سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

تب بهاره پس از پایان زمستان



 

تب بهاره

 

شاید تا به حال شنیده باشید که در بسیاری از افراد با سپری شدن ماه‌ های فصل زمستان و آغاز فصل بهار تغییراتی ناگهانی ایجاد می ‌شود که اغلب با بهبود وضعیت روحی - روانی آن ها و همچنین افزایش قوای بدنی همراه است؛ این تغییرات اغلب منجر به افزایش خون ‌رسانی به پوست صورت و در نتیجه برافروخته شدن صورت، افزایش شدت ضربان قلب، کاهش اشتها، بی ‌قراری و خیالبافی خواهد شد که به عنوان بیماری تب بهاره از آن نام برده می‌ شود.

 

ساعت زیستی بدن پستانداران از طریق هیپوتالاموس تنظیم می‌ شود. این قسمت از مغز به کمک شبکیه ی چشم نسبت به وجود روشنایی در محیط اطراف فرد آگاهی پیدا می کند و اطلاعاتی را درباره طول روز به غده صنوبری ارسال می ‌نماید.

 

غده صنوبری که در قشر مخ قرار دارد ترشح ملاتونین، که از آن به عنوان هورمون خواب نیز نام برده شده است، را تحت کنترل قرار می‌ دهد.

 

ترشح هورمون ملاتونین تنها در هنگام تاریکی محیط امکان ‌پذیر است و به همین علت مدت زمان ترشح این هورمون در بدن با تغییر مدت زمان تاریکی هوا و کاهش طول روز در فصل زمستان افزایش خواهد یافت.

با توجه به این موضوع شاید بتوان گفت که افزایش انرژی افراد در فصل بهار می ‌تواند ناشی از کاهش ترشح این هورمون در بدن باشد.علاوه بر انسان‌ ها، در بیشتر حیوانات و گیاهان نیز تغییرات فصلی با تغییرات رفتاری و فیزیولوژیکی همراه است.

 

هر چه مدت زمانی که افراد در فصل بهار در خارج از خانه و در هوای آزاد و مجاورت نور خورشید سپری می ‌کنند بیشتر باشد از نظر روحی در شرایط بهتری خواهند بود.با افزایش تدریجی دما و به اوج رسیدن گرمای هوا در روزهای تابستان، شدت تغییرات روحی روانی و رفتاری ایجاد شده در افراد نیز به مراتب کاهش خواهد یافت.

 

اگر چه هورمون ملاتونین همانند عقربه‌ های یک ساعت زیستی عمل می ‌کند که نمی‌ توان آن را به عنوان تغییر اصلی در نظر گرفت اما شاید بتوان آن را آسان ‌ترین راهکار برای توجیه این تغییرات دانست.

 

عده‌ ای بر این باور هستند که اختلالات روحی روانی فصلی که به ویژه در فصل زمستان با افزایش افسردگی در جوامع انسانی همراه است می‌ تواند ناشی از تاخیر زمانی ایجاد شده در طلوع آفتاب باشد که به تدریج با آغاز فصل بهار از شدت آن کاسته می ‌شود.

 

اگر چه علت افزایش انرژی جسمانی افراد در فصل بهار موضوعی است که هنوز پاسخ علمی قابل قبولی برای آن یافت نشده است، اما از آن جایی که اختلالات روحی روانی فصلی موضوعی است که از نظر علمی مورد تایید قرار گرفته است، می ‌توان گفت تب بهاره نیز اختلالاتی است که قدم فراتر از افسانه‌ های علمی تخیلی گذاشته و به مرزهای حقیقت رسیده است.

 


ویدیو مرتبط :
نوروز خوانی / بهاره آی بهاره آی بهاره

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بهاره افشاری در نمایی از فیلم "پایان نامه"



 

بهاره افشاری در نمایی از فیلم

 دیشب سینمای رسانه ها مستقر در برج میلاد یکی از داغ ترین شبهای خود را در جشنواره بیست و نهم فیلم فجر گذراند. دیشب سینمای رسانه ها مستقر در برج میلاد یکی از داغ ترین شبهای خود را در جشنواره بیست و نهم فیلم فجر گذراند.تا لحظاتی پیش از آغاز فیلم "پایان نامه" اثر حامد کلاهداری که تنها یک فیلم دیگر را در کارنامه کارگردانی خود دارد،سالن اصلی برج میلاد صندلی های خالی زیادی داشت اما با خاموش شدن چراغ ها کم کم تقریبا اکثر صندلی های سالن پر شد.

کم نبودند تماشاگرانی که از قبل موضوع فیلم کلاهداری را می دانستند؛ فیلمی که پیش از این حرف و حدیث ها و تبلیغات منفی فراوانی علیه اش به میان آمده بود. داستان مانند فیلم "گزارش یک جشن" حاتمی کیا به حوادث پس از انتخابات اشاره داشت با این تفاوت که کلاهداری به صراحت به آن موضوعات می پرداخت و مانند حاتمی کیا در لفافه و با زبان ایما و اشاره سخن نمی گفت.

از میانه فیلم یا نه اگر درست تر بگوییم از همان اویل فیلم و با به میان آمدن موضوعات سیاسی جو سالن ابتدا با سر و صدای جزئی و بعد با کف و سوت و در نهایت با تقلید صدا از حیوانات مختلف کمی به هم ریخت تا جایی که وقتی در یکی از سکانس ها کارگردان در نقش یکی از شخصیت های فرعیوارد فیلم شد آن قدر سر و صدا زیاد شد که صدای فیلم مفهوم نبود. طیف خاصی از تماشاگران در هر بخشی از فیلم، هر گاه از زبان بازیگران جملاتی مخالف نظر آن طیف به زبان می آمد بلافاصله شروع به سر و صدا می کردند اتفاقی که تقریبا در این دوره از جشنواره به کاملا بی سابقه بود.

پس از نمایش فیلم سالن کنفرانس مطبوعاتی به صورت کامل پر شد و بسیاری از خبرنگاران سر پا کنفرانس را دنبال می کردند. نوع برخورد برخی از خبرنگاران در هنگام پخش فیلم در وهله اول واکنش تند تیم سازنده را در پی داشت به طوریکه در ابتدای جلسه سوال شد که اساسا رسانه های چه قضاوتی می توانند درباره فیلمی که به درستی دیده نشده است داشته باشند و در ادامه حتی برخی خبرنگاران برخی ین نوع برخوردها را تقبیح کردند.

کلاهداری با بی منطق دانستن سر و صدا و هو کردن فیلم در هنگام پخش گفت که اکران بهترین فیلم ها را می شود با سازماندهی کردن تنها هفت نفر به هم زد. حامد کمیلی و بهاره افشاری نیز نسبت به این برخورد مطبوعاتی های معترض به شدت موضع گرفتند. مریم کاویانی نیز که در سالن حضور داشت درباره این مساله اظهار نظر کرد و گفت فکر می کردم که اهالی هنر ما بهتر از این برخورد کنند.

بر خلاف آنچه که پیش بینی می شد کنفرانس مطبوعاتی در شرایط آرامی برگزار شد و برخی از خبرنگاران تنها به جای سوال نظریات خود را در ارائه داده بودند.روح الله شمقدری تهیه کننده هم اشاره ای به ساخت فیلم کرد و گفت زمانی قرار است اپوزوسیون فیلم بسازد کار ساده است و پز مخالفت هم حفظ می شود اما اگر بخواهیم در حمایت از نظام فیلم بسازیم آن وقت است که همه چیز مشکل می شود.... /تحلیل آفتاب