کنید. این کار را هر 2 روز یکبار، در حالت ناشتا هم انجام دهید.

 

3. اگر انسولین تزریق کردید یا قرص کاهش قندخون خوردید و برای سفر یا دید و بازدید از منزل خارج شدید، حتما یک شکلات یا بیسکویت بدون کرم سبوس‌دار داخل کیف خود بگذارید تا در صورت افت احتمالی قندخون، آن را مصرف کنید.

 

4. اگر در مهمانی دچار افت قندخون شدید و نخواستید کسی از این موضوع باخبر بشود، بلافاصله 2 یا 3 قند را داخل آب یا چایتان حل کنید و آن را بنوشید.

 

5. در ایام نوروز، زیاد سمت شیرینی‌های مختلف نروید و مصرف شیرینی یا شکلات را به یکی دو عدد، ‌آن هم کوچک، در طول روز محدود کنید.

 

6. همیشه مقداری کشمش، توت خشک یا خرمای خشک و خردشده داخل یک ظرف سبک و پلاستیکی کوچک در کیف یا جیبتان داشته باشید تا مجبور نباشید در تمام مهمانی‌ها، چای خود را با قندهای بزرگ یا تلخ بخورید.

 

7. اگر می‌خواهید چای را با قند بخورید، حتما تکه کوچکی از قند را جدا کنید و از خوردن حبه قندهای بزرگ بپرهیزید.

 

8. از مصرف آبمیوه به دلیل جذب سریع قند و افزایش و کاهش ناگهانی سطح قندخون در اثر نوشیدن آن، خودداری کنید.

 

9. مصرف انواع سبزی‌ها و سالادهای تازه و سالم را -چه در سفر و چه در مهمانی- فراموش نکنید.

 

10. برای پیشگیری از بالا‌رفتن قندخون در سفر، حتما روزی 8 لیوان آب و مایعات بنوشید.

 

11. برنامه غذایی و ساعت‌های غذا خوردنتان را به بهانه دید و بازدیدهای نوروزی بر هم نزنید. به هم خوردن نظم غذایی در تعطیلات، یکی از عوامل بالا و پایین‌رفتن ناگهانی قندخون در بیماران دیابتی و به خطر افتادن سلامت آنهاست.

 

12. در صورت امکان در مهمانی‌ها، شکلات‌های تلخ را انتخاب كنید.

 

توصیه های پزشکی در مورد فشار خون
1. حجم بیشتری از میوه‌ها، سبزی‌ها و صیفی‌ها را که سرشار از منیزیم و پتاسیم هستند و برای سلامتتان بسیار مفیدند، در برنامه غذایی ایام نوروز بگنجانید. برای این کار می‌توانید در تمام وعده‌ها، میان‌وعده‌ها و مهمانی‌ها میوه و سبزی‌ها را مصرف كنید.

 

2. از افزودن نمک به غذا یا میوه پرهیز کنید.

 

3. خیار را با میوه‌های ترش و شیرینی مانند کیوی یا پرتقال بخورید تا به مصرف نمک نیاز پیدا نکنید.

 

4. دور مصرف آجیل‌های شور را خط بکشید.

 

5. در صورت امکان، برای حفظ سطح پتاسیم خون، روزی یک موز کوچک در منزل یا مهمانی بخورید.

 

6. مصرف لبنیات کم‌چرب و دوغ کم‌نمک را فراموش نکنید.

 

7. غلات کامل و سبوس‌دار مصرف کنید.

 

8. در سفر یا مهمانی، به جای غذاهای حاوی گوشت قرمز، غذاهای دریایی یا با گوشت سفید بخورید.

 

9. روغن‌های سالم‌تری مانند زیتون و کانولا را در رژیم غذایی‌تان بگنجانید.

 

10. در سفر و مهمانی تا جایی که می‌توانید غذاهای چرب و سرخ‌کردنی نخورید.

 

توصیه های پزشکی و بیماریهای کلیوی
1. در سفر و تعطیلات، از مصرف آب‌های سنگین و حاوی املاح پرهیز کنید و همیشه آب شرب سالم همراه خود داشته باشید.

 

2. برای پیشگیری از بالا‌رفتن میزان سدیم خونتان،‌ دور مصرف آجیل‌های شور را خط بکشید. میوه‌ها را با نمک نخورید و برای جبران کمبود وقت، غذاهای کنسروی سرشار از سدیم مصرف نكنید.

 

3. مصرف فست‌فودها، غذاهای چرب و سرخ‌کرده چندان به شما توصیه نمی‌شود.

 

4. تا می‌توانید، آب، سبزی و صیفی‌های آبدار بخورید.

 

5. مصرف گوشت قرمز و کباب را در سفرها و دید و بازدیدهای شام و ناهاری،‌ به حداقل ممکن برسانید. مصرف گوشت‌های دودی و شور، نیز به‌هیچ‌وجه به بیماران کلیوی توصیه نمی‌شود.


6. افراد مبتلا به سنگ کلیه باید آب زیاد و موادغذایی حاوی نمک و پروتئین بسیار كمی در برنامه غذایی تعطیلات خود استفاده كنند.

