سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

تكان خوردن جنین از کی شروع می شود ؟



 

تکان خوردن جنین

 

تكان خوردن جنین در داخل رحم از چه زمانی شروع می شود؟


هر چند جنین از هفته هفتم یا هشتم شروع به تكان خوردن می كند و در سونوگرافی می توان این مسئله را مشاهده كرد ولی تكان خوردن جنین در داخل رحم معمولاً قبل از هفته های 16 تا 22 احساس نمی شود. مادرانی كه قبلاً حامله بوده اند زودتر از مادران شكم اول این تكان های كوچك را كه اصطلاحاً "لگد زدن" خوانده می شوند حس می كنند. وضعیت فیزیكی هم در احساس كردن این تكان ها نقش دارد؛ زنان لاغر تكان ها را راحت تر از زنان چاق حس می كنند.


تكان ها چه حسی دارند؟


زنان حامله حس خود از تكان خوردن جنین را به این صورت توصیف كرده اند: حس تركیدن پاپ كورن، شنا كردن ماهی در شكم، و یا پر زدن پروانه. احتمال دارد كه در اولین تكان ها مادر خیال كند كه این احساس ناشی از حابجایی گاز های روده و یا ناشی از گرسنگی است ولی با زیاد شدن تكان ها مادر بهتر می تواند تفاوت را تشخیص دهد. در صورتیكه مادر آرام در جایی بنشیند یا دراز بكشد بهتر می تواند تكان ها را حس كند.

 


تكان ها چند وقت یك بار احساس می شوند؟


در ابتدا تعداد تكان ها كم و فاصله آنها زیاد است و ممكن است در حد چند تكان در روز باشد. در واقع جنین مرتب تكان خورده و ضربه می زند ولی بیشتر ضربه ها قدرت كافی برای حس شدن توسط مادر را ندارند. ولی در سه ماهه دوم ضربات شدید تر و بیشتر می شوند. نكته ای كه باید به آن توجه داشت این است كه الگوی تكان خوردن همه جنین ها یكسان نیست بنابراین تجارب مادران در این زمینه ممكن است متفاوت باشد. تا زمانیكه حركات جنین یك الگوی ثابت داشته و چندان تغییر نكند می توان گفت كه مشكلی وجود ندارد.

 


آیا كنترل مرتب ضربه زدن جنین لازم است؟


تا زمانیكه ضربه زدن جنین بطور منظم اتفاق می افتد باید به آن توجه كرد. به محض اینكه مادر متوجه كاهش حركات جنین شد باید به پزشك خود اطلاع دهد. كاهش حركات جنین ممكن است نشانه بروز مشكل باشد و ممكن است برای اطمینان از سلامت جنین نیاز به انجام non-stress test و بیوفیزیكال پروفایل باشد. در سه ماهه سوم بعضی پزشكان توصیه می كنند كه مادر هر روز تعداد ضربه زدن های جنین را بشمارد. برای شمارش تعداد ضربه زدن ها چندین راه وجود دارد كه می توان آنها را از پزشك معالج پرسید.

 

یكی از روش های رایج به این شكل است: زمانی از روز را كه جنین فعال است انتخاب كنید. (بهتر است كه شمارش روزانه در زمان مشخصی از هر روز انجام شود.) آرام بنشینید و یا به پلو دراز بكشید. مدت زمانی را كه طول می كشد تا 10 ضربه مجزا را احساس كنید اندازه بگیرید. (ضربه، تكان ناگهانی، و حركت تمام بدن جنین همگی محاسبه می شوند.) در صورتیكه در عرض 2 ساعت حداقل 10 تكان را حس نكردید بهتر است با پزشك خود تماس بگیرید.

 

وضیعت حركات جنین در رحم مادر یكی از شاخص های سلامت جنین در دوران حاملگی است. در این مقاله اطلاعاتی راجع به این موضوع و نكاتی كه باید زنان حامله به آنها توجه داشته باشند آمده است.

 

منبع:ninisite.com


ویدیو مرتبط :
اریگامی گهواره با قابلیت تكان خوردن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وقتی لگد زدن‌های جنین شروع می‌شود !



