سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

تب کودک پس از واکسن زدن را جدی بگیرید



واکسن شش ماهگی,واکسن یک سالگی

بروز تب پس از واکسیناسیون در کودکان طبیعی است اما نباید آن را سرسری گرفت

 

نوزادانی که تازه به دنیا آمده‌اند به دلیل بیماری‌های مختلف و باکتری‌ها و ویروس‌هایی که هر روز شکل جدیدی به خود می‌گیرند باید واکسینه شوند. اما شاید بسیاری از شما ندانید که این واکسن‌ها دقیقا در چه سنی و برای مقابله با کدام بیماری‌ها به نوزاد زده می‌شوند.

7 واکسن ضروری و اولیه‌ای که هر کس در دوره شیرخواری و کودکی باید بزند به این ترتیب معرفی می‌کند:

1- بدو تولد: واکسن سل (ب.ث.ژ)،‌واکسن سه‌گانه (دیفتری، کزاز، سیه‌سرفه)

2- دو ماهگی: پنج‌گانه (دیفتری، کزاز، سیاه‌سرفه، هپاتیت ب، هموفیلوس پنومونیه)- قطره خوراکی فلج اطفال

3- چهار ماهگی: پنج‌گانه (دیفتری، کزاز، سیاه‌سرفه، هپاتیت ب، هموفیلوس پنومونیه) - قطره خوراکی فلج اطفال- IPV (فلج اطفال تزریقی)

4- شش ماهگی: پنج‌گانه (دیفتری، کزاز، سیاه‌سرفه، هپاتیت ب، هموفیلوس پنومونیه) - فلج اطفال

5- دوازده ماهگی: MMR (بر ای سرخک، سرخجه و اوریون )

6- هجده ماهگی: سه‌گانه- فلج اطفال-MMR

7 - شش سالگی: سه‌گانه- فلج اطفال

دکتر صباغی به مادران توصیه می‌کند که در بروز تب پس از واکسیناسیون در کودکان طبیعی است و نباید بیش از حد نگران شوند و برای بهبودی هرچه زودتر نوزادان، توصیه می‌کند:« بعد از هر واکسیناسیون، روز اول کمپرس با حوله سرد و روز دوم کمپرس با حوله گرم روی جای واکسن بگذارید. مادران باید بدانند درد و تورم و تب برای دو سه روز امکان‌پذیر است که در این صورت باید از قطره استامینوفن استفاده کرد. بعد از واکسن 12 ماهگی، علائم تب بعد از 1 تا 2 هفته در کودک بروز می‌کند.

 بعد از واکسن 18 ماهگی 2 تا 3 روز اول تب در کودک بروز می‌کند و همچنین بعد از 1 تا 2 هفته ممکن است دوباره تب داشه باشد. اگر پس از یک تا دو هفته علائم آبریزش بینی، تب، ورم گلو و مخصوصا ضایعات پوستی به صورت دانه‌های ریز همراه با تب بروز کرد،‌باید به مرکز بهداشت مراجعه شود چون ممکن است کودک مشکوک به بیماری سرخجه باشد.»

مادران نباید به هیچ ‌وجه تب کودک پس از واکسن زدن را سرسری بگیرند چون ممکن است،‌اکسیژن به مغز او نرسد و کودک تشنج کند. بر همین اساس « مادران بچه‌هایی که درجه تبشان بالا می‌رود و به حد خطرناک می‌رسد باید هرچه زودتر به پزشک متخصص مراجعه کنند. چون ممکن است اکسیژن کافی به مغز بچه نرسد و او تشنج کند. به همین دلیل ما در این موارد برای کنترل تب کودک شربت استامینوفن تجویز می‌کنیم که هر 6 ساعت یک‌بار این دارو  باید به کودک داده شود.»

 

منبع: ninisite.com


ویدیو مرتبط :
کنکور رو جدی نگیر ، هدفت رو جدی بگیرید تا پیروز باشی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سردردهای همراه با تهوع و تب را جدی بگیرید



 

 

 

سردردهای همراه با تهوع و تب را جدی بگیرید

 

سردردهای میگرنی شایع ترین سر دردها در جهان است و حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد افراد به آن مبتلا می شوند.

دكتر محمد حسین حریرچیان در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا، افزود: سردردهای میگرنی معمولا خطرناك نیست و عوارض خاصی را به همراه ندارد بنابراین نباید از ابتلا به آن نگران شد.

وی تاكید كرد: گاهی سردرد با علایمی ظاهر می شود كه باید آن ها را جدی گرفت. به عنوان نمونه تهوع، استفراغ، تب همراه با سردرد، سردرد شدید و ناگهانی، تشدید سردرد با سرفه ظهورمی كند یا سردرد در سنین ۵۵ سالگی آغاز می شود.

این متخصص مغز و اعصاب درباره راه های پیشگیری از ابتلا به سردرد گفت: پیشگیری بر حسب نوع سردرد متفاوت است.

افرادی كه معمولا به سردردهای میگرنی مبتلا می شوند باید تا حد امكان از استرس، كم خوابی، گرسنگی، گاهی اوقات خواب زیاد و استشمام بوهای تند اجتناب كنند چون این عوامل باعث بروز یا تشدید سردرد می شود.

حریرچیان در ادامه سردرد، سرگیجه، تشنج و سكته های مغزی را شایع ترین بیماریهای مغز و اعصاب در جهان برشمرد و اظهار كرد: حدود ۹۰ درصد مردم دست كم در طول عمر خود دچار سردرد می شوند علاوه بر آن سالانه حدود ۴۰ درصد مردم به سردرد و یك درصد آنان به صرع مبتلا می شوند.

وی با بیان اینكه سكته های مغزی نخستین علت ناتوانی در میان مردم جهان است، گفت: ریسك فاكتورهای سكته های قلبی و مغزی مشابه هستند كه یكی از آنان استرس و فشارهای عصبی است چون استرس موجب تصلب عروق گردن، مغز و قلب می شود و به سكته های قلبی و مغزی می انجامد.

حریرچیان در پایان گفت: استرس در افزایش فشار خون نیز نقش دارد و فشار خون یكی از عوامل سكته های قلبی و مغزی است..../تحلیل:ایسنا