سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

توصیه هایی در مورد تغذیه ماه رمضان



 

تغذیه ماه رمضان

 

توصیه هایی در مورد تغذیه ماه رمضان

 

دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: مصرف بادمجان، فلفل و ادویه در وعده سحر موجب تشنگی در طول روز می‎شود.

 

دکتر مجید کاراندیش در گفت‌وگو با ایسنا، تاکید کرد: در صورتی که فردی به هر دلیل تحت مراقبت پزشک قرار دارد، توصیه می‌شود برای روزه گرفتن حتما ابتدا با پزشک خود مشورت کند.

وی با اشاره به ضرورت توجه به تغذیه سالم و منطقی در ماه رمضان، افزود: هنگام افطار بهتر است مایعات گرم نوشیده شود و از باز کردن روزه با آب سرد و یا نوشابه پرهیز شود. آب، شیر گرم و یا چای کم‌رنگ بهترین نوشیدنی برای افطار است.

 

کاراندیش تصریح کرد: توصیه می‌شود هنگام افطار از قندهای طبیعی مانند خرما، کشمش و یا عسل استفاده شود، به این ترتیب اشتها کنترل می‎شود. نوشیدن چای کم‌رنگ، شیر گرم، فرنی، حلیم کم‌ روغن و یا شله ‌زرد در وعده افطار توصیه می‌شود. نان، پنیر و سبزی و یا همراه با مغز گردو برای افطار غذای مناسبی است. مصرف سوپ‎های ساده هم برای وعده افطار توصیه می‌شود.

 

این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: مصرف سبزی در وعده افطار توصیه می‌شود. استفاده از مقادیر کافی میوه، سبزی و آب و همچنین فعالیت بدنی، بهترین روش‎ برای پیشگیری از یبوست در ماه رمضان است.

 

دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز تاکید کرد: برای تامین آب از دست رفته بدن توصیه می‌شود در فاصله زمانی افطار تا سحر آب و مایعات کافی مصرف شود. وعده سحری باید با آرامش مصرف شود به همین دلیل به روزه‌داران توصیه می‌شود با فاصله زمانی مناسب از خواب بیدار شوند تا وعده سحری را با آرامش مصرف کنند.

 

 

تغذیه ماه رمضان

 

 

کاراندیش گفت: خوردن تنقلات فراوان، انواع دسرها و شیرینی‎های دارای شکر زیاد در وعده افطار و سحر به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. خورش آلو و خورش سبزی غذاهایی ملین هستند در نتیجه برای پیش‌گیری از یبوست در ماه رمضان مصرف این نوع غذا توصیه می‌شود.

 

وی افزود: تخم‌مرغ نیمرو دیرهضم است در نتیجه برای پیشگیری از ابتلا به سوزش معده توصیه می‌شود در ماه رمضان تخم مرغ به صورت آب‌پز مصرف شود. سالاد بدون پیاز، مکمل خوبی برای وعده‌های غذایی در ماه رمضان است و به همین دلیل مصرف سالاد در وعده‌های افطار و سحر توصیه می‌شود.

 

دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز خاطرنشان کرد: مصرف کله‌ پاچه و سیرابی موجب تشنگی زیاد در طول روز می‎شود در نتیجه مصرف این‌ گونه غذاها در ماه رمضان توصیه نمی‌شود. در صورت اصرار به مصرف، توصیه می‌شود به صورت کم‌ آب، کم ‌نمک و در وعده افطار مصرف شود.

 

کاراندیش گفت: مصرف نوشابه‎های گازدار در ماه رمضان توصیه نمی‌شود، زیرا موجب تحریک معده به خصوص در افراد مبتلا به التهاب معده (گاستریت) می‌شود.

 

وی با تاکید بر رعایت بهداشت دهان و دندان در ماه رمضان، افزود: پس از وعده افطار و سحر باید حتما دندان‎ها را به دقت و با مسواک شست‌وشو داد...../ایسنا


ویدیو مرتبط :
تغذیه در ماه رمضان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توصیه های تغذیه‌ای برای ماه رمضان


در ماه رمضان به خاطر تغییر در زمان مصرف وعده‌های غذایی بهتر است وعده‌های غذایی‌مان را بر اساس نیاز بدن به پروتئین‌ها، ویتامین‌ها و کالری‌های مورد نیاز تقسیم‌بندی کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: در ماه رمضان به خاطر تغییر در زمان مصرف وعده‌های غذایی بهتر است وعده‌های غذایی‌مان را بر اساس نیاز بدن به پروتئین‌ها، ویتامین‌ها و کالری‌های مورد نیاز تقسیم‌بندی کنیم.

مجید حسن‌قومی متخصص تغذیه با اشاره به سیستم غذایی در ماه رمضان و وعده‌های غذایی افراد اظهار کرد: میزان کالری موجود در غذاها باید در وعده سحری و افطار در ماه رمضان تقسیم شود به نحوی که در وعده سحری میزان کافی از کربوهیدرات به همراه پروتئین و چربی مصرف شود تا بتوانند نیاز اولیه فرد را تا زمان افطار بطرف کند.

وی با بیان این که مصرف بیش از حد کربوهیدرات‌ها در زمان سحری گرسنگی را تشدید می‌کند، افزود: خوردن کربوهیدرات اگرچه مقدار بالایی از کالری‌ها را به بدن می‌رساند اما استفاده بیش از حد آن به خصوص استفاده از مواد غذایی شیرین در وقت سحری احساس گرسنگی فرد را تشدید می‌کند زیرا حالتی به اسم (Big ansolin) را در بدن فرد روزه‌دار به وجود می‌آورد که در پی آن قند خون بالا می‌رود و فرد در طول روزه‌داری با مشکلات بسیاری مانند گرسنگی و کمبود آب مواجه می‌شود.

این متخصص تأکید کرد: حفظ آب بدن یکی از موارد مهم در ماه رمضان است ولی برخی افراد به خاطر باور غلط‌شان در خصوص استفاده از نوشیدنی‌ها علاقه زیادی به مصرف چای و نسکافه در وقت سحری دارند که این آشامیدنی‌ها به خاطر ویژگی ادرارآور بودن‌شان باعث کم شدن آب بدن در طول روز می‌شوند.

حسن‌قومی گفت: روزه‌داران افطار خود را با یک نوشیدنی گرم شروع کنند و از خوردن آشامیدنی‌های خنک پرهیز کنند زیرا نوشیدن آشامیدنی‌های خنک در ابتدای افطار معده را تحریک می‌کند و مشکلات گوارشی را به وجود خواهد آورد.

وی در پایان گفت:‌ وعده‌های افطاری باید کوچک باشند و بعد از یک تا دو ساعت یک شام سبک میل کنند و روزه‌داران فراموش نکنند که مصرف کافی از سبزیجات و میوه‌جات را وعده سحری‌شان جا می‌دهند زیرا یکی از مشکلات آزاردهنده روزه‌داران در ماه رمضان ایجاد یبوست است که با مصرف میوه و سبزیجات کافی در وعده‌های غذایی‌شان می‌توانند مشکل یبوست را حل کنند.