لگد زدن‌ جنین,زمان لگد زدن‌ جنین,حرکات جنین در رحم مادر, وزن کم جنین

بدون شک یکی از عجیب‌ترین و در عین حال جالب‌ترین مراحل بارداری، احساس حرکت‌های جنین در بدن مادر است.

این حرکات معمولا از هفته هفتم تا هشتم بارداری شروع و در سونوگرافی هم دیده می‌شود، اما مادر تکان‌خوردن‌های فرزندش را قبل از هفته ۱۶ تا ۲۲ بارداری حس نمی‌کند؛ هر چند وضعیت فیزیکی هم در احساس‌کردن این حرکات نقش دارد و خانم‌های لاغر تکان‌ها را زودتر از خانم‌های چاق حس می‌کنند.

این در حالی است که حرکات جنین با پیشرفت بارداری بیشتر مشخص‌ می‌شود و مادر براحتی حرکت دست‌و‌پا و چرخش را از هم تشخیص می‌دهد، چرا که حرکات دست‌ و پا کوتاه‌‌تر و حرکات چرخشی جنین شدیدتر است.

وقتی لگد زدن‌ها شروع می‌شود
حداکثر تعداد حرکات یا به اصطلاح لگد‌زدن‌های جنین بین هفته ۲۸ تا ۳۲ بارداری است، زیرا حجم مایع آمنیوتیک زیاد است و جنین می‌تواند بخوبی حرکت کند، اما بعد از هفته ۳۲ به دنبال کاهش حجم مایع آمنیوتیک، حرکات چرخشی کمتر می‌شود و جنین بیشتر دست‌ و ‌پایش را حرکت می‌دهد.

همچنین در ابتدای بارداری حرکات جنین کوتاه و با فواصل طولانی بوده و حتی ممکن است چند روز هیچ حرکتی را حس نکنید، اما از ماه پنجم تا ششم حاملگی حرکات جنین منظم می‌شود و شما هم باید روی این موضوع حساس باشید و اگر بیش از دو ساعت حرکت نکرد، حتما متخصص زنان را در جریان بگذارید تا ضربان قلب جنین را بررسی کند حتی از ماه هفتم که جنین برای زندگی در خارج رحم آماده می‌شود، توجه مادر به حرکات او باید بیشتر باشد.

برخی مادران بعد از دو روز بی‌تحرکی جنین به پزشک مراجعه می‌کنند و متاسفانه در چنین شرایطی احتمال مرگ جنین در رحم وجود دارد.

این علائم را جدی بگیرید
وضعیت حرکات جنین در رحم مادر یکی از شاخص‌های سلامت جنین در دوران بارداری است و کاهش آنها از هفته ۲۸ تا ۳۰ بارداری به بعد باید یک هشدار جدی تلقی شود.

به عنوان مثال، ممکن است کاهش تحرک به‌ دلیل کاهش مایع آمنیوتیک باشد که در این حالت پزشک مصرف مایعات بیشتری را به مادر توصیه می‌کند.

همچنین کاهش تحرک ناشی از اختلال رشد، وزن کم جنین و اختلال خونرسانی به جنین را هم نباید نادیده گرفت. در چنین شرایطی پزشک تصمیم می‌گیرد با چه راهکارهایی سلامت مادر و کودک را حفظ کند.

گاهی اوقات نیز کاهش حرکات جنین نشانه کمبود اکسیژن مثلا ناشی از پیچیدن بند ناف دور گردن جنین یا گره‌خوردن آن است که با افزایش شدت حرکات و کاهش ناگهانی آنها همراه خواهد بود.

این یک وضعیت اورژانسی است و باید بلافاصله موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید البته باید بدانید حرکت هر جنینی باید نسبت به خودش سنجیده شود و مقایسه‌ کردن اصلا کار درستی نیست، چون برخی جنین‌ها پرتحرک و برخی کم‌تحرک‌اند، اما اگر طی یک روز حرکت جنین ناگهان زیاد یا کم شود، باید به متخصص مراجعه کنید تا وضعیت‌تان بررسی شود.

 

منبع: روزنامه جام جم