سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

توصیه هایی در رابطه با سوراخ کردن گوش



سوراخ کردن گوش بچه,سوراخ کردن گوش کودک

سوراخ کردن گوش را به متخصص بسپارید

 

سوراخ کردن گوش کودکتان را به پزشک بسپارید و به مراکز درمانی مراجعه کنید تا با استفاده از لوازم استریل و بهداشتی این کار انجام شود.

سوراخ کردن گوش بچه
رسمی است که از قدیم بوده و هنوز هم هست؛ این روزها فقط شکل و شمایلش عوض شده، ولی هنوز هم طرفداران زیادی دارد.
 
چه آن روزها که مادربزرگ با نخ و سوزن می آمد و گوش نوزاد دختر را سوراخ می کرد، چه حالا که به کمک دستگاه ها و روش های جدید گوش بچه ها را سوراخ می کنند، این کار مرسوم بوده و طرفدار داشته، اما این روزها درباره خطرات و عوارضی هم صحبت می شود که قبلا خبری از آنها نبود. البته نه این که چنین خطراتی وجود نداشته، بلکه فقط کسی به دنبال آنها نبوده و اهمیتی برایشان قائل نمی شده.

  آن روزها که گوش دختر بچه ها در خانه و به کمک نخ و سوزن سوراخ می شد هم تمام این مشکلات وجود داشت، ولی آن طور که باید مورد توجه قرار نمی گرفت.

 روش قدیمی را کنار بگذارید
می گویند گوش این همه نوزاد را سوراخ کرده و هیچ مشکلی پیش نیامده، به همین دلیل هم فکر می کنند هنوز می تواند به کارش ادامه دهد. در صورتی که متخصصان هشدار می دهند و می گویند سوراخ کردن گوش کودکان در خانه عوارض و خطرات بیشتری دارد و می تواند مشکلات متعددی را برایشان ایجاد کند.
 
البته این روزها اغلب افراد ترجیح می دهند این کار را به پزشک بسپارند، ولی هنوز هم بعضی ها هستند که روش قدیمی را بیشتر قبول دارند.
 
دکتر  احسانی، متخصص پوست و مو به این گروه توصیه می کند سوراخ کردن گوش کودکان را به پزشکان بسپارند و به مراکز درمانی مراجعه کنند تا با استفاده از لوازم استریل و بهداشتی این کار انجام شود.
 
احتمال بروز عفونت در این شرایط بسیار بیشتر می شود و در نتیجه به هیچ عنوان توصیه نمی شود، این کار را در خانه انجام دهید. البته قدیمی ها سوزن را روی آتش می گذاشتند یا از روش های دیگری برای ضدعفونی کردن استفاده می کردند که از نظر بهداشتی صحیح نیست.
 
علاوه بر این، با این که خیلی ها از همان دوره نوزادی گوش کودک را سوراخ می کنند، اما امروزه توصیه می شود، در سنین بالای سه سال گوش بچه ها را سوراخ کنید و پیش از آن به فکر این کار نباشید. مسلما اگر برای سوراخ کردن گوش کودک به پزشک یا مراکز درمانی مراجعه کنید، راهنمایی های لازم در این زمینه را هم به شما ارائه می دهند و مشکلی از این نظر وجود نخواهد داشت.

 در کنار همه اینها، سوراخ کردن گوش به کمک نخ و سوزن خیلی دقیق هم نیست و در پایان کار ممکن است سوراخ روی گوش ها قرینه یکدیگر نباشد. بنابراین این نکته هم دلیلی است برای این که کار سوراخ کردن گوش را به متخصص بسپارید.

عفونت هایی که به گوش آویزان می شود
به طور کلی اگر گوش کودکان را در سنین مناسب و در مراکز بهداشتی و معتبر سوراخ کنید، مشکل خاصی وجود نخواهد داشت، اما مسائلی هم هست که شاید در اثر سوراخ کردن گوش ایجاد شود.
 