 

آجیل و خشکبار

بچه‌ها را به خوردن آجیل‌های خام یا برگه‌ها و میوه‌های خشک تشویق کنید

 

توصیه های پزشکی برای کودکان
1. برای اینکه بچه‌ها در مصرف شیرینی و شکلات افراط نکنند، ظرف این خوراکی‌های شیرین را جلوی آنها نگذارید و فقط اجازه بدهید حداکثر روزی 2 شیرینی کوچک و 2 شکلات حاوی کاکائو بخورند.

 

2. برای تشویق بچه‌ها به خوردن میوه، حتما در هر مهمانی یک نوع میوه برای آنها پوست بکنید، خرد کنید و جلویشان بگذارید.

 

3. در ایام نوروز از نظم در ساعت غذا خوردن بچه‌ها غافل نشوید.

 

4. خودتان برای بچه‌ها مقداری آجیل پوست بکنید تا از دندانشان برای شکستن مغزها استفاده نکنند یا تخمه‌ها را با پوست رویی‌شان نخورند.

 

5. بچه‌ها را به خوردن آجیل‌های خام یا برگه‌ها و میوه‌های خشک به‌جای آجیل‌های شور و شیرینی‌های مختلف تشویق کنید.

 

6. خودتان روزی 5 تا 7 لیوان به بچه‌ها آب و مایعاتی مانند آبمیوه و شیر بدهید. بچه‌ها وقتی سرگرم مهمانی و بازی باشند، توجهی به تشنگی و گرسنگی خود ندارند و ممکن است کم شدن آب بدن آنها در تعطیلات، ابتلا به یبوست را در پی داشته باشد.

 

سالمندان و توصیه های پزشکی
1. اگر سالمند هستید و هریک از بیماری‌هایی که تا الان به آنها اشاره کردیم دارید، نکته‌های تغذیه‌ای مربوط به آنها را رعایت کنید.

 

2. اگر دندان مصنوعی دارید، به‌جای حذف میوه در ایام نوروز، میوه‌های نرم‌تری مانند کیوی، پرتقال یا موز مصرف کنید.

 

3. اگر با میزبان تعارف نداشتید، از او بخواهید سیب یا خیار را برای شما رنده کند.

 

4. به‌هیچ‌وجه آجیل شور نخورید. در مصرف شیرینی‌ها هم احتیاط کنید و تا می‌توانید، دور انواع خامه‌ای‌شان را خط بکشید.

 

5. مصرف آب فراوان همراه قرص‌هایتان را در طول سفر و مهمانی فراموش نکنید.

 

6. برای پیشگیری از ابتلا به یبوست در این ایام، آب فراوان بنوشید و مصرف برگه‌هایی مانند هلو، زردآلو و آلو را در برنامه روزانه خود داشته باشید. خوردن کیوی هم تاحد مطلوبی به رفع یبوست کمک می‌کند.
منبع:‌salamat.ir


ویدیو مرتبط :
یک توصیه پزشکی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توصیه پزشکی به دانش‌آموزان در هوای آلوده



 

 

 

هوای آلوده

 

 

 

یک متخصص بیماری‌های داخلی گفت: دانش‌آموزان در هوای آلوده ماسک‌های مورد تأیید وزارت بهداشت را تهیه کرده و هر یک تا دو ساعت تعویض کنند.

به گزارش فارس اسماعیل زمانی در خصوص مضرات آلودگی هوا اظهار داشت: دی‌ اکسید نیتروژن، دی‌ اکسید گوگرد و مونوکسیدکربن از جمله گاز‌های بسیار خطرناکی هستند که افزایش آنها بر روی پوست، مو، چشم و ریه اثرات بسیار مخربی دارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر هوای شهر تهران به علت افزایش این گازها بسیار آلوده است و مردم تهران خصوصاً دانش‌آموزان، برای خارج شدن از منزل، مسائل ایمنی را در زمینه سلامت خود و دیگران رعایت کنند.

این متخصص بیماری‌های داخلی افزود: به افراد و دانش‌آموزان توصیه می‌شود که حتی الأمکان از منزل خارج نشوند ولی اگر برای انجام کار و تحصیل از منزل خارج شدند، حتماً از ماسک‌های مورد تأیید وزارت بهداشت استفاده کنند و توجه داشته باشند که ماسک‌ها تنها برای استفاده در یکی دو ساعت مفید است و نمی‌توانند در طول روز از آن استفاده کنند.

زمانی تصریح کرد: از آنجایی که دانش‌آموزان دستگاه تنفسی حساستری دارند، خانواده‌ها و مسئولان مدارس باید در زمینه حفظ سلامتی آنها با رعایت قوانین و انجام اقدامات ضروری تلاش بیشتری داشته باشند.

وی بیان کرد: دانش‌آموزانی که مدرسه نزدیک منزلشان است، زمانی که از مدرسه خارج شدند، بدون توقف به سمت خانه حرکت کنند و آنهایی که سرویس دارند، راننده سرویس شیشه‌ها را بالا بکشد تا هوای آلوده به داخل نفوذ نکند.

این متخصص بیماری‌های داخلی با اشاره به اینکه خانواده‌ها موقتاً ورزش و به ‌خصوص کوهنوردی را کنار بگذارند، خاطرنشان کرد: به خانواده‌ها سفر به مناطق خوش آب ‌و هوا در این ایام توصیه می‌شود چرا که دور بودن از محیط آلوده بهترین پیشگیری و مناسب‌ترین درمان است..../تحلیل:عصرایران