سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

تنبلی در سال جدید موقوف



غلبه بر تنبلی

هرچه زودتر تنبلی را كنار بگذارید و فكری برای انجام كارهای خود بكنید

 

اگر شما در انجام كارها تنبلی می‌كنید، اگر كارهای عقب افتاده زیادی دارید، اگر در هنگام شروع كار احساس سنگینی و خستگی دارید و تا بخواهید استارت كاری را بزنید زمان زیادی می‌گذرد، پس باید هرچه زودتر تنبلی را كنار بگذارید و فكری برای انجام كارهای خود بكنید.

برای آنكه بتوانیم روی مهم‌ترین كارهایمان تمركز كنیم و آنها را طبق برنامه به اتمام برسانیم، سه سؤال وجود دارد كه باید مرتباً از خود بپرسیم.

سؤال اول این است: «مهم‌ترین و با ارزش‌ترین كارهای من كدامند»؟

این سؤال را ابتدا از خودمان بپرسیم و سپس اگر لازم باشد از رئیس‌، همكاران و دوستانمان. قبل از شروع به كار باید توجه‌مان را روی فعالیت‌های كاری‌مان متمركز كنیم و از پشت ذره‌بین ذهن‌مان، مهم‌ترین فعالیت‌های كاری خود را به ‌طور شفاف و روشن ببینیم.

برای مثال برای كسی كه كارش بایگانی است، مرتب نگه داشتن بایگانی و حفظ نظم آن ممكن است مهم‌ترین كار اداری باشد (به طوری كه دسترسی به اطلاعات با صرف كمترین زمان و به سهولت امكان‌پذیر باشد) و برای كسی كه كارش برنامه‌نویسی است، مهم‌ترین كار، اشراف كامل به نرم‌افزار مورد استفاده است.

دومین سؤالی كه باید مرتب از خود بپرسید این است: «چه كاری است كه اگر من و فقط من خوب انجام بدهم تفاوت چشمگیری در زندگی و شغلم خواهد داشت»؟

این پرسش از بهترین سؤال‌ها برای دستیابی به حداكثر كارآیی فردی است. «چه كاری است كه شما و فقط شما می‌توانید آن را انجام دهید؟ و اگر خوب انجام دهید تفاوت چشمگیر یا تحول اساسی در زندگی یا كارتان ایجاد می‌شود»؟ برای نمونه اگر مسئول یك بخش اداری، با ارائه یك سیستم جدید بتواند كاغذ بازی یا همان بروكراسی اداری و رفت‌وآمد ارباب رجوع را كاهش داده و به صفر برساند، ممكن است تفاوت زیادی در كار و سپس در ارتقای شغلی خود ایجاد كند.

این سؤالی است كه باید مدام از خودمان بپرسیم و همه افراد موفق مرتبا از خود پرسیده‌اند. مطمئناً برای آن پاسخ روشن و صریحی وجود دارد. وظیفه ما این است كه این پاسخ روشن و صریح را پیدا كنیم و سپس قبل از اقدام به هر كار دیگری آن‌را شروع كنیم.

و سومین سؤال: «بهترین استفاده‌ای كه می‌توانم در حال حاضر از وقتم بكنم چیست»؟

این پرسش نیز، كلید اصلی مدیریت زمان، غلبه بر تنبلی و تبدیل شدن به فردی بسیار فعال و سازنده است. بهتر است كارهای مهم را اول انجام دهیم و كارهایی را كه در اولویت نیستند اصلاً انجام ندهیم.

هرچه پاسخ‌های ما به این پرسش‌ها دقیق‌تر و روشن‌تر باشد، آسان‌‌تر می‌توانیم کارهایمان را اولویت‌بندی کرده و برتنبلی غلبه کنیم؛ برای مثال اگر یك كارمند باید یك نامه اداری را تایپ كند، از فروشگاه اداره چیزی بخرد، دستورالعمل جدیدی را به اطلاع سایر كارمندان برساند و قرارهای كاری مدیر را هم تنظیم كند، باید اینها را لیست كند و با گذاشتن شماره‌ای در جلوی آنها، ترتیب انجامشان را تعیین كند.

یكی از قوی‌ترین ابزارهای ذهنی ما برای رسیدن به موفقیت، توانایی ما در اولویت‌بندی درست كارهایمان است. بهتر است هر روز چند دقیقه‌ای را صرف فکر کردن به کارهایی بکنیم که باید انجام دهیم.

غلبه بر تنبلی
یكی از بهترین راه‌های غلبه بر تنبلی و انجام سریع‌تر كارها آن است كه قبل از شروع كار، تمام وسایل و ابزارها و چیزهایی را كه برای انجام كارمان بدان نیاز داریم آماده كنیم و دم دست بگذاریم. وقتی مقدمات و ابزار كار آماده باشد مانند یك تیرانداز، تفنگ آماده و پر در دست داریم و یا مانند یك كمانگیر تیر را در كمان گذاشته، به عقب كشیده و آماده تیراندازی هستیم.