دکتر احسانی در این باره می گوید: در اثر سوراخ کردن گوش ممکن است مشکلات متعددی برای کودک ایجاد شود که بروز عفونت های مختلف در محل سوراخ گوش یکی از این موارد به حساب می آید.
 
به گفته این پزشک متخصص، زرد زخم شایع ترین عفونتی است که در چنین شرایطی ایجاد می شود. این عفونت میکروبی در اثر استفاده از وسایل غیربهداشتی می تواند در مکان سوراخ گوش بروز کند.
 
علاوه بر این، اگر برای سوراخ کردن گوش فرزندتان به یکی از این مراکز مراجعه کرده باشید، حتما دیده اید پس از سوراخ کردن، از گوشواره هایی از جنس فلزاتی خاص استفاده می شود تا سوراخ گوش باز بماند و پس از آن می توان از گوشواره های طلا یا جنس های دیگر هم استفاده کرد. آن طور که دکتر احسانی می گوید در بعضی از شرایط همین فلزات هم می تواند موجب بروز حساسیت شود که این حساسیت به صورت قرمزی، خارش، التهاب و پوسته ریزی خودش را نشان می دهد.
 
به گفته ایشان، احتمال ایجاد گوشت اضافه نیز در این وضعیت وجود دارد و متاسفانه چنین مشکلی قابل پیش بینی هم نیست. به این معنی که ممکن است برای بعضی از افراد گوشت اضافه در محل سوراخ گوش ایجاد شود، ولی بعضی ها هم چنین مشکلی نداشته باشند. در صورت بروز این مشکل، پس از گذشت مدتی در اثر سوراخ کردن، توده سفتی در محل سوراخ گوش ایجاد می شود.

 پس از سوراخ کردن گوش هم باید مراقب باشید
زمانی که گوش کودک را سوراخ کردید، هنوز کارتان تمام نشده و باز هم باید مراقبت های لازم را در نظر داشته باشید. یکی از مشکلاتی که ممکن است در اثر استفاده از گوشواره برای افراد و بخصوص بزرگسالان پیش بیاید، پاره شدن گوش است که به گفته دکتر احسانی به دلیل استفاده از گوشواره های سنگین اتفاق می افتد. زمانی که این گوشواره ها برای مدتی به گوش آویزان باشد، کم کم سوراخ گوش را گشاد می کند و علاوه بر ظاهر نامناسب موجب پارگی گوش هم می شود. البته وی تاکید می کند چنین مشکلی بیشتر برای بزرگسالان رخ می دهد و کودکان کمتر در معرض آن قرار دارند.
 
همچنین وی توصیه می کند به صورت دوره ای جای گوشواره را به کمک الکل تمیز و ضدعفونی کنید، ولی با توجه به این که حساسیت به طلا بندرت اتفاق می افتد، معمولا مشکلی هم در این زمینه وجود نخواهد داشت. بنابراین در چند ماه اول پس از سوراخ کردن گوش اگر یکی دو بار محل سوراخ گوش را کنترل کنید و از سلامت آن مطمئن شوید، کافی است.

 وی می افزاید: پس از سوراخ کردن گوش احتمال بروز مشکلات سطحی پوست نیز وجود دارد که با استفاده از روش های درمانی می توان آنها را برطرف کرد.

 دکتر احسانی یادآور می شود: اگر پس از سوراخ کردن گوش با هرگونه مشکلی مانند تورم، درد یا قرمزی در محل سوراخ گوش روبه رو شدید حتما به پزشک مراجعه کنید تا با تشخیص علت، مشکل درمان شود.

منبع: جام جم
 


ویدیو مرتبط :
سوراخ کردن گوش نوزاد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توصیه‌هایی در مورد سوراخ‌كردن گوش



 

 

گوش‌ و گوشواره:


 سوراخ‌كردن گوش خانم‌ها و دختربچه‌ها

 

این روزها مد شده كه برخی خانم‌ها، به جای یك گوشواره، چند گوشواره می‌اندازند و طبیعتا چند سوراخدر گوش‌ آنها ایجاد می‌كنند. شاید از نظر بعضی‌ها این مدل سوراخ كردن گوش، زیباتر یا امروزی‌تر باشد ولی پزشكان نظر دیگری دارند.

