سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

تمیزی زیاد برای دخترها خوب نیست


محققان آمریكایی می‌گویند آموزش بهداشت به دختران خوب است اما تمیزی بیش از حد می‌تواند عامل ابتلا به بیماری‌هایی نظیر آسم، آلرژی و بیماری‌های التهابی مانند كروهن و پلی‌آرتریت روماتویید باشد.

طبق تحقیقی كه توسط پژوهشگران دانشگاه Oragon state انجام و در مجله Social Science of medicine منتشر شده است دختران و پسران با میكروب‌های مختلفی سروكار دارند چون دختران برخلاف پسرها در كوچه بازی نمی‌كنند و با آلودگی‌های كمتری سروكار دارند.



پیش از این تحقیقی كه توسط پژوهشگران دانشگاه هاروارد انجام شده بود نشان داد پاكیزگی بیش از حد برای سلامت كودكان مضر است و می‌تواند احتمال ابتلا به آسم را در آنها افزایش دهد. طبق آمار جدید مركز آمریكایی Dlsease control میزان ابتلا به آسم در زنان بیش از مردان است و زنان 3 برابر مردان دچار ناراحتی‌های اتوایمیون می‌شوند. به نظر می‌رسد ارتباط كمتر دختران با آلودگی‌ها در مقایسه با پسرها در این موضوع نقش داشته باشد.



تحقیقات دیگری هم در دانشگاه میشیگان انجام شده است که نشان می دهد افرادی که به دفعات زیاد با صابون های آنتی باکتریال حاوی ماده "تریکلوزان" در تماس هستند بیشتر دچار حساسیت می شوند و در واقع قرار گرفتن در معرض ماده "بیسفنول A" هم ممکن است روی سیستم ایمنی اثر منفی بگذارد. ماده تریکلوزان ترکیب شیمیایی است که به طور گسترده در صابون های آنتی باکتریال، خمیر دندان ها، کیسه های پلاستیکی و وسایل پزشکی یافت می شود.
بیسفنول A هم ماده ای است که در بسیاری از مواد پلاستیکی مانند پوشش محافظ قوطی های کنسرو یافت می شود. هر دوی این مواد از جمله مواد سمی محیطی به شمار می روند و اثرات منفی روی سلامتی انسان گذاشته و باعث تغییر هورمون ها می شود. محققان میزان بیسفنول A و تریکلوزان ادراری را با میزان آنتی بادی ویروس های سلولی مقایسه کردند و بروز حساسیت یا تب یونجه را در نمونه های گرفته شده از افراد بالغ و کودکان بالای 5 سال مورد بررسی قرار دادند. تشخیص حساسیت و تب یونجه و آنتی بادی های ویروس های سلولی دو شاخص تغییرات سیستم ایمنی به شمار می آمدند. محققان دریافتند افراد بالای 20 سال که با مقادیر بالاتری از بیسفنول A در تماس هستند میزان آنتی بادی ویروس سلولی بیشتری دارند که همین مسئله باعث بروز اختلال در عملکرد سیستم ایمنی سلولی می شود. از سوی دیگر، افراد زیر 20 سال با دارا بودن مقدار بالای تریکلوزان، بیشتر دچار حساسیت و تب یونجه می شوند. در واقع تحقیقات صورت گرفته مبنی بر این است که زندگی در محیط های بسیار تمیز و بهداشتی روی میکرواورگانیسمهایی که برای سیستم ایمنی بدن مفیدند، تأثیر گذاشته و سیستم ایمنی را تضعیف کرده و فرد را در مقابل بیماری ها مستعد می کند.

منبع : Salamatiran.com


ویدیو مرتبط :
دخترها روزتون مبارک باشه (دخترها حتما ببنینند.)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آموزش لمس بد و خوب به کودکان



يكي از موارد آموزنده كه بايد مورد توجه قرار بگيرد سوءاستفاده جنسي از كودكان است. در آمريكا هر ساله در حدود دويست‌هزار مورد سوءاستفاده جنسي گزارش مي‌شود كه هر ساله 10درصد به آن اضافه مي‌شود. بيش‌تر كارشناسان معتقدند كه بين 20 تا 30 درصد از اين تعداد را دختران و تقريبا نيمي از آن را قربانيان پسر تشكيل مي‌دهد.