حالا فقط كافی است تصمیم بگیریم و از مهم‌ترین كار شروع كنیم. چه كتاب‌ها كه هرگز نوشته نمی‌شوند، چه درجات علمی كه هرگز اخذ نمی‌شوند و چه بسیار كارهایی كه می‌توانستند زندگی آدم‌ها را دگرگون كنند، اما هرگز به انجام نرسیدند، آن هم فقط به این دلیل كه مردم اولین قدم را كه تهیه‌ مقدمات است، برنداشته‌اند!

آماده كردن مقدمات درست مانند آماده كردن مواد مورد نیاز برای درست كردن یك غذا است. تمام اطلاعات، گزارش‌ها، جزئیات كار، مقالات، وسایل كار و هر چیزی را كه برای انجام و اتمام كار نیاز دارید جمع‌آوری کرده همه را دم دست می‌گذاریم. بدیهی است كه اگر وسایل، مواد اولیه و ابزار پخت غذا را آماده نكرده باشیم گرسنه خواهیم ماند، حتی اگر آشپز قابلی باشیم!

 

منبع: سلامت نیوز

 


ویدیو مرتبط :
روانشناسی تنبلی - قسمت یازدهم - تنبلی شغلی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مملکت 8 سال تنبلی دیده، تنبلی نکنید!



اخبار,اخبار اقتصادی ,صادرات سنگ

وزیر صنعت، معدن و تجارت در بازدید از نمایشگاه‌های سنگ، کاشی و سرامیک و آشپزخانه و استخر که همزمان برگزار شده‌اند، با گلایه نسبت به ساعت برگزاری نمایشگاه که تا 17 است، خطاب به یکی از کارکنان خود تذکر داد: یا اعلام کنید نمایشگاه تا ساعت 19 عصر است یا استعفا دهید؛ مملکت به اندازه کافی هشت سال تنبلی کشیده است؛ تنبلی نکنید.

 محمدرضا نعمت‌زاده بعد از ظهر امروز دوشنبه در بازدید از غرفه‌های این نمایشگاه‌ها بارها بر لزوم حضور در بازارهای اروپا تاکید کرد و در مورد نمایشگاه، گفت: تولید کاشی و سرامیک را از 400 میلیون متر مربع باید به 700 میلیون متر مربع رساند.

وی با بیان این‌که در حال حاضر کاشی و سرامیک رقیب سنگ نیز شده است افزود: بسیاری از سرامیک‌ها شبیه سنگ هستند. البته صنعت سنگ نیز نباید درجا بزند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در مورد صنعت سنگ نیز با تاکید بر اینکه پیشرفت در این حوزه کار بسیاری را می‌طلبد، گفت: در سال‌های گذشته بیشتر به صادرات سنگ خام توجه شده لذا باید سنگ را به مصارف نهایی برسانیم و به الگوهای کشورهای منطقه توجه کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به کمبودهای موجود در حوزه سنگ و تولید سنگ بریده، گفت: سنگ یکی از مواردی است که به صورت نبریده صادر می‌شده و تنها راه ما اکنون توسعه صنایع فرآوری و برش در حوزه سنگ است.

وی با اشاره به اینکه ایران در زمینه تولید ماشین‌آلات در حوزه سنگ پیشرفت خوبی داشته، گفت: در صورتی که کمبودی وجود داشته باشد و نتوانیم در داخل آن را بسازیم اشکالی ندارد که با هدف صادرات، ماشین‌آلات لازم را وارد کنیم. واحدهای سنگ‌بری و معادن باید همت کنند تا بتوانیم صنایع فرآوری را توسعه دهیم.

وی با تاکید بر اینکه خریداران خارجی علاقه دارند ارزش افزوده را از آن خود کنند، تصریح کرد: باید زرنگ باشیم و نگذاریم این اتفاق بیفتد.

نعمت‌زاده با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت پشتیبان سرمایه‌گذاران خواهد بود، به رفع تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: از پیش از توافق رفت و آمد هیات‌های خارجی شروع شده لذا انتظار می‌رود بعد از نهایی شدن قطعنامه شاهد رونق بیشتر در کسب و کار صنعتی باشیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان خاطرنشان کرد: در حوزه معماری و دکوراسیون داخلی باید بیشتر کار کنیم تا بتوانیم در عرصه سنگ ارزش افزوده بالاتری داشته باشیم.

نعمت‌زاده گرچه با خوشرویی از غرفه‌ها بازدید کرد اما حاضر نشد به پرسش‌های ایسنا مبنی بر برنامه‌ این وزارتخانه برای دوره پساتحریم پاسخ دهد.

اخبار اقتصادی - ایسنا