 

متخصصان پوست ومو هشدار می‌دهند كه سوراخ كردن لاله گوش خطرناك است و بهترین مكان برای سوراخ كردن گوش، همان نرمه گوش است. اگر شما دوست دارید گوش خودتان یا دختر كوچولویتان را سوراخ كنید تا بتوانید چند تا گوشواره زیبا به گوشتان بیاویزید، توصیه‌های ما را پیش از سوراخ كردن گوش بخوانید.


فقط نرمه گوش را سوراخ كنید


نرمه گوش‌كه همان قسمت پایینی گوش است، جایی است كه برای سوراخ كردن نشانه می‌رود تا لحظاتی بعد یك جفت گوشواره طلا در آن برق بزند. این ناحیه یكی از بهترین نواحی بدن برای آویزان كردن آویز و گوشواره است. در این میان بسیاری از مادران كه صاحب یك دختر كوچولو می‌شوند؛ وقتی كودك كمی بزرگتر می‌شود، به فكر می‌افتند كه گوش كودك را سوراخ كنند. در كشور ما، مرسوم است كه این كار در سنین كودكی انجام شود. پیش از این وسایل مدرن امروزی وجود نداشت و با استفاده از نخ و سوزن، گوش دختر بچه خانواده را سوراخ می‌كردند.


پیش از سوراخ كردن گوش بخوانید


این روزها مادران، كمتر گوش دختربچه‌شان را در خانه سوراخ می‌كنند. ولی به هرحال، برای سوراخ كردن گوش كودكان بهتر است مراكز درمانی مجاز را كه از استریل بودن وسایل و تجهیزات آن مطمئن هستید، انتخاب كنید؛ زیرا امكان انتقال هپاتیت، ایدز و كزاز با وسایل آلوده وجود دارد. نكته دیگری كه نباید فراموش كنید این است كه پیش از سوراخ كردن گوش كودكتان، او را حتما نزد پزشك ببرید و از او راهنمایی‌های لازم را بگیرید. سوراخ كردن گوش در شرایط استریل، در مجموع عملی كم‌خطر است اما در مورد بعضی از افراد كه مستعد عفونت هستند؛ مانند بیماران دیابتی یا افرادی كه كورتون مصرف می‌كنند یا افرادی كه بیماری‌هایی دارند كه خونشان به ‌راحتی منعقد نمی‌شود و احتمال خونریزی در آنها بالا است یا افرادی كه داروهای ضدانعقاد خون مصرف می‌كنند، ممكن است این مسئله دردسرساز شود و بهتر است پزشك در این موارد نظارت دقیق داشته باشد.

 

راهنمای انتخاب گوشواره مناسب


ما اكثرا فكر می‌كنیم در انتخاب جواهر، فقط مدل آن مهم است و چیزی را كه در نگاه اول خوشمان بیاید می‌خریم و می‌پوشیم؛ غافل از اینكه یك انتخاب غلط می‌تواند چهره و ظاهر ما را نامتناسب نشان دهد. در مورد گوشواره هم شكل و تركیب صورت، اندازه گردن و وجود چین‌های روی گردن كه بر اثر سن یا افزایش وزن وجود دارد بسیار مهم است.برخی نكات مهم برای انتخاب گوشواره مناسب از این قرار است:


1- اگر صورتی كشیده دارید، می‌توانید از گوشواره‌های چلچراغی و حلقه‌های بزرگی كه آویز دارند استفاده كنید همچنین گوشواره‌های دكمه‌ای یا میخی را نیز می‌توانید بپوشید.