آموزش به کودکان

با توجه به اين خطر، بسياري از مدارس برنامه‌هايي را براي جلوگيري از سوءاستفاده‌هاي جنسي از كودكان تنظيم كرده‌اند. در بيشتر اين برنامه‌ها آموزشهاي مختلفي درباره سوءاستفاده جنسي به بچه‌ها آموخته مي‌شود، براي نمونه آگاه كردن آنها در مورد تفاوت بين لمس «خوب و محترمانه» و لمس «بد و زشت»، هوشيار كردن آنها نسبت به خطرات وتشويق كردن آنها براي گزارش كردن اين اعمال خلاف به افراد بزرگسال. تحقيقات نشان داده است كه اين آموزشها در كاهش جرايم بي‌تاثير نبوده است اما بچه‌هايي كه تحت آموزشهاي جامع و گسترده شامل تقويت قابليتهاي اجتماعي و عاطفي مربوطه قرار داشته‌اند بهتر توانسته‌اند از خود در برابر تهديدات جنسي محافظت كنند. آنها بهتر از بچه‌هاي ديگر مي‌توانند از فرد خطاكار بخواهند كه آنها را رها كند، داد و هوار راه بياندازند و با فرد خلافكار گلاويز شوند، يا او را تهديد به لو دادن كنند، و هنگامي كه رفتار ناشايستي با آنها شد عملا آن را به والدين خود بگويند. ويژگي اخير ( گزارش كردن عمل خلافكار) يكي از بهترين راههاي پيشگيري‌كننده است.

آموزش به کودکان

در تحقيقي كه بر روي تعدادي كودك‌آزار چهل‌ساله صورت گرفت هريك از آنها به طور متوسط در هر ماه ( از دوران نوجواني خود به بعد) يك قرباني داشته‌اند. گزارشي درباره‌ يك راننده اتوبوس و يك معلم كامپيوتر نشان داد كه آنها هر ساله سيصد بچه را مورد آزار قرار داده‌اند ولي حتي يك بچه از سوءاستفاده جنسي آنها گزارش نداد تا اينكه يكي از پسرهايي كه توسط معلمش مورد سوءاستفاده جنسي قرار گرفته بود همان عمل را با خواهرش انجام داد و بدين ترتيب راز خلافكاران برملا شد. بچه‌هايي كه تحت آموزش برنامه‌هاي جامع و مفصل‌تر قرار داشتند سه برابر بيش‌تر از بچه‌هايي كه برنامه‌های كوتاه مدت را پشت سر گذاشته‌ بودند احتمال داشت كه سوء رفتارهاي جنسي را گزارش دهند. مجريان اين برنام‌ها آموزش‌هاي مختلفي در مورد بهداشت و مسايل جنسي به بچه‌ها مي‌دهند و از والدين مي‌خواهند تا آنچه در مدرسه آموزش داده مي‌شود در خانه نيز براي بچه‌ها تكرار كنند. بچه‌هايي كه والدينشان چنين كرده‌اند خيلي بهتر از ديگران در مقابل تهديد به سوءرفتار جنسي مقاومت كرده‌اند.

آموزش

علاوه بر آن قابليت‌هاي اجتماعي و عاطفي تاثير قاطعي در اين زمينه دارند. براي بچه كافي نيست كه فقط چيزهايي درباره‌ي لمس «بد» و «خوب» بداند بلكه او نياز به خودآگاهي دارد تا بفهمد چه زماني در موقعيت نامناسب يا ناراحت كننده قرار دارد. او بايد آنقدر اعتماد به نفس داشته باشد كه بتواند حتي در مقابل فرد بزرگسالي كه سعي دارد از او سوءاستفاده كند جسورانه بايستد و از خود محافظت كند. يك بچه همچنين نياز به روش‌هايي براي جلوگيري از سوء رفتار فرد خلافكار دارد، هرگونه عملي اعم از فرار تا تهديد به لو دادن او.

براساس همين دلايل، برنامه‌هاي مفصل آموزشي به بچه‌ها ياد مي‌دهند كه چگونه بر خواسته‌هاي خود تاكيد ورزند و به جاي كناره‌گيري، بر احقاق حقوق خود پافشاري كنند و حد و مرز خود را بشناسند و از آنها دفاع كنند.بنابراين موثرترين برنامه‌ها علاوه بر ارائه‌ اطلاعات جامع در مورد سوءرفتار جنسي، شامل آموزش مهارت‌هاي اجتماعي و عاطفي اساسي است. اين برنامه‌ها به كودك ياد مي‌دهد كه روش‌هاي مثبت‌تري را براي حل كشمكش‌هاي دروني خود بيابد، اعتماد به نفس بيش‌تري داشته باشد، اگر اتفاقي برايش رخ داد خودش را سرزنش نكند، و احساس كند كه در حمايت والدين و معلمان خود قرار دارد و مي‌تواند به آنها رجوع كند و اگر اتفاق ناخوشايندي برايش اتفاق افتاد بتواند آن را به ديگران بگويد.