سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

تاثیر خواب عمیق بر آغاز سن بلوغ



 

آغاز سن بلوغ,دوران كودكی

 

مشاوره خانواده - بر اساس مطالعه جدید متخصصان هاروارد، خواب عمیق در دوران كودكی، بر آغاز سن بلوغ تاثیرگذار است.

این متخصصان می‌گویند: خواب عمیق در نهایت در روند پیچیده كنترل سن بلوغ و بسیاری از تغییراتی كه در این دوره در دختران و پسران نوجوان بروز می‌كنند، تاثیر دارد. به گفته كارشناسان، تمام این تغییرات دوران بلوغ حاصل تغییراتی هستند كه در این مرحله از زندگی در مغز انسان ایجاد می‌شوند.در مطالعات قبلی نشان داده شد بخش‌هایی از مغز‌ كه مرحله بلوغ را در كنترل دارند،‌ در ابتدا در طول مدت خواب، فعال می‌شوند اما در بررسی اخیر معلوم شد كه فعال شدن این نواحی مغزی فقط در هنگام خواب عمیق صورت می‌گیرد.

دكتر ناتالی شائو از متخصصان دانشكده پزشكی هاروارد در این رابطه یادآور شد: چنانچه فرآیند فعال شدن نواحی مغزی مرتبط با سیستم تولیدمثل به خواب عمیق بستگی داشته باشد، بنابراین می‌توان هشدار داد كه اختلال خواب یا خواب ناكافی در دوران كودكی و نوجوانی در فرآیند طبیعی بلوغ هورمونی، اختلال ایجاد می‌كند.این یافته به ویژه در مورد كودكانی صدق می‌كند كه اختلال خواب به طور مشخص در آنها تشخیص داده شده است.

منبع:ایسنا


ویدیو مرتبط :
معضل راحت به خواب رفتن و خواب عمیق وبیدار شدن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تاثیر خواب طولانی مدت بر حافظه



 

 

تاثیر خواب بر حافظه

 

خوابیدن زیاد در طول روز و افزایش بیداری شبانه موجب تضعیف حافظه می شود.

 

 

بدخوابی، كم خوابی، عدم استراحت به موقع، خستگی مفرط توأم با عدم تحرك لازم در طول روز از عوامل كاهش دهنده تمركز و یادگیری است.

 

 

افراط در افزایش زمان بیداری، خواب طولانی مدت در طول روز حافظه را تضعیف، بدن را شل می كند.

 

 

مصرف زیاد مواد غذایی حاوی چربی های اشباع شده و اسیدهای چرب ترانس بالا مانند انواع شیرینی، كلوچه، بیسكویت، سوسیس و كالباس، مواد غذایی فرآوری شده كه حاوی مواد نگهدارنده و طعم دهنده و رنگ های مصنوعی است نیز موجب كاهش تمركز و یادگیری می شود.

 

 

نوشیدن قهوه موجب بی خوابی های مداوم شب ها و به هم زدن ریتم شبانه روزی ساعت بیولوژیكی بدن می شود. همچنین نوشیدنی های حاوی كافئین در طول مدت شبانه روز موجب افزایش اضطراب و استرس می شود.

 

 

قهوه حاوی آدنوزین است و نوشیدن یك یا ۲ فنجان آن موجب تحریك پذیری مغز و جلوگیری از ركود سلول های مغز می شود ولی افراط در مصرف قهوه می تواند قدرت ذهنی را مختل كند...../تحلیل:fars.com