2- گوشواره‌های گرد و آویز صورت را چاق‌تر و چین‌های روی گردن را بیشتر نشان می‌دهند؛ پس اگر صورتی گرد و چاق دارید، از مدل‌های بزرگ و گرد بپرهیزید.


3- اگر صورتی گرد با چین‌ها و غبغب آویزان دارید، از مدل‌های گوشواره دكمه‌ای یا حلقه‌ای كوچك دوری كنید.


4- اگر گردن كوتاهی دارید، از مدل گوشواره‌های آویز بلند هرگز انتخاب نكند؛ چون گردن شما را كوتاه‌تر نشان می‌دهد.


5- گوشواره‌های حلقه‌ای ساده به اندازه متوسط، برای هر شخص مناسب است.


6- اگر می‌خواهید در موقعیتی جدی و تخصصی باشید، هرگز گوشواره‌های بزرگ و شلوغ را به گوشتان آویزان نكنید. بهتر است به جای گوشواره، از گردن‌بند، دست‌بند یا سنجاق سینه استفاده كنید.

 

توصیه‌های ایمنی برای سوراخ كردن گوش


سوراخ كردن گوش، یكی از كارهای بسیار رایج و معمول بین خانم‌ها است. البته این كار از زمان‌های قدیم رایج بوده است، منتها با روش‌های سنتی. این روزها، وسایل انجام دادن این كار پیشرفته‌تر شده است و چند دقیقه هم بیشتر طول نمی‌كشد؛ برخی افراد هم از این امكان استفاده و چند سوراخ در گوش خود ایجاد می‌كنند تا تمام گوشواره‌های مورد علاقه خود را همزمان در گوش داشته باشند.


البته اگر مراقبت‌های لازم بعد از این عمل ساده را درست انجام ندهید؛ چند گوشواره كه هیچ، حتی یك گوشواره را هم نمی‌توانید در گوش خود نگه دارید؛ پس تا وقتی‌كه زخم گوش‌هایتان كاملا خوب نشده است، به این موارد توجه كافی داشته باشید:


1- اگر قصد دارید گوشواره‌ای غیر از جنس طلا به گوشتان بیندازید، حتما با فردی كه گوشتان را سوراخ می‌كند مشورت كنید و از درستی انتخاب گوشواره خود مطمئن شوید.


2- اگر پوست حساسی دارید، احتمالا تنها گزینه مناسب برای شما گوشواره‌ای از جنس طلا یا نقره مرغوب است. یادتان باشد كه قبل از لمس كردن گوش‌هایتان، دست خود را بشویید. این كار احتمال عفونت و گسترش آلودگی را كاهش می‌دهد.


3- گوشواره‌هایتان را باید روزی دوبار (یك بار صبح و یك بار شب) تمیز كنید.


4- برای تمیز كردن اطراف سوراخ گوش نیز از محلول ضد عفونی كننده مخصوص گوش استفاده كنید. محلول را روی تكه پنبه‌ای بمالید و ناحیه بین گوش و گوشواره را تمیز كنید.


5- چند بار در روز، گوشواره را در گوشتان بچرخانید؛ این كار مانع از چسبیدن گوشواره به زخم سوراخ گوش می‌شود.


6- گوشواره را تا زمان مشخصی در گوش نگه دارید. شما باید حداقل بین 4 تا 6 هفته بعد از عمل سوراخ كردن گوش از گوشواره استفاده كنید، وگرنه زخم تازه جوش می‌خورد و سوراخ ناپدید می‌شود.


7- اگر بعد از گذشت یك روز از سوراخ كردن گوشتان قرمزی و تورم یا درد مشاهده كردید، با احتمال اینكه علایم عفونت است، به پزشك عمومی مراجعه كنید.


8- یادتان باشد كه در مدت ترمیم گوش، از هیچ نوع افشانه مخصوص مو یا خوشبوكننده و ادكلن استفاده نكنید. درضمن، تا قبل از درمان محل، با گوشواره‌هایتان بازی نكنید و آن را نكشید تا باعث پشیمانی نشود!