سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

تاری دید را جدی بگیرید



علل تاری دید, سکته های خفیف

وقتی احساس می کنیم چشم هایمان ضعیف شده است، شاید افزایش نمره عینک بهترین راه حل برای رفع مشکل نباشد، زیرا تاری دید همیشه دال بر نیاز به تغییر نمره عینک نیست. به گفته متخصصان چشم، علت تاری دید باید توسط پزشک بررسی شود؛ زیرا احتمال دارد فرد مشکل جدی داشته باشد، از جمله:

 

احتمال سکته:
تاری دید در حمله های ایسکمیک، شایع است. در سکته خفیف (mini-stroke)، انسداد موقت جریان خون ایجاد می شود.
سکته های خفیف، هشدار می دهد که یک سکته کامل در راه است. علایم سکته هــــــای خفیف می تواند خیلی سریع ظاهر شود و خیلی نمی ماند این علایم شامل تاری دید، دیدن نورهای درخشان یا سیاه شدن کامل بینایی است. گاهی برای چند ثانیه، فرد دچار دید خاکستری یا تیره می شود. علایم دیگر شامل تغییر در حس های شنوایی و چشایی، سردرگمی و مشکل گفتاری است.

 

قند خون بالا :
تاری دید گاه می تواند نشانه مشکل در تمامی بدن باشد. در برخی موارد نیز می تواند علامت خطر اولیه دیابت باشد.
هنگامی که قند خون بالاست، مایعات در چشم جابه جا می شود و اندازه عدسی ها تغییر می کند. با تغییر یافتن عدسی، چشم ها به طور جداگانه روی اشیاء متمرکز می شود اما خبر خوش این است که در اغلب موارد با کنترل کردن قند خون، دید به حالت طبیعی برمی گردد اما اگر به آن توجه نشود و قند خون بالا برود، احتمال آسیب دیدگی شبکیه چشم وجود دارد.

 

احتمال آب مروارید
اگر چه خطر بروز آب مروارید با بالا رفتن سن افزایش پیدا می کند، اما امکان بروز آب مروارید در هر سنی وجود دارد. حتی در مواردی فرد با این بیماری به دنیا می آید.
آب مروارید در مبتلایان به دیابت، افرادی که داروهایی مانند کورتیکواستروئید مصرف می کنند و افراد سیگاری شایع تر است. برای پیش گیری از آب مروارید ورزش کنید. هرچه ورزش شدیدتر باشد، تأثیر آن نیز بیشتر است.

 

علل تاری دید, سکته های خفیف

 

استفاده از لنز آلوده
نتایج بررسی های سال ۲۰۱۱ نشان می دهد، بیشتر افرادی که از لنز استفاده می کنند در کار خود تبحر کافی ندارند و تنها ۲ درصد روش صحیح مراقبت و استفاده از لنز را می دانند.
استفاده طولانی مدت از لنز یا تمیز کردن با روش نادرست، باعث تراکم باکتری و حتی انگل ها در چشم می شود و این امر احتمال عفونت جدی چشم را افزایش می دهد بنابراین، هر روز لنز را از چشم ها دربیاورید، درست تمیز و محلول و ظرف نگه داری آن را هر ماه عوض کنید. در صورت تاری دید، قرمزی یا درد به پزشک مراجعه کنید.

 

مصرف دارو:
مصرف داروهای مختلف می تواند باعث تاری چشم شود از جمله قرص های فشارخون، استروئیدهای خوراکی و قرص های خواب. به قرص های آنتی هیستامین مانند زیرتک (zyrtec) و کلارتین (claritin) توجه بیشتری کنید. زیرا این داروها می تواند باعث واکنش در بدن شود که تولید اشک را کاهش می دهد.
بدتر از آن، آنتی هیستامین ها می تواند خطر گلوکوم را افزایش دهد. بنابراین اگر پس از مصرف این داروها دچار تاری و درد چشم شدید به پزشک مراجعه کنید.

 

شب قبل درست نخوابیده اید:
فرو بردن صورت در بالشت هنگام خواب باعث می شود روز بعد دچار خشکی چشم شوید. جریان هوا نیز باعث خشکی چشم می شود. فشار آوردن روی چشم ها هنگام خواب از جمله قرار دادن دست یا قسمت داخل آرنج روی چشم می تواند روی بافت های چشم فشار وارد و گردش خون را محدود کند. این موضوع باعث می شود هنگام بلند شدن از خواب دچار تاری دید شوید.

 

خشکی چشم
یکی از شایع ترین علت های تاری چشم، خشکی چشم است. اگر با پلک زدن مشکل تاری چشم رفع می شود، بدانید که مشکلی وجود دارد. برای این که بتوانید به وضوح ببینید لازم است که قرنیه چشم خیس باشد. در صورتی که اشک کافی تولید نشود سلول های قرنیه از بین می رود و خشک می شود. علت دیگر خشکی چشم مصرف دارو و حتی برخی عادت هاست از جمله مطالعه، انجام بازی های ویدئویی، تماشای برنامه تلویزیونی یا کار با رایانه، همه این فعالیت ها میزان پلک زدن را کاهش می دهد.

 

بنابراین از قانون «۲۰-۲۰-۲۰» پیروی کنید. پس از هر ۲۰ دقیقه فعالیت، به شیئی در فاصله ۲۰ فوت(حدود ۶۰۹ سانتی متری) به مدت ۲۰ ثانیه خیره شوید. اما اگر هر بار احساس خستگی در چشم می کنید از اشک مصنوعی استفاده کنید. در مورد خشکی چشم با پزشک مشورت کنید زیرا این حالت می تواند علایم بیماری های دیگری مانند آرتریت، لوپوس و بیماری تیروئید نیز باشد.
منبع:khorasannews.com


ویدیو مرتبط :
کنکور رو جدی نگیر ، هدفت رو جدی بگیرید تا پیروز باشی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

كم خونی را جدی بگیرید!



 کم خونی

 خیلی ها كم خونی را مشكلی ساده می پندارند كه با خوردن چند قرص آهن، بدون تجویز پزشك حل می شود اما بر خلاف این تصوركم خونی ممكن است نشانه ای برای شمار زیادی از بیماری ها باشد.

 

گذشته از این، حتی اگر كم خونی نشانه بیماری ناخوشایند هم نباشد به هر حال به شما خستگی مزمن هدیه می دهد و كاركرد روزانه تان را پایین می آورد.

 

شاید دلیل این كه بیشتر مردم، كم خونی را جدی نمی گیرند این باشد كه این اختلال خونی، مشكلی نسبتا رایج است و خیلی ها به آن مبتلا هستند اما اتفاقی كه در كم خونی برای بدن رخ می دهد نشان می دهد این اختلال علی رغم شایع بودنش قابل چشم پوشی نیست و باید به آن رسیدگی شود. كم خونی از دیدگاه پزشكان به معنای كاهش شمار گلبول های قرمز خون یا هموگلوبین داخل آنهاست.

 

شاید بپرسید مگر گلبول های قرمز چه می كنند كه كم شدن شان در خون این همه اهمیت دارد؟!

ما در هر دم، اكسیژن را وارد بدنمان می كنیم و در بازدم، دی اكسید كربن را از ریه هایمان بیرون می فرستیم در این میان گلبول های قرمز نقش نقل و انتقال اكسیژن و دی اكسید كربن را در بدن به عهده دارند و در نتیجه با كم شدن آنها این فرآیند هم با اختلال مواجه می شود و عوارضی را در بدن ایجاد می كند.

 

● نشانه های كم خونی

شایع ترین سن بروز این اختلال خونی را در كودكان از ۶ تا ۲۴ ماهگی و در بزرگسالان، بخصوص زنان در سن باروری یعنی تقریبا ۱۵ تا ۴۵ سالگی می داند. براساس گفته های او زنان به دلیل عادت ماهانه، برای كم خونی مستعدتر هستند اما كم خونی در مردان معمولا پزشك را درباره امكان ابتلای فرد به سرطان نگران می كند.

 

خستگی، احساس كسالت، سرگیجه، سردرد، رنگ پریدگی پوست و مخاط بدن، زخم در گوشه های دهان، تپش قلب، حواس پرتی، تنگی نفس، تحریك پذیری، كم شدن آستانه تحمل و قاشقی شدن ناخن ها، اصلی ترین نشانه های این بیماری محسوب می شوند. شاید شما هم دیده باشید كه مردم وقتی به كم خون بودن شان شك می كنند مقابل آئینه می ایستند و پلك زیرشان را پایین می كشند و نگاه می كنند واگر این قسمت از پلك كاملا سرخ باشد نگرانی شان بر طرف می شود.

 

هرچند سنجش رنگ پریدگی مخاط پلك هم در صورتی كه رنگ واقعی آن را بدانید ممكن است به كار آید اما بهترین راه برای تشخیص كم خونی مراجعه به پزشك و آزمایش خون است.

 

كه مصرف قرص آهن بدون تجویز پزشك كار درستی نیست. چون آهن از بدن دفع نمی شود و اگر اضافه بر نیاز مصرف شود ممكن است در بخش های مختلف بدن از جمله مغز رسوب كند.

 

● شایع ترین نوع كم خونی

كم خونی انواع فراوانی دارد، برخی از انواع كم خونی به دلیل ساخته نشدن گلبول قرمز در مغزاستخوان، برخی به دلیل اختلال در ساخت هموگلوبین، برخی به دلیل تخریب گلبول های قرمز و برخی به دلیل كمبود ویتامین ۱۲ B یا اسید فولیك هستند.

 

یكی از شایع ترین انواع كم خونی ها، كم خونی فقر آهن است كه به دلیل عدم وجود یا عدم دریافت آهن كافی در رژیم غذایی بروز می كند.

 

كاهش جذب آهن در این نوع كم خونی به وسیله دستگاه گوارش یا به علت تداخل در جذب برخی از داروها رخ می دهد؛ برای مثال داروهای ضد اسیدی كه مردم برای درمان ترش كردن معده مصرف می كنند باعث تداخل در جذب آهن می شود.

 

همچنین عادت ماهانه زنان، خونریزی های داخلی و افزایش نیاز بدن به آهن در دورانی مانند دوران حاملگی یا رشد می توانند سبب ساز كم خونی فقر آهن شوند و به همین دلیل پزشكان تجویز آهن به زنان باردار را از ماه چهارم بارداری آغاز می كنند و تا ۳ ماه پس از زایمان ادامه می دهند.

 

● آیا درمان می شویم؟

 برای بهبود كم خونی فقر آهن در بدن پیشنهاد می كند: این بیماران باید از منابع غذایی آهن داری مانند جگر، گوشت قرمز، قلوه، ماهی، حبوباتی مانند عدس لوبیا و سبزیجاتی با برگ های سبز تیره مانند اسفناج و جعفری در رژیم غذایی خود استفاده كنند و همراه با غذا سالاد بخورند.

 

ویتامین ث ـ كه معمولا در لیموترش، آناناس و آب پرتقال وجود دارد ـ نیز باعث افزایش جذب آهن می شود.

 

همچنین مصرف موادی مانند هویج، سیب زمینی، گوجه، شلغم و كدو تنبل هم در بهبود كم خونی موثر است.

 

 اگر پزشك برایتان قرص آهن تجویز كرده است باید آن را همراه با یك لیوان پر آب مصرف كنید و پس از مصرف دست كم تا نیم ساعت دراز نكشید....

تحلیل:jamejamonline